BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,01
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. január 2. 19:50
  • érzékenység: ISO100
  • fókusztávolság: 50 mm
  • objektív: Canon fix 50mm 1.8
  • rekeszérték: 7,1
  • zársebesség: 1/10
  • Készítés helye: Nappali
  • Készítés ideje : 2012-01-02
Kacsasült

Tudom vannak technikai és kompozíciós hibái is....de én főztem és meg akartam örökíteni. Íze jobb, mint fotó :-) De azért pontozható :-) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. január 3. | 19:57 | galalo50

Jó érzés készen látni fáradtságos munkánk eredményét, hát még egy ilyen jól szerkesztett képen, ráadásul a sajátunkon. Ezen a képeden számomra minden a helyén van, de sokat emelne rajta egy kicsit több mélységélesség. Az a párolt káposzta nagyon kell oda, fontos része a feltálalt ételnek, jobban kellene látszania. A vörösbor a pohárral együtt szintén fontos, gasztronómiából jeles. A kendő jól van a homályban. Kicsi nagyobb kivágással lenne az igazi a képed, tekintve hogy a fehér háttér már gyakorlott ételfotósra vall.
További jó ízeket és szép fényeket!

adott pontszám: 4
2012. január 3. | 19:57 | galalo50

Jó érzés készen látni fáradtságos munkánk eredményét, hát még egy ilyen jól szerkesztett képen, ráadásul a sajátunkon. Ezen a képeden számomra minden a helyén van, de sokat emelne rajta egy kicsit több mélységélesség. Az a párolt káposzta nagyon kell oda, fontos része a feltálalt ételnek, jobban kellene látszania. A vörösbor a pohárral együtt szintén fontos, gasztronómiából jeles. A kendő jól van a homályban. Kicsi nagyobb kivágással lenne az igazi a képed, tekintve hogy a fehér háttér már gyakorlott ételfotósra vall.
További jó ízeket és szép fényeket!

tgabor válasza:
Gyakorlott az kicsit túlzás, de azért jól esik :-)

Főleg ez volt a cél: fáradtságos munkát megörökíteni valamennyire.

Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4
2012. január 3. | 15:51 | andras78

Én úgy fordítottam volna a tányért, hogy egy hármas kompozíció legyen a képen (káposzta, comb, burgonya)! Nekem olyan, mintha most elbillenne a kép jobbra!
Amúgy megjött az étvágyam! :)
További sok sikert!

tgabor válasza:
Kicsit nagy volt a tányér. Ezért a két "kupac" burgonya. Meg amúgy is kicsit dől a kép jobbra...a boron látszik.
Legközelebb kisebb tányért használok.
Jó étvágyat :-)

Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4
2012. január 3. | 11:42 | merse

A fotó technikailag jó, de számomra nem olyan domináns a kacsasült. A köret egyik fele jobban dominál, mint a kacsa, a másik fele meg teljes homály. A bort is szívesen látnám, ha az. A kacsa szinte mellékes az ábrán a kompozícióban.

tgabor válasza:
Valóban kevés hangsúlyt kapott a kacsa. Persze, hogy bor...kellett a párolt káposztához.
Na meg jól esett az ebédhez is :-)

Köszönöm az értékelést!

2012. január 3. | 10:31 | freeze

Én azért megkívántam, szóval működik a fotó :)

tgabor válasza:
Ennek örülök :-)

adott pontszám: 4
2012. január 3. | 09:58 | karesz68

Jó próbálkozás! Alul kicsit szűk a hely, a kompozícióra nagyon kell vigyázni ételfotónál, itt van némi alkotói szabadság, ha nem vagy elégedett. Kicsit játszottam volna a kacsával, mert így inkább krumplipüré némi kacsasülttel...

tgabor válasza:
Majd legközelebb jobb lesz :-)

Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3
2012. január 3. | 09:10 | Seres István

