BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,37
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. augusztus 19. 22:45
  • érzékenység: iso800
  • rekeszérték: f4.8
  • zársebesség: 1/125
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2011-07-24
csobbanás

Az első próbálkozásom, érdekel ki mit gondol, várom véleményeteket. (megvágva homályosodott, így meghagytam az eredetiben!) Modiknak nem tetszett, de én megmutatnám, hátha kapok pár hasznos tanácsot! Ja, és közepes méretben nézzétek! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2011. szeptember 9. | 20:24 | mano23

Szia.A pillanat ahogy elkaptad nagyon pontos és látványos, de szerintem ezt a képet közelebbi zoomállásból kellett volna elkapni.Egy kicsit lehetne sötétebb a kép, mondjuk egy kicsit nagyobb zársebességgel, vagy kisebb blende-vel.Amúgy egy fantasztikusan elkapott kép,de amit a legjobban bánok az az hogy nem közelebbi a kép.Talán még akkor lenne jobb hogyha valami más háttérrel tudtad volna elkapni a csepp érkezését.Remélem tudtam segíteni. :) Szia

Zolio válasza:
Köszi, ez az első képek egyike, akkor még sok mindent nem tudtam, de fejlődök... :)

adott pontszám: 2,5
2011. augusztus 27. | 10:32 | Roti

Szia!
Nem akarlak megbántani, de ez egy tucat fotó.
Nincs benne semmi extra... bárki egy esőben készíthet ilyen képet. Ez ilyen otthon nézegetős kategória. Nem ide feltöltendő.
Ezt a cikket a figyelmedbe ajánlom:.
http://fotozz.hu/cikket_megmutat?cikk_ID=96

Közepesben még nézhető a kép! Teljes méretben iszonyat zajos, karcos minden baja van. (Nem véletlen. :) )
Ha nem írod oda, hogy első próbálkozás akkor valószínűleg még ennyit pontot sem adtam volna!
Remélem nem haragszol meg!
További jó gyakorlást!

Zolio válasza:
Szia,
szerintem nem egyszerű ilyen pillanatot elkapni, hogy a vízcsepp így nézzen ki, de leht csak én gondolom így. A minőségre már kaptam hasznos infókat, ill. az oldalra való feltöltésre.

2011. augusztus 26. | 12:12 | Caramuso

Szia!
Benéztem a galériádba.
Ezt nem tudom eldönteni, jól tetted-e vagy sem, hogy ellenszegültél a moderátorok tanácsának.
Érdekes a pillanat, ahogy a korláton csobban a vízcsepp, viszont a kivitelezés nem csak, hogy gyenge, de stílusosan csapni való.
Legközelebb majd figyelj a feltöltésnél a kép méretére. Az élességre is nagyon.
De mondom, jó pillanat ez, csak az nem állja meg a helyét egyedül.
További sok sikereket kivánok!
Caramuso

Zolio válasza:
Szia,
ez az első próbálkozásom volt, akkor még sok mindennel nem voltam tisztában, mit/hogy kell ezen az oldalon. Tudom, hogy minőségileg nem a legjobb a kép, ugyanakkor ilyen pillanatot elkapni nem könnyű.
Köszi és jó fotózást!

adott pontszám: 1
2011. augusztus 24. | 07:45 | hegyiember

Szia!

Hát, ne haragudj, de ez meg mi? Odakattintottál egyet a korlátra, elkaptad a fröccsenést, de attól a kép még teljesen átgondolatlan, komponálatlan, abszolút nem tudatos.
Az átméretezésnek elég komoly irodalma van már a neten, magyarul is, ezen az oldalon is, szóval ez a lekicsinyítem-homályosodik nem kifogás.

Úgyse fogadod el, szóval leírom bátran: borzalmasan gyenge. Legközelebb hallgass a modikra.

