BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,99
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. április 25. 08:06
...

rajlinak köszönettel 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2012. április 25. | 23:57 | froghunter

Szia! Mondanivalójában nagyon erős kép és minden más tekintetben( élesség, szerkesztés, színvilág) is kiváló, gratulálok!
Minden jót! István

R.János válasza:
Nagyon szépen köszönöm!
Hasonló jókat!
Üdv.János

adott pontszám: 5
2012. április 25. | 22:12 | Atka11

Vigyázat! A sok csengetéstől elkopik a köröm. :-)

Tetszik a komor barnás színvilág, a végtelenül egyszerű, lényegre törő szerkesztés.

Grat.

R.János válasza:
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv.János

2012. április 25. | 21:30 | nemedy2

öö. nem tudtam hogy etikai szabályt vétek azzal, ha a saját érzéseim írom le egy kép kapcsán. Álomfejtő valszinű jobban átéli a képet egy személyes élmény, vagy egy hangulat, egy mozdulat révén, amit viszont lehet nem a Te képedtől kapott. Ezt persze nem tudhatom, nekem hiányzik a cím. nem írtam hogy a címe miatt vontam pontot. azért vontam le, mert az én érékrendemben ennyit ér. nem is értem, ha nem a "nagyközönség" véleményére vagy kiváncsi, hogy egy szemlélődőnek, és nem a profi fotósnak mit jelent miért osztod meg? Távol álljon tőlem hogy kötekedjek, én tanulni jöttem, az értékelésem nem kreditszerzésből készült, hanem azért mert egyáltalán érdekelt a képed.. nem gondoltam tökéletesnek, ezért a 4es.

R.János válasza:
Van egy szabály, miszerint a keret miatt 0,5 pontot vonhatunk, a cím miatt semmit!!! Ha a képet nem tartod tökéletesnek, akkor indokold meg, hogy miért nem az, de semmiképpen se úgy, hogy te ezt így, vagy amúgy csináltad volna...ez a szerkesztés nem rossz, vagyis nem hibás. Ízlés-különbözet miatt nem etikus vonni. Semmi hibát nem tudtál a képről írni csak a cím hiányát, ami miatt az oldal szabálya szerint nem vonhatnál. A szerkesztést említetted, hogy te "talán" másképpen oldottad volna meg. De semmi hibát nem írtál. Vagy az lenne a hiba, hogy én nem a te ízlésed szerint szerkesztettem? Ezek után szerinted etikus ez az eljárás? Miféle értékrended van, ami miatt ez a kép 4 pontot ér? Miért nem 3, vagy 2 -es? Ilyen "megindoklással" akár 1-es is lehet. Ez az etikátlan és nem az, hogy az érzéseidet leírod.
Azért töltöm fel a képeimet, hogy arra elfogadható véleményeket, hasznosítható tanácsokat kapjak. Ha ezt nem kapom, akkor élek az szabályzat adta lehetőséggel és nem fogadom el hasznosnak.
De: bármennyire is hihetetlen engem nem a 4-es érdekel, hanem a megindoklás hiánya.
Üdv.János

adott pontszám: 4
2012. április 25. | 20:51 | nemedy2

Szia!
bár a kép tetszik, de szerintem ha ennyire egy témára kell fókuszálni a "nézőnek" kell hogy legyen mellé egy frappáns cím. Nélküle nem tudom magam a helyzetbe képzelni. Egyébként a kivitelezéssel nincs gond, bár talán átlóban vezettem volna ki a kormányt a képből...

R.János válasza:
:) Az előtted lévő értékelő (Álomfejtő)véleményét olvasd el...:) Ő pont azt kifogásolta amit te hiányolsz..:)De ezzel nem azt mondom, hogy neki lenne igaza....csak mint érdekességet jegyeztem meg... Ugye nem gondoltad komolyan az átlós "kivezetést"? Mert ebben az esetben az nagyon gyermeteg megoldás lenne...
Szerinted egy fotós oldalhoz nem lenne illőbb magával a fotóval foglalkozni, és nem szabályellenesen a címért, vagy annak hiánya miatt vonni?
Ha meg ez a kép azért 4 pont, mert "talán" te átlóban vezetted volna ki a kormányt..., akkor erre csak azt tudom mondani, hogy ez az értékelés azon túl, hogy -ismétlem- szabályellenes, még etikátlan is. Ezért nem tudom hasznosnak ítélni.
Üdv.János

adott pontszám: 5
2012. április 25. | 20:17 | Álomfejtő

Nos, én meg azt mondom, ne irányítsd a gondolatainkat - minden amúgy is többértelmű... vagyis,
ha akarom értem így is, úgy is.
A képben van a lényeg.... az pedig önmagáért beszél,
akár így, akár úgy...
Remek részlet, lényegre törő és figyelemre méltó szerkesztésben és kivitelezésben - mert már bélyegképként is felkelti az érdeklődésemet... és ezzel célba is ér.

R.János válasza:
Köszönöm Álomfejtő!
Igazad lehet, hogy nem jó irányítani a gondolatokat...sőt, talán (már) nem is tanácsos...de, ha arra gondolok, hogy szegény ember mindig volt, van és lesz, lehet, hogy a mindenkori kormány(okra) gondolok...vagy..nem is tudom..igazad van, letörlöm..!
Köszönöm nagyon szépen!
J.

