BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,4
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. január 3. 20:33
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2011-12-10
Angyal

Elég amatőr vagyok még, de gondoltam készítek a feleségemről valami különleges képet és ez lett belőle :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2012. január 4. | 13:29 | R.János

Szép, bájos Angyal. A kidolgozás is "angyali-látomásszerű". Lenne egy pár észrevételem: a képarány nem a legmegfelelőbb, mert bizonytalan, és a szemeket a kb-i középpontba kényszeríti. Az erős fény megöli a részleteket, elhomélyosítja a vonalakat és minimálisra csökkenti a térhatást. (A kemény árnyékról nem is szólva.) Ezáltal "ellaposítja'" a látványt. Ügyelni kell a szemekre, amikor ilyen félprofil-szerű pozicióba fotózunk. Az eldugott szem ilyenkor sokszor jelenthet problémát, mert a kép egészével ellentétes hatást közvetíthet. Ha megfigyeled, itt is a bal szem igen kemény, igen szúrós, miközben a hölgy angyali arcának kiemelése lenne a cél. A lágy kidolgozásnak , és az arc karakterével ellentmondó a hatása. Meg lehetne próbálni egy négyzetes vágást, szerintem sokkal jobb lenne!
További jó fotózást kívánok! R.J.

venturahu válasza:
Szia! Köszönöm a jótanácsot. Legközelebb jobban figyelek és próbálok változtatni a fényeken is. Sajnos csak spotlámpával világítottam (plafonról), annak meg elég kemény, erős fénye van. A derítés nem ártott volna már látom.

adott pontszám: 4,4
2012. január 4. | 12:24 | pilipár

A pillantása ezzel az utómunkával olyan, mintha Greta Garbo vagy Perczel Zita nézne ránk egy több tíz évvel ezelőtti filmből :) , de ez nem feltétlenül baj! Viszont az életlensége igen.
Szerintem másképp kellett volna vágni, kisebb hangsúlyt adni a hajnak, és sokkal többet a szemeknek, akár úgy, hogy a dekoltázsnál is vágsz. A feleséged szép, érdemes fotóznod őt, természetes fényeknél és természetesebb utómunkával, hogy a lágyítás ne tegye őt idealizálttá....ő így is ideális :)
Üdvözlettel! Pilipár

venturahu válasza:
Szia! Hát, köszönöm a párom nevében is. Fotóznám én őt gyakrabban is, de nem nagyon szereti :) A vágás lehetett volna valóban más. Eredetileg négyzetes vágás volt, már nem is értem, miért változtattam rajta.

adott pontszám: 4
2012. január 4. | 09:32 | andras78

Tetszetős kép, annyi kiegészítéssel, hogy a modell haja és a jobb szeme, ami éles! Ez direkt vagy véletlen?

venturahu válasza:
Köszönöm. Igazából Főként az arc jobb felére próbáltam fókuszálni. Sajnos tág rekeszt kellett használnom a gyenge beépített vaku miatt, ezért lett csak a jobb fél éles.

adott pontszám: 4
2012. január 3. | 23:35 | gusztee

Üdv!
Tetszik a kép, jó a beállítás és a cím is helytálló! :)
Két észrevételem lenne:
- az arcon kicsit lehetne nagyobb az élesség, amit szűkebb rekeszértékkel lehet elérni
- a megvilágítás erős és egy irányból jön, így eltűnnek azok az árnyékok, amik az arcnak mélységet adnak. Meg kéne próbálni az arcot kicsit oldalról megvilágítani, a túloldalt pedig deríteni, így megmaradnának az árnyékok, de a derítés miatt nem lennének túl sötétek.
Csak így tovább! :)

venturahu válasza:
Szia! Köszönöm a tanácsot. Megfogadom.

adott pontszám: 4
2012. január 3. | 23:05 | KhalDrogo

Szia!

Hozzád hasonlóan én is most kezdtem el komolyabban a fényképezést. Alapjában véve tetszik a kép, jó a témája, és a címe is tetszik :) Szép fényes a haja is. Amit nem tudok viszont, hogy milyen utómunkákon esett át a kép. Ha azt feltételezem hogy semmin, akkor viszont az arcán lehetne nagyobb kicsit az élesség, és szerintem túlzottan fehér is. Ami még picit zavaró szerintem az az árnyék az állánál, amit egy kis derítéssel alulról el lehetne tüntetni.

További jó fotózást, csak így tovább! :)

venturahu válasza:
Szia! Köszi az értékelést. Voltak utómunkák: vágás + rerus Lightroom-Portraiture kombóval. Sajnos egy fényforrást tudtam csak használni az adott helyzetben, ami egy spotlámpa volt. A derítés tényleg jót tett volna neki.

adott pontszám: 4
2012. január 3. | 22:43 | hajospeti

Tetszetős kép lett, szép a párod is :)! Éles kép lenne, nem tudom miért homályosítottad el ennyire. Talán legjobban a bal szemén illetve szemöldökén zavaró és ennek köszönhetően az arca is picit ragyog. Összességében gratulálok a fotóhoz!

venturahu válasza:
Köszönöm szépen!

2012. január 3. | 20:48 | Infidel

az alap elgondolás nem rossz, de kicsit túllágyítotad, és a szerkesztés sem tűnik túl átgondoltnak. nem igazán érzem indokoltnak azt sem, hogy kifelé tekint a modell a képből. az áll által vetett árnyék sem túl esztétikus. szóval kicsit merészebb kivágással, átgondoltabb szerkesztéssel, és inkább természetes fények mellett.
amúgy nem írtál újévi sms-t a fene a beled. most aztán gondolkodj hogy ki lehetek te álgyöngyösi földvári parasztgyerek :D

venturahu válasza:
kössz az értékelést :) A helyzet az, hogy ez az egyik elsõ ilyen fotóm és pont azért tettem fel, hogy lássam, mit és hol ronthattam el. Pl. az árnyék jelenlétével is tisztában vagyok, de ezen már nem tudtam utólag javítani. Amúgy bocs, hogy nem írtam smst, bárki is légy, de a telóm odalett kártyástul :)