BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. október 28. 23:04
  • Készítés helye (ország): Olaszország
  • Készítés helye: Ragusa - Szicília
Hárman

Nem értem, hogy miért csak a hiba nélküli szépség a jó. :( Nem technikailag, hanem látványilag értem. Senki nem tökéletes és sajnos a világunk sem az. Egy szépen tálalt realisztikus fotó úgy tűnik semmit nem ér, pedig sok mindent elárul... Mindenki a hibátlanságra, a 100%-os tökéletességre törekszik. Villanydrótok szelik ketté az egész életünket. Természetesen bármikor nyom nélkül le tudom retusálni őket, de az már nem ez a világ, az már valami más... (UI:egy rossz helyen futó drót már így is hiányzik!) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. november 6. | 21:24 | dert

Az igazi érdekessége a képnek a drótok alkotta háromszögek és a szellőző nyílások körkörössége,egymáshoz való esztétikus elhelyezkedésük.Amikor kivetted belőle maradt egy semmit mondó ikea-reklám ablak.Akik ezt kérték tőled,gyönyörködhetnek benne.A világ valóban tele van drótökkal,ha eltüntetjük jön a
művies,irreális sterilitás.Szép fényeket

dorkatesooo válasza:
Köszi Dert! Nagyon örülök, hogy valaki szintén látja azt, amit én látok! Viszont szép fényeket!

adott pontszám: 5
2011. november 4. | 14:08 | karaistvan

Figy, ez így teljesen rendben van. Aki a képről retusálná a madzagokat, az valszeg nem érti, mit szerettél volna mondani a képpel. A kép mellé írt magyarázat nélkül is világos, némi asszociatív képesség kell hozzá, nem több. Szép a képed és tartalmas, a többi nem számít - szerintem.
Szóval gratulálok, mind a mondanivalóhoz, mind a képhez.
üdv

dorkatesooo válasza:
Köszi szépen István!

2011. november 1. | 13:42 | szemesus

Szia! Nagyon egyetertek a fentebb leirtakkal! Sokszor megragad egy pillanat, egy erzes, egy hangulat, de a foto csak a kepet rogziti, amit beleerzel azt mar nem, ezert sokszor nem tokeletes, hiszen rengeteg zavaro tenyezo lehet. Az igaz, hogy a kommentekbol is lehet tanulni, de mivel kulonbozoek vagyunk, kulonbozoen latjuk a dolgokat. Nekem is irtak, mit kellett volna kiretusalni, meg milyen beallitas lett volna a legmegfelelobb, meg PS-es utomunka...lehet, de konyorgom az mar nem ugyanaz a foto!
A kepre visszaterve...egy kis vagas, retus, PS es mar rendben is van...szoval hagyd igy ahogy van, es akinek nem tetszik legfeljebb nem nezi meg minden alkalommal, amikor kinyitja a Fotozz-t! Nekem csakazertis tetszik! Udv.

dorkatesooo válasza:
Szia! Örülök, h. tetszik! :) De mivel mindenki kivétel nélkül ugyan azt mondta, ezért készítettem belőle egy vezetékmentes verziót is, leginkább összehasonlításképpen. Klassz ez úgy is, de a hangulat az már teljesen más. Sokszor nagyon hasznos ha felhívják az ember figyelmét 1-2 dologra, de itt pont a lényeget akarta levetetni velem mindenki. :) De ez nem baj, hisz különbözőek vagyunk, főleg én! ;) Itt az átértelmezett változat: http://fotozz.hu/r/middle/fotozz_231541.jpg

adott pontszám: 4
2011. október 30. | 16:49 | T.Gabi

szia. nekem semmi bajom a villanyvezetékkel, tök korrekt hogy ott befigyel. de ennek az oldalnak szerintem pont az a lényege hogy mindenki kimondja amit gondol. ezzel javítjuk egymás munkáit, és mindenki felfele törekszik. visszatérve a képre: a kaktusz lehetne kicsit élesebb, én arra fókuszáltam volna, a vezeték másodlagos ;)

dorkatesooo válasza:
Köszi az értékelést! Természetesen egyetértek az oldal hitvallásával és nagyon is örülök a javaslatoknak, kritikáknak, észrevételeknek. Csak hát tudod a szerelem elvakít, s bolonddá tesz... s én itt szeretem ezeket a szegény, ártatlan vezetékeket. :)