Nem ertelek. Hogy ha te nem vagy megelegedve a fotoddal, akkor hogyan varod el, hogy a befogadonak tetszen? Vannak olyan esetek amikor segiti a kepet az, ha a tanyeron nemely hozzavalo eletlen, de itt ez nem sikerult sajnos. A kompozicio 'rendetlen'. A konyhakendo belelog a tanyerba, a pohar pedig kilog a tanyerbol. Ezek az elemek igy egyutt osszezavarjak a szemet. Van egy olyan erzesem, hogy nem igazan tudtad, hogy mit akarsz kihozni a kepbol es, hogy hogyan. Tovabbi jo fozocskezest. Remelem az ize jo volt.

tgabor válasza:
Nem is kell megérteni....ha soha nem töltenék fel képet akkor minek járjak ide....próbálkozom :-)
Nem sok időm volt elkészíteni. Párom már nagyon éhes volt :-)
Kicsit a "Tovabbi jo fozocskezest" úgy érzem, mint ha azt mondanád, hogy inkább főzzél, mint fotózz....de nem adom fel :-)

Amúgy egyet értek a kritikáiddal, de mégsem rakhattam a családi/emlékkép kategóriába :-)

Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4,2
2012. január 2. | 21:33 | KhalDrogo

Szia!

Nagyon jó kép szerintem, egyből meg is jön tőle az ember étvágya :) Nekem annyi hiányérzetem van, mivel még nem vagyok túl gyakorlott fotós, hogy szerintem még a káposzta is lehetne éles a képen.
Csak így tovább, és jó étvágyat a kacsasülthöz :)

tgabor válasza:
Én is csak igyekszem fotózni :-)

Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4,2
2012. január 2. | 21:28 | VGyuszi02

Szia!
Gusztusosan komponáltad meg a képet. Kicsit szűknek érzem minden oldalon. A háttérelmosás pohár , szalvéta véleményem szerint lehetne élesebb.
Üdv
Gyuszi

tgabor válasza:
Elég nagy volt a lapostányér....és hát a fix 50 mm-nek vannak korlátai :-)

Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4
2012. január 2. | 20:44 | Blex

Hali!
Magát az étel , a tálalását nem tudom értékelni , de vannak itt profi ételfotósok is.
Az biztos h számomra jól néz ki biztosan megkóstolnám.
Amiket technikai hibákat látok , fotós szemmel a következők:
Lent nagyon szűkösnek érzem a kivágást , a párolt káposztán nagy a becsillanás , és van egy kis dőlés a képen.A bor jó vízszintet mutat.
Üdv!

tgabor válasza:
Dőlést utólag vettem észre....szintén a bornál.
Alul a szűk vágás az árnyékok végett volt. Csak egy alufóliával derítettem :-)
Íze tényleg jobb, mint a kép :-)

Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4
2012. január 2. | 20:15 | h.rom

Szia. Nem vagyok ételfotós, remélhetőleg jön majd olyan, aki igazán szakértője a témának. Én annyit tudok mondani, hogy szerintem jó expo, jók a fények. Amit én máshogy csináltam volna az annyi lett volna, hogy valószínűleg a húsra helyeztem volna a hangsúlyt nem a krumplipürékre, s elhagytam volna a háttérből a konyharuhát. Valahogy a borospohárra is nagyobb hangsúlyt kellett volna fektetni, és hát így a villa se frankó, csak úgy belóg ott, mint amit véletlenül ott felejtettek, s még a petrezslyem is bele takar. De egyébként szép éles és részletgazdag, csak még nem elég kiforrott - véleményem szerint.

tgabor válasza:
Sajnos már a párom megette a kaját, így nem tudom újrafotózni :-)
Teljes mértékben egyetértek a mélységélesség gonddal és a kopozíciós tanácsokkal. A bor már sok fényt kapott.
Konyharuha az meg helykitöltésnek maradt.
Legközelebb jobban rákészülök.

Köszönöm az értékelést!