BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,71
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. december 17. 17:24
  • érzékenység: ISO 200
  • fókusztávolság: 6,2
  • objektív: 6,2-18,6 1:2,8-4,9
  • rekeszérték: 8
  • zársebesség: 1/100 sec.
  • Készítés helye (ország): Svájc
  • Készítés ideje : 2010-11-04
Wellness

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2012. január 15. | 13:20 | csakazertis

Szia! Szép a hely, szép a táj, jó a gőzölgő víz, azonban az ábrázolás, a bemutatás módja _nekem_ nem jön be. Ez tipikus eset, amikor a kevesebb több lett volna. A medence, a sátor, a víz, a pára, a hegyek... kicsit sok egy képre. Ráadásul mindenbe bele van vágva. nem érzem a komponálást. Biztos azt mondod, hogy márpedig komponáltál. Akkor miért nem egy lépéssel előrébb/hátrébb/jobbrább/balrább nyomtad le a kioldógombot? Biztos megnéztél minden lehetőséget? Talán ha egy kicsit hátrébb mész, az összhatás jobb, akkor tágabb a kép, de nem vágsz bele a medencébe mindenhol. Vagy álló formátum, és víz-ember-táj kivágással (lejárókapaszkodó nélkül). Remélem pozitívan cseng a kritikám!
Üdv
Tamás

tuttista válasza:
Kösz az értékelést!

adott pontszám: 4
2011. december 31. | 14:52 | galervin93

Szia!
Nagyon jó pillanat, a táj, illetve maga a cím által is sugallt welness nyugalma, s ellentéte a fodrozódó hullámokkal... Engem ez fogott meg leginkább. Kissé zavaró, hogy dől a kép, illetve némi kontrasztot is elbírna, de ezen kívül nagyon jó!
Grat, további jó fényeket!

tuttista válasza:
Szia,galervin93!köszönöm az értékelésed,bár,őszintén én nem látom a kép dőlését.Üdv.tuttista

adott pontszám: 3
2011. december 25. | 18:24 | barbeszko

csodás hely lehet, különösen svájcban, de alapvető hibának gondolom, hogy álló képet készítettél, pedig a kilátás gyönyörű lehet és ezt abszolút széles látószöggel, de legalábbis fekvő elrendezéssel lehetett volna elérni, nem beszélve az így még hangsúlyosabbá váló tetőről.

tuttista válasza:
Szia,az igazság,hogy nekem a medence miatt tetszett jobban az álló képformátum.

2011. december 18. | 20:57 | h.rom

Köszönöm, én is Boldog, békés Ünnepeket kívánok Neked.

tuttista válasza:
Úgy legyen!

2011. december 18. | 19:43 | h.rom

Az a baj hogy aki nem volt ott és nem látta az egészet teljes terjedelmében, annak talán - nekem nyilván - nem jön át ugyanúgy az, ahogyan neked. Ez a kép pedig nem adja át, mert itt Szolnokon pl köztéri szobor van ilyen megemelt víztükörrel körülvéve.

tuttista válasza:
Kedves h.rom! Nagyon örülök,hogy írtál,sok kellemes emlék, barátság fűz Szolnok városához.Én igyekeztem: ez sikerült. Áldott Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

2011. december 18. | 17:32 | h.rom

Szia. nem szívesen írom ezt, de ez a fotó semmilyen formában nem üti meg azt a minimális szintet sem, ami indokoltá tenné a feltöltését. Számomra nincs rajta semmi ami érdekes lenne, egy úszómedence a háttérben hegyekkel, meg egy fej, háttal a képen. Nem pontozom, mert nem akarok 1-est adni, de őszintén érdekelne, hogy te mit láttál benne bemutatásra érdemesnek.

tuttista válasza:
Szia h.rom! Most úgy hirtelenjében nem jut eszembe egyetlen olyan fotó se,melyet ne lehetne elintézni a képen látható dolgok felsorolásával és ,hogy csak. Engem meglepett az úszómedence különlegessége,kiemelése a talajból,a tető valami kis ázsiai hangulatot ad. A fej engem nem érdekel ott van,vagy sem,háttérben a hegyek: díszlet. Itt a főszereplő a víztükör, ami oly szép,hogy megérdemelt egy fotót. Mindenesetre rendes Tőled, hogy legalább nem pontoztál le.Üdv.

adott pontszám: 3,6
2011. december 18. | 14:11 | newgam

Mint reklám a pensionnak, elmenne. Mint fotó hagy kívánnivalót maga után.
Az jó, hogy a tájjal együtt mutatod a szolgáltatást, de sok a sallang, amiben elvésznek a részletek. A kép álló elrendezése automatikusan képezi a hibákat, fent a tető, a bal képszél kifutásáig, alul a lépcsőig- hogy az ember keltette hullámzás még megmaradjon- vágható lenne a kép (persze a szó szerinti vágás helyébe fekvő géppozíciót képzeljük:) A belógó ereszt is jó lett volna kiküszöbölni.
A táj és a medencében párában úszó tükröződése fontos képi elem. Ezért kár, hogy a hegycsúcsot éppen kettészeli az egyik oszlop. Ezt egy -lépéssel jobbra- mozdulattal orvosolhattad volna.
Az apró hibától "kicsit" több...
Üdv!

