BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,01
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. július 5. 18:10
  • Készítés helye (ország): Horvátország
Silo város

Horvátország, Krk szigete 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. augusztus 6. | 14:56 | olbabe

Szia, Kedves pityesz! Elnézést, csak most volt időm újra megnézegetni a reakciókat, köztük a Tiédet. Látom szívedre vetted a kritikámat és nem veszel "komolyan", ez szíved joga és hidd el, hogy engem nem zavar! A képedről a véleményem nem változott, a kép nem a "bevitt" munkától lesz jó, csak jobb, mint a nyers fotó. Megnéztem a többi képeidet is és a másik tájkép (Bélapátfalva) kivételével nagyon tetszenek, azok jó fotók alapján készültek. Annyit még, hogy az oldalon valóban újonc vagyok, de láttam már pár száz zsűrizést a közel negyven év alatt, mióta kapcsolatban vagyok a fotózással. A kreditet, amit kaptam hálásan köszönöm, fel is használtam, bár lehet, hogy nem a legjobban.
A továbbiakban sikeres fotózást kívánok.
Üdvözlettel: olbabe

adott pontszám: 4
2012. július 6. | 19:20 | ovarnet

Érdekes látványt nyújtanak ezek a mediterrán tetők, de a kép lehetnelátványosabb is, ha este vagy kora reggel fotózol, mikor a nap szöge élesebb, akkor ezek a tetők szinte izzanának a fénytől. Így csak egy átlagos kép lett.

cpt.pityesz válasza:
Sajnos a fényképezés más időpontban kizárt volt mert csak egyszer jártunk arra, egy délután. Ennyi...
Köszönöm az értékelésed
Üdv.: Pityesz

adott pontszám: 4
2012. július 6. | 19:16 | nagyjuci

Szia! Csodaszép a helyszín, a fények és az expozíció is jók. Tulajdonképpen a kompozíció is tetszik, csak a bal sarokba belógó háztető zavar engem egy kicsit. Persze azt nem tudom, hogy lett-e volna lehetőséged kicsit más nézőpontból hasonló látvány megörökítésére. Az élessége is lehetne kissé jobb.

cpt.pityesz válasza:
Sajnos a háztető úgy tudtam volna eltüntetni, ha szűkebbre szabom a képet, akkor viszont nagyon sok hasznos részlet kimaradt volna. Fényképezéskor sem lehetett sokkal jobban szerkeszteni, mert így is egy kerítésre kellett felmásznom egy pár képért. És csak egy pontról lehetett ennyit is rálátni a városra.
Örülök, hogy tetszik így is.
Köszönöm az értékelést
Üdv.: Pityesz

adott pontszám: 3,9
2012. július 6. | 12:45 | pity

Szia!

Tetszenek a távolról fotózott városképek. Jó helyet találtál a fényképhez. A kompozíció szerintem jó, viszont a fények nem a legjobbak. Korábban vagy késő délután érdekesebbé tehették volna a képet a fényviszonyok.

üdv!

cpt.pityesz válasza:
Egy előző válaszban indokoltam,az egyszeri lehetőséget, ez volt.
Köszönöm az értékelésedet.
Üdv.: Pityesz

adott pontszám: 3
2012. július 6. | 10:56 | olbabe

Üdvözletem! Nagyon szép kép és ha ilyen helyen jár az ember, akkor "kötelező" elkészíteni. Ott jártál és ennyi illetve azért exponálni is kellett. Nem komoly fotós teljesítmény. A bal alsó sarokban az épület teteje zavaró, persze nem tudom, hogy más pozícióból megoldható lett volna-e?! Üdv.: olbabe

cpt.pityesz válasza:
Igazad van! Arra jártam, egy átkozott kavicsos földúton, ami olyan meredek volt, hogy az autók behúzott kézifékkel is neccesen álltak meg, egy jó kis strandolós partot keresve a családnak (persze ott nem volt ahol kinéztük). Megállítottam két családot ez a látvány miatt 40fokban. Felmásztam egy rohadt omladozó kőkerítésre, belógott egy csomó fa és épület, közben miattam 8-an kókadoztak az autókban. Ennyit a fényképezésről, és hogy csak ott jártam. Utána pedig egy csomó időt azzal töltöttem el, hogy visszaadjam minél jobban a látnivalót, de eltüntessem a zavaró fákat, amik belógtak meg tetőket.
De tudod mit?
Én se veszlek téged egy "komoly" értékelőnek ezzel 5 darab képeddel és néhány értékeléseddel.
De csak azért, hogy betudj mindenkinek mutatni egy "komoly fotós teljesítményt" küldök neked egy szép kövér kreditet.
Üdv.: Pityesz
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,2
2012. július 5. | 21:27 | vízöntő

Szia! Szép fényképet készítettél a városról, valamilyen magaslatról. Szépen megkomponáltad,a torony a harmadolóba került.Talán egy kicsit többet látnék a városból és a tengerből is, nem tudom nagyobb látószöggel tudtál e volna fotózni. A bal alsó sarokban lévő nagy tető kissé zavaró, illetve lehetne kicsit élesebb a kép.

cpt.pityesz válasza:
Szia! A képet egy talajútról készítettem Sajnos így is már vágva van a kép, mert belógott két fenyő is, azok tényleg nagyon zavaróak voltak. Nem volt jobb hely, ahonnan ezt lehetett látni. Köszönöm az értékelésedet, örülök, hogy tetszik.
Üdv.: Cpt.Pityesz

adott pontszám: 4,8
2012. július 5. | 21:14 | Sompix

Szia. Szép felvétel, a kompozíció és a színek jók. A háttér is, viszont alul bal oldalon lévő tető szerintem nem kéne a képbe. Mondjuk nem vagyunk egyformák:) Szívesen lennék ott most:) Gratulálok, és további jó fotózást!

cpt.pityesz válasza:
A tetővel kapcsolatban igazad van, szerintem sem való a képre, de sajnos ahogy írtam egy előző válaszban, nem tudtam "kivágni" mert akkor sok egyéb részlet sem lenne a képen.
Örülök, hogy tetszik.
Köszönöm az értékelésedet!
Üdv.: Pityesz

adott pontszám: 4
2012. július 5. | 20:55 | Laszlo56

Nagyon szép táj jártam ere, csak akkor nem volt nálam fényképező. Nem tudom a háttér miért olyan szürke, meg a felhők kicsivel élesebb lenne, akkor jóval mutatósabb is volna a kép. Valószínű a városrész és a torony volt a középpont

cpt.pityesz válasza:
Az élességgel az eredeti képen nincsen gond, valószínűleg tömörítés során csorbult egy kicsit, pedig utánélesítettem is egy kicsit.
Köszönöm az értékelésedet.
Üdv.: Pityesz