Üdv

Zolio válasza:
Szia,
minden véleményt elolvasok, és igyekszem okulni belőle...
Nos igen, ez nem egy átgondolt kompozíció, de egy pillanata képnél szerintem nem is ez a lényeg. A minőségen tényleg van mit csiszolni, remélem a köv. képeim jobbak lesznek és talán a Te tetszésedet is elnyerik majd.

adott pontszám: 4
2011. augusztus 23. | 23:31 | vagiszabi

Szia
Nagyon jól néz ki a vízcsepp. Jól elkaptad a pillanatot. Nekem egy kicsit zajosnak tűnik a kép, de a téma maga nem rossz.
Gratulálok

Zolio válasza:
Szia,
köszi szépen...igen, egyetértek a minőségen még javítanom kell a jövőben, rajta vagyok, meglátjuk mire is képes ez a gép.

2011. augusztus 22. | 15:34 | photo by ADAM

Természetesen ez az idővel csak egyre jobb lesz :)
Ugyhogy hajrá !!!!

adott pontszám: 3
2011. augusztus 22. | 15:04 | photo by ADAM

Szia !
Maga a pillanat jókor van elkapva. A vízcsepp szépen szétszóródik. Magát a témát jónak gondolom, csak egy-két kivitelezési problémán kell javítavatani.
Először is én kicsit másként komponáltam volna, merőlegesen a korlátra és vele egymagasságból készítettem volna a képet, és ezzel a szimmetrikus elrendezéseel jobban ki tudtad volna emelni a a fő témát a "szétcsobbanó" vízcseppet.
Illetve nagyon zajos a kép, kompakt gépeknék szerintem az iso 800 már egy igen csak kritikus érték, ha lehet ezt mindeképp kerülni kell.

Zolio válasza:
Szia,
Köszi, helyzet az, hogy ez az első képek egyik ezzel a géppel. Baromi nehéz egy ilyen pillanatot elkapni, gyak. komponálási idő itt nincs, hiszen esett az eső és hirtelen jött az ötlet, próbáljuk meg. Nincs tervezve, nincs kigondolva, csak hopp. Biztos lesz ez jobb is, folyamatosan tanulgatom, mit tud a gép, ki fogom belőle hozni a max-ot, idővel.

adott pontszám: 3
2011. augusztus 20. | 18:39 | fotos1994

Szia! Egy kicsit homályos a képed, mintha nem jó helyre fókuszáltál volna. A színek sajnos elég fakóra sikeredtek, és vághattál is volna belőle, bár mint olvasom, úgy homályosodott. Ebben az esetben, ez a kép nem igazán sikeredett jól. Talán próbálkozhattál volna azzal, hogy közelebb mész a témához!

További jó fotózást, lesz ez még jobb is! :)
Üdv.

Zolio válasza:
Szia,
Köszi, ez az első próbálkozásom volt, kb. 15 képből ez sikerült a legjobban. Elkapni egy ilyen pillanatot nem egyszerű.
ÉS igen, lesz ez jobb is remélem. :)

adott pontszám: 2,6
2011. augusztus 20. | 17:10 | elektron

Szia.Szépen "elkaptad a pillanatot",plusz a vágás is OK.De ezeken kívül nincs sok előnye a képnek.Hatalmas! méretben tetted fel ,és attól ,hogy beírtad a megjegyzések közé nem lesz jobb.Közepesben pedig nem lehet meglátni azokat amiket nagyban meglehet ,és így hátrányból indul a kép.Mindkét méretben kicsit zajosnak és életlennek tűnik.
Nekem ez a véleményem
Üdv

Zolio válasza:
Szia,
Ez az első probálkozásom volt, azóta asszem jobban megismertem a gépem tudását, korlátjait, és pár cikkből okosodtam, így már tudom, mit, hogyan érdemes feltölteni.
Lesz ez jobb is....remélem. :)

2011. augusztus 20. | 14:24 | h.rom

Én azért nem nézem soha közepesben, mert nem az a kép eredeti formája, minusz egy 200k-s képet 60-ra tömörít. Tehát még rosszabb a végeredmény szempontjából. erdetiben látszik az élesség, a képminőség, amik mind beletartoznak egy értékelésbe és a pontba is.