tuttista válasza:
Kedves newgam! Köszönöm, hogy értékelted a képemet.Szerintem itt a víztükör a főtéma, a többi talán mellékes. A tető szerves része a gyönyörű medencének,ezért választottam az álló képformátumot.Véleményedet kellő tisztelettel köszönöm. Üdv. tuttista

adott pontszám: 4
2011. december 18. | 14:10 | erőslacc

Kár, hogy meghagytad a tetőt teljesen, mert eléggé elveszi a figyelmet a kép többi részéről. Egy négyzetes vágással jobb lenne szerintem. Picit túl expós az égbolt eléggé csúnya, de összességében nekem tetszik a pillanat és a tája háttérben, jó a perspektíva is. Érdekes fotó, szép a víz és benne a visszatükröződés... de ügyes utómunkával, még technikailag is lehetett volna javítani. Remélem nem sért a véleményem, további jó fotózást!

tuttista válasza:
Szia erőslacc! Köszönöm az értékelésedet, egyáltalán nem bántottál meg vele. Tudod én úgy vagyok vele, hogy nem nagyon szeretek belenyúlni a képbe: ha olyan hibát észlelek ami fájna,nem töltöm fel.A tetővel elbizonytalanítottál,lehet,hogy igazad van. Még egyszer köszönöm: tuttista

adott pontszám: 4
2011. december 18. | 11:41 | najó

szia!
szerintem ebben a képben több lehetőség volt mint ahogy bemutatod, nagyon ötletesnek vélem, de egy kicsit lehetett volna változtatni a kompin..
a háttérben a sárguló levelek a fán, a vízzel együtt nagyon kellemes látványt nyújtanak, oda lehetett volna emberünket terelni, és az összes többi dolgot, oszlopok, tető, stb.. valahogy kihagyni szvsz..
üdv!

tuttista válasza:
Szia! Köszönöm hozzászólásodat,értem is meg nem is. Szerintem a tető nagyon is fontos eleme az építész kompozíciójának,miért ne mutassam én is? nem akartam tájkép felé jobban elmenni, inkább a fürdő talajból kiemelt, feszített víztükrét akartam , de nem főszereplőként csodás háttérbe helyezni. Emberünkkel igazad lehet, de nem akartam egy vadidegen megkérni egy fotóra. Még egyszer kösz , és üdv.tuttista.

adott pontszám: 3,5
2011. december 17. | 20:02 | tgabor

Szia!

Az ötlet nem rossz, de a megvalósítás nem az igazi. Túl sok minden meg van vágva....alul, oldalt főleg. Fekvő kép kellett volna, vagy hátrébb menni pár lépést. Így nagyon szűk lett.
Tetőből kevesebb kellett volna...esetleg legugolva fotózni.

Üdv: Gábor

tuttista válasza:
Kedves Gábor! Ez 1 db.expozíció, leszámítva a kép kicsinyítését-más beavatkozás,vágás- nem volt. A tetőből azért van annyi, amennyi, mert az alatta lévő medence is pont akkora. Számomra a víz felülete volt a legfontosabb, de nem bírtam ki, hogy ne mutassam meg a környezetet is.Üdv.tuttista

adott pontszám: 3,5
2011. december 17. | 19:07 | Alexander Nevermind

<20
Szia,
Az kétségtelen, hogy jó helyen van ez a wellnesselés.
Nem semmi a látvány, a gözölgő vízből kinézni a hegyekre, nem semmi környezet.
Aztán hogy a képen az adott látvány megmutatásán kívül lehet e kezdeni valamit , azt még nem tudom, most nézegetem :D
Szóval ebben a formában ahogy most kinéz, inkább Facebookos képnek tűnik, itt jártam jelleggel.
Hogy ezen hogy lehetne segíteni?
Talán szűkebbre vágással.
És koncnetráltabbá tenném a fotót, felülről és alulról de még jobbról is vágva. Fent csak az alsó két vonal maradna meg
, alulról a medence szélét, és jobbról is a széle lemearadna.
Tán abben a formában egy fotós oldalon is megállná a helyét, azaz jobban megálná.
Ezt gondolom.
Üdv. Krisz

tuttista válasza:
Alexander,szia!Tisztázzuk legelőször,hogy én nem Wellesseltem itt, hanem nézgelődtem, nekem erre nem tellene. na de ez mindegy is a fotó szempontjából.A többi, gondolatod nekem is eszembe jutott,de: éppen azt vágnám ki ami miatta fotó készült? Pl. nyilvánvaló,hogy a medence és a fedél felette egységet alkot gondolom,egyaránt megmutatom mind a kettőt. Vagy ha levágom a kép alsó részéből az általad említett széleket: lemarad az építészeti szuperötlet, a mintegy \"tálcán\" kiemelt feszített víztükör,amelynek teljes felszínén- Facebook ide,vagy oda-most is gyönyörködöm.
Még egyszer köszönöm,hogy értékeltél,talán ez a kis \"védő beszéd sem volt érdektelen.
Üdv: tuttista

adott pontszám: 4
2011. december 17. | 17:53 | staryl

Sokkal többet ábrázol a kép, mint amennyit be tud fogadni a néző. Szerintem kicsit zsúfolt a fotó. Szép a víz tükröződése,valamint a háttérben látható hegyek is szépek.

tuttista válasza:
Szia,staryl! Köszönöm az értékelésed, biztosan igazad van, de nem tudtam semmiről lemondani pontosan a vízfelület és a hegyek miatt. Üdv.tuttista