BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,8
KATEGÓRIA: sport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2012. július 24. 21:37
 • érzékenység: ISO100
 • fókusztávolság: 8mm
 • objektív: Ennex 8mm fisheye
 • rekeszérték: 6,3
 • zársebesség: 1/800
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Győr - Aranypart
 • Készítés ideje : 2012-07-24
Ugrás

Fő a változatosság, szóval legyen akkor most ez a következő képem itt. :) Technikai: Egy halszemoptika a gépen, egy vaku távkioldóval állványon, egy fotós háton a homokban... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2012. augusztus 6. | 11:41 | pcsiki

Szia ! mivel a kép címe az "ugrás " , ezért én elvárnám hogy az legyen a központba . Én úgy csináltam volna , hogy balról vágtam volna egy kicsit .

tigerisch válasza:
Szia
Nem tudom hallottál-e róla, de mindig ott hagyunk több helyet a kompozícióban amerre az alany néz vagy a mozgás történik. Nem mindig, csak általában az esetek 99,999%-ában. Itt semmi nem szól amellett, hogy középre legyen komponálva. Szerintem a sötét-világos kiemelés bőven eléggé rátereli a tekintetet a témára, nem tenne hozzá semmit ha megvágom. Egyébként meg a képet pontozzuk nem a címet.

2012. augusztus 4. | 11:55 | GSPhoto

Helló!

Nem akarom behúzni a képed átlagát ezért ki is nyomtam de ez sztem egy kifejezetten "unalmas" fotó.
A minősége mint többen is leírták nem a legjobb. (aurás, szerintem sötét, és olyan mintha egy másik fotóról lenne áthúzva az ember, stb...) Itt még a halszem sem adja meg azt a pluszt a fotóhoz amitől kiemelkedő lenne.

Ha esetleg van módod újrafotózni a képet akkor egykét tippet ha megengedsz megosztanék és még véletlenül se kioktatás képpen és személyeskedés mentesen.

Mivel ez egy halszemobjektívvel készült így óriási teret lát be. Ezt kihasználva és a ruhád kímélése érdekében is jobb ha inkább odalépsz amikor ugrik a srác. Jobban alátartva kicsit megdöntve ennél jóval érdekesebb képet kapsz mint így. Gondolom ez a kép se elsőre készült el így kb ugyan ott vagy azzal ha odalépsz és úgy lövöd el a képet.

Próbáld meg kiemelni a képről a témát. Így kb a 15 méterre lévő fán ugyan annyi a részlet mint az alanyon. Nem a fát akarjuk részletesen látni hiába is van besötétítve hanem az ugró embert.

Szebb időben kéne majd újrafotózni. Ez a szürke ég és ez a barna színtónus nem igazán illik erre a képre.

Minimum két vakut használj majd legközelebb. 1/800as zársebesség megeszi az 580as vakud erejének a 65%át ami édeskevés egy mozgó alany megvilágításához.
(Tapasztalat mert én gördeszkásokat, motorosokat, bmx és egyéb hasonlókat fotózok és ott is hasonló gyors mozgást kell kimerevíteni :) )

Remélem nem vetted sértésnek az általam leírtakat. Ezeket csak tippként írtam le semmi kioktató célja nem volt és remélem nem lesz harag ezmiatt. :D
Bocsi kicsit hosszú lett :D

További szép fényeket!

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi az értékelést!
Ilyet először fotóztam, se az időpontot se a helyet nem tudtam megválasztani.
Az értékeléssel egyetértek, a tanácsokat meg köszönöm!

adott pontszám: 3
2012. július 26. | 17:04 | severian

Szia!
Hmm, nekem ez nem kóser! Maga a kép jó "poén", meg kell hagyni, de hogy sportfotó lenne, arról nem vagyok igazán meggyőzve. A záridő 1/800 azaz nem (lehetne) alexpós. Viszont a nagyon erős utómunkának számos kedvezőtlen hatása lett: az ember és a lombozat körül egy 2mm-es világos sáv virít, ami miatt totál műanyag hatású az egész! Emiatt egy az egyben egy kreatív editnek tűnik, mintha odatetted volna egy másik képről! Azt értem, hogy ki akartad emelni az ugrót hogy (túlontúl) sötét környezetben van, egy világos égbolton (ez egyébként prímán sikerült is!) de a végeredményt nagyban rontják az említett dolgok. Ügyes, tudatos, de el lett rontva az utómunkával. (grat az ugrónak is, remélem azért tényleg meg is ugrotta, és nem montázs:)

tigerisch válasza:
Üdv
Hasznosnak jelöltem, mert értékeltél és még terjedelme is van, de sajnos nem mindenhol értek egyet veled.
Szóval:
Szerintem javíts ki ha tévedek de az extrém sport mint a parkour is sportnak minősül így szerintem megállja a helyét a kategória. Mondjuk az érdekelne, hogy miként következik az 1/800-ad záridőből a kép helyesen exponált mivolta... Attól hogy ennyi attól lehetne akár túlexponált is. Az aura tényleg ott van, azt aláírom, bár szerintem nem olyan komoly hiba mint gondolod de mondjuk ez szubjektív is. Egyébként az aura az az élesítés miatt van, nem amiatt, hogy rádobtam egy fényforrást az ugróra. (Az ugró tényleg megugrotta.)
Mindent összevetve nem is tudom mit mondjak az értékelésről. Olyan mintha egy jópár dologgal nem lennél tisztában...