2011. október 30. | 14:03 | newgam

Én nem azt mondtam, hogy tüntesd el a vezetékeket, hanem hogy válassz olyan időpontot, mikor is az árnyék nem "vágja" ketté a téma lelkét, azokat a szeretni való kis kaktuszokat. Ha a szellőzőrácsokat is meg szeretnéd hagyni (miért ne), akkor egy kicsit alacsonyabb nézőpont és máris kibújnak a kábelek között.
Az árnyék jó, lehet vele játszani, csak megfelelően kell alkalmazni.
Ha valóban volt ott még "egy rossz helyen futó drót" akkor ügyes vagy, hogy nyom nélkül sikerült eltüntetned;)
Üdv! G

dorkatesooo válasza:
Newgam, nekem az eltüntetéssel sincs semmi bajom, de nem tehetek róla, ha egyszerűen szeretem azokat a szegény vezetékeket. :) Viszont mivel kivétel nélkül mindenki ezt mondta, ezért a kedvetekért megcsináltam a vezetékmentes verziót. :) http://fotozz.hu/r/middle/fotozz_231541.jpg

adott pontszám: 3
2011. október 29. | 19:15 | Zig

Hát... értem én, hogy épp akkor, épp ott, de az a kábelköteg nagyon nem tett jót a képnek. Meg annak az árnyéka sem. Egy kb. 10-15 perccel később az "ikrek" már zavartalanul élvezhetőek lettek volna. Amúgy jó lenne, élesség, szín, meglátás, de ez így nagyon "agyon van vágva".

dorkatesooo válasza:
Köszönöm az értékelést! Ne haragudj Zig, az alábbi sorok nem hozzád szólnak, hanem mindenkihez, de ez az egyetlen fórum, ahol el tudom mondani a gondolataimat.

Sajnálom azokat, akik csak makulátlanul szépen tudják elképzelni világot...

Természetesen én is úgy gondolom, hogy egy fotó legyen esztétikus, magával ragadó, tökéletes, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek egy mesevilágot kell ábrázolnia. Azt is el tudom fogadni, hogy vannak olyanok, akik minden esetben erre törekszenek, de komolyan úgy vélitek, hogy egy fotó, ami nem egy makulátlan világot ábrázol, az nem lehet jó? Lényegtelen ki milyen pontot ad, ez teljesen szubjektív, mindenkinek szíve joga eldönteni, de a tény, hogy egytől egyig azt mondjátok, drótok le, az egy kicsit fáj. Természetesen drótok nélkül kapnánk egy gyönyörű mézeskalács házikót (amit Ps-ben nagyon szépen meg is tudnék csinálni), de sajnos az már álmaink világa és itt most nem az volt a cél. Ha megnézitek, roppantul figyeltem a kivitelezésre, a színekre, a formákra, a szimmetriára, a vonalak futására, szóval nem csak úgy belelóg értelmetlenül egy kábeldarab! Sajnálom, hogy ezt senki nem vette észre. :( Attól, hogy léteznek kábelek, létezik szemét, léteznek zavaró elemek, mögöttük még lapulhatnak szívmelengetően szép dolgok, de úgy érzem mindezek együttes láttatása szinte bűn...

adott pontszám: 3,4
2011. október 29. | 18:37 | Filo

Az alapötlet jó. A gond a szerkesztéssel van, le kellett volna vágni a kép felső részét, és négyzetes formátumban tálalni. A ronda kábelek feleslegesek, sőt elrontják a kompozíciót.

dorkatesooo válasza:
Köszönöm az értékelést! Zignek írt válaszomban megtalálod a képhez fűződő gondolataimat.

adott pontszám: 3
2011. október 29. | 17:40 | newgam

A legrosszabb időpontban fotóztál, gondolom a kábel köteg árnyékát nem tervezted oda. A másik, a két szellőzőnyílás, ami úgy ahogy illik az ablakos- kaktuszos témához, de itt is jelen van a kábelek témát kettészelő tevékenysége. Szóval ez egy kicsit sokk. Nekem:)
Üdv!

dorkatesooo válasza:
Köszönöm az értékelést! Zignek írt válaszomban megtalálod a képhez fűződő gondolataimat.

