BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,87
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. szeptember 16. 19:31
Katedrális.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2012. szeptember 17. | 15:31 | R.János

úgy érzem, hogy az arányok vertikálisban egy kissé ritmustalanok. a kép 3 részre osztható, az alsó rész a kép aljától a bicajosig, a középső a falszerű rész, a harmadik, pedig maga a katedrális. ki kellene hangsúlyozni a katedrális magasságát, de nem úgy, hogy az alsó elemet is hosszúra vesszük, hanem épp fordítva: ha az alsó rövid, a középső hosszabb, akkor logikusan következik,hogy a felső rész méghosszabb...ez az érzet akkor is működik, ha történetesen a felső rész kb. a középsővel azonos méretű. működik, mert az égbolt "végtelensége" a tudatalattiban segíti ezt a hatást.így nyerne dinamikát a kép vertikálisan. a már említett alsó szegmens kurtításának másik haszna a horizontális térnövelés érzetével is járna, amire itt különösen szükség lenne, hiszen a bicajos pontosan ennek a horizontális vonalnak az éltetője. jó tehát, ha nem egy beszűkült teret "karikáz át"...ebben az esetben a vertikális csökkentésével növelhető a horizontális vonal....
amit most hosszadalmasan ecsetelgettem, nem annyira fontos, hogy a fotó értékét különösképpen befolyásolja...de lehet, hogy úgy jobb lenne...
amúgy nagyon tetszik a képed, mert jó a meglátás, van benne élet mely hatásosan kontrasztál a komor, morózus fennségességgel...a kép sötét alaptónusát átszelő fény a bicajos miatt különös jelentőséget nyer.
gratulálok!
j.

kisspeti válasza:
Sajnos nem tudom ilyen konkrétan megfogalmazni az arányokat és a képszerkesztést ahogy Te megtetted és úgy gondolom teljesen igazad van.
Egy picit viszont talán szándékosan, vagy valamilyen intuíció alapján be akartam zárni a kerékpárost a katedrális nyomasztó valósága alá, hogy érzékeltessem az ember esetlenségét az inkvizícióval szemben, ugyanis az épület Spanyol o.-ban van és az inkvizíciós templomként szolgált. Ezért zártam be az eget is egy erős sötétítéssel és ezért van az alsó sötétítés is. Talán a kép formanyelve nem elég kiforrott és biztos finomításra szorul ezért külön köszönöm a bátorító öt pontot.
Üdvözlettel: Péter

2012. szeptember 17. | 11:06 | Álomfejtő

Tetszik a képed, a kissé nyomasztó komorsága
- misztérium és monumentalitás -
és az, hogy a biciklis jelenléte viszonylag oldja ezt az ábrázolt, vibráló feszültséget. Nekem ez a fotó négyzetesben szólal meg (az oldalakon több, alul kevesebb) - de ez legyen az én bajom.
Nagyon jó... tetszik, nem kicsit.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

kisspeti válasza:
Nagyon kedves Toled koszonom a nagylelkuseged.
Peter

2012. szeptember 17. | 09:03 | attilabuzdor

Elolvasva a hozzászólásokat, szerintem is teljesen szándékos az alján a sötét utca, és semmit nem ront az összhatáson.

kisspeti válasza:
Igen minden szándékos. Köszönöm még egyszer.

adott pontszám: 5
2012. szeptember 17. | 09:00 | attilabuzdor

Valami hatalmas hangulata van a képnek. Nagyon jól eltalált a b&w effekt is. Tökéletes számomra.

kisspeti válasza:
Köszönöm szépen.

2012. szeptember 17. | 08:52 | jethro

Nagyon jó képnek gondolom,
A fényrei ,a tónusai tetszenek,
a szerkesztése is jó.
Lehet éen egy leheletnyivel többet mutatnék fentről és kevesebbet az aljából,de tényleg,csak nagyon kicsivel és nem is biztos ,látni kellene.
Én sajnálom ,h. egy ilyen fotónak esélye sincs pl. hét képe lenni-igaz én is kinyomtam kíváncsiságból ahelyett ,h. pontoztam volna...5.
No mindegy nekem napképe.

kisspeti válasza:
Köszönöm megvigasztaltál : ) ez többet ér, mint öt pont de azért az se rossz. : )

adott pontszám: 3,5
2012. szeptember 16. | 23:11 | Blendix

Hát szerintem túl szűk a vágás, ha már a katedrális a téma. Alul az a fekete sáv szerintem teljesen fölösleges. Én mindenképpen landscape-ben csináltam volna nem állóban. A ff konverziót i smintha kicsit túlhúztad volna, sok a bebukott részlet.

kisspeti válasza:
Köszönöm, amiket leírtál mind az szándékos.

adott pontszám: 3,8
2012. szeptember 16. | 20:47 | Bulgakov

Azt érzem, hogy az építmény monumentalitását, méltóságteljességét, ódonságát akarja a kép sugallni, az eltörpülő kerékpáros és a sötét mély tónusok, maga a fekete-fehér technika ezt mondja nekem.
Ugyanakkor a sötétséget túlzottnak is tartom, különösen zavar a kép előterében alul lévő fekete rész, ami szerintem nem tesz a képhez semmit, sőt, ha ebből vágnál, akkor a nézőpont közeledtével a monumentális hatás fokozódhatna is.

kisspeti válasza:
Részben, de legfőképp az ember elveszettségét a katedrális nyomasztó méretei mellett. Az alsó f.rész szükséges.
Köszönöm.

adott pontszám: 5
2012. szeptember 16. | 20:18 | newgam

Az erős vignett, a kontrasztok jól kiemelik az épület tagoltságát. Ha nem lenne rajta szereplő, akkor azt mondanám, hiányérzetem van, szűk lett a kép és inkább fekvő elrendezést javasolnék, de rajta van, jól érzékelteti az arányokat és hangulatot teremt. Innentől kezdve nem hiányzik több az épületből.
Grat!

kisspeti válasza:
Amiket leírtál azért raktam egyéb kategóriába.
Köszönöm hozzáértő szavaid.
Péter