2012. július 25. | 15:54 | karmaresz

Nekem is volt olyan képem ahol nem figyeltem erre és szóvá tették, így utólag joggal. Nagyon függ a nyomtatótól, hogy mit ad vissza. Örülök azért, hogy nem vetted bántásnak az írásomat. Sokkal jobban szeretem ezeket a képeket még akkor is, ha technikailag van rajta mit tökéletesíteni, mint a tucat makro és tájképfotókat.
Szép fényeket! :)

tigerisch válasza:
:)

2012. július 25. | 00:32 | karmaresz

Úgy látom, Istvánnal nem ugyanazt a képet nézzük, pedig ő nálam a PS páncél nélküli lovagja. :)
Döntsétek meg kicsit a monitorotokat, hogy nagyobb legyen a kontraszt és látszik határozottan az aura az ember körül és mellette a fa tetején.

tigerisch válasza:
Üdv
A monitort döntögetni szerintem csalás. :D
Papírképen próbáld meg ugyanezt. :D
Egyébként nekem csak a bal szélen a fa aurás de a többi tűrhető szerintem.

adott pontszám: 3
2012. július 25. | 00:27 | karmaresz

Szia!
Az elgondolás jó, de én még rászántam volna pár napot a technika tökéletesítésére, mielőtt feltöltök egy fotót. -Már amennyiben számítanak a pontok és az átlagok.- Nem tudom, milyenek voltak a fényviszonyok, visszahúztad-e a környezetet a témához képes, vagy a témát emelted ki, de a kép nagyrésze jelentősen alulexponált. A mozdulat tetszik, de mintha gyenge lenne a vaku teljesítménye ehhez. Azt sem tudom, hogy milyen vakuvezérővel villantottad el a vakut, de ha rádiósan ment a kioldás, úgy a legprofibb távkioldók kivételével tudtommal 1/200 sec-es expo felett problémák adódnak, és meglátszik a redőnyzár lenyomata a képen. Az ugrás maga átlagos. Szerintem lehetett a mozodulatsornak látványosabb része, ahol nincs árnyékban az arc. A helyválasztásnál egy egyszerűbb, fák nélküli háttér jobban bejönne nekem. A legnagyobb gond mégis a fák és az ember körüli derengő világos és határozott aura ami egyértelműen komoly, de nem elég alapos utómunkára utal.
Bár a kísérletezés értékelendő, de így sajnos csak közepes nálam ez a kép. Kár érte.
Szép fényeket!

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi az értékelést!
Délután 4 környékén készült. Az 580EXII 1/1-en villant manuálban, egy másik 580EXII volt a gépen, ami csak commanderként volt hasznosítva és a képen nem jelenik meg. Elég nehéz volt túlvillantani a környezetet, hogy kiemeljem a témát. A kép többi része direkt van besötétítve, hogy kiemeljem jobban a srácot a képből. A hely adott volt, mivel a homokba érkeztek azzal nem tudtam mit kezdeni. Az aura jogos, próbáltam csökkenteni, de ezek szerint teljesen el kellett volna tüntetnem. High pass filterrel élesítettem azért lett az aura.

2012. július 24. | 22:14 | h.rom

Adtál egy ötletet. :) Ha nem veszed sértésnek, csinálnék majd erről egy paródiát.

tigerisch válasza:
Csak nyugodtan. Hajrá. :)

adott pontszám: 5
2012. július 24. | 21:49 | h.rom

Szia. Én ugyanezt megtudom csinálni úgy, hogy nem kell a nyakam kitörnöm hozzá, csak leülök és PS-ben összerakom. És még azt se mondod meg, hogy nem igazi. Viszont én már egy 46 éves rotty vagyok. :)
Ez egy jó kép. Jól szerkesztett, éles, a lényeg kivan emelve szépen, s tetszik az utómunkája is. A halszemhatás is sokat tesz hozzá a látványhoz.
Gratulálok, szuper!

tigerisch válasza:
Üdv
Mily kellemes meglepetés. :)
Köszönöm az értékelést!
Ahogy ismerlek itt nem állnál meg, igazából bele sem merek gondolni mi lenne a vége, ha igazán elszabadulna a kreativitásod. :)