2011. október 29. | 16:34 | apóka

Köszönöm a kreditet.Jó fotózást. Üdv.

dorkatesooo válasza:
Szívesen! :) Viszont kívánom! Üdv:Dóri

2011. október 29. | 15:22 | Luigi2008

Nagyon szépen köszönöm a kreditet!

dorkatesooo válasza:
Szívesen! :)

adott pontszám: 4
2011. október 29. | 14:39 | jacare

Szia. Jó észrevétel, de a szerkesztés nekem nem az igazi: négyzetes vágással mutatnám az ablakot az átlós árnyékkal, a fenti drótok nélkül. Úgy jó kis minimál lenne, így viszont elég kaotikus az összkép. szép fényeket!

dorkatesooo válasza:
Köszi az értékelést! Azt hiszem rajtam kívül senki nem szereti azokat a szegény árva vezetékeket. :) Viszont szép fényeket!

adott pontszám: 3
2011. október 29. | 14:21 | Krókuszka

Szia! Nagyon jó a kép témája, de azok a csúnya vezetékek, ha nem lennének ott és az árnyékuk sem, akkor igazi jó fotó lenne. Vagy korán reggel kellene elkapd, vagy késő délután, mindenképp, hogy ne legyenek ott az árnyékok. Ha közeledben van az épület érdemes megpróbálni újra.

dorkatesooo válasza:
Köszi az értékelést! Üdv: Dóri

adott pontszám: 3
2011. október 29. | 12:52 | apóka

A cím a kaktuszokra utal, a kategória pedig város építészt....De ha ezt nem is nézem akkor is van hiba a képen.. A fények is túl erősek.A vezeték is csúnyán mutat egy képen ...ha lehet kerülni kell.Itt ráadásul kettévágja az ablakot kaktuszostól....Vagy más időpontba fényképezem.Már akkor sokkal jobb lenne a kép, ha nincs a vezeték durva árnyéka.Bocs de így nem mutat jól.Jó fotózást. Üdv

dorkatesooo válasza:
Köszönöm szépen az értékelést Apóka! Teljes mértékben elfogadom az álláspontodat, bár azzal nem értek egyet, hogy a vezetékeket minden esetben kerülni kellene, hiszen életünk szerves részét képzik. (sajnos :( ) Természetesen egy gyönyörű tájképből, vagy hangulatos utcarészletből én is igyekszem kihagyni őket, de itt be kell valljam, hogy pont a vezetékek és árnyékaik által alkotott vonalakba szerettem bele, illetve a kontrasztba, amit ezek az ember által alkotott csúnya \"madzagok\" a szintén ember által alkotott, ám nagyon hangulatos kis mesebeli ablakkal + az ott megbúvó parányi élettel alkotnak. (Ha ez nem így lett volna, akkor nagyon egyszerűen leretusálhattam volna őket erről az üres falról, de az már egy teljesen más fotó volna.) A részletes, elgondolkodtató és őszinte véleményeknek mindig nagyon örülök! Köszönöm szépen! Üdv: Dóri

UI: A kategóriát tekintve bizonytalan voltam, de aztán úgy gondoltam, hogy mégiscsak egy jól felismerhető épületrészletet láthatunk. Te melyikbe tetted volna?
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2011. október 28. | 23:47 | Luigi2008

Tetszik az elgondolás és érdekes a részlet, de ezt én most vágnám négyzetesre. A felső rész nekem itt most egyáltalán nem hiányzik, számomra letisztultabb lenne, a drót alatt négyzetesre vágni, úgy jobban érvényesülne a fotó szerintem.

dorkatesooo válasza:
Szia! Köszi az értékelést! Elég dilemmában voltam, hogy négyzetesre vágjam-e, de valamiért nagyon megszerettem azt, ahogy a vezetékek és árnyékaik darabolják a képet. Kíváncsi voltam, hogy Ti hogy vélekedtek erről. Az biztos, hogy négyzetes vágással egy teljesen új kép születne belőle.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.