BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,86
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. október 24. 23:02
  • Készítés helye (ország): Magyarország
lány beton háttérrel

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. október 29. | 19:08 | McFly

Ebben a képben semmi különleges nem lenne, ha nem ilyen színű lenne a lány haja (képzeljétek el mondjuk fekete vagy barna hajjal). Viszont ez annyira kiemeli a szürkés-kékes háttérből, hogy ad a kompozíciónak egy "virágszál a gettóban" hangulatot.

serko79 válasza:
Köszönöm, ez volt a cél kb.:)

adott pontszám: 4,7
2011. október 26. | 18:47 | genesys

Szia! Nagyon jó ez a kékes környezet a piros hajszinnel! A lány arca részlettelen, de csak ennyi ami nem tetszik, minden másban nagyon jó, szerkesztésre is, és meglátásra is korrekt!

serko79 válasza:
Köszönöm

adott pontszám: 5
2011. október 25. | 16:38 | Filo

Szia! Fantasztikusak a színek, nagyon illik a lány hajszíne a háttérhez. A kompozíció és a szerkesztés is ok. Grat.!

serko79 válasza:
Köszönöm. Itt valamivel több idő volt, mint a felhőszakadásnál.:)

adott pontszám: 4
2011. október 25. | 14:57 | rolie1989

Tetszenek a színeid, az élesség,az elgondolás.
Személy szerint a peremet levágtam volna jobb oldalról.

serko79 válasza:
Köszönöm, lehet, hogy úgy sem lenne rossz.

adott pontszám: 4
2011. október 25. | 12:04 | deakjozsef

Szia! Szép fényeid voltak és a modelled sem mindennapi színben pompázik :) viszont az egész kép életlennek tűnik. Technikai adatok hiányában nem tudom, hogy a beállítás vagy az utómunka miatt, de életlen. A kézfej félbevágása nem kellett volna. Egyébként jó kép.

serko79 válasza:
Szia, köszönöm. Az f2 rekesz miatt tűnhet életlennek.

adott pontszám: 4,3
2011. október 25. | 09:43 | balu760

Szia. Jó a szerkesztés és a komponálás. Ötletes hangulatkeltő a piros hajszín. Helyes mosolygós arc és jól mutat a lány. Rendben az élesség. A jobb oldali peremnél felesleges a a falnak a széle ami aprócska zavaró elem. A falfirkás beton háttér nagyon jó alap és én úgy oldanám meg,hogy miközben a lányra fókuszálok aközben festményszerűen elmosnám a falfirkás hátteret és így szép festményszerű hatás nyerhető. Üdv.

serko79 válasza:
Szia, köszönöm.

adott pontszám: 4
2011. október 25. | 09:33 | staryl

Szerintem jó portré! Kellemesen lágy,de éles a kép. Szép éles csillogó szemek,plasztikus arc.
Én feltétlenül kicsit lejjebb vágtam volna, mert így a kézfej vágva van.

serko79 válasza:
Köszönöm, igen a kézlevágást kerülni kellett volna.

adott pontszám: 3,5
2011. október 25. | 07:06 | Zoran_2

Szia!
Az elképzelés jó, viszont jó pár dolog javítandó. Először is. A kéz megvágása alul, ugyanúgy fenti is kevés a hely a fej felett, de ami igazán zavaró, hogy a kép életlen (talán tág rekesz?... vagy utómunka - lágyítás? Valamint a bőr tónusa sem lett a legszebb.
Üdv. Zoran

serko79 válasza:
Igen, f2. A kezet nem kellett volna levágni, de szerencsére nem annyira hangsúlyos. Lehet, hogy jó lenne, ha több lenne a hely fölül-alul, viszont a helyszín adottságai nem tették lehetővé, mint ahogy a fix55mm is adott, ennyi fért rá a képre. Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 4
2011. október 25. | 04:28 | Carter2

szia
ez valóban ilyen szín vagy utómeló? akárhogyis az arc kicsit fátyolosan hat nekem szeretem az erősebb vonalakat még egy nő arcán is.

serko79 válasza:
Ez valóban ilyen szín. A lány haja is és a betonfal is. Utómunka során csak fényerő/kontraszt lett állítva, illetve minimális mértékben a színtelítettség.