Zolio válasza:
Szia,
igen igazad van, de miután eszembe se jutott átméreteznem, így az eredeti élvezhetetlen.
Kezdő vagyok tanultam belőle.

adott pontszám: 3
2011. augusztus 20. | 12:32 | pesthy

Maga a vízcsepp érkezése jó látvány csak a környezet amibe benne van az nem túl látványos.
Én egy fehér tálkába szoktam vizet önteni majd a csepegtetőnek keresek egy üres tollat és rakok bele szivacsot aztán a vizet bele, folyamatosan ezt felerősíted valahova és megvan a vízcseppes fotóhoz az alapvető kellék.
Már csak az fotóállványra rakom a gépet megfelelően kivilágítom a tálkát és mehet a fotózás. ( Néha ételfestéket rakok a csepegtetőbe így színes cseppek lesznek ami szebb.)
Remélem tudtam segíteni.

Zolio válasza:
Szia,
Köszi...igazad van, tény nem túl látványos a környezet, de vízcsepp a lényeg. Ha sikeült volna a vágás, megvágtam volna annyira, hog szinte az egész teret betöltse.
Másik pedig ebben az a szép (szerintem), hogy nem "kontrollált".

adott pontszám: 5
2011. augusztus 20. | 12:19 | agcika

Igazán ötletes fotó. Hát igen, jó nagy méretben töltötted fel, de ahogy közepesen néztem tényleg jó. Végül is most már értem miért olyan videó minőségű a kép, hisz az érzékenysége ISO800...akkor nem mondok, vagyis nem írok semmi rosszat!:) Tényleg jó, jó kis pillanatot kaptál el! Grat.

Zolio válasza:
Szia,
köszi szépen. Hát igen, most már tudom, hogy át kellett volna méreteznem. Sok hasznos ötletet kaptam már, igyekszem majd hasznosítani.

adott pontszám: 3,7
2011. augusztus 20. | 09:10 | kátéa

Jó ötlet, de az élesség nem túl jó, és a színek lehetnének markánsabbak. Üdv

Zolio válasza:
Szia,
Köszi szépen, próbáloztam utómunkával, de sokra nem jutottam, így maradt az eredeti, lássuk mit gondolnak róla mások, tanuljak a hibákból.

adott pontszám: 3
2011. augusztus 20. | 08:42 | harminchat

Szia! Pedig jó ötlet volt a vágás, úgy a kompozíció sokkal letisztultabb lehetett volna. Mint egy korona úgy fröccsen szét a víz. Valóban látványos fotó, de az ilyesmit jobb aztán kontrollált körülmények között megismételni, egy kis barkács stúdióban. Sajnos itt eleve kevés volt a fény, ezért kellett a nagy érzékenység, ami még akkor is csak emlékeztetőve tette volna a képet, ha nem lenne foltos a háttér, kevésbé kiemelő a fény.
A korlát átlóssága jó alap, de nem tudom esőben hogy lehetne mögé valami homogén hátteret szerkeszteni...
Egy tanácsom lenne, bár ezt már bizponyára mások is említették, legközelebb elég max 800 pixel magasra leméretezve feltölteni a képet, mert a tömörítés nagyon tönkreteszi egyébként a fotót.
Szép fényeket!

Zolio válasza:
Szia,
köszönöm a hozzászólást. Többféleképpen megpróbáltam vágni, de maga a cseppet teljesen elhomályosította. Viszont a pixelméretezésre nem gondoltam...
Ha lesz rá lehetőségem, teszek fel újakat, azok már jobbak...szerintem.
Szép fotókat!

adott pontszám: 4,8
2011. augusztus 20. | 08:26 | Szele.Nikoletta

Szia!
Nagyon tetszik a kép, ötletes, dinamikus lett, és nem az a szokványos "műtermi" környezet.
Ami picit zavar az az előtérben lévő kiálló vasdarab, én megpróbálnám levágni, az alján lévő zöld háttérig, hogy csak a fekete korlát maradjon.
De igy is nagyon jó :)

Zolio válasza:
Szia,
Köszönöm, a helyzet az, hogy a vágás sehogy sem sikerült, így maradt az eredeti. Ez gyak. az első próbálkozásom, lesz jobb is.
Egy pillanatot baromi nehéz elkapni és jól...

