BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,22
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. december 2. 00:53
Friss levegő

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. február 15. | 21:16 | lacy8

"Szia,az igazság az,hogy nem tájképet akartamfotózni,sokkal jobban érdekelt a sok háromszög,a perspektíva,asötét és világos felület aránya."

Hali nekem alapbol tetszik a kép, sokak nem a művészi gondolataidat látják benne, hanem egy ablakból kifotózott képet. Ha az idézett részt a kép leirásához beírnád sokan másképpen tekintenének rá szerintem. :)

tercrokon válasza:

köszönöm szépen! Üdv.

2012. január 21. | 12:22 | duplareg

Kivonattam az egyesem erről a képről és jössz észt osztani az enyém alá. Legalább a saját portád elé piszkíts legközelebb.

tercrokon válasza:
Oxi.üdv.bocsánat,duplareg.

adott pontszám: 3
2011. december 25. | 11:31 | junior1982

Szia.
Szerintem jobban mutatna, ha a párkány egyenes lenne, és nem dőlne a kép. Persze a látvány is szebb lenne, ha nem autók lennének a háttérben ,hanem valami szép táj.

tercrokon válasza:
Szia,az igazság az,hogy nem tájképet akartamfotózni,sokkal jobban érdekelt a sok háromszög,a perspektíva,asötét és világos felület aránya.Kössz.az értékelést

adott pontszám: 3,8
2011. december 23. | 16:06 | Alexander Nevermind

<8
Szia,
Nagyon jók ezek az ablakperspektívák.
Igazából ez sem lenne rossz, apró dolgok kellenének még amitől jobb lehetne.
Először is kicsit a minőségén emelni. Nem kell ehhez csúcs gép, nagyon sokáig (mármint nagyon régóta nem is fotózok, szóval egy évig...) Bridge géppel fotóztam és azzal készült képeket töltöttem, de úgy gondolom még kicsit lehetett volna PS -ben ügyeskedni pár részleten, színeken akár és az élességen is.
kicsit világos is itt ott a kép.
Egyébként jó ötlet lenne, nyílván az adott panoráma olyan amilyen, aazal nem tudsz mit kezdeni, de én úgy gondolom kicsit még foglalkozni kell a első képpel.
A vágá, szerkesztés OK.
Üdv. Krisz

tercrokon válasza:
Szia! Köszönöm az értékelésedet,Krisz,minden szavadból a segíteni akarás érződik,bizony megfogadom kedves tanácsaidat.Kössz és üdv.Péter

adott pontszám: 3
2011. december 20. | 22:07 | zso6607

szia, a friss levegő átjön:)
viszont szerkesztésében nem a legideálisabb, levágott ablakcsúcs, alul-felül beszorítva, oldalra levegős a téma,
és vizualitásában szerintem sem sikerült különösen egyedit alkotnod, mindennapos a látvány, szerintem...
üdv

tercrokon válasza:
köszönöm,hogy értékeltél

2011. december 5. | 20:26 | agbdlcid

Szia

A az alapötlet nem rossz sőt nekem tetszik.
Az ablakon látszódik, hogy koszos is a kép nem elég éles.
Lehet, hogy más időpontban szebb kép született volna. További jó fotózást kivánok neked üdv.:agbdlcid

tercrokon válasza:
Szia, ez egy tiszta,német hotel:kosz kizárva. az ablakon pára van illetve ami még megtévesztő lehet:a nyitott ablak alsó részén a mögötte redőző függöny látszik. Az élességgel nem tudok mit kezdeni. Köszönöm az értékelésedet.

adott pontszám: 3
2011. december 3. | 21:10 | zsukslusszkulcs

Szerintem nem rossz az alapötlet, sajnos azonban a táj nem túl fotogén és legközelebb az ablak tükröződésére, tisztaságára is nagyobb figyelmet kell fordítani. Ha ilyen ötleteid vannak érdemes több időt szánni a kivitelezésre a helyszínre és az időpontra. :)

tercrokon válasza:
Szia! Kifejezetten örültem az ablakon lévő finom párának. Köszönöm, hogy értékeltél.

2011. december 3. | 07:24 | erőslacc

Alapjában véve nekem tetszik a fotó, én is készítettem hasonlókat soxor. Jó az elgondolás, és a külső táj is szép, csak picit unalmas. Viszont ha akkor fotózol, mikor őszi levelek vannak a fákon sokkal érdekesebb, látványos volna mások számára is, és inkább legyen még sötétebb a környezet csak az égbolt legyen szép kék, és ne égesd ki, arra mérj fényt... Többre tartom az adott átlagnál, vannak ettől százszor gagyibb képek itt 3-4 közötti átlaggal... Azért ne menjen el a kedved a fotózástól, feltöltéstől, én is megkaptam annak idején, nézd meg az első fotóim alá írt kommenteket, pontokat! Szép fényeket!

