BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. augusztus 1. 21:35
  • érzékenység: 400
  • fókusztávolság: 18
  • objektív: nikkor 18-105 AF-S DX VR
  • rekeszérték: 14
  • zársebesség: 1/200
sikátor

Ez már vágva van, mert belógott egy ajtó, valahogy nem illett oda. Minden kritikát előre is kössz 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,3
2012. augusztus 25. | 01:43 | warles

Szépen komponált kép. Jó képkivágás, hangulatos vonalak. A 400-as ISO beállítással vélhetően lágyítani akartad a képet. Én talán pont kontrasztosabbá tettem volna. Nekem így egy kicsit túlságosan homogén a kép szürkesége. Hosszasan gondolkodtam azon, vajon mit kellene csinálni az ég "szürkéjével", de egyszerűen nem tudok rájönni. Olyan érzésem van, hogy a kép alapból nem feketefehérben készült, azt utólag színezted át. A kivágás viszont nagyon tetszik.

sandsee válasza:
Köszi szépen, egyébként igazad van, ez színes volt, a formák, és szögek miatt döntöttem úgy, hogy fekete fehérbe nyomom át, talán úgy hangsúlyosabb lesz.
Amiért nem tudtam az eget kihagyni, az egy ajtó lent, ami ki volt nyitva, és nagyon zavart, így feljebb kellett helyeznem az egészet, de úgy meg bekerült az ég.

Mégegyszer köszi a véleményed.

adott pontszám: 4
2012. augusztus 13. | 16:12 | dosagy

Szia!
Az ötlet alapvetően jó, de nem könnyű ilyen szűk utcákat fényképezni. A fekete-fehér szerintem jó választás volt, bár nem ismerem az eredeti színvilágot. Sajnos elég túlzsúfolt lett, ami a kép egyik fő gyengéje. Lehet, hogy érdemesebb lett volna kicsit hátrébb állni, és az utcát a kép jobb szélére állítani, hogy ne legyen ennyire középen. Hiányzik az előtér. Az élesség szintén nem tökéletes, nem találok olyan pontot, ami igazán éles lenne.
Ilyen zsúfolt helyen talán érdemesebb valamilyen részletet kiragadni, például a fölső ablak a virágokkal egy aranyos pont a képen. Persze azt színesenn lenne érdemes.

sandsee válasza:
Színesben is jó, sokat vívódtam a dolgon, aztán úgy gondoltam, a formák miatt ff-be teszem, de tettem ezt bizonytalanul, mert nekem is tetszik színesben is.

Köszi szépen

adott pontszám: 4
2012. augusztus 3. | 20:12 | egykutya

Szia!
Ha már a vágást említetted a leírásban: pontatlannak érzem. Felül pl. vághattál volna még egy kicsit, zavaró, hogy pont a háztető "megtörése" fölött kicsivel vágtad meg. Ennél a képnél a mértani alakzatokkal lehet játszani, de ehhez pontos szerkesztés kell, hogy a különböző irányokba futó vonalak érdekessé tegyék a fotót.
Ezen kívül nekem nagyon hiányzik az élesség a képről.
Bár hibákat írtam le, összességében tetszik a fotód, jó ötletnek tartom, dicséretes a meglátás.
További jó fotózást!

sandsee válasza:
Köszi szépen.

adott pontszám: 4
2012. augusztus 2. | 23:07 | jethro

Szia!
Nehéz ezeket a sikátorokat úgy fotózni,hogy a képen visszajöjjön az a nagyon erős hangulat,ami az életben meg van.A saját ilyen fotóimnál ugyan ezt a problémát érzem,és ennél a képnél is.
Biztos,h. ez a látvány élőben ütősebb volt.
Mivel a hangulat nehezen adható vissza ezért nem árt vmilyen egyediséget kölcsönözni a képnek.Ez sajnos itt szintén nem történt meg.
Általában egyébkén a látószöggel érdemes játszani sztem egy ilyen témához nagyon szűk a 18mm+ crop. Ebben a témában pl.:
http://fotozz.hu
/fotot_megmutat?Foto_ID=235236

Itt sztem a falak egymáshoz kapcsolódásában rejlő absztraktciót kellett volna vhogy még felerősíteni kiemelni.
Picit lehetne élesebb.
Mindezek ellenére azonban olyan fotónak gondolom,amelyben van gondolat,a pontom is erre utal.
További jó fotókat.
Szia.

sandsee válasza:
Köszi !

Néztem a képedet amit idelinkeltél, nagyon jó.
Én egy kicsit még óvatosabban bánok a módosításokkal, félek, hogy kiöntöm a fürdővízzel a gyereket.
Jól látod, az tetszett, ahogy a falak kapcsolódnak.
Nem tudtam ellenállni a kísértésnek.
Az élesség tényleg nem a legjobb, most keresek egy másik tömörítőt.
(Az igazi az lenne, ha nagyobb méretben is felmehetne, de ezt nekem még nem lehet)
Még egyszer köszi a véleményedet

Rengeteg fényt kívánok :)

adott pontszám: 3
2012. augusztus 2. | 14:43 | mazzz

szia, az ff lehetne kissé kontrasztosabb, de lehet, hogy színesben is jól nézett volna ki. Ami engem kissé zavar, hogy egyrészt a geometria erősen torzul, jobb lett volna egy olyan látószöget és nagyobb fókusztávot keresni, amit PS-ben már könnyen lehet korrigálni. Így nagyon dőlnek a falak. A másik, hogy nekem hiányzik a talaj, ha az üres szürke ég és a sikátor kövezete között kellene választanom, akkor inkább az utóbbira voksolnék, az sokkal érdekesebbé, izgalmasabbá tenné a képed. Bármit is vágtál le a képről, így ebben a formában hiányérzetem van.

sandsee válasza:
Köszi, jogos, egy ajtó volt ott, piszkosul zavart, azért voltam kicsit brutál, ezzel együtt is tetszett, hogy egy derékszög nem volt az utcában, azért nyomtam fel ide.
Még egyszer köszi !