BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,11
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. január 16. 20:08
  • fókusztávolság: 11,6 mm
  • objektív: 6,2-18,6 1:2,8-4,9
  • rekeszérték: f.4
  • zársebesség: 1/500
  • Készítés helye (ország): Svájc
  • Készítés ideje : 2010-11-06
Tóparti terefere

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. április 20. | 12:33 | micicica

Még nem olvastam a többiek véleményét, de félek, hogy az enyém hasonlítani fog a többiekéhez.
Ez a kép szerintem több sebből vérzik. A sirályokat felszabdaltad, többet is, a fekete kacsa kint van a képből, és elég nagy zűrzavar van a képen belül is, nem beszélve a nagy árnyékokat, ami egy verőfényes napon készült. Olyan esetleges az egész, nem látok benne tudatosságot. Ott akkor neked tetszett, de a nézőnek a káoszon kívül nem sok marad.
Még azt is meg merem kockáztatni, hogy hangulata sincs. Bocs az őszinteségemért, de én ezt így látom.

tuttista válasza:
Szia:őszinteségedre őszintén válaszolok.Az,hogy melyik madarat vágtam ketté, nem méltó válaszra tekintve a szituációt a kép címét,ami akár madárzsivaj is lehetett volna, mindenképpen mozgalmas-\"pillanatfelvétel\".
Igen,esetleges az egész,a tudatosság ott van,hogy tudatosan fényképeztem egy madárjelenetet. Őszintén kritikád úgy hat, hogy igényeidnek idomított madarak fényképezése felelne meg. Szeretem ezt a \"káoszt\"-elárulom, ezért készült a kép, ezért töltöttem fel.
No, most az a kép, melyről ilyen hosszasan írtál, hogy még hangulata se legyen?
Hm....
Köszi a figyelmedet.

adott pontszám: 3
2012. február 8. | 11:19 | kaláris2

Itt tényleg sokan vannak, és talán még perlekedik is a két középső sirály!( Ez nagyon jó lenne de a többiek nélkül.)
De pont az zavaró hogy túl sok az információ, és az ember azt sem tudja hová nézzen.
Jobb lett volna ha megvárod vagy megkeresed amíg letisztultabb a téma.Így csak egy elkattintott kocka lett.Üdv!

tuttista válasza:
Szia,kösz az értékelést:engem speciel a sokadalom a madárzsivaj ,a \"kuszaság\" fogott meg. Valóban elkattintottam a gépet. Üdv

adott pontszám: 4,8
2012. január 19. | 22:38 | tercrokon

Szia! Üde,derűs,szép kép. Ami a legjobban megfogott,az a fotó "rendezetlensége". Kócos,mint egy kedves madársereg,csivitel a nagy hattyú körül és örül a madárlétnek. Hiba,hogy kicsit beégett a kép helyenként,de gondolom,nem mondhattad a madaraknak: jöjjenek vissza délután. Külön tetszik,hogy az "összes madár" nem fért rá maradéktalanul a képre! Gratula!

tuttista válasza:
Köszönöm az értékelésedet,jól esik, hogy tetszik a képem. Üdv.Zsuzsa.

adott pontszám: 2,9
2012. január 18. | 17:17 | Blex

Hali!
Elég nagy a zsivaj a képen , úgy mint gondolom a helyszínen is. Lehet h etetésre jöttek közel , így túl sokat mutat a kép , nem érdekes.
A képszélek által elvágott madarak sem szerencsések.
A fehérek eléggé kiégtek itt ott-
Érdemesebb lett volna egy madár röptére koncentrálni, vagy egy érdekes kapcsolatot civakodást megörökíteni.
Üdv!

