BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,89
KATEGÓRIA: digit. illusztráció
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. november 25. 11:02
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Orgona ága...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. december 22. | 10:51 | rrbmirgamid

Szia!

Már ne haragudj meg érte, de ez, mint fotó, nagyon kevés...
Értem én, hogy kísérletezés, de ez nem fotó (még, ha fotó is volt az alapanyag)

kaláris2 válasza:
Sajnálom!

adott pontszám: 3
2011. november 27. | 14:17 | R.János

Nehéz ízlés kérdésben állást foglalni, és lehet, hogy nem is szabad. De nem tudom, hogy hogyan lehetne egy fotó-értékelés esetében megkerülni. Ezt azért írom, mert van egy egyéni ízlésvilág, és van egy konvencionális. Az egyéni szubjektív, a tömegé hibásan nevezhető objektívnek. Míg az egyénit érezzük, a konvencionálisat inkább tudjuk.....Tudjuk, hogy mi elfogadható egy bizonyos körben és mi nem. Ez természetesen csoportokként változó, és épp itt keletkezik a feszültség, mert lehet a pro és a contra mellé is híveket találni. Én úgy érzem, hogy ma, itt ezen az oldalon ez a kép nem megfelelő. Mindenki ismeri ezt az egyszerűnek mondott (egy lépésű) effektet, és ez már általában visszatetszést vált ki. A színvilága is eléggé életképtelen különösen a kerettel párosítva. Ez a kritika a szemünk által érzékelt fotóról szól. A lelki-szemünknek más az "ízlése". Ha a belső szem mondanivalót lát, akkor az már neki tetszik....A szemlélő tehát összeveti a külső és a belső szeme által látottakat, és ebből alakítja ki véleményét. Ezt azért tartottam fontosnak leírni, mert gyakran elkövetem azt a hibát, hogy nem figyelek a külső szemre, csak a belsőre, és sokszor megdöbbenek, amikor valaki olyasmit kritizál, amit én nem is tartottam fontosnak. Hát elég baj, hogy nem tartottam fontosank....Ebben az esetben is hiába van mondanivaló, a megjelenítés...kevés, ha lehet ezt így mondani.
További jó fotózást kívánok! R.J.
(Pontomnak nincs súlya.)

kaláris2 válasza:
Nagyon köszönöm szavaidat!Az ízlés nagyon nehéz kérdés!
Sajnos személyes gondjaim éppen emiatt eléggé fájdalmasak.
Bár úgy látszik nagyon nem jól csináltam, de annak azért örülök hogy legalább azt írod van mondanivaló.
Próbálkozom.
Üdv!

adott pontszám: 3
2011. november 26. | 16:00 | newgam

Analóg technikára emlékeztető a domborkép, de evvel együtt nem túl izgalmas, vagy éppenséggel, nem szemet gyönyörködtető, lelket nyugtató a téma. Alul sok az üres tér, a növény hovatartozása sem könnyen kivehető. Legalább a színek emlékeztetnének orgonára.
Üdv!

kaláris2 válasza:
Köszönöm!
Nem is a lelket nyugtatás volt a cél.Ez egy elszáradt fekete orgonaág.
A színvilág pedig szerintem azért emlékeztet rá egy kicsit.
Üdv!

adott pontszám: 3,5
2011. november 26. | 12:54 | nikonix

Szia, bocs de nekem nem nagyon jött át a képed. (nyilván ez az én hibám) Ami előszőr megállított az a fekete keret, az nekem nagyon gyászos az orgonához. A monokróm netovábbja is egy kicsit erős nekem. Lehet hogy valami 3Ds megoldásban (réz dombormű) elég lenne, de szerintem ide kevés. Ráadásul az orgonának emlékeim szerint szép színei tudnak lenni. Ezenkívül vannak olyan képelemek amiket nem tudok értelmezni; pl a jobb alsó sarokban az a negyed körív. Kicsit olyan érzete van a képnek, mintha az eredetin nagyon elcsúszott volna az élesség a virágról a szárra, és ezzel a brutál effekttel akartad volna hatástalanítani a hibát. Mindenesetre nyilvánvalóan tudatos, sőt kreatív is, de szerintem mindenképp javítandó.

kaláris2 válasza:
Köszönöm!
Hát ez nem igazén jött át senkinek sajnos.
Üdv!

