BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,05
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2011. augusztus 21. 23:20
 • érzékenység: ISO200
 • fókusztávolság: 50 mm
 • objektív: smc pentax 50-200 mm
 • rekeszérték: F13
 • zársebesség: 10 sec
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Margit-sziget déli csücske
 • Készítés ideje : 2011-08-20
Színkavalkád

elég jó alapot biztosított a tegnap este a hobbi / kezdő fotósoknak. Várom a kritikákat, köszönöm előre, akár pozitív, akár negatív! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2011. augusztus 25. | 12:25 | csakazertis

Szia! Ez a jobb oldali robbanás nagyon zavaró! Ugyanez a kép, csak egy négyzetes vágás? Akkor talán érvényesülne a kép bal oldala.
Nagy kár, hogy lelóg a képről! És bemozdult! Ezt a tűzijáték részein természetesen nem látom, viszont a Parlament kupoláján igen! További hiba még, hogy a kép dől balra, ami pedig egyszerűen korrigálható, minimális pixelvesztéssel.
Véleményemmel nem bántani szeretnélek, úgysem nyom a latba sokat...

crey válasza:
Szia!

Miért ne nyomna a véleményed a latba? :)
Szerintem mi kezdők, azért mérettetjük meg itt a képeket, hogy azok akik ezt hivatás szerűen űzik, vagy akár csak tapasztaltabbak, a tanácsaikkal, kritikájukkal segítsék a fejlődésünket, hogy ezeket a hibákat ne kövessük el újra.

Amit leírtál (hibalista), így igaz, ha visszaolvasol egy pár sort, te is látod, hogy a többiek is megírták ezeket a hibákat, tehát jó a szemed :)

A képet már nem vágom meg, mert a parlament kupolája attól még életlen marad. :(

Pedig igyekeztem a lehető legtávolabb tartani mindenkit a géptől, kioldóval fotózni, de sajnos ez lett belőle.

Köszönöm a vélményed! :)

adott pontszám: 4,3
2011. augusztus 22. | 16:16 | balu760

Szia. Én nagyon elvagyok a tűzijáték fotókkal. Én is voltam Pesten és csináltam állványról. Nekem tetszik a komponálás de lehet egy kicsit sok a 10 sec vagy még szűkebbre kellett volna tenni a rekeszt. Kár,hogy a jobb oldali tűzijáték nincs teljesen benne ami apró hiba,de részemről becsülendő. Üdv. További jó fotózást.

crey válasza:
Szia balu!

Köszi a véleményed, igyekszem legközelebb kicsit tágabb képet varázsolni! :)

2011. augusztus 22. | 13:11 | h.rom

Ebből a szempontból sokkal jobb idegenek szavában bízni - nem pont magamra gondolok ;) - mint a legjobb barátokéban.

crey válasza:
Hát... Legjobb saját magadban bízni :D

adott pontszám: 5
2011. augusztus 22. | 12:39 | csillagasz92

Hello!
Gyönyörű! Nagyon szép az Országház a kép bal oldalán és a Lánchíd mellette. A tűzijáték is nagyon szép. Jó fényeket! grat

crey válasza:
Szia!

Köszönöm szépen, igyekszem! Neked is jó fényeket! :)

adott pontszám: 3
2011. augusztus 22. | 10:30 | freeze

Nem az igazi sajnos.

Ferde a képed, balra dől, az elvágott tüzijáték nem mutat jól, az élesség sem az igazi.

Kár érte.

Javítandó szerintem.

üdv:freeze

crey válasza:
Szia!

Igen, már rávilágítottak többen, hogy az állvány megmozdult, és balra dől a kép, igazad van, köszönöm!

Azt érdemes tudni - persze nem a hibámat elmismásolva -, hogy egy elég gyenge minőségű állvány - egy vacak Hama-, a Margit-sziget lejtős oldalára volt "letalpalva".

Sajnos ha már valaki ellép mellette, azonnal átveszi a rezgést a talajról. Igaz, én is jobban figyelhettem volna, hogy nem azt a képet töltöm fel, ami bemozdult.

Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4,5
2011. augusztus 22. | 10:06 | mik-i1.2

Szia! 2 kis észrevételem lenne a képpel kapcsolatban, az egyikről "tehetsz" a másikról nem hiszem, a Dunából túl sok van és mivel a tűzijáték rovására ment , mert a jobboldali eléggé le van vágva, ezért ez bibi!
A másik ami szerintem ebben az esetben elkerülhetetlen volt , az a villogó rendőrhajó, mindig odacsalja a tekintetem a nemodaillő kék fény!
illetve nem tudom mi az a fekete "rúd" az Országház jobb alsó sarka és a Lánchíd bal oldali részénél! de megfejthetetlensége miatt ez nem von le a kép értékéből, csak nem tudom mi az!

crey válasza:
Szia!

Igyekeztem magam tartani az 1/3-os szabályhoz, ha már a tetején belógott a Margit-híd, de igaz, sok az előtér, és sajnos le kellett vágnom a rakéták egy részét. Miután a Margit-híd le volt zárva a tűzijáték alatt, esélyem sem volt felmenni a hídra, és ott újra letalpalni.

Sajnos a rendőrségi villogó is az a kategória, amit a visszacsillanás miatt kiszedni sem nagyon tudok a képről, aki kint volt, az tudja, hogy végig rendőrségi hajók voltak a vízen.

Köszönöm a véleményed!

A fekete rúd, vagy egy daru, vagy egy televíziós krán, nem tudnám megmondani - ezzel igazán nem tudok mit kezdeni :)adott pontszám: 3
2011. augusztus 22. | 09:50 | foto50

Szia!
Nem könnyű ezt a témát úgy lefotózni, hogy ne egy átlagos, kattintás legyen. Látom a tudatosságot, de a kivitelezés nem a legjobb. Túl hosszú záridőt választottál, így már a tűzijáték fényei is elmosódnak, ami még nem is lenne akkora probléma, de a képen a statikus tárgyaknak, épületeknek bizony élesnek kellene lenniük. A szerkesztésben is lehetne finomítani, alul egy kicsit kevesebb, az égből több. A lánchíd eredetileg nem lejt Pest felé, erre vigyázni kell. Rövidebb záridő, nagyobb érzékenységen jobbat adott volna, de szerencsére 2012-ben lehet újra hasonlót fotózni.
További szép fényeket!

crey válasza:
Szia!

Sajnos ismerem a gépet, és 800-as ISOn, már rettenetesen zajosodik, jobban, mint bármelyik Nikon vagy Canon gép, ezért nem mertem magasabb érzékenységgel fotózni.

A képkivágást lejjebb már leírtam, igen, valóban lehetett volna máshogy komponálni, fizikai korlátaim voltak.

Jövőre megfogadom a tanácsod!

Köszönöm a véleményed! :)

adott pontszám: 4,5
2011. augusztus 22. | 09:30 | chopper34

Szia,szép a fotó,jó az élesség,és a színek is szépek,én a parlamentböl többet mutattam volna,mert szerintem így félbevágva nem mutat annyira jól.További szép napot.

crey válasza:
Szia!

A parlamentnek azon oldala nem mutat szép látványt, ha gondoljátok feltöltök egy másik képet külön egy tárhelyre, és belinkelem, elég ronda még most.

Köszönöm a véleményed! :)

2011. augusztus 22. | 09:04 | h.rom

Én egyszer voltam életemben Pesten tüzijátékot nézni, 1994-ben. Amire emlékszem hogy bár szép volt, de a tömeg óriási és majd agyon nyomott minket. Már akkor sem lehetett akárhová menni, nem még a helyszínen mozogni. Mégis, a végén csak a kép az ami számít... Az én fotóim még így sem sikerültek mint ez. :)

crey válasza:
Szia!

A tömeg nem sokat változott, ezért is mentem fotózás szempontjából rosszabb helyre, mert a tömeget nem bírom.

Az én fotómat is sok kritika éri, ami nem is baj, mert megérdemlem, és ebből tanulok, nem pedig abból, ha mindig valaki hátba vereget, akkor is, ha rossz képet gyártok!

