BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,83
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. október 26. 12:09
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Békéscsaba
külvárosi lány

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. október 30. | 19:34 | patakypdaniel

Szia!
Beszédes fotó!
Színes és különleges, lázadó fatal akinek sajnos a nagy "káoszban" leginkább saját magát kellene megtalálnia. Egy generáció akiknek nehéz az útkeresés.
Nagyon jó fotó!
Gratulálok!

serko79 válasza:
Szia, köszönöm.:)

adott pontszám: 3
2011. október 27. | 20:20 | Alexander Nevermind

<5
Szia,
...és nem is glamour.
Igazából ízlések és pofonok, ez természetes, de nekem ebben nincs glamour.
És sajnos ha nem is szoció, nem is portré, nekem nem is fotó...
Ha érted mire gondolok. Egyszerűen ezt elhibázott koncepciónak tartom, egy sorozat részeként lehet hogy jó lenne, de önálló fotóként nagyon keveset mond, Eleve nem is értem, de ez megint saját gondom, mert aki ilyen lázadó külsőt "hord" szereti magát mutogatni persze ez sem általános, ritka amikor így befelé fordul, eltünteti magát.
Technikailag sem tökél(et)es, minősége sem a legjobb.
Szigorúan nézve ez kerülendő hibás út.
De valamit szerettél volna megmutatni, tudatos, de számomra mindenképpen javítandó, de sajnos csak újrafotózással...
Ezt gondolom.
Üdv. Krisz

serko79 válasza:
Szia, ez egy sorozat része, több képből áll. Lehet, hogy majd még töltök fel belőle. Szerintem nincs baj az extrém külsővel és a befeléfordulással együtt. Értékelem a véleményed, de semmiképpen nem tartom "kerülendő hibás útnak". Természetesen nem tökéletes a fotó és azért töltöttem fel, hogy véleményezve legyen. Van akinek tetszik, van akinek nem.

adott pontszám: 4
2011. október 27. | 16:45 | E.Arnold

Helló :)
Ha jól látom kevés vagy egyáltalán semmi utómunka nincs a képen.. Én megpróbáltam volna RAW formátumban fotózni ezt a képet, ugyanis jpeg-ben jelen esetben a piros színek átcsaptak rózsaszínes árnyalatba.. én megpróbáltam volna csökkenteni a szaturációt és növelni még kicsit a kontrasztot + egy kis peremsötétedés is jól mutatna rajta. És ha már ilyen extrém hajszínű modellről van szó, én megmutattam volna az arcát is a közönségnek :) Nem készült véletlenül több kép róla? :)

serko79 válasza:
Köszönöm. De van több kép is, majd töltök fel, ha összegyűjtök elég kreditet.:) Őt is rendszeresen fényképezem, bár most éppen nem extrém a hajszíne.

2011. október 27. | 10:43 | trialboj

Szerintem megtaláltad az egyetlen pozíciót, amiből ez a kép teljességgel semmitmondó. Pont az ő szintjéig hajoltál le, ezzel elvesztette a kép az érzelmet, amit a feltételezhetően szomorú lány éreztet. Amennyiben éreztetni szeretted volna a szomorkásabb hatást, feljebbről kellett volna fényképezned, és vagy fekete fehérben vagy a piros szín kivételével a többit lebutítani.

Így ez egy elég unalmas tucatfotó.

serko79 válasza:
Ez is egy vélemény. De nem értek vele egyet. Ha feljebbről fotózom, akkor a fal nagy része eltűnik a háttérből és az aszfaltozott szürkeség dominálna úgy, hogy elmozdulna az alsó harmadoló vonal környékéről. Akkor tűnne úgy, hogy ez egy elkattintott tucatfotó. A valóságban így nézett ki, nem szeretek öncélúan színeket kiemelni, semmi értelmét nem látom ebben az esetben. Így legalább valamennyire színes az összetagelt-fújt betonfal a háttérben. Nem érzem unalmasnak..

adott pontszám: 5
2011. október 26. | 18:19 | balu760

Szia. Nekem tetszik a fotód. Hangulatos és hosszú időt ellehetne tölteni ennél a képnél. Jó a komponálás és a szerkesztés. Szépen kijönnek a színek. Ha a lány lehajtotta a fajét akkor észre se vette ,hogy fotóztad. Gondolom elvan keseredve és búsul valami miatt. A háttér nagyon szép a színpompás falfirka alapján. Én rendben találom a fotót. De ha lenne egy modell akit fotózhatnék akkor én a színpompás falfirka hátterében játszanék a mélység élességgel és úgy megoldva,hogy portré képet csinálva a falfirkás háttér legyen szépen elmosott és ez festményszerű hatást keltene. Üdv.