2012. április 25. | 20:11 | Lenrok01

szia
vannak írók akik nem adnak címet a műveiknek. talán azért mert csak ki akarnak írni magukból dolgokat, érzéseket. helyén való,h nem adunk néha címet az alkotásnak de akkor ne áruljuk el,h mire gondolunk. ;) egyébként nagyon egyszerű kép és tetszik is.
Üdv -K

R.János válasza:
Töröltem, töröltem...aztán gyorsan kaptam is miatta..:))) Mintha a cím, vagy annak hiánya a fotó hibája lenne...
Köszönöm szépen!
J.

adott pontszám: 5
2012. április 25. | 18:29 | chopper34

Gratulálok,remek munka,remek mondanivalóval.Tetszik a szerkesztés,tökéletes az élesség,harmonizál egymással a színvilág.üdv:Z

R.János válasza:
Nagyon szépen köszönöm a kedvességedet!
J.

adott pontszám: 5
2012. április 25. | 15:57 | VargaP

milyen jó minimalista kép! eszméletlen! Kár, hogy nem adtál neki címet. Én tuti valami ilyesmit adtam volna: Kormány 2012.
Sokszor a kevés a több és ez is be is válik. Sok mindenre lehet gondolni, ha valaki megnézi ezt a képet, ahogy egy feltehetően pénzszűkében lévő ember fogja a kerékpár kormányt.
A kép készítése jó. Tetszik a színe és a szerkesztése is! Gratulálok!

R.János válasza:
Az igazság az, hogy már kikaptam egyszer-kétszer a politikai áthallás miatt...:))
Így aztán marad a "fantázia- cím"...
Köszönöm szépen!
J.

adott pontszám: 5
2012. április 25. | 14:34 | Frajti

Általában mások engedélye nélkül is arra gondolok, amire akarok. Most cikázik is mindenfelé a kép láttán. Tetszik. A szerkesztés, a színek. És hogy mit szeretnék még? Látni az egész bringát és a tulaját (legalábbis gondolom, hogy összetartozik a kéz és a bringa.)

R.János válasza:
"Általában mások engedélye nélkül is arra gondolok, amire akarok".Ezt jó..:) Pedig mekkora "hadigépezet" igyekszik manipulálni az ember gondolkodását...és milyen irigylésre méltó ötletességgel...
Lesz majd olyan kép is, ahol az összetartozás, azaz az alá-fölé rendelés nyilvánvalósága (is) kiderül.
Nagyon szépen köszönöm!
J.

adott pontszám: 5
2012. április 25. | 14:13 | Charrteris

Én is a kormányra gondolok... Meg arra, hogy nem kell túl sokat menni hasonló témák után.
Csak annyi észrevétel, hogy a kép "hangulatához" talán jobban illett volna a fekete-fehér.

R.János válasza:
Köszönöm szépen...igen, a fekete-fehér jobban menne, főleg, ha a kormányra gondolunk...de tartsuk tiszteletben azok fantáziáját is, akik....nem (is)akarnak a kormányra gondolni...:)
Üdv.J.

adott pontszám: 5
2012. április 25. | 13:24 | Zoran_2

Szia!
Remek! Mégpedig azért, mert nem dirrekt és tovább kell gondolni -- milyen a sorsa a kéz tulajdonosának. A kivitelezés is nagyon jó lett.
Zoran

R.János válasza:
Köszönöm szépen!
J.

adott pontszám: 5
2012. április 25. | 13:07 | Mausi76

...hmm.. én a kormányra gondolok.. de, ha éppen nem a bicikli kormányra gondolok.. még jobban passzol a képhez, deeee még csak véletlenül sem politizálok, túl messze vagyok, nem vagyok képben igazán, és nem is értek hozzá. ;-)
Na, ez az a kép, ami cím nélkül is müködik, az egyszerü kiragadott részlet - szépen fotografálva, meleg barna tónusaival - gondolatokat indít el.
Lehetne írni róla.. sokat.
Egyszerüsége ellenére, különleges, beszédes szociófotó!

R.János válasza:
Tudod, aki a kerékpár kormányára gondol...az meg is érdemli..:) Milyen irigylésre méltó boldog ember lehetsz... "deeee még csak véletlenül sem politizálok, túl messze vagyok, nem vagyok képben igazán, és nem is értek hozzá. ;-)"...
Köszönöm nagyon szépen!
J.

adott pontszám: 5
2012. április 25. | 11:57 | vbx969

Az az érzésem, hogy ha a kormány szó áthallásos, ha nem, akkor is nagyon jól sikerült ez a kép :-) A téma és a színvilág számomra teljes harmóniában van. Ez a kép hatásos és elgondolkodtató. Lehet, hogy véletlen vagy csak nekem tűnik fel, de ahogy az ápolatlan, sebes ujj előbújik a koszos, elhasználódott kesztyűből, úgy alakul át a még eredeti festékkel bevont kormányrúd a kép végére, rozsdás, majd rideg és csupasz fémcsővé... Sajnos sokan élnek ma ilyen körülmények között kis hazánkban... Nem tudok olyan kritikát mondani, hogy ne öt pontot érjen ez a felvétel :-)

R.János válasza:
Nagyon szépen köszönöm az érző és megértő véleményedet.
Üdv.János

2012. április 25. | 10:33 | Senang Anggrek

Igen, persze, persze! A biciklikormányra:))

R.János válasza:
Mi másra...?:)

adott pontszám: 5
2012. április 25. | 10:26 | Senang Anggrek

Biztos elégedett lesz vele Rajli, mert az aranymetszésbe van a csengő!:)))Jól szerkesztett fotó, kellemes meleg színvilággal. Kevésbé melengető viszont a téma, már legalábbis amennyit látok a kézből az alapján elképzelve egy nehéz sorsú embert gondolok ide. De én inkább le sem írom, mire gondolok, túl hosszú lenne, és akkor egyetlen hozzászólásommal a nap értékelője lennék!:))
üdv, s.a.

R.János válasza:
Lehet, hogy Te is a kormányra gondolsz...?:)
Nagyon szépen köszönöm!
J.