BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,59
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. november 12. 13:31
Suhanás

Ez egy nagyon kedves képem, amit nagyon szerettem volna a galériámban látni. Abszolút elkapott pillanat mivel nem készültem erre a képre csak, amikor megláttam fél szemmel, hogy felrebbennek a kacsák csak felkaptam a gépet és sorozat módban 3! képet sikerült lőni. Ez az egy maradt meg belőle. A4 papírképen jobban mutat, de ez van ezt kell szeretni. :) Kicsit életlennek látszik, mert nem egyforma sebességgel repültek úgyhogy csak 2-3 kacsa éles, de részemről ez még belefér a képbe, a hangulat a lényeg. :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. december 2. | 22:29 | darvasistifoto

Valoban megragado foto. A sebesseg fotossa, ha igy nevezhetem a kep szerzojet:)

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi az értékelést! :)

adott pontszám: 5
2011. november 24. | 20:03 | fusz20

Néha a jó dolgok egy pillanat alatt következnek be, az hogy megláttad a kacsákat és mindenféle rákészülés nélkül le tudtad őket fényképezni, lehet jobb fotót eredményezett, mintha rákészültél volna, akkor az ember nagyon el tudja izgulni a dolgokat. Amúgy a kép maga érdekes de pont ez adja meg valójában az értékét. grt.

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi az értékelést.
Egyetértek, hogy az elkapott pillanatok sokszor jobb eredményt adnak mint a megkomponált kép, viszont teljesen bizonytalan a végkimenete. :)

2011. november 24. | 19:33 | lengyelrobi

hello,nem a legjobb képek közé tartozik,de nem a legrosszabb

tigerisch válasza:
Üdv
Szerintem az ilyen hozzászólásokat hanyagolni kellene. Semmi hasznos sincs benne, de azért az egy pontot rátetted...

adott pontszám: 4,5
2011. november 13. | 11:34 | Mazsola

Maga az ötlet és a helyszín adta lehetőségek adottak. Nem rossz, de engem zavar a vízszint ferdesége. Talán egy picit túlexpós is.

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi az értékelést!
Nem pont szemben volt a part, ezért látszik ferdének. Ha jobban megnézed a fák alakjai függőlegesek. Továbbra se tudom ilyen helyzetekben mi lenne a megoldás, meg azért nem véletlen a kategória sem. :)

2011. november 13. | 02:33 | kissgravi

Én abszolút egyetértek veled kedves tigerisch, ezek túl technokraták, méghogy nem elég éles. Véleményem szerint abszolút a határon belül van.
Nem minden az élesség. Így van. Lassan fontosabbak lesznek ezek a tényezők, mint ami igazán fontos lenne. Komolyan mint sok mai film, rámegy a szuper CGI látványra, de lélek nélküli lesz. Na és ha élesebb, akkor már 5-ös a kép? Hihetetlen. Ne hallgass rájuk! :-)

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi!
Ilyen ez. :)
Néhány ember (és itt általánosságban beszélek) rákattint itt egy képre, megnézi hogy az élesség jó-e meg elég telítettek-e a színek aztán javasol valami teljesen mást a képpel kapcsolatban a saját szája íze szerint amitől már nem is az a kép aztán nyom egy 2-est 3-ast... Igen ezek fontosak a képen, hogy rendben legyenek, de már néha erősen túlzásnak érzem. De legalább van még, aki így gondolkodik. :)

adott pontszám: 3
2011. november 12. | 22:20 | csillagasz92_2

Hello!
Az elképzelés nem rossz, csak a megvalósítással van problámám. Sajnos a bemozdulás nem tesz jót a képnek, a színek sem jók. Attól, hogy 2-3 kacsa éles, még nem lesz jobb a kép. Így ez csak egy 3-as. További jó fotózást!

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi az értékelést!
Nem tudom hogy a svenkre vagy a tényleges bemozdulásra gondoltál, de amennyiben az előbbire akkor erre nem tudok mit mondani. A színekben mi az, ami nem tetszik?
Az, hogy a 2-3 éles kacsa megadja-e a képtől elvárt élességet és elfogadhatóvá teszi-e a képet az meg teljesen szubjektív szerintem. A régi fotósoknak még ilyen élességük sem volt mégis tudtak maradandót alkotni szóval szerintem nem minden az élesség.

adott pontszám: 5
2011. november 12. | 20:53 | nikonix

Jóképű kép, Szerencséjére annyira kicsi a téma a képen, hogy az élességbe nem nagyon lehet belekötni. Egy kacsával nem igazán működne, de így hogy többen vannak már elég témát adnak a képnek. A kontrasztkülönbség is jól kiemeli őket a háttérből. Szerintem jó fotó lett, Grat.

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi az értékelést!
Nem öntömjénezésképpen, de egyet értek a véleményeddel. :)

adott pontszám: 3
2011. november 12. | 17:34 | fotos1994

Szia! Nekem sajnos nagyon nem tetszik ez a kép. Mint ahogy mondod is, ez egy elkapott pillanat. Elkaptad, de sajnos most kárára volt a képnek ez a gyorsaság. A kompozícióval nem lenne baj, de sajnos a vadkacsák képe sem éles, igazából nem látom sehol sem az élességet, persze ez a gyors exponálásból adódhat.

Jó fotózást! Üdv.

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi az értékelést!
Mivel a kacsák nem azonos sebességgel repültek nincs az az isten, hogy mind éles legyen. Ha megnézed 2-3 kacsa éles. Kicsit szőrszálhasogatónak érzem a dolgot. Nem minden az élesség...

adott pontszám: 4,9
2011. november 12. | 16:58 | kissgravi

Szép és érződik a sebesség, egy állóképet nézek és mozog! :)
A bal alsó részen van vmi fehér cucc, az zavaró. A képkivágás talán lehetne szűkebb részemről..

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi az értékelést!
AZ a fehér valami bójaszerű volt asszem. A képkivágást nem mertem szűkíteni mert annyira éles amennyi az objektívtől telt, de nem egy profi kategóriás cucc. Akkor még csak az volt. A jó öreg 18-200-as...

adott pontszám: 3,8
2011. november 12. | 16:25 | Bambusz

Szia!
Szerintem az ötlet nagyon jó,de nekem túlontúl elmosódott.
Írod,hogy csak pár kacsa éles (lehet hogy tényleg így van),de a háttér nagyfokú elmosódása miatt én nem látok egyet sem élesnek.Zavaró a szemnek a túlzott dinamkia.
A tetejéből én vágtam volna keveset.
A színek ellenben nagyon tetszenek!
további szép fényeket-képeket! :)

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi az értékelést!
A svenk már csak ilyen...:)
Egyébként papírképen vagy eredeti méretben sokkal jobb. Alig bírtam beletaposni a 310kbyte-ba ez lett belőle.

adott pontszám: 5
2011. november 12. | 15:46 | chopper34

Kicsit életlen,a kacsák sem túl nagyok,a részletek sem látszanak,de számomra nagy hangulata van mégis,3d-s hatása van.Nekem átjött,gratulálok.

tigerisch válasza:
Üdv
Köszi!
Az életlenséghez a Sigma 18-200 is hozzájárult...
Örülök, hogy van még valaki rajtam kívül, akinek tetszik. :)