BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,59
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2011. szeptember 14. 21:10
 • érzékenység: ISO200
 • fókusztávolság: 32,5 mm
 • objektív: smc pentax da 18-55mm f 3.5-5.6 AL
 • rekeszérték: f11
 • zársebesség: 10 sec
 • Készítés helye (ország): Hollandia
 • Készítés helye: Amszterdam, Koningsplein
 • Készítés ideje : 2011-09-11
-

A képen unsharpen mask-ot használtam, kicsi fekete emelés, és visszább vettem a szaturációt.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,8
2011. szeptember 20. | 16:57 | chopper34

Szia,a szerkesztés nem rossz,de a fötéma,ami gondolom a híd,éppenhogy látszik.A hosszú záridönek köszönhetöen a víz szépen mosott,és a fények is jók.A hídon a táblát retusáltam volna.üdv

crey válasza:
Szia!

Köszönöm, van több probléma is a képpel, de a legnagyobbat te is említetted, túlságosan alulexponált....

Köszönöm a vélményed!

adott pontszám: 3
2011. szeptember 18. | 11:34 | Mikrobi1989

Üdv. A fotó nagyon sötét még így is, lehetne talán egy szolid hdr-t is alkalmazni hogy a lámpák fénye ne égjen ki, viszont jól látható legyen maga a hid és annak a textúrája. Talán még Fehete-Fekérben jobb lenne, nem lenne ez a barnás színvilága, nem jön be ez a melegség. Nem érzem hogy törekedtél volna az egyediségre, arra hogy a saját szemeddel mutasd be aszt amit látsz. Egy turista is így pillantja meg a hidat ha este közlekedik arra. Próbálj meg a szerkesztéssel játszani kicsit. A kevesebb néha több szabályt alkalmazni. Élesség jó lett, köszönhetően gondolom az állványnak :) Esetleg ha tudsz hosszabb záridővel még jobban elmoshatod a vizet.
Szép fényeket.

crey válasza:
Szia!

Igen, ezt minden korábbi értékelő javasolta, és teljesen igazatok van, legközelebb biztosan expo sorozatból rakok össze egy ilyen képet.

Volt egy képem, amiben csak a középső boltív volt kiragadva, de valamiért ez jobban tetszett, hát igyekszem legközelebb kicsit jobban átgondolni az egészet :)

Köszönöm, hogy írtál!

2011. szeptember 16. | 16:56 | jethro

Ez csak az én véleményem ,de nem biztos ,hogy ez az üdvözítő-,de a kevés elem biztos igaz !

Még kapható könyvesboltban egy David Prakel nevű szerző négy könyve a fotózásról.
Az első a: Kompozíció Hasznos dolgokat olvasnál benn.
/sztem a 3. az Expozíció a leghasznosabb ,mert mindenről pl.kompozícióról is szól.mert nem olcsók/
Szia.

crey válasza:
köszi, utána nézek :)

adott pontszám: 4,5
2011. szeptember 16. | 16:34 | jethro

Szia!
Már néztem egyszer,mielőtt a főoldalra jutott..
és arra jutottam,hogy nekem egy teljesen más kivágással tetszene.Csak a középső boltív,így a távolban látszódó ívek és fények,meg a boltív alatti fények,kb 3/4 álló képformátumban.

Mert így ,azt nem mondanám,hogy tucat,mert nem igaz ,de ezt így már sokan meglőtték.
A színek,fények,élesség rendben.
További jó fotózást.

crey válasza:
Szia!

Lőttem egy olyan képet is, ahol csak a középső boltív látszik, de sajnos nem azt töltöttem fel ide.

Ezt a hibámat igyekszem majd kompenzálni, mert nagyon sok esetben a kevesebb néha több, én viszont rendszeresen igyekszem mindent egy képre zsúfolni - ahogy a tűzijátékos képemnél is megkaptam, teljesen jogosan.