tercrokon válasza:
Szia! köszönöm szépen kedves,biztató soraidat!Igazán jól esett! Üdv. Péter

adott pontszám: 3
2011. december 2. | 13:58 | erőslacc

Az égbolt ciános kiégett, pedig nagyon nagy része a képnek. A fénymérést az égboltra kellett volna eszközölni, vagy több alexpót állítani, vagy nem is tudom mit lehet állítani ezzel a géppel. Bár biztos vagyok benne, hogy jobb minőséget is kilehetett volna hozni. A bemutatás az elgondolás érdekes egyébként, de átgondoltabban kellett volna a megvalósítást és a nyitott ablakban látszó téma is lehetne érdekesebb! Így javítandónak érzem, de remélem nem sért a véleményem, további jó fotózást!

tercrokon válasza:
Szia!A ciános,kiégett égbolttal nem tudok mit kezdeni: persze,hogy nagy része a képnek: kb. ugyanannyi, mint a mások által kárhoztatott fekete képfelület. Ezzel a géppel ,szinte mindent meg lehet valósítani,nem ő a hibás. A hibás én vagyok,mert egy általam nagyon szeretett, improvizatív,ugyanakkor arányaiban, geometriájában igenis átgondolt képet megosztottam a szigorú ítészekkel. A Te értékelésed viszont áthatja a jóindulat: köszönöm szépen. Üdv. Péter

adott pontszám: 3
2011. december 2. | 13:33 | Roberto81

Szia!
Alapvetően érdekes lenne a téma,de van egy-két hiba a kivitelezésben.Az első az hogy erősen jobbra dől,a tokozat sarkai képszélhez érnek lent és fent is.A sötét részből elég lenne annyi hogy éppen keretezze a fotót,így túl sok az "üres" rész.
Szerintem fuss neki mégegyszer,mert nem rossz az ötlet!
További jó fotózást.
üdv:R

tercrokon válasza:
Szia, az, hogy egy ilyen jellegű téma-jelesül- a tudatos nagy látószög miatti torzulások mellett egy kicsit erre dől, arra dől talán bocsánatos hiba. Ilyen a tokozat képszélhez érése is: a kép nem erről szól- szól viszont a fekete és a színes- valóban - érdektelen külvilág arányairól, a szokatlan geometriáról. Köszönöm értékelő soraidat, figyelmedet képem iránt.adott pontszám: 2
2011. december 2. | 11:37 | schubido

Szia!
Nézem ezt a képet, de nem látom benne a koncepciót, a tervezést, a tudatosságot. A cím segít, hogy megértsük persze az alkotó szándékát. De nem tudjuk hol vagyunk, milyen helységben, szükség van- e a friss levegőre, kinek van rá szüksége. Ez így nekem egy kinyitott ablaknál többet sajnos nem jelent.
A képednek adott "címet" máshogy fotózd meg szerintem.
A középre szerkesztett nagyban megmutatott ablak, és a kinti kopár fák sem dobják fel annyira a képet.
Ezek az én szubjektív jellegű kritikám volt, próbálkozz sokat, ez egy szép hobbi, sok lehetőséggel...

tercrokon válasza:
Hát,kedves Schubido,most beavatlak a nagy titokba:német hangversenykörút során egyik reggel a szellőztetéskor ágyamba fekve "fogant" meg kép: a csípős,friss beáramló levegő, a hirtelen bepárásodott ablak, mely egy másik tájat tükröz: nos ez elég volt egy kattintáshoz. Ez a kép később valami miatt a szívemhez nőtt és sajnos megmutattam Nektek. Köszönöm kedves soraidat: Péter

adott pontszám: 5
2011. december 2. | 11:20 | VGyuszi02

Nekem tetszik. Szép éles, jól szerkesztett . Egyedi kompozíció.
Gratulálok
Üdv
Gyuszi

tercrokon válasza:
Kedves,drága Gyuszi! Végre valaki nem a földbe döngöl, hanem a kép eredeti elképzelését pontozza! Köszönöm, hogy nem a hibákra ,( valós, vagy dogmatikus)de a képre reagáltál. Üdv. Péter

adott pontszám: 2
2011. december 2. | 11:07 | predzsa

Hello.
Sajnos elég gyenge felvétel lett.
Semmi érdekes nincs a fotón ami megragadna vagy megfogná a tekintetet.
A szerkesztés sehogy sem jó az ablak felső része kilóg, a körülötte lévő sötét rész nagy nem jó.
Nem értem a lényeget.

tercrokon válasza:
Szia predzsa! A lényeg,amit nem értesz: az ablak ( nagylátószögtől)kicsit torzult,világos karaktere az azt keretező, nagyjából azonos méretű fekete mező geometriai egyensúlya.Ha valami: a szerkesztés tényleg jó-szerintem-Köszi,hogy értékelésre méltattál

2011. december 2. | 11:03 | zoli0121

Szia!
Pont nélkül írom, hogy lásd, nem a kreditért hajtok és mert segíteni szeretnék, nem lepontozni. A kép címe jó. Értem, hogy mit szerettél volna kifejezni, de ehhez azért kicsit többre van szükség. Ez a kép így csak egy kattintás, semmi több, semmi nincs benne, ferde is. Itt a kinti ház tetejét kellett volna vegyed vízszintesnek. Jó ötlet, de még sokat van mit finomítani rajta, de csak így tovább, gyakorlás teszi a mestert!:) Üdv.