serko79 válasza:
Köszönöm az értékelésed. De észrevette, mert mondjuk úgy, beállított kép.:) De annak örülök, hogyha spontánnak tűnik. 18-55mm-es kitobival készült, sajnos nem nagyon lehetett vele a hátteret elmosni. De szerintem fel fogjuk még keresni ezt a helyszín, azóta van nagyobb fényerejű objektívem is, így a háttérelmosás is megoldható lesz.

adott pontszám: 4,5
2011. október 26. | 15:24 | Álomfejtő

...csakhogy a szépségéből igen csekély, amit mutatsz - ám a stílus, amit képvisel öltözékében és megjelenésében, a környezet árulkodóan mesélhet..
Mindenképpen érdekes megközelítés ez a fotó egyedi és egyéni - ez tetszik.
Technikailag kellően éles és részletgazdag, szép a fény a piros haján - ám a cipői kissé kilógnak (szinte) a képmezőből és itt is szerencsésebbnek tartanék egy perspektívikusabb, kevésbé direkt nézőpontot. Mindezzel együtt tetszik, amit mutatsz.

serko79 válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 3
2011. október 26. | 15:02 | psarkady

Üdv! Ami a kategória választást illeti, szerintem semmiképp sem itt a helye. Végignézve a kategóriákat én is csak az "egyéb" kategóriát tudnám javasolni. Ami a fotót illeti, szerintem a nézőpont változtatásával tudnál nagyot dobni rajta, pl egészen lentről, kb a modell szemmagasságából, vagy egészen földközelivel. A fehéregyensúlyon is lehetne talán módosítani, szerintem túlságosan hideg, még a kép hangulatához képest is. Nagyobb kontrasztot is biztosan elbírt volna, erőteljesebbek lennének az árnyékok és a graffitis háttér is jobban mutatna. Hát ennyi, remélem találsz benne hasznosíthatót. Üdv, P

serko79 válasza:
Ok, köszönöm.

2011. október 26. | 14:11 | trebor

látom megértetted
nem arról van szó mit írsz a képem alá - nem akarlak megsérteni de a munkásságod fényébe nem is érdekel
csak úgy végig görgettem a hozzászólásaidat és látom igen nagy igényességet kívánsz meg mindenkitől kivéve téged
mindemellett mégis nagyon érdekelne mi volt itt a koncepció? mit szerettél volna megmutatni?
LOL

serko79 válasza:
Leírtam az előbb, viszont ez a sértett duzzogás, hát ezzel a továbbiakban nem szeretnék foglalkozni, ne haragudj. Nem tökéletesek a képeim, ezzel tisztában vagyok, de attól még leírhatom a véleményem, mint ahogy bárki leírhatja az oldalon. Nem érdekel, hogy tetszenek-e a képeim neked vagy sem.

adott pontszám: 4
2011. október 26. | 13:58 | staryl

Technikailag szerintem hibátlan, de valahogyan mégis csak van valami hiányérzete annak aki nézi. Nagyon hiányzik az arc, vagy még valami plusz látnivaló, ami azt pótolja. Esetleg egy nagyobb vágás amivel többet láthatnánk, mondjuk a graffitikből.

serko79 válasza:
Van olyan, amin látszik a lány arca, de ezt töltöttem fel. Kilátástalanságot, szomorúságot szerettem volna érzékeltetni azzal, hogy ilyen testhelyzetben van. Nagyobb vágással is próbáltam, de úgy mintha eltörpült volna a lány a képen, ezért vágtam ilyenre. Köszönöm az értékelést.

2011. október 26. | 12:38 | trebor

nem pontozlak mert tudom ki vagy és még azt mondod megyek bosszú pontozni
elárulnád mi volt itt a koncepció - egy lány ül,falnál, lehajtott fejjel rikító hajszínnel (talán fáradt/alszik/beszívott vagy berúgott)
még arra se vetted a fáradtságot hogy esetleg egy érdekes nézőpontot találj, esetleg leguggolj
és ezek után jössz és osztod jobbra balra az észt hogy mit hogyan kellett volna
hallod van neked önbizalmad rendesen


serko79 válasza:
LOL
Szóval ez egy aluljáró. A falnál guggolok. A véleményemet írtam le a fotódról és ahogy néztem a másik értékelést, teljesen korrekt módon tettem, nagyjából ugyanazt vettem észre, mint a másik értékelő. Nem észt osztottam, nem fogalmaztam bántóan. ha gondolod jelentsd a moderátoroknak-adminnak, majd ők eldöntik. További szép napot.