Remélem a következő jobban sikerül. Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4
2011. szeptember 16. | 06:54 | Castiel

Szia! A kép jó, tetszik a szimmetria, de szerintem kicsit sötét lett, ha kicsit világosabba fényképezed szerintem többet megmutathattál volna a képből, mert így a tekintet csak a hídra és attól lefelé szegeződik a szép visszatükröződő fényekre, de ami a híd fölötte van az nem is látszik. Ezenkívül, lehet hogy megpróbáltam volna a kis fényeket is csillag formájúra csinálni nagyobb rekeszértékkel. A kép maga jó, de nekem nem tökéletes.
További szép fényeket!

crey válasza:
Szia!

Igen, már én is sajnálom, hogy ennyire alul exponáltam, ezt nem egyedül te jelezted. Híd fölött sajnos semmi nincs, a kis csillagokban én is gondolkodtam nagyobb rekesszel, de az a baj, hogy az állványom még mindig használhatatlan - és az előző képemen is a bemozdulás kapta a kritikákat. Épp ezért, minnél rövidebb záridőben gondolkodtam, a lehető legnagyobb mélységélességgel.

Köszönöm a véleményed, igyekszem legközelebb inkább egy expo sorozatból összerakni egy ilyen városképet :)

adott pontszám: 4
2011. szeptember 15. | 08:39 | ovarnet

A főtéma túlságosan a kép közepén van. Ezért az előtér, ami üres érdektelen. A háttérből pedig keveset látunk. A szem szeretne többet látni a házakból is.

crey válasza:
Szia!

Az előteremben egy kinyúló műtárgy volt, és ha belekomponálom a partszegélyt, mint előteret, akkor az is benne marad, és nincs az a photoshop huszár, aki azt onnan kiszedi :(

A házak sajnos - az első kettő kivételével takarásban vannak az ültetett fák miatt, így napsütésben sem látszik belőlük semmi.

Köszönöm a vélményed, igyekszem legközelebb olyan helyszínt választani, ahol jobban érvényesülnek a jellegzetes amszterdami házak.

adott pontszám: 3
2011. szeptember 15. | 08:08 | miki3d

A kép nagyon sötétre sikeredett, ráadásul utálom a sárga városi fényeket, hiába vetted visszabb a színeket... a fehéregyensúlyt kellett volna beállítani, vagy ha raw-ban fotóztál, akkor utólag kellett volna a hőmérséklettel/kelvinnel foglalkozni...
Amúgy esti fotózásnál, ha városban fotózik az ember, legalább 3 expo kell (-2, 0, +2) (de inkább 5), hogy normálisan ki lehessen exponálni a képet, hogy a fények ne égjenek ki, de ahol kevesebb a fény, ott is legyen látható valami részlet...
Kompozicióilag sem érzem jónak a képet, mivel lent a kép harmada csak víz... rendben van, hogy tükröződés, meg ilyesmi, de ott nincs semmi látnivaló, ellenben az épületek teteje le van csapva...

crey válasza:
Szia!

A fehéregyensúly 5400-ról lett visszahúzva 3500K-re, a hátsó híd középső boltíve alatt érkezik egy hajó, annak jóval fehérebb a fénye, illetve a középső boltív jobb oldalán is keveredik két féle fényforrás színe. Ez eredetileg egy sokkal melegebb színekkel operáló kép volt.

Az expozíció soros tanácsodat megfogadom, köszönöm, remélem valamikor a közeljövőben ki is tudom próbálni :)

A vágás miatt tűntek el információk felülről is, illetve alulról is - sokkal több víz volt, az épületek tetejében igazad van, de azért nem kerültek a képbe, mert végig fasorokkal vannak teleültetve ezek az utcák - ellensúlyozva a mérhetetlen mennyiségű követ és téglát, és egyszerűen nem látszik semmi a hátrafelé nyúló házakból, még verőfényes napsütésben sem!

A véleményed és a tanácsaid köszönöm!