tercrokon válasza:
Kedves zoliO121! Köszönöm ,hogy nem pontoztál le, bár a végeredményt tekintve szomorúak a kilátásaim. Ami azt illeti, az egyik legkedvesebb képem kapja itt a lesujtó kritikákat, pedig ez csak egy pillanat szülte ötlet, ám az arányait nagyon is megkomponáló kép.Az általad ajánlott finomítások legfontosabbja: nem olyan képet feltenni, amit szeretek, hanem ami megfelel a szabályoknak.Üdv. Péter

2011. december 2. | 11:02 | freeze

Szia, ne vedd magadra, de ez a kép átment a moderáción?

üdv:freeze

tercrokon válasza:
Biztosan tévedtek, de majd Te kijavítod! Kérlek, Te se vedd magadra.

2011. december 2. | 10:18 | beginn-R

kár volt azért az 1 kreditért, amibe ez került... =/

tercrokon válasza:
Én szeretem.

adott pontszám: 3
2011. december 2. | 10:02 | graymoon

Szia! Ne haragudj, de ez a fotó szerintem nem sikerült különösebben jól. Igazából olyan jellegűnek érzem, mintha kinyitottad volna az ablakot és gyorsan csináltál volna egy képet arról mi van kinn. Ráadásul nem is túl érdekes amit mutatsz, mindössze egy kopasz fa, a fehéregyensúly is elcsúszott rendesen. Pedig a a táj bemutatása egy ablakon keresztül ötletnek nem lenne rossz, mert az emberi és természetes környezet egy képen klasszul feldobná a képet.

tercrokon válasza:
Nagyon tetszik,hogy elkaptad a kép születésének történetét, ami plusz: a gépem már elöl volt. A kopasz fára leveleket ragasztani nem tudtam, különben is a nyitott ablak geometriája foglalkoztatott, amihez ugyebár nem annyira érdekes,mi van odakünn,viszont a fekete és világító színek arányának annál inkább. Köszönöm szépen, hogy értékeltél: más oldalról közelítettük meg ezt a képet. Üdv. Péter

2011. december 2. | 10:01 | tomiafotos

Szerintem ez egy elég jellegtelen, átlagos kép, próbafotónak is halovány. Sem a téma, sem a megvalósítás nem figyelemreméltó, nincs benne ötlet, egyediség. Ilyet bárki, bármikor kattinthat, talán egy különleges utómunka ötlettel még lehetett volna kezdeni vele valamit.
Üdv! Tomi

tercrokon válasza:
Szia tomiafotos! Szeretem az ilyen jellegtelen, semmitmondó képeket: az utómunka véleményem szerint menekülés, ha nem konstruktív. Te milyen módon használod a lehetőségeidet? Én a tiszta,egyszerű expoziciót szeretem.Üdv.

adott pontszám: 5
2011. december 2. | 09:50 | lakatbal

A címmel együtt hangulatos és ötletes kép. Külön jó, hogy a szoba teljesen sötét, így erősíti bennem a vágyódást ki a jó levegőre.

tercrokon válasza:
Szia lakatbal! Mégis jó, hogy feltettem ezt a képet: nem csak én szeretem.Hihetetlen öröm számomra, hogy a sok negatív kritika mellett valaki megérti, hogy mit akartam
elmondani! Kössz. és üdv. Péter

adott pontszám: 1
2011. december 2. | 09:45 | csakazertis

Szia! Ne haragudj, de nem értem a képet. Nagy része sötét, az ablak szerkesztése esetleges, belóg a redőnylehúzó, amit kint látunk, az sem valami lélekemelő... Az ablak a szellőztetés hatására párás... nem tudom, mi az, amit meg szerettél volna mutatni. Szerintem ez így kerülendő út.
Bocs a pontért, de ez a véleményem!
Üdv
Tamás

tercrokon válasza:
Szia csakazertis! hogy megértsd: a kép a sötét ( fekete) és a világos (ablak)közti ellentétről, annak arányáról szól.Itt nincs értelme a részletek taglalásának (redőnylehúzó, kopasz fa, ami ugyebár télen nem szokatlan) a párás ablak viszont, már bocsi: nekem direkt tetszik. Tamás, köszönöm az értékelést.

2011. december 2. | 09:30 | duplareg

Szia!

A fantáziámat a főoldalon található képek közül leginkább ez indította meg. Egyéb erénye nincs, nyilván nem árulok el újdonságot.
Olyan mintha a monitor tetején lévő webkamerát az óvatlan macska az egérre lépve kattintotta volna el... :)
hajrá!
Ja és a pontnál figyelembe kell venni, hogy tucatfotónak egyáltalán nem nevezhető.

duplareg

tercrokon válasza:
Azért az a macska nem tehetségtelen !? Köszönöm, hogy legalább a főoldalon észre vetted a képemet...Juhéjj