BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,75
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2011. december 28. 18:11
 • érzékenység: 200
 • fókusztávolság: 24 mm
 • objektív: 18-55 mm
 • rekeszérték: k/11
 • zársebesség: 1/320
 • Készítés helye (ország): Románia
 • Készítés helye: Parang hegység
 • Készítés ideje : 2011-11-12
Álmok tengerén...

Pompás idő volt a Parang hegységben, csúcsközelben 2100 m felett valahol... az ivóvizem a hátizsákomban megfagyott, de a fotózási szenvedélyem csak tovább izzott... Miután elindultam a képméretezés rögös útján, remélem sikerült jóvátenni előző hibámat  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. január 26. | 18:18 | vik77

HI. Én fejest ugranék a fotódba. Először azt hittem repülőből készült,de utána láttam meg hogy nem. Nem tudom milyenek voltak az előző képeid,de ez jó. A kétszeres aranymetszést nem tudom szándékosan vagy csak véletlenül sikerült összehozni?
Köd-hegy 2/3-ad,nap felhővel 1/3-ad (1)
Jobbról-balra az egész kép2/3-ad nap nélkül, 1/3-ad a nappal.(2)
És még kiégve sincs a nap.

zoltanph válasza:
Az adott pontszámot meg kell indokolni. Semmi gond ha ennyi pontot adsz, de meg kell indokolni miert. Csak pozitiv jellemzést irtal

adott pontszám: 5
2012. január 18. | 19:02 | froghunter

Szia! Ezért a fotóért megérte ilyen magasságba felkapaszkodni.
Gyönyörű látvány...csodás színvilág, remek szerkesztés. Gratulálok!
Minden jót! István

zoltanph válasza:
Köszönöm az értékelésed és a gratulációt! Örülök hogy tetszett!
Üdv!
Zoltán

2012. január 15. | 11:20 | Senang Anggrek

Eddig csak két fotódat volt szerencsém látni, de mindkettő lenyügöző látványvilágú. Gondolom van neked több ilyened is még, úgyhogy a következőkhöz egy kis támogatást küldök, nem pusztán önzetlenül. Jót tesz az oldalnak is!:)))
üdv, s.a.
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

zoltanph válasza:
Köszönöm az értékelésed és a segítséget!
Valóban vannak még hasonló képeim, mert szeretek túrázgatni erre-arra járogatni és szeretem a hangulatos, szép helyeket, természetet. Nem vagyok profi vagy haladó a fényképészetben, de azért igyekszem szép képeket feltenni.
Köszönöm a segítséget és jó fotózást kívánok!

adott pontszám: 5
2012. január 13. | 13:03 | Vadliba

Szia!
Engem megfogott. Fantasztikus látvány lehetett ott élőben. Kicsit irigyellek is ezért, hogy személyesen megérinthetett a természet ott.
A színek és a szerkesztés nekem visszaadja azt, amit átélhettél.
Én egyszer az Alpokban voltam ilyesmi magasságban, a csodaszép érzés mellett azért bőven ott volt a félelem érzése is. És tudod, onnan azért le is kellett jönni. Sajnos. Én szívesen elüldögélnék egy ilyen helyen pár évet.
Én köszönöm az élményt.
Üdvözlettel
Vadliba

zoltanph válasza:
Köszönöm a szavaid!

Hasonlóan éreztem én is, ezért is igyekszek elmenni több ilyen túrára, szeretek ilyen helyeken üldögélni. Lejönni tényleg nem feltétlenül könnyű, inkább a hideg kényszerített...

Üdvözlettel Zoltán

2012. január 12. | 22:22 | Drilla.

Jó lett! (: (5)

zoltanph válasza:
Köszönöm a gratulációt! Üdv!

adott pontszám: 4
2012. január 2. | 21:34 | msgaborka

Szia! Sók ilyen témájú fotót láttam már, és mindig megnézem őket. A te képeden is jók a színek meg a nap fénye is, csak szerintem már elég sók ehhez hasonló kép van. Talán én valahogy bemutattam volna a hegy egy kis konkrétabb részletét ahonnan készítetted a képet , hogy ütősebb legyen. Elismerésem a kitartásod iránt.

Üdvözlet

zoltanph válasza:
köszönöm, a részletekre próbálok jobban odafigyelni

adott pontszám: 4
2011. december 30. | 16:51 | ceka786

áhhh nagyon jó!
kár hogy kicsit sötét az alja kissé zavaró, sokat von el a képtől, de szép nagyon!
Grat

zoltanph válasza:
tudom, nem első észrevétel a sötét résszel kapcsolatban.
hali

2011. december 30. | 13:08 | Szarvassy Gábor

A felvétel elkészítéséhez csak gratulálni lehet. Ott fenn, félig belefagyva a tájba, ahol a légzést is tudatosan kell szabályozni, hogy be ne rúgjon az ember, ez nem semmi teljesítmény.
A látvány, a nap, az ég és a fellegek, csodálatosak és különlegesek, életben ilyet átlag halandó nem is nagyon lát.
Legközelebb azért kérem odafigyelni a következőkre:
Nagyok a fény árnyék különbségek az ég és a talaj között. Ez rendszerint kétexpós téma, vagy elektronikusan kell javítani. Itt a hegység csak egy feketés folt és egy alig tagolt fekete háromszög.
Lehet pusztán sziluett témát tenni ez előtérbe, itt viszont plusz egy érdekes szikla, esetleg pár hegymászó társ kellene. Az ember azért is hasznos, mert a méreteket adja, így a nézőben tudatosul a szikla mérete, vagy a mélység távlata. Sokszor a hegyek a fényképen kis szikla halmocskának tűnnek csupán viszonyítás nélkül, az emberi látás már csak ilyen.
Persze, ezek csak tippek.
Pontozni nem pontozom, mert egyrészt csodálatos, más részt sajnos nem annyira. Most a fiam hasonló témájú felvételeit próbálom javítgatni, ott is ugyanez a gond.
Sok sikert!