2011. október 25. | 00:13 | karmaresz

Látom másodjára pontoztam képedet egy napon belül :) Rá nem jöttem volna, hogy te vagy mindkettő, annyira eltérő a két kép hangulata. Én ezekben a "csonkolás", "fejből kinőtt lámpaoszlop" dolgokkal úgy vagyok, hogy ha nem fáj első ránézésre, akkor nem foglalkozom vele. A kép nézegetése közben én is gondolkodtam rajta, hogy szép lehet egy lefele nyitottabb portré, de nem emiatt.
Ha f/2-n használtad, akkor valószínűleg megvan a ludas a homályosság érzésemben.Szinte minden nagy fényerejű objektív jelentősen gyengébben teljesít nagy rekeszen, mint f/4-f/8 környékén, ahol legtöbbjük a legélesebb képet és a legjobb felbontást adja.

serko79 válasza:
Igen, bár ez a Takumar f2-őn is meglepően jó, viszont nagyon lassan lehet beállítani, itt úgy látszik kapkodtam kissé.:) De szűkebb rekesszel tényleg hibátlan.:)

adott pontszám: 4,5
2011. október 24. | 23:33 | karmaresz

Szia!
Szerintem különleges és egyedi portrét sikerült készítened. Nagyon jó a színválasztás, a pozíció, a nézőpont. Nem tudom játszottál-e külön a kékes-zöldes háttér szaturálásával, de ha igen, még így is belefér és sokat dob az összhatáson az egymástól jól elváló téma és háttér/előtér. Karakteres a modelled is, jó téma a fotózáshoz. Talán a felső ruhája lehetett volna vagy zöldeskék, vagy szintén valami karakteres szín.
Mikor piciben megláttam, azt hittem megvan a mai első 5 pontos kép nálam, de egy-két "hibát" itt is felfedezni vélek, ami miatt mégis elmaradt az "váó" érzés és "csak" egy elégedett csettintés lett a vége. :)
- a kisebb dolog, hogy szerencsétlen módon jobb oldalt nem volt elég hosszú a fal és így megtörik, nem tud kifutni szépen a képből. Ezzel kicsit elvonja a figyelmet a témáról.
- ami engem jobban zavar, hogy hiányolok egy kis élességet a modellről. Nem tudom hova fókuszáltál, de érzésre olyan mintha nem lenne egy igazán éles részlet sem a képen, mintha nagyon picit bemozdult volna az egész, vagy túlságosan lágyítva lett volna az utómunka során. Ez a háttérnek jót is tesz, de a témának a színek mellett ebben is jó lenne elválnia a faltól. Ritkán szoktam erre hivatkozni, de most úgy érzem, hogy ez az életlenség elvesz a képből.
A hab tetején a cukormáz az lenne, ha picit derítettél volna még a fal felőli profilra, így kiegyensúlyozottabb lenne teljes arc.
Na, bár sokat írtam, de így is nagyon tetszik a kép. Ha ezekkel lehetne mit kezdeni, nálam eséllyel pályázna egy hét képe címre is akár. :)
Gratulálok, szép fényeket! :)

serko79 válasza:
Egy régi m42-es manuális objektívvel készült a kép, SMC Takumar fix55mm F2. Lehet, hogy az f2 miatt nem érzed élesnek, hiába a chipes visszajelzés, ez előfordulhat, hogy nem pontosan találtam el a fókuszt. De bemozdulni biztos, hogy nem mozdult be.. Amúgy fényerő/kontraszton és minimális színtelítettségen kívül nem állítottam mást. Amit én kissé elhibázottnak érzek, az a keresztbevágott kézfej, de szerencsére nem dominál annyira a képen, hogy odavonzza a tekintetet. Köszönöm az értékelésedet, örülök, hogy tetszik a kép.:)

2011. október 24. | 23:20 | tercrokon

Jópofán itt minden hamis. Remélem tudatosan választottad e szép lányra a vörös parókát,vagy mit-mindenesetre nagyon elválik, hogy ne mondjam kiugrik a furcsa háttérből. Azért a modell szép.

serko79 válasza:
Nem paróka, ilyen színű a haja, valamint a háttér is ilyen színű. Semmiféle színmódosítás nem történt.