BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,58
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. augusztus 6. 19:31
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 34
  • objektív: nikkor 18-105 AF-S DX VR
  • rekeszérték: 14
  • zársebesség: 100
Védett kis öböl

Sajnos csak ebből a szögből tudtam fényképezni, a megközelíthetőség miatt 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2012. augusztus 12. | 22:42 | mazzz

Nagyon szép hely, szerintem nem rossz a szög sem, amiből fotóztál. Két megjegyzésem lenne:

1. a fény a sok árnyék miatt ebben a napszakban nem tűnik szerencsésnek. Csak találgatni tudom a kép alapján az égtájakat, de úgy gondolom a reggeli órákban az öböl teljesen meg van világítva, talán ha lehetőség adódik rá, érdemes egyik reggel visszatérni, talán az ég is érdekesebb lenne

2. a kompozícióval igazából semmi gondom, de ha már az obid engedi, nagyobb látóval több eget is adhattál volna.

sandsee válasza:
Köszi szépen. Egyébként Délkeleti a tájolás, a fény kb 90 fokból balról jött. Talán délután lehetett volna még próbálkozni,
Köszi a véleményt.

adott pontszám: 4,9
2012. augusztus 7. | 13:29 | B.F.Benjy

Nagyon tetszik a kép, a színek, a kontraszt, az élesség, a szerkesztés. Csak a bal oldali sziklafal és az árnyéka picit sötét.
Tiszta ilyen Sartiban a narancspart. Tele van ilyen pici öblöcskékkel a partszakasz. Ettől narancspart...

sandsee válasza:
Köszi szépen.
Nekem is tetszett, nem lehetett kihagyni.

Jó fényeket

2012. augusztus 7. | 13:05 | tigerisch

Üdv
35mm-en f/14-en elég nagy a mélységélesség. Inkább az lehet szerintem, hogy szűk rekesszel általában romlik az objektív teljesítménye. mondjuk úgy általánosságban f/1,X-től f/5,6-ig javul az obi képminősége, ott eléri a csúcsot utána meg romlik. Szóval én is észrevettem már, hogy 5,6-on borotvaéles f/16-on meg hoppá mi lett ezzel? Nem tudom melyik obi hogy reagál, de tedd állványra a gépet, az elmozdítása és újrafókuszálás nélkül lőjj 5,6 - 8 - 11- 16 - 22-es rekesszel egy-egy képet és kiderül, hogy ez okozza-e. Meg érdemes lenne rákeresned a hiperfokális távolság dologra, mert az is lehet segítene.

sandsee válasza:
Köszi.

Egyébként én is észrevettem kis rekesznél a romlást. Jó ötlet, kipróbálom álvánnyal is. A VR-t már lelőttem, mert állítólag paradox módon beleszólhat az is, ha az embernek nyugodt a keze. Most próbálgatom.

Jó fényeket

adott pontszám: 4,6
2012. augusztus 6. | 22:30 | tigerisch

Üdv
Első dolog, a feltöltés minősége, a nagy mérettel legyaláztad a részletességet. Legközelebb 800-1000px-nél ne legyen nagyobb a hosszabbik oldal és akkor nem kell szénné tömöríteni. Még, amin lenne mit javítani az a kép készítésének időpontja. Nem szépek sajnos a fények. Ezt nem csak rámondom és pont, mint itt néhányan hanem meg is tudom indokolni. A kép legalább 25%-át árnyékba borult világos sziklák teszik ki, ami nem feltétlen szerencsés. Tudom, hogy nem lehet mindig mindent, de itt tényleg sokat dobott volna a képen egy későbbi, enyhe naplementés/kékórás időpont. A kép többi része rendben van, szép teltek a színek és külön tetszik az árnyék-hegyoldal által alkotott pozitív átló. Továbbá az is visz egykis életet a tájképbe, hogy belekomponáltad a házakat lent. Szerintem jót tesznek a képnek. Esetleg még lehet megpróbálnék egy négyzetes vágást, de ki tudja, ki kéne próbálni.

sandsee válasza:
Igazad van, ezt a tömörítés dolgot még gyakorolnom kell. Az élesség nekem sem tetszik, a látvány miatt tettem fel. Az eredeti azért élesebb ennél, de az sem tökéletes. Az a gond, hogy elég rossz a terep arra, ide csak gyalog lehet eljutni. Az állvány használata kérdéses. Szabadkézi a fotó, és 1/100 a rekeszidő. Én nem tudom, valahogy nekem pontatlannak tűnik időnként a gép. Lehet hogy kikapcsolom a VR-t és inkább a rövidebb rekeszidőkkel próbálkozok. , Egyébként a kép délelőtt 11-kor készült

Köszi a véleményt.

adott pontszám: 4
2012. augusztus 6. | 21:43 | Blendix

Lenyűgöző a látvány, de kicsit többet is kihozhattál volna sztem belőle. Az élességgel van a legtöbb gondom. A másik, hog ynem igaz, hog ynem úszott be ebbe az öbölbe egy kis hajó. Sokat dobna rajta. A másik, hogy délután úgy 5-6 óra körül, vag ymég később, sokkal szebb színeket kaptál volna. De a fő gond az élesség (nekem).

sandsee válasza:
Igen igazad van az élességgel gondom van, és nem tudom az okát. Most kísérletezem, hogy hogyan javíthatok a helyzeten. Igen jól mondod, a kép 11 óra körül készült és nem délután.
De tudod milyen meleg tud lenni ott délután ? :)))


Köszi a véleményt.