zoltanph válasza:
A teljesítménnyel, körülményekkel kapcsolatban: nem vagyok hegymászó, bár jó lenne, ez a vidék könnyen járható, mindenféle edzés, felszerelés nélkül, lányok is voltak a csapatban, egy pl Szegedről, szóval bárkinek tudom ajánlani aki csak egy kicsit is kocog időnként, komolyan. Semmi extrém nem volt, csak november a kárpátokban, ami rossz volt hogy az ásványvizemet jégkásaként kellett kipaszirozni a palackból jó szomjasan...
na de a lényeg: köszönöm a tippeket, a tükörreflexes fényképezéssel most ismerkedem, meggondolva az észrevételeket és az eddigi tapasztalatokat igazad van. Én is gondoltam egy kettőre időnként, csak megvan bennem az a hajlam hogy erősen csak a táj érdekeljen és arra koncentrálok,kizárva a részleteket, vagy a perspektíva visszaadását pl., persze ez amúgy is nehéz egy kicsit hegyvidéken, de van néhány technika is. Köszönöm az észrevételeket, tulajdonképpen azért is regisztráltam be az oldalra hogy ne csak rúgjam a labdát, hanem gól is legyen belőle időnként és ehhez egy-két új tipp, ötlet mindig jól jöhet.

adott pontszám: 5
2011. december 28. | 23:06 | Pocok24

Gyönyörûen elkapott pillanat, tényleg szép idõ volt. Mellesleg a kép is szépen kivitelezett darab. :-)

zoltanph válasza:
Köszönöm, tényleg ritka lehetőség volt, a menedékház (1700 méteren) alatt minden ködben úszott, kb 1800 felett viszont köszönhetően az aktuális frontoknak viszonylag tiszta idő volt, mi pedig a kedvező alkalmakra vártunk.

2011. december 28. | 20:30 | h.rom

Ti hegymászók olyan tájakat mutattok meg nekünk, ahová sokan közülönk soha nem jutnak el. Ti érdemeltek dícséretet.

zoltanph válasza:
Azért is írok vissza mert a hegymászói címig még küzdenem kell :), inkább hobbitúrázgatok és szeretek fotózni, de ettől függetlenül minden hegymászó megérdemli a fenti dicséretet. Ez a túra mondanám könnyű volt, a Fogarashoz képest mindenképp. Végülis 1700 m ről mentünk a Paring 2519 m csúcsáig és vissza, kitaposott ösvényen. Mindenkinek tudom ajánlani.
Köszönöm a kedves szavakat.

adott pontszám: 4
2011. december 28. | 19:55 | shafee

Szia,

Fantasztikus kép lett. A felhőtakaró kisimítja a nagy mélységeket, s itt- ott egy két hegycsúcs kikandikál a felhőpaplanból. Azáltal hogy azt a hegyet is hagytad belógni a képbe amit megmásztál különösen nagy mélységérzetet adtál a képnek. A rekeszérték megválasztása is jól sikerült mert ez a kit obi itt f11-nél a legélesebb, bár én talán megpróbáltam volna még a f22-is hogy ott milyet rajzolt volna az objektív. Mindenesetre a kép remek lett gratulálok hozzá. Nekem is ilyen gépem van, de én még csak ismerkedem vele.

Shafee

zoltanph válasza:
A géppel én is csak most ismerkedem , ez volt az első túrája, és előtte se volt rá sajna sok időm. Kipróbálom a nagyobb rekeszértéket is hasonló körülmények között, lehet hogy erre hamarosan lesz is alkalmam :)

adott pontszám: 4,5
2011. december 28. | 19:12 | h.rom

Szia. Örülök, hogy föltetted mégegyszer, bár az előzőnél nem méltattál szóra, de én azért itt is leírom a véleményem. Ez a felvétel egyedül ott hibádzik, hogy a jobboldali hegyoldal nagyon bebukott, alig látni rajta részletet, ugyanakkor túl sok helyet foglal el a fotón indokolatlanul. Ha kicsit megemelted volna a nézőpontot, egyáltalán nem lett volna ban, ha többet mutatsz a felhőkből, különösen, hogy ott látszik is valami világosabb fény, amiből föntebb talán még több is lett volna, jól mutathatott volna - jobban, mint a sötét hegyoldal.
Az alant gomolygó felhőzet viszont pazar látványt nyújt, és a nap sem égeti szénné a kép felét. A színek viszik hátukon a felvételt.

zoltanph válasza:
Köszönöm a tanácsaidat, az előző képet töröltem mert eléggé rosszul sikerült feltenni, ezért sem válaszoltam a jellemzésre, de minden tanácsot szívesen fogadok, annál is inkább mert szeretem a jó túrákat, ha már ott járok hazahozok egy-két darabkát az élményekből, és azért az jól jön ha ezt kicsit szakszerűbben tehetem meg.