BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,35
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. december 13. 22:03
  • fókusztávolság: 18mm
  • Készítés helye (ország): Egyesült Királyság
  • Készítés helye: London
londoni kék

Ez az első éjszakai fotózásom eredménye. Van hová fejlődnöm még, de valahol el kell kezdeni. Mielőtt még belekötne valaki a sok kék miatt, ez tőlem független. Karácsonyi díszkivilágításban úszik London. :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2011. december 23. | 22:11 | Turulvér

Szép is ez a karácsonyi kék díszkivilágítás, nincs is semmi baj vele. Ellenben a kép elhelyezésével van némi kivetnivalóm, mert inkább jobbra kellett volna csúsznia kicsit a témának és akkor benne lehetett volna még az épület, de még az óriáskerék is. Az időpont választása pedig ideális, hiszen még nincs iszonytatóan sötét, de már a lámpák is égnek. Talán az élességet állíthattad volna előrébb, mert úgy tűnik mintha a nagy hátsó épület lenne éles.

Hecsedli válasza:
Szia, köszönöm az értékelésed!

adott pontszám: 5
2011. december 14. | 19:47 | balu760

Szia. Jó a kompozíció és tetszik,hogy az óriás kerék bal oldalt van. Sokat látunk így a kivilágított épületből is. Szép a színvilág és jó az élesség. Részemről rendben van. Ha több fotód van London városról akkor tegyél fel hasonlóakat is. Üdv. Szép fényeket.

Hecsedli válasza:
Szia, nagyon szépen köszönöm az értékelésed. Készült több kép is ezen az estén, de nem vagyok elégedett velük. De majd az ünnepek után újra nyakamba veszem London utcáit, vagy legalábbis a nevezetességeit, addigra talán egy kicsit lelassul a forgatag, ami most karácsony előtt van.

adott pontszám: 4,5
2011. december 14. | 18:35 | mika

Szia,
szuper kép lett, nem látszik, hogy ez az első éjszakai akciód. Engem nem zavarnak a fények, sőt szerintem ez adja meg a plusszt a képnek, mert magáról a kerékről sok fotó készült már :) Tetszik, hogy az épület is kék, és ahogy a vízen tükröződik jól néz ki. Ami miatt levontam felet, az teljesen szubjektív dolog, a szerkesztés. Alapvetően jó, de én jobb oldalt belevettem volna az épületet úgy, hogy látszódjék a vége. Mert így látszik a sarka, és követné a szem a lefelé tartó vonalakat, hogy akkor hol a vége az épületnek, de csak a képnek van vége :) Vagy ha nem fér bele, vagy esetleg valami oda nem illő van ott, ami nem mutatna jól a képen (mondjuk egy UFO lebeg arra, vagy ilyenek :) ) akkor pedig úgy vágtam volna, hogy a sarok ne látszódjon. Kb 1-1,5 cm-rel kevesebbet hagytam volna. De ez csak az én ötletem, lehet más szerint tökéletes a szerkesztés is. Mindenesetre jó kis fotó lett, gratulálok! Üdv.

Hecsedli válasza:
Szia, nagyon köszönöm az értékelést! Igen, a kép jobb alsó sarkában a híd korlátja volt, és ezt retusáltam ki. De igazad van, abban, hogy jobban mutat ha az épület sarka nem látszódik, mert még délelőtt átszerkesztettem (csak a magam szórakoztatására), úgy, hogy a kereket is kiegyenesítettem és az épületből is levágtam. Határozottan jobb lett!:) További jó fotózást!

adott pontszám: 5
2011. december 14. | 18:05 | lengyelrobi

nekem nagyon tetszik,gyönyörű fényjáték,kellemes öszhatás,remek megvilágítás.szép

Hecsedli válasza:
Köszönöm az értékelésed!

adott pontszám: 4,5
2011. december 14. | 12:41 | berczy79

Gyönyörű a színvilága a képnek! Belekötni a kékbe? Az adja az egyediségét! :) Igazából nehezen vettem rá magam, hogy ne 5 legyen, mert annyira tetszik a hangulata, a színei, de annak a keréknek a dőlése... :( Nem tudom, hogy ezt meg lehetett volna oldani, mert látom nagy a látószög, sok a perpektívatorzítás, de talán egy kis utómunkával lehetne PS-ben orvosolni. Ne haragudj, hogy nem öt, de marhára zavar a kerék dőlése. Amúgy nagyon szép kép! Üdv!

Hecsedli válasza:
Köszönöm szépen az értékelésed! ...és nem haragszom! Sőt, örülök, ha valaki őszintén elmondja a véleményét, mert csak ebből lehet tanulni..:)

adott pontszám: 3,5
2011. december 14. | 08:44 | koreif

Szia
Alapvaetően tetszik a kép, bejön ez a kék szin, viszont nekem kicsit dől a kerék is illetve az épület is, valamint az épület jobb oldala lemaradt. Kicsit zavaró számomra a hátsó épület, de hát azt oda építették...esetleg más szögből jobb lehetne, nem tudom.
Mivel esti kép, máshogy választottam volna meg a záridőt/rekeszt, hogy a víz kisimuljon, ha forog a kerék valszeg az is jól mutatott volna. Bár az ég még elég világos, lehet egy kicsit későbbi időpontban csináltam volna.
De amúgy gratula!