tuttista válasza:
Szia!nagyon érdekes az értékelésed,és tudok is rá válaszolni:én nem láttam,hogy valaki etette volna a madarakat,de biztos volt oka a nagy nyüzsinek. Az elvágott madarakból csak a bal alsót tudtam volna vágni:az meg olyan édesen buta,hogy nem volt szívem ezt megtenni,nem beszélve arról,hogy akkor végképp tömött,tumultuózus képet kapok. Egy ilyen szituációban, amit nem én idéztem elő holmi ravasz etetés csapdával, szerintem csak óvatosan mérlegeljünk. Egy érdekes civakodás,egy madár röpte,hát az egészen másról szól. A kép viszont tényleg kiégett helyenként:ne fényképezz tűző napon!Köszi az értékelést.

adott pontszám: 3,5
2012. január 18. | 12:21 | evakar

Szia, magam részéről szinte minden madárfotó tetszik, itt is a nagy élet azért dicsérhető, de nagyon sok javítandó van, gondolom sok hibát felsoroltak már Neked, de ne vegye kedved csak így lehet előbbre jutni és később sokkal szebbeket össze hozni, madarat vágva semmiképpen ne vagy úgy szerkeszd , hogy maradjon ki vagy kicsi klónozás,..a kiégés elkerülésére ügyelni kell és valahol valamelyik madáron egy éles pont és lesz ez jobb is,( a pont inkább biztatásként)
jó fotózást

tuttista válasza:
Köszönöm szépen biztató szavaid,evakar és köszönöm a nem "ledöngölő" pontot. Üdv.tuttista

adott pontszám: 4
2012. január 17. | 20:29 | Morsolya

Igazán jó kis hangulata van a képnek. Vidám fürdőző madarak. Jól elkapott pillanat. A szerkesztés is jópofa, középen a nagy hattyú körülötte sok kisebb sirály. Csak a vágás nem tetszik. A két félbevágott madár alul és jobb szélen lemaradhatott volna a képről.

tuttista válasza:
Jaj,nagyon aranyos vagy,Morsolya! Végre valakinek tetszik-hibáimmal is-a képem. Köszi: Zsuzsa

adott pontszám: 2,4
2012. január 17. | 17:19 | BabyDoo

Ez számomra semmit mondó, szerkesztés semmi, a színek fakók, bocsi de így gondolom.

tuttista válasza:
Szia,kedves értékelésed a fakó színekben csúcsosodik ki.Köszi.

adott pontszám: 3,5
2012. január 17. | 12:01 | froghunter

Szia! Látom, elkapott pillanatok a kategória...de sajnos ez sem mentesíti a képet a hibák alól.
A kemény fényeknek köszönhetően borzasztó sok a kiégés a madarakon, némelyikük tollazatán szinte semmi részlet nem látható( ha időd engedi, próbálj meg jobb fényeknél fotózni, napkeltét követően, vagy kevéssel naplemente előtt)... a nézőpont sem jó, kicsit lejjebb kellett volna engedni a gépet, megpróbálni az ő szintjükről fotózni és az élességet sem nagyon találtam a képen, talán a hattyú aminek élessége közel van a megfelelőhöz.
Ami pozitívuma képednek, az a színek természetessége, de sajnos az az utolsó, amit ennél a képnél az ember észrevesz/megnéz.
A madarak sokasága és sokfélesége, amit meg szerettél volna mutatni nekünk, érdekes is lehetne, csak az említett hibákat kellene kiküszöbölni...
Mivel a madarak az egyik kedvenc témám, küldenék Neked egy kevés kreditet, remélve, hogy sikerül majd ennél jobb képet is készíteni róluk, amivel majd megörvendeztethetsz minket...és remélem szebbeket, jobbakat is írhatok még képeid mellé.
Minden jót! István
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

tuttista válasza:
Kedves István!értékelésedből árad a szakértelem és a jóindulatú segíteni akarás. Ezt bizonyítja a küldött kredit is, amit igyekezni fogok valóban jobb kép
feltöltésére használni,köszönöm szépen!Üdv.Zsuzsa

