BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,49
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. november 6. 00:05
  • Készítés helye (ország): Olaszország
Életkép

Lombardiából szeretettel :)! (mi a véleményetek egy teljesen fekete-fehér változatról? ez szinte az eredeti kép, nincs áttéve ff-be) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2012. december 2. | 16:47 | togos

rendkívül kellemes egy kép ez, szerintem jók a tónusok, én nem szívesen nyúlnék bele :)
talán hogy felül el van vágva az a fa... akkor már lehet, hogy közelebbre vágtam volna, hogy minden fa tetejéből hiányozzék egy kicsi vagy valamiféle panoráma szerkesztésben, ahol az alakoké a főszerep - ez utóbbi esetben az alja lehetne az alakokkal megegyező fekete
persze ezek csak ötletek, a kép maga, mint mondtam abszolúte tetszik

marcusz válasza:
Köszönöm az ötleteket, sokféle vágáson gondolkodtam, lehet hogy kipróbálom az összeset :)!Szép fényeket!

adott pontszám: 5
2012. november 9. | 15:55 | binci.

Mindig is szerettem a hasonló jellegű fotókat, kiváltképp, ha ezek nem ügyes Photoshop munka termékei. A fák kissé megborítják az arányokat, nehéz eldönteni, hogy mi a téma a képen. Ennek ellenére a hangulat számomra ötös.

marcusz válasza:
Köszönöm! (szerintem picit dől a kép balra a sok fától, de nem akartam és nem is tudtam volna belenyúlni :) )

adott pontszám: 4
2012. november 7. | 22:16 | Zorko

Szia,

Szerintem egész egyedi, és tetszetős. Két apró hibát látok a kompozícióban. Az egyik a kép közepén egy személy pont a fa mögött van. Ez kissé zavaró. A másik a kép baloldala. Nem tudom miért dőlnek arról a fák, és néhány oszlop is. Ez is zavarja számomra az összképet. Talán még a baloldali fák tetejét is hiányolom. Viszont ezek mind csak kis hibák. Az összképnek ettől megmarad a jó hangulata.

Üdv,

Zorko

marcusz válasza:
Szia!Köszönöm az véleményedet, nem tudom a fák mitől dőlnek őszintén szólva!A "fa"személy nekem tetszik, de igazad van hogy jobb lenne ha nem lépne ki belőle!Üdv!

adott pontszám: 4,5
2012. november 7. | 22:05 | lpr

Nekem nagyon tetszik, az emberek és a tárgyak megfelelő mozgalmasságot adnak a ff képnek. A bal oldalon a fák és a lámpaoszlopok valóban dőlnek vagy ez csak a nagylátószög miatt van?

marcusz válasza:
Szia!Valóban dőlnek, okát nem tudom, talán az lehet hogy lejtett a terep, és bal oldalt ez jobban kijött, de biztosan nincs köze a nagylátószöghöz!Üdv!

adott pontszám: 3
2012. november 7. | 20:27 | spmd

Szia!
Érdekes kép, és ötletes az árnyvonalakban megjelenő emberek ábrázolása, de sajnos ez nem elég számomra. Sok javítanivaló lenne ezen a fotón. A kép kivágásán is változtatnék, mondjuk a jobb oldalon levő lámpa és pad felesleges, mert már szerepel hasonló a képen, illetve a felső részt is eltüntetném, hogy egyik fa teteje se látszódjon. Az egyik ember félig takarásban van, talán jobb lett volna megvárni, míg arrébhalad. Szerintem egy jobb pozícióból, hasonló megvalósításban kiemelkedő kép is születhet.

marcusz válasza:
Szia!Nagyon ellentétes a véleményünk. Először is, a pad jobb és bal oldalra azért kell szerintem, mert így van egy kerete a képnek (nézd meg, bal oldalon is van fa és lámpa). Egyébként gondolkodtam azon hogy levágom, de a jobb oldali pad-lámpa összeállítás szerintem nagyon megállja a helyét. A fából kilépő ember: ha vártam volna, a kutya bemegy a fa mögé, ami nagyon fontos eleme a képnek, továbbá így van benne egy titokzatosság a kép azon részén.A pontot nem tudom elfogadni, kicsit kevésnek érzem, de a fotózás szubjektív :)köszi, hogy írtál! Üdv!

adott pontszám: 3
2012. november 7. | 18:31 | kicsirigo

Szia! Ha ez az eredeti, akkor szntem nincs értelme átteni ff-be. Az ötlete tetszik a képben, jó ez a sziluettezés. Viszont szerint több dolog nem sikerült eléggé.. Pélfdául nem elég élesek a fák körvonalai, zavarják a szemet ezért. Emelett túl sok minden van a képen. Azt sem tudom mire nézzek. Ott vannak a fák, az emberek, a lámpák, a kutya, a szemetes, a padok. Szerintem ezekből egy is elég lett volna, kicsit kiemelve, közelebbről. így túl sok...Nem látok rajta tudatos szerkesztést, a sziluettezésen kívül (amit ötletesnek tartok)

marcusz válasza:
Hello!A fák kromatikus abberrációból eredő "életlenségével" egyet értek, azonban a kép mondanivalóját, hangulatát nem befolyásolja!Igazad van azzal kapcsolatban is, hogy a kisebb témák önmagukban is egy-egy képet tudnának alkotni (készült is egyébként, majd lehet, hogy később kerül fel az oldalra), de pont azt akartam kihozni, azt a pillanatot, amikor a fák felosztotta terek mindegyikében történik valami, van egy mozdulat, egy alak!Itt most ez volt kifejezetten a cél. Szép fényeket!

adott pontszám: 4
2012. november 6. | 17:56 | Appendix

Némi utómunka ráférne még a képre, talán a teljesen fekete-fehér verzió, kontraszt állításával jobban kiemelné az alakokat a háttérben.

marcusz válasza:
Szia!Próbálkoztam kontraszt emeléssel, és úgy teljesenfekete-fehéret kaptam, tetszett úgy is, de nem vagyok biztos hogy úgy jobb.Igazad lehet :) ! Köszönöm, hogy írtál!

2012. november 6. | 10:48 | naagyaviktor

Szerintem reklámnak tökéletes. :) Például egy tábor vagy egy csoportos foglalkozás reklámozásához. Egyébként egy nagyon meghitt és nyugtató fotót látok, amin el lehet merengni.

marcusz válasza:
Szia, ne haragúdj, de csak pozitívumot mondasz, akkor mire a levonás ;) ? Üdv