Hecsedli válasza:
Szia, épp ma délelőtt szerkesztettem át ezt a képet, és valóban jót tett neki, hogy a kereket kiegyenesítettem, és az épület végét lenyestem. Sokkal jobb lett!! Igen, itthon mikor átnéztem a képeket, jöttem rá, hogy egy hosszabb záridővel is kellett volna képet készítenem. De mentségemre legyen mondva, 2 hete vettem meg az állványom és most először fotóztam éjszaka. Ez a rutintalanságom eredménye! :)Ezért is akartam közzétenni, mert a valós kritikából tudok tanulni! Köszönöm az értékelésed!!! További jó fotózást!

adott pontszám: 3,7
2011. december 14. | 06:17 | fullisti

Szia! Tényleg sok a kék picit, de ahogy az exifet néztem főleg a gép beállításaival vannak bajok. A kép alapvetően nem rossz, de legközelebb hosszabb záridőt használj, jobban rekeszelj legalább f8-ig és használj állványt. Nekem is van ilyen képem a london eye-ról, szintén erről az oldalról, de én közelebb gyalogoltam, h ne ennyiről oldalról legyen fotózva. Állvány nem volt nálam, de egy kőkerítésre rakva késleltetéssel is meg lehet oldani. Összességében nem rossz kép, de lesz ez még jobb! ;)

Hecsedli válasza:
Szia, köszönöm az értékelésed! Állvány nélkül szerintem nem tudtam volna így kitartani.. :) Biztos, hogy erről az oldalról vannak képeid? Ugyanis ezt a Westminster hídról készítettem, és ha "közelebb" megyek akkor még jobban oldalba kapom.. Nem lehet, hogy Te a másik hídról (Hungerford Bridge)készítettél képet? Ott ugyanis tényleg egy karnyújtásnyira van a kerék.. További jó fotózást!

adott pontszám: 4
2011. december 13. | 22:54 | balatonifotós

Szia!

Korrektül kiexponáltad és a kompozíció is nagyjából jó lett, bár az épület jobb széle azért hiányzik a képről.
A kék valóban sok. Talán ebben a ritka esetben megpróbáltam volna nem kék órában készíteni a képet.
Én is most voltam kb egy hete itt és megint elszörnyülködtem, hogy ebbe az egyébként hangulatos belvárosba mennyire nem illik ez a nagy SZEM :(

üdv, Z.

Hecsedli válasza:
Szia, a kékség, elsősorban a díszkivilágításból adódik. Lehetett volna még tovább várni, míg korom sötét lesz, viszont akkor odafagyok a hídhoz! :) A kép jobb oldalán már a híd korlátja jött, amit kiretusáltam, mert az még zavaróbb lett volna. Egyébként London nem tartozik a kedvenc városaim közé.. de a vidéki Anglia, na az igen!!! Ha legközelebb jössz Angliába, felejtsd el Londont! Az igazi szépség városon kívül van! :)

adott pontszám: 4
2011. december 13. | 22:49 | Juhászúr

Húú, ez naggyon kék! :))) De nekem tetszik, mert nem mondanám tipikus éjszakainak. szerintem egy csöppet jobbra dől a kép(és nem az óriáskerék miatt gondolom), valahogy ez a halszem effektus elviszi a szemem, de lehet, hogy velem van a gond... :) Különben rendben van a kép, pláne, ha az elsők egyike, na meg valahogy az épületnek jobb oldalon vége is van meg nem is... De szép, gratulálok!

Hecsedli válasza:
Szia, köszönöm. Azért is akartam közzétenni, hogy a kritikákból tanulva, legközelebb jobban sikerüljön. Jobb oldalon, már a híd korlátja jött amit ha benne hagyok az még zavaróbb lett volna, igaz így meg befejezetlennek tűnik. Hát ha halszem nem, de 18mm. Szerintem ezért a képért kapni fogok még hideget és meleget egyaránt! De tanulni csak így lehet! :)

adott pontszám: 3,9
2011. december 13. | 22:32 | abuk

szia,
a sok kékkel nekem semmi bajom. alul talán kissé túlcsordult, de még simán elmegy. technikailag az expo is egészen a helyén van.
nagyon hiányolom a kompozíciót, illetve annak tudatosságát. olyan érzésem van hogy megláttad szembejött meglőtted ennyi. jobb oldalon nincs lezárva.
ha lesz még rá lehetőséged állvánnyal egy 30s-es képet javasolnék izgalmasabb, egyedibb szemszögből
ádám

Hecsedli válasza:
Szia, nagyon köszönöm a tanácsodat, megfogadom. Jobb oldalon már a híd korlátja jött, amit kiretusáltam. A túloldalról nem tudtam volna jó képet készíteni az ottani felfordulás miatt, a hídról meg így fért bele 18mm-el. Igen, utólag bánom, hogy nem készítettem hosszú záridővel, ezt pótolni fogom legközelebb!!!