Köszönöm a hozzászólásod!

adott pontszám: 5
2011. augusztus 22. | 08:59 | najó

szia!
szép felvétel, nagyon jó helyről lett fotózva.
látszik a parlament a lánchíd, a duna, a tűzijáték, és ez mind egyszerre egy képen.
nekem tetszik a kompozició, a minőség, a színek
összességében egy nagyon jó tüzijátékos képnek vélem, már csak azért is mert én ilyet nem tudnék csinálni:)
gratulálok!

crey válasza:
Szia!

Köszönöm a dicséreted! Nem nehéz egy ilyen képet összehozni, egy állvány kell, egy gép, hosszú záridő, és szűk blende, hogy a mélységélességgel ne legyen gond :)

Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4,5
2011. augusztus 22. | 08:56 | h.rom

Szia. A színek szépek, jó az élesség, s látványos a víztükrön a felszín reflexiója is. De a képet nézve csonkolt érzésem van, egyrészt balra a vágott országház miatt, másrészt hogy felül lemaradt a szétrobbanó tűzijáték felső fele. Én ide nagylátóval mentem volna ki, úgy érzem az 50mm kevés ehhez a témához bármilyen messziről lőtted is. Inkább több került volna bele, abból aztán lehetett volna vágni ha szükséges. de ezt így meglehetősen szűknek érzem.

crey válasza:
Szia!

Az eredeti kép jóval tágabb, abból lett kivágva / levágva a felesleg. A csonkolt érzésed nem csoda, valóban levagdaltam a parlament bal oldalát (az okokat korábban már leírtam).

A jobb felső sarokba pedig a Margit-híd pillérje takart bele, ezért maradt le a rózsa teteje, és egyéb okok miatt nem tudtam máshova menni - a Margit-hidat is lezárták.

Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4
2011. augusztus 22. | 08:32 | apóka

A nézőpont nem a legjobb .Ezt azért írom ,mert a Parlament jobb lenne ha egészben a képen lenne.De ha erről nem is tehetsz a .Vagy azt akartad hogy a híd és az épület is a képen legyen.....?.Néha a kevesebb ,több.....A jobb oldali tűzijáték"rózsája, egészben benne kéne hogy legyen .Tudom hogy nem egyszerű, de több képből, több esélyed van hogy a jobbak közül válogass.Ez nem a legjobb így. Jó fotózást. Üdv.

crey válasza:
Szia!

Valóban, de egyrészt nem volt kivilágítva az az oldal, ráadásul nyakig állványozva is volt, egy elég ronda daruval a képben.

A cél az volt, hogy a Dunán visszatükröződő Lánchíd és Parlament "megszokott" fényei mellett feltűnjön valami újdonság, amit a rakéták biztosítottak.

Igen, már komponálásnál is tudtam, hogy baj lesz ebből, hogy a rózsa teteje nem látszik, de ott már belelóg a Margit-híd, így nem hiszem, hogy élveznétek - unokahúgaimat vittem ki a tűzijátékra, nem tudtam őket otthagyni, hogy felmásszak egy olyan pontra, ahol jobb a kilátás. :(

De köszi a véleményt, ebből is tanulok! :)

adott pontszám: 3,8
2011. augusztus 22. | 08:09 | trebor

szép látvány
a legnagyobb probléma a képpel szerintem az hogy bemozdult ezért nem nagyon találni éles pontot rajta
talán egy picit balra fordulva a parlament épülete is benne maradt volna nem kellett volna megcsípni
az előtérből kevesebbet mutatnék és többet az égből hiszen ott van a történés

crey válasza:
Szia!

A parlament épülete sajnos arról az oldalról még erősen állványozva volt, egy daru pedig igazán belerondított volna a képbe.

A bemozdulást észre sem vettem, de a tömegben sajnos megeshet... :(

Felfelé szívesebben mutatnék többet, de ott már belelóg a Margit-híd, így nem hiszem, hogy élveznétek.

Köszönöm a véleményed! :)