BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,64
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. október 27. 14:08
  • Készítés ideje : 2012-04-17
Hangulat

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2012. november 9. | 16:43 | binci.

Nagyon aranyos pillanat, rendkívül kifejező kép, ami már úgy is érdekes lenne, ha nem lenne ilyen mélységélesség, ami persze tovább növeli a kép hangulatát. Gratulálok hozzá!

Alcy válasza:
Koszonom!

adott pontszám: 5
2012. november 9. | 15:39 | bricsiII

dejóóóóó :) jókedv, boldogság :) ilyen képek kellenek, köszönöm, nagyon tetszik!

Alcy válasza:
Koszonom!

2012. november 2. | 12:18 | h.rom

Szia. Kissé túllőttél itt sokmindenben úgy érzem. Nem szeretném pontozni, mert az elég nagy sújjal esne latba, de kissé több visszafogottságot javasolnék.

Alcy válasza:
Koszonom, de azert orulnek, ha leirnad, hogy hanyasra ertekelted volna es mit latsz a foton javitandonak!

adott pontszám: 4
2012. november 1. | 23:23 | osse26

Szia,
Nagyon szepen megörökitett pillanat, de nekem tul lagynak és szemcsésnek tunik, es barmi is lóg bele a kepbe, nekem nagyon elviszi a szememet a lány arcáról.

Udv,
Chris

Alcy válasza:
Koszonom!

adott pontszám: 4
2012. október 28. | 16:38 | R.János

üdv.
nem tartom szerencsésnek az ízlést értékelni. csakhogy egy képértékelésnél ez megkerülhetetlen. megpróbálnám mégis elkerülni valahogy....
szeretnék rámutatni az "igaz" és a "hazug" ábrázolásmódra...önmagában (abszolut-értelemben) minden ábrázolásmódnak van létjogosultsága: nem mondható hibásnak egyik sem. de egy kép maga az összefüggések bemutatásának a művészete, ahol az egységesség miatt jó, ha minden (részlet), mindennel(a többi részlettel) átgondolt, tudatosan megkomponált viszonyban áll. (ez a "tudatosság" lehet megérzés indittatású is, de elemzés során a tudatosság tettenérése a kép értéke szempontjából is, igen fontos). fontos, hogy a témát jól válasszuk ki. e kép esetében a téma lehet a hölgy, de lehet a rácsodálkozó mosolya is. a hölgy, mint hús-vér testi szépség, a mosolya, mint egy lelki megnyilvánulás. az ember, mint szellemből, lélekből, testből álló teremtmény, e három komponens fontossági sorrendjének függvénye: van akinél (e sorrend miatt) a lelkiség, másoknál a testiség dominál. mélyebb összefüggésekre itt és most nem vállalkoznék, mindenki döntse el a maga számára értékesebb, járhatóbb, és nemesebb sorrendet...tény, hogy ennek a fontossági sorrendnek habitusbeli, ízlésformáló és jellemformáló funkciója is van....nem véletlen, hogy a lelki-ember produktuma is lelkibb, míg a két lábbal a földön járó emberé "természetesebb, érthetőbb, valóságosabbnak látszó, egyértelműbb, stb." elkerültem a "földhözragadt" kifejezést, mert senkit sem szeretnék kellemetlen helyzetbe hozni, de a művészet általában, -így a fotóművészet is- szellemi tevékenység: akinél tehát az említett fontossági sorrend szerint a szellemi-lelki jelenlét a fejletteb, annak munkái is lelkibbek lesznek, mert ezt keresi, ezt kívánja megörökíteni. akinél a fizikai világ, vagyis a szemmel látható a lényeg, természetesen másképpen látja és értékeli a világot. fordítsuk le mindezt a képre: ha a hölgy szépségének a bemutatása a cél, akkor túlzott az arcon tükröződő- amúgy szép, és kifejező- lelki momentum. túlzott, mert elvonja a figyelmet a témáról, (ezesetben a hölgy testi szépségéről), gyengítve ennek kiemelt szerepét. ezek után a hölgy testi szépségének mindenfajta kiemelése erőltetett, nem természetes...magát a technikai eljárás létjogosultságát nem vitatnám, mert elkerülhetetlen lenne az analógia másokkal, akik ebben a szellemben dolgoznak), inkább csak megismételném, hogy maga a testi szépség kiemelésének már a tendenciája is "hazug ábrázolásmódnak" számít...:) ugyanez a technikai eljárás -ízléstől függetlenül- h.rom képei esetében "igaz ábrázolásmódnak" hat, mivel istván egyértelműen a női szépség bemutatását tűzi ki célul. érdemes megfigyelni, hogy a modellek gesztusai kellően visszafogottak, legfennebb a testi szépségük kiemelésére szolgálnak, de semmiképpen sem dolgoznak "testi szépségük ellen"...:)
a te képed esetében jó lenne a mosoly köré építeni fel a képet, és ehhez a természetes spontán megnyilvánuláshoz természetesebb bemutatási technikát választani.
véleményem szubjektív, vitatható...
további jó fotózást kívánok!
j.

