BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,35
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. szeptember 27. 20:47
  • objektív: Nikkor 18-135 f3.5-5.6
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Linda (1)

Két év szünet után töltök fel újra képet.Első "stúdió" próbálkozás a 6nm2-es szobámban, fehér fal háttérrel és egy Metz 58 AF-1 rendszervaku fényforrással.Fogadjátok szeretettel :) ! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,2
2012. október 11. | 22:58 | mckolly

Szűk vágás - ahogy én is szeretem - , ellentétes átlós high-low színhatás és tetszetős modell, kellemes fejtartás és ragyogó szempár, mindez nagyon tetszik, egy kicsit az orra lett furcsa így majdnem totálban....

Ami viszont egy portrénál esetleg hasznos lehet, ha nem ennyire nagy a mélységélesség, és én talán egy kicsit elvittem volna még jobban a high irányba az egész képet. :-)

marcusz válasza:
Szia!Gondolkodtam még jobban húzni rajta, de az már nagyon megosztotta volna a szemlélődőket, próbáltam eltalálni az aranyközepet, így is valakinek sok lett. Köszönöm az értékelést!Üdv!

adott pontszám: 3,9
2012. október 5. | 14:27 | cs.g.

Szia!

A körülmények nem számítanak - csak a fotó számít.
A lány szép, a szemfény alig látható sajnos, pozitív, hogy nem vasaltad ki az arcát! :)
Fényben nem az igazi viszont, elkelt volna több derítés a rendezői jobbról, így nekem sajnos nagyon lapos, hiába van rajta kontraszt bőven.
A képkivágás viszont szerintem igazán jó.

További szép fényeket,
üdv,
cs.g.

marcusz válasza:
Köszönöm a tanácsot,részben igazad van, azonban szerintem nem mind1 hogy profi e a modell, ff a gép, több vakum van (akkor könnyebb deríteni is ) és hogy van e tapasztalat :) de a cél pont a kritikáknak az összegyűjtése és tapasztalat szerzés. Üdv!

adott pontszám: 4
2012. október 1. | 09:25 | 950sm07

Szépen komponált kép és a B&W is tetszik. Ha oldalról lett volna bevilágítva az arc formái jobban kijönnének, így egy kicsit lapos.

marcusz válasza:
Szia!Köszi az ötletet!

adott pontszám: 4,5
2012. szeptember 30. | 23:33 | barBi.s

Szia! Azt hiszem, elég jó visszatérés ez a kép, néhány apróság van, amibe első (és még néhány) ránézés után bele tudok kötni. A lány szemét furcsán sikerült megörökíteni, nem elég életszerű, illetve nekem a baloldalon lévő túlzott fehérség sem tetszik, az arcvonások jobban is érvényesülhettek volna, de ez ízlés kérdése szerintem. A ff jó ötlet, ad egy kis pluszt a képednek. Csak így tovább!

marcusz válasza:
Köszönöm a tanácsokat és az értékelést.A lány jobb szeme lett picit világosítva és az szerintem nagyon látszik, főleg nagyobb méretben.Üdv!

2012. szeptember 30. | 20:14 | Vidasaa

Szia!
Kár hogy a kép baloldala ennyire kiégett.Nem akarom pontozni mert nem szeretném "lepontozni".Valójában több előkészülettel sokkal jobb fotót is össze tudnál hozni illetve egy kis utómunka sokat segített volna.Üdv és jobb!fényeket.

marcusz válasza:
Szia, az a helyzet hogy egy csöpp utómunka van benne, méghozzá pont a világosítás, és sajnos eltúloztam (bár itthoni monitorok mindegyikén más a fény......) . Köszönom hogy írtál :)

adott pontszám: 5
2012. szeptember 29. | 10:48 | LDenes

Üdv ismét a közösségben! :)

Szerintem a rendlekezésre álló tehnika miatt nincs panaszkodnivalód, hiszen egy lényeges szempont van: a végtermék. Ez pedig kétségtelenül helytálló, szép fotó.
A tekintet, ami a képet vezérli bámulatos, azt sem tudom, hogy a modellnek vagy neked kellene jobban gratulálnom ehhez :))

További jó fotózást,
Üdv.,
Dénes

marcusz válasza:
Köszönöm az elismerést! :) Szép fényeket!