2011. augusztus 20. | 08:06 | Alexander Nevermind

<10
Szia, biztos írták már, a képminősége az elég rossz. Főleg mivel nagy méretben tetted fel, így szétesik, pixeles is meg zajos is.
Amúgy a pillanatot jól elkaptad, maga a früccsenés jól is néz ki, csak az a kérdés, hogy ebben a formában, ez a téma így megállja e a helyét. Sok fröccsenéses, cseppes képet lehet látni, különféle színű anyagokba cseppentve. Végülis ez is egy variáció, természetesen megmutatva. Én lehet alulról és felülről még vágnék.
üdv. Krisz

Zolio válasza:
Szia,
Köszi szépen, igen a pixelekre már felhívták a figyelmem, kezdő vagyok, az ilyemikből tanul az ember!! :)
A vágás nem jött össze, mert maga a cseppet teljesen elhomályosította, de majd kipróbálom, mit tud a PS. :)

adott pontszám: 3
2011. augusztus 20. | 07:59 | h.rom

Szia. nem csoda hogy a modik nem tanácsolták _így_ a feltöltését. A hatalmas képméret és a tömörítésből adódó minőségromlás valami iszonyat. Nem az a cél, hogy 4288x3216 pixel méretben tárjuk a néző elé a képeket, amit aztán oldalakon át kell görgetni, hanem nézhető méretben, fekvő képnél kb 900-1000 pixel hosszanti oldalra méretezve, s így beletömörítve a 310k limitbe. Még az sem látszik hogy éles-e egyáltalán a kép, nem beszélve az öklömnyi pixelekről, amikre szétesett az egész.
A kompozícióról is szólva, alul kevesebbet kellett volna mutatnod a korlátból, a témád - a fröccsenés maga - így középre van szerkesztve. Közelebbről, jobban a becsapódásra koncentrálva hatásosabb lehetett volna.

Zolio válasza:
Szia,
Köszi, miután kezdő vagyok, így a pixelméretezés eszembe se jutott, csak a vágással próbálkoztam, de az meg nem hozott jobb eredményt, így maradt az eredeti...
Mikor megláttam, hogy töltötte fel, akkor írtam a kép alá, hogy a "közepes"-et nyissátok.

adott pontszám: 2,5
2011. augusztus 20. | 07:18 | Álomfejtő

Nos, miután az ember leginkább (a lehangoló) véleményekből tanul,
-tapasztalatból is tudom-
most én leszek az, aki ezáltal próbál segíteni... :
Igen, már rájöttél, hogy a méretezést eltoltad, erre találsz cikket, ha keresgélsz itt az oldalon. Fontos, hogy jól tömöríts, mert itt is látható, hogy a helytelen kicsinyítéssel minőségileg még inkább hazavágod a képet.
A középre szerkesztettség nem előny, legalább is nagyon sok esetben nem az - itt végképp nem. Éppen ezért a bal és az alsó képszélekből bátor vágást javasolnék,hogy a poharat formáló fröccsenés pozicionáltabb helyre kerüljön.
A kompakt géped nem igazán alkalmas az ilyen jellegű fotók készítésére, bár jó kis gépek ezek - (nekem is Fujim van) ezért nagyon figyelni kell, hogyan és hova fókuszálsz. Ha az automata/makró állásban lősz a cseppekre fókuszálva, kapod a leg optimálisabb képet (főtéma éles, a hátér elmosott) -nekem itt úgy tűnik, a fókusz kicsit lecsúszott..
A színvilág a háttérben elég fakó, míg a korlát részlettelen, "bebukott" Nem szépek az erős szél-