Alcy válasza:
Nagyon sajnalom, hogy nem tudok kreditet utalni, pedig abszolut megerdemelned, nem csak azert, mert sokat foglalkoztal a keppel, de teljesen igazad is van.
Az utomunka habar nagyjabol 1 oras volt es nekem tetszik is, viszont valoban nem passzol magahoz a kephez es a tartalmahoz.
Igazibol az volt a celom, hogy ne egy "giccses" fotot krealjak, amin nevetes, rozsaszin felhok meg napsugarak vannak, hanem, hogy pont visszafogottabb, "darkosabb" kornyezetet teremtsek a modell kore, igy egyensulyban tartani az egesz kep osszhatasat..de igazad van, egy kicsit talan a szepseg rovasara ment az utomunka, elnyomja azt.
Koszonom szepen Janos!

adott pontszám: 5
2012. október 28. | 16:25 | cveki_

Nagyon hangulatos, magával ragadó fotó egy kedves arcú lányról, akiről sugárzik a jókedv, az életöröm..:) Nagyon jól elkapott pillanat, szép, lágy fények, remek élesség.
Hatásos fotó, gratulálok!

Mivel meg lettem szólítva, gondoltam nem hagyom a dolgot válasz nélkül, de előtte megtámogatom a véleményemet egy ötössel, mert úgy látom, ezen az oldalon nem lehet a KÉPRŐL őszinte véleményt írni, mert azt mindenki személyeskedésnek titulálja, ráadásul itt csak a semmitmondó, sablonos értékeléseket fogadják el. Hát akkor legyen ez a fotó kifogástalan, hiszen az élesség rendben van (hm, ez valami különös mantra lehet, amit a fotózz userek előszeretettel mormolnak, csak épp nem értem, miért? arról ismerszik meg egy jó fotó, hogy éles?) és persze egy kedves arcú lány van a képen, akit szépen keretbe foglaltál.

Szóval én őszintén sajnálom, hogy az oldal teljesen félrevezeti a kezdő fotósokat a szabályrendszere miatt és egy 4,5-ös átlaggal már lehet egy fotó nap képe, és mintha ez legalább egy Balogh Rudolf-díjjal lenne egyenértékű, ami innentől kezdve kifogástalan és kikezdhetetlen.

Kár, hogy itt tartunk megint!

Szép jó reggelt!

2012. október 28. | 15:08 | praefect

<i>Egy szo mint szaz, Te "petite pomme" vagy, 2 keppel a galeriadban, az adott pontjaid atlaga pedig 3.85..preafect-kent talan megtehetted, hogy ilyen szigoru vagy, most nem.</>

Ne haragudj, de szinte külön megkértél rá.
Másfelől ha egyszer tudod, hogy renick vagyok, ráadásul az imént látogatsz el a honlapra, akkor miért is érv az, hogy a profilomban 2 kép van?
Tehát ha az eddigieket mind feltöltöm, akkor okés? Az határozza meg az értékelés hitelességét, hogy az illetőnek hol lelhetők fel a fotói? Ha itt, akkor rendben van, ha máshol, akkor meg nem?

Fotósként fel kellene ismerni, hogy ha jani85 feltölt ide 500 képet, semmivel sem lesz hitelesebb, viszont Helmut Newton anélkül az, hogy (tudtommal) fel se töltött a fotózz-ra semmit.
__________________
P.S.: Azért, mert csak a fehér fogakra próbáltál magyarázatot keresni, még nem jelenti azt, hogy több hibát nem soroltam fel.

Alcy válasza:
Preafect!

Nagyon jol tudom, hogy Te szereted a flamelest, a harom-os tortenettol is felfordult anno a gyomrom, nagyon szepen megkerlek, hogy keruljuk egymast, mar az "elejen".
Nem teszek lepeseket az ugyben sem, hogy "szabalytalanul" 2 nickel is lehuztad a kepemet (meg el is fogadtam a masodikat), mert oszinten remelem, hogy ez Neked boldogsagot okozott.
Mivel Te is jartal a site-omon, lathattad, hogy programozo vagyok, ugyhogy remelem nem haragszol meg azert sem, amiert nem esek hanyatt attol, hogy kepes voltal kiolvasni a referrert a site-rol.

Hidd el, hogy engem tenyleg nem erdekel az atlag, tolem cveki is lehuzhatja meg nehany nickel, egyaltalan nem fog fajni.

Mindossze arra probaltalak ravilagitani, hogy hiaba vagy te esetleg bulldog, ha egy tacsko alarc alatt ugatsz bulldogkent, az hiteltelen.
Vagy megerted ezt, vagy tovabbra is osztogatod a 2 egeszes pontokat es esetleg nem fogsz tudni feltolteni fotot, amiert nem fogadjak a pontjaid el.
Egy dolog, hogy en tudtam, hogy preafect vagy, valoszinuleg a legtobben nem tudjak.

Te szigoruan pontoztal, mert szeretted volna felhivni a figyelmem, hogy szerinted ez egy rossz foto, en pedig szigoru voltam es nem fogadtam el az ertekelesed, mert szerettem volna felhivni a figyelmed, hogy ennyi keppel a jelenlegi galeriadban hiteltelen vagy.

Szeretsz nagy ugyeket csinalni dolgokbol, nagyon remelem, hogy ez mar elegge naggya notte ki magat a szamodra.

Keruljuk egymast es szep lesz a vilag! :)
Beke!

adott pontszám: 2,7
2012. október 28. | 14:48 | praefect

Nem tudom, mi lehet egy ilyen fiatal lány arcán, ami miatt rommá kellett lágyítani. Nagyon erősek a színek, a fogsor úgy világít, mintha minden éjjel pohárba rakná. A háttérválasztás is kusza, de az utómunka rontja el a leginkább.
Észrevehetően valami felkeltette a figyelmét, amiről mi nézők semmit nem tudunk, és mivel ennyire kitekint a képből, sokkal többet sejtet annál, mint ami egy nevetésből következne. (Mindegy, mi volt a helyszínen, a benyomás ez.)

(Kösz a tanácsot. :))

Alcy válasza:
Koszonjuk, hogy megmutattad, mikre kepes az emberi gonoszsag.

Szep almokat!

2012. október 28. | 14:21 | petite pomme

<i>Nekem pedig az a benyomasom, hogy 2 keppel a hatadmogott messze nem lehetsz ilyen szigoru.</i>

Fotósként biztos elfogadod a "nagyon szép a hölgyemény" típusú értékeléseket, lelked rajta.

Azt viszont sajnos benézted, hogy 2 kép van a hátam mögött. Elég ha az elérhetőségek között keresgélsz (www.petitepommephotography.com) vagy ha annyit mondok: az oldal indulása óta itt vagyok, ez csak egy új nick.

Nevezzük inkább szerencsének, hogy nem praefectként írtam értékelést, mert akkor bezuhant volna a fotód 3 alá.

Alcy válasza:
Nagyon jol tudom, hogy renick vagy.. :)

Egyaltalan nem erdekel a fotom atlaga, szerintem evek ota Te vagy az elso, akinek nem fogadtam el az ertekeleset, pedig kaptam mar kevesebb pontot is..

Nagyon jol tudom, hogy nem tokeletes a foto, eppen emiatt tettem fel..viszont Te, 1 portreval a galeriadban nem teheted meg, hogy egy ilyen kepet leminositesz 2.7-re (persze megteheted, szived joga..), vagyis az unalmas tucatfoto es a javitando koze nem sorolhatsz egy ilyen kepet, hacsak meg nem indoklod azt nagyon erosen.
Ezt nem tetted, csak olyanokat irtal, hogy nagyon vilagit a fogsora..hat ne haragudj, hogy szepek a fogai es rasutott a nap.

Egy szo mint szaz, Te "petite pomme" vagy, 2 keppel a galeriadban, az adott pontjaid atlaga pedig 3.85..preafect-kent talan megtehetted, hogy ilyen szigoru vagy, most nem.
Ezt tenyleg csak jotanacskent mondom, mert ha igy folytatod, igy fogsz jarni, mint most..nem vesznek komolyan es csak lehuzasnak fogjak venni..mast nem fogsz elerni, hiszen a pontod egy lehetnyit sem szamit bele az atlagba.

Szep fenyeket es sok feltoltott fotot kivanok Neked!

adott pontszám: 3,7
2012. október 27. | 20:34 | Nacsa

Nos vannak olyan műfajok, ahol a láthatóan sok munka nem előny. Szerintem a fotózás is ilyen... Erre a képre nézve egy pillanatig sem fordul meg a fejemben, hogy ez a szem eredeti, vagy ez az arcbőr ilyen hibátlanul mattos a valóságban.... Sőt az előtérben lévő kitakarást sem tartom eredetinek.. Ha mégis az akkor elnézést. Viszont ha ilyen képet szerettél volna a modelleddel, akkor megkomponálhatod egy kis gazzal eredetiben... Hitelesebb, és talán nem csak fehér színt tartalmaz...

Amiért ez felbosszant, hogy ránézésre a kép nagyon rendben volt nyersben.... A szinek jók, az élesség és F érték tökéletes. A Kép komponálása jó. Az arcmimika abszolút kifejező...

Kár érte...

Összességében azt látom, hogy tudsz fotózni, szerintem ez nem csak egy véletlen jól sikerült fotó. Kár a nagyon mű utómunkáért ebben a stílusban.

Kiváncsi leszek a többi képedre tuti lesznek lenyűgözők is benne.

Alcy válasza:
Az a problema a velemenyeddel, hogy "talan"-okat hoztal fel negativumkent..a szem is abszolut eredeti (elesites nyilvan van rajta), az eloterben levo elmosodast sem utolag tettem oda, hanem egy bokor viraga, az arcbor pedig marpedig eloben is "hibatlan", de nyilvan a retusalas arrol szol, hogy meginkabb lagyabba tegyuk az arcbort..nezz korbe 1-2 modell-magazinban, ennel csak sokkal elmosottabb arcbort fogsz talalni.
Van olyan kepem, ahol valoban tulzasba vittem az elmosast, ennel viszont nem, a holgynek tenyleg nagyon szep az arca, amellett a kep atmeretezese soran elmosodik, aminel csak a szemet es a hajat elesitettem vissza..
Ugye azt megsem fogom csinalni, hogy szandekosan "elcsunyitom" az arcat..
Osszessegeben ugy erzem, hogy eloszor tuzeltel es csak utana "kerdeztel" es ez szerintem igy nem jo..ha nem tudod, hogy mi az az eloterben, akkor kerdezd meg :)

adott pontszám: 4
2012. október 27. | 18:41 | coxymaxi

Nekem nagyon plasztikos lett a lány arca. Sok az utómunka. Nem tudom hogy a balról benyúló világos folt növény-e (gondolom az) vagy utólag lett belenyúlva, de elvonja a tekintetet az arcról ami a lényeg lenne ezen a fotón! üdv: coxy

Alcy válasza:
Koszonom!

adott pontszám: 3
2012. október 27. | 18:08 | kiralycsaba

Szia!
Szép a kép szerkesztése, és a hangulata is átjön...ami a hangulatát illeti a lány hangulata vagy -kép hangulat-? A lánynak biztos jó!:D
A képen ami nekem egyből kiütközik, az az hogy az utómunka nekem soknak tűnik, szép fény rajzolta a lány arcát, és utólag szerintem túl lett mosva elég erőteljesen. A becsüngő falevelek ottléte kifejezetten tetszik, és igazából jó összhatást eredményez, és szép betekintést mutat a pillanatba...Szóval szerintem jó ez a kép csak az utómunka erőssége az ami számomra elrontotta!

További szép képeket!
Üdv, Csaba

Alcy válasza:
Koszonom!

2012. október 27. | 17:25 | vakhalfoto

Ááááá... így már értem. Te vagy, aki eddig is inkább belevágtál a fejtetőkbe. ;) Nos, akkor az első lépést megtetted, ennek a lánynak legalább megvan a feje. :) Jó úzon haladsz. Csak így tovább!.... legalább még pár centit. ;)

Alcy válasza:
:)

adott pontszám: 5
2012. október 27. | 17:24 | DemeMilo

Nagyon szép a hölgyemény! A szemei lélegzet elállítóak Hát és a mosolya.... Nekem tetszenek a fehér foltok..hóesés hangulata van!

Alcy válasza:
Koszonom!

adott pontszám: 4,7
2012. október 27. | 17:22 | vakhalfoto

Aranyos. Nevetős, igazi rácsodálkozós. :)
Jó az előtérben ez az elmosott faág, így olyan érzete van az embernek, mint ha nem is beállított, hanem meglesett kép lenne. Szép a leányzó széles mosolya, ahogy szinte kitör belőle a "de megfogdosnám" amikor a mókust meglátja. :) Mert, hogy mókus, abban biztos vagyok.
Mivel felfelé néz, egy icipicit több levegőt hagytam volna a feje felett. Akár annak árán is, hogy belevágtam volna a könyökébe. Hiszen a néző már csak olyan, ő is látni akarja a nevetés forrását. ;) A többi viszont szerintem lényegében tökéletes.

Alcy válasza:
Koszonom!

adott pontszám: 2,7
2012. október 27. | 17:07 | petite pomme

Nem tudom, mi lehet egy ilyen fiatal lány arcán, ami miatt rommá kellett lágyítani. Nagyon erősek a színek, a fogsor úgy világít, mintha minden éjjel pohárba rakná. A háttérválasztás is kusza, de az utómunka rontja el a leginkább.
Észrevehetően valami felkeltette a figyelmét, amiről mi nézők semmit nem tudunk, és mivel ennyire kitekint a képből, sokkal többet sejtet annál, mint ami egy nevetésből következne. (Mindegy, mi volt a helyszínen, a benyomás ez.)

Alcy válasza:
Nekem pedig az a benyomasom, hogy 2 keppel a hatadmogott messze nem lehetsz ilyen szigoru.

adott pontszám: 4,8
2012. október 27. | 15:56 | susancs

Nagyon jól tükrözi a képed a hölgy hangulatát, kiválóan érvényesül a fény az arcán is de a karján lévő fehér fényfolt picit rontja az összhatást. Ennek ellenére remek fotónak tartom apró hibájával együtt.

Alcy válasza:
Koszonom!

adott pontszám: 5
2012. október 27. | 14:22 | viki73

Nagyon hangulatos, magával ragadó fotó egy kedves arcú lányról, akiről sugárzik a jókedv, az életöröm..:) Nagyon jól elkapott pillanat, szép, lágy fények, remek élesség.
Hatásos fotó, gratulálok!

Alcy válasza:
Koszonom!