adott pontszám: 4
2012. szeptember 28. | 20:35 | katyakit

Szia! Nehéz úgy egy portrét értékelni, hogy még egy sem készült meg belőle a stúdióban :) Megpróbálom őszinte véleményt írni róla. Szép a fiatal hölgy, nagyon szép a haja, szeme... Ami rögtön fel is tűnik az a jobb szemnél jobban látható utómunkája, retusálás lehetett. Nálam rontja az összhatás, a tiszta tekintetét.... Másik, ami zavaró - bal felső sarok kiégés. Vágással szerintem nincs gond, sok portrét láttam bátran levágott fejjel, de lehet hogy másnak ez hibának számít...
Sok sikert és szép fényeket!
Üdv!

marcusz válasza:
Köszönöm hogy benéztél,mikor feltöltöttem fotót, akkor tűnt fel hogy erős lett az utóvilágítás a szemnél (más retus amúgy nem volt, nem volt rá szükség :)) Üdv!

2012. szeptember 28. | 19:25 | dosagy

Szerintem a keretezése tökéletes, egyáltalán nem baj, hogy a teteje lemaradt, a jobboldali hajrengeteg is jól néz ki! :) Nagyban megnyitva sajnos már nem olyan kellemes, szerintem több időt is tölthettél volna a retusálással: piheszőrök eltüntetésével, szemvonalak finomításával, a lejjebbi területen a bőr lágyításával(?).
Az alapkoncepció remek, gyakorlással pedig szuper képeket fogsz csinálni később, van mire alapozni!

marcusz válasza:
Köszönöm a biztató véleményt :) nem volt retus, csak fényt vittem rá! (nem is tudok nagyon retusálni....)

2012. szeptember 28. | 10:54 | 2bats

Nem érzem sikeresnek a stúdiómunkát!
Most vagy a koncepció elhibázott, ha volt egyátalán elgondolás, és nem a véletlen kísérletezés műve a végeredmény, vagy a kivitelezés problémás.
Alapjában kérdéses, hogy milyen hatása van a szemlélőre, ilyen szép nagy bociszemmel belenézni a kamerába, félrebillentett fejjel, oldalra rendezett hajjal, nekem kicsit kétes a kreatív értéke ennek.
De most nem tudom eldönteni, hogy ez a tónusszegénysége a bőrnek szándékos-e, vagy megvilágítási probléma, mert a szem és a többi viszont elég kontrasztos. Néhol egyenesen túlvilágítottnak tűnik.
Összegezve azt mondanám, hogy nem egy kidobandó fotó, csak nem egyértelmű a koncepció, sem tartalmát, sem kivitelezését tekintve, ami nem csoda, egy első stúdiómunka alkalmával. Még jó, hogy ez nem egy könnyű műfaj.
Ja, és még valami. Én csak kritizálni tudok, fotózni nem! :) Üdv

marcusz válasza:
Szia, köszönöm az értékelésed. Jól látod, inkább csak egy \"lássuk mit kezdhetünk egy totál amatőr felszereléssel és egy totál amatőr lánnyal (aki sosem fotózkodott) totál amatőrként :D Az eredeti kép egyáltalán nincs sehol sem kiégetve,utólag gondoltam hogy a kontraszt miatt nagyobb hatást tud gyakorolni, a hatás pedig egy gyilkos kedvesség akart lenni csupán :) Hát még van mit tanulni. Köszönöm!

2012. szeptember 28. | 09:37 | vakhalfoto

"a 6nm2-es szobámban, fehér fal háttérrel és egy Metz 58 AF-1 rendszervaku fényforrással"
A megjegyzésbeli felsorolásból kifelejtetted, hogy és egy gyönyörű modellel. :)
A kép szerintem elég jól sikerült, bár a modell feje búbját levágtad, az állát, nyakát, vállát viszont részben kiégetted.
A szabályzat pontozási előírásai alapján a képre 2,5-3,5 közötti pontot lehetne legfeljebb adni. Én azonban még nem vagyok teljes jogú tag, így csak 3,75-4,75 közötti átlaggal pontozhatok (meg ennek ellenére tetszik is a kép), így inkább nem pontozom.
Vedd úgy, hogy egy kezdő laikustól kapsz egy dicséretet, az igazi bírálatot pedig majd megkapod a profiktól.
Üdv: Vakhal

marcusz válasza:
Köszönöm a korrekt véleményt :) A kiégetést eltúloztam egy kicsit, ráadásul más egy Ipadnek a képe (amin világosítottam/égettem utólag) mint annak a laptomnak amiről most írok. Ezen a gépen nézve nagyon égett. De hát majd legközelebb :). Üdv!