adott pontszám: 3,5
2011. november 26. | 11:44 | Alexander Nevermind

<13
Szia,
Látom a ketegóriát, digitális illusztráció.
Abban a kategóriában a helye valóban.
Azt kell mondjam (ismétlem előbbi értékelésem nyitó gondolatát) a képed valóban érdekes lett, de nem biztos, hogy látványos és jó.
Volt egy alapképed, ami szépen meg lett tán fotózva, elkülönül a háttértől az ág, erre ráhúztál egy PS szűrőt, és ez lett belőle.
Olyan mintha egy domborkép, akár egy bőrre alkotott dombormű.
Nem biztos, hogy a fotóknak ezt a látványt kell visszaadni. Arra meg van a saját eszköze a műfajnak.
A pontozást tekintve nagy a dilemma.
Mert ez a kép vagy példaértékű, vagy kerülendő út, nehéz olyan hibákat felsorakoztatni, hogy mitől lehtne ez a kép jobb. Tán ha minden elem kiemelkedik élesen, nem tűnik el pár kontúr, tán ha más szín is megjelenik a képben nem csak ez a meglehetősen lehangoló tónus, tán ha nem ilyen a kereted.
Szóval az általam felsorolt kifogásokat mondjuk fél tized levonással én mégis pontoznám a képed, aztán meglátjuk segített e ez az átlagodon, vagy rontott.
üdv. Krisz

kaláris2 válasza:
Köszönöm!
A lehangoltság nem véletlen.
Nem igen segít itt már semmi!
Üdv!

adott pontszám: 1
2011. november 25. | 23:12 | pilipár

Azt gondolom, hogy ez a kép nem igazán sikerült jól. Pontosabban fotóként nem jól. Az alapkép "jósága" sem érzékelhető, de ha volt is, az utómunkával még azt is elrontottad, mert olyan effektet használtál, ami sem tartalmában, sem látványában nem hozott létre valódi alkotást.
És igazából nem is találom az alapképet...és azt még körbe is keretezted.
Ne haragudj, szerintem próbáld meg újra.
Üdvözlettel! Pilipár

kaláris2 válasza:
Köszönöm!
Hát próbálkozom.... Üdv!

adott pontszám: 3
2011. november 25. | 16:46 | graymoon

Szia! Én alapvetően szeretem a minimál stílust a képekben, hisz az egyszerű is lehet nagyszerű. Viszont ezen a képem szerintem még egy kicsit dolgozni kéne. Az ötlet alapjában véve nem rossz, viszont maga a kép elég sötét lett, nehezen kivehető benne a forma.Az élességgel is van gond benne, szerintem hatásosabb lenne, ha szembeszökően kidomborodna a minta és nem csak a szár, hanem az egész. Illetve egy vágás is már jót tenne neki, hiszem sok elég sok benne az üres tér, ami elvonja a figyelmet.

kaláris2 válasza:
köszönöm!

adott pontszám: 3,6
2011. november 25. | 15:55 | simike

Szia.Nyilván az alap egy fénykép de az egész dombormű hatású lett.Nem vagyok ellensége a P.S.-nak,de ez nem tetszik .Sem a színe ,pláne a keret.A szerkesztés elmenne de valahogy az egész lapos és nem túl izgalmas ,ráadásul elég egyszerű megcsinálni.Ami nem lenne baj ha jól mutatna.Szép fényeket.Üdv.

kaláris2 válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 1
2011. november 25. | 14:43 | akosakos

Szia!
Ne haragudj rám, de ez a kép teljes mértékben kimeríti az egyes pont fogalmát, miszerint "gyenge, kerülendő, hibás út".
Látunk egy ágat, amire rányomtál valamilyen ps szűrőt és az egész kapott egy ilyen sötét lilás tónust. Ráadásul nem tudni honnan indul, egyszer csak felbukkan a semmiből.
Félre ne érts, el lehet szórakozgatni ilyesmikkel, de a feltöltést nem ajánlom, pláne nem pontozhatóként.
Üdv

kaláris2 válasza:
Sajnálom hogy nem tetszik. Köszönöm!

2011. november 25. | 14:28 | h.rom

Ez elég kevés. Még digitális illusztrációba is, az ember nem agy tucat PS effektet várna, megfejelve egy csúnya fekete kerettel.

kaláris2 válasza:
Köszönöm!

2011. november 25. | 13:29 | Elekne_2

Szia!
Nem tudom igazából ez olyan nekem mint egy képeslap, amit ilyen domborműves megoldással készítettek. Értem, hogy orgona ága, csak szerintem nem túl jó választás volt ez. Valószínűleg ez neked tetszett, ezért töltötted fel. Digit illusztrációban valahogy nem ilyennek képzelném el. A keret túl vastag rajta, és szerintem nem szerencsés a fekete szín sem . Biztosan csak ízlés kérdése ez a kép! Nekem nem jött be!

kaláris2 válasza:
Köszönöm! Sajnálom!