2012. január 17. | 09:44 | csavargó

A képen 3 madár van félbevágva, a hattyú kicsit ki van égve, nincs megkomponálva. A víz viszont szép, gondolom az automatikának köszönhetően.
Láttál egy csomó madarat és lefényképezted őket.
Pontozni nem szeretnék és nem is bántási szándékkal írtam.
Előbb tervezd meg a képet , hogy nézzen ki , utána azt próbáld megvalósítani

tuttista válasza:
Köszönöm,hogy értékeltél,nekem tetszett ez a zsibongás,ez a zsivaj és bevallom engem nem zavarnak a félbe vágott madarak,inkább a kiégett hattyú,amelyiken az automatika kevésbé segített,mint a vízen.Köszi és szép napot!

adott pontszám: 2,9
2012. január 17. | 08:39 | Alexander Nevermind

<3
Szia,
Szinte minden hétvégén kötelező program Győrbe menet megállni a Duna mellett és a heti felgyűlt kenyérmaradékot megetetjük a sirályokkal, kacsákkal, hattyúkkal.
Persze a gép nálam van.
Így ismerős a jelenet.
3-4 téma, jelenet van amire ilyenkor koncentrálok.
Az egyik amikor a szép napsütötte vízből kiemelkedik a madár, fröccsen a víz lebben a szárny. A másik amikor lebeg repülés közben szinte egyhelyben kitárt szárnyakkal, aztán a tömegjelenet amint verekednek a falatért.
A képeden Te is ezt a jelenetet kaptad el.
Sajnos azt kell mondanom, hogy ez a kompakt gép nem biztos, hogy alakalmas e esemény fotózására.
Nem tudom milyen lehetőségek vannak, de ilyen sok fényben több fényértékkel alá kell exponálni, mert nagyon világít a fehér tollazat.
Mivel egy elkapott pillanat, nehét megoldani, hogy minden madár jól képbe legyen, itt is kilóg pár madár, félbe lettek vágva, és valahogy nincs is "egyensúlyba" a kép, bal felén több a tér, üresebb jobbra meg ott a tumultus.
Szóval jók ezek a tömegjelenetek, de a rendelkezésedre áló technikával azt tanácsolnám, hogy róbálj meg egy egy példányt kiválasztani a tömegből és próbáld azt fotózni. Vagy olyan jelenetet amikor 2-3 sirály küzd a falatért.
Ha van lehetőség akkor alá kell exponáln, mert nagyon világítanak, részlettelenek lettek.
üdv. Krisz

tuttista válasza:
Kedves Krisz! Nagy megtiszteltetés,hogy értékelted a képem és sok,hasznos tanáccsal láttál el. Én még csak most próbálok kilépni a nyilvánosság elé képeimmel, tudom:van még sok tanulni valóm!Éppen ezért külön köszönöm szakavatott tanácsaidat. Üdv.Zsuzsa

2012. január 17. | 08:31 | h.rom

Az elkapott pillanatok kategória nem azat jelenti, ne haragudj, hogy bármi megengedett. A tudatos kompozíció itt is épp úgy elengedhetetlen mint bármely más kategóriában. Egy állatfotónál sem lehet azzal védekezni, hogy már bocs de azért maradt le a kutya orra mert a Cézár rohangált, és egy kutyának nem lehet azt mondani hogy pózoljon, nem hiában van abban a kategóiában és nem a modellfotók közt. Ha egy kép rosszul sikerül, kukába vele. Nem filmre fotózunk, lehet bátran kísérletezni, leguggolni, gépet leereszteni a füldfelszín közelébe és onnan megpróbálni, hátha jobb lesz, mint így, egy unalmas embermagasságú nézőpontból. Ilyet az 5 éves fiam is készít.

tuttista válasza:
Értem én,hogy ne érteném,hogy mire gondolsz,no,majd legközelebb,tán jobban sikerül az a kép.üdv. tercrokon. Kisfiadat külön is üdvözlöm!

adott pontszám: 3
2012. január 17. | 00:05 | chopper34

Szia,remélem nem haragszol,de eléggé kesze kuszának tünik a fotód.Félbevágott,és kiégett madarak.Az élességet sehol sem találom.üdv

tuttista válasza:
Szia,nem haragszom de az elkapott pillanatok kategória szerintem nem a szigorúan komponált képek kategóriája.Nem családi kép,nyugodtan félbe lehet vágni a madarakat hisz röpülnek.Nekem nem tűnik életlennek.Szép napot, üdv.

adott pontszám: 2,9
2012. január 16. | 23:22 | barabilla

Szia! A kompozícióval nem vagyok kibékülve, több madárból le van vágva, fölöslegesen, miközben a kép bal felső sarkának "üressége" és jobb alsó sarkának telítettsége éles kontrasztot ad. Talán egy másik kivágással, vagy messzebbről jobban és hangulatosabban mutatna. Bár így, hogy az elkapott pillanatok kategóriában van állatképek helyett, némileg segít. Továbbá a kép túlexponált, a fehér részek kiégnek, homályosak is. Jó fotózást!

tuttista válasza:
Szia,a kép nincs megvágva,pillanatnyilag ennyi madár volt jelen.A bal és a jobb oldal közötti kontraszt számomra kifejezetten oldja a kép "madárkalitka" jellegét. A bal oldal nyugalma-szerinted "üressége"kifejezetten üdítően hat.Köszi és üdv

adott pontszám: 1,8
2012. január 16. | 22:41 | royesfoto

Szép madarak, de semmi művészi, vagy beállítási mutatót nem látok rajta.Ilyet bárki lecsattint legfejebb nem pont ott lesznek a madarak.
Se a kép kivágás se a madarakon való kép hangsúj nincs meg.Legközelebb megkellene jobban küzdeni egy jó elkapott pillanatért.Attol még hogy közel vagy az állathoz, vagy betudod zommolni, nem csak lekell nyomni a gombot.Szép fényeket

tuttista válasza:
Szia, majd legközelebb erre is törekszem,addig is számomra megfogalmaztad amiért a kép készült.Köszi az értékelést

adott pontszám: 2
2012. január 16. | 21:58 | laci2021

Helló!
Nem akarlak megbántani, de ez a fotó nem nagyon sikerült. Telis-tele van hibával és nekem a mondani való sem jön át csak sejtem mit szerettél volna ábrázolni. Az első és nagy hiba, hogy az exponálás nem lett valami jó, mivel elég sok a képen a kiégett rész. A nézőpont sem tetszetős én a helyedben lehasaltam volna és jobbra helyezkedtem volna, hogy a háttérben ne legyen benn az partfolytatás. A mozgalmasság van a képben de ezáltal nagyon nagy a zűrzavar is, én a helyedben inkább egy madárra fordítottam volna a figyelmemet, vagy egy repülő sirályra, vagy a hattyúra olyan módon ahogy a háttérben elhúznak a sirályok. Ami még zavar az a repülő kenyérdarab.
Ezek az első észrevételek amik eszembe jutottak, remélem nem bántottalak meg velük nem az volt a célom, csak segíteni szerettem volna. Szép fényeket!
Üdv!

tuttista válasza:
Hali,
azért télen elég ciki lenne hasalnom, hogy a fotóm tessedjen.

adott pontszám: 3
2012. január 16. | 21:33 | h.rom

Szia. Nem vagyok szakavatott madárfotós, de... Túl nagy itt a tumultus. Jobbra és alul a bal sarokban félbevágott madár. A szárnyasok túlexponáltak. Nekem ez egy sebtében elkattintott képnek tűnik, minden érték nélkül, ne haragudj.

tuttista válasza:
Hello,
a sebtében elkattintott kép helye az elkapott pillanatok kategória.Itt szerintem nem baj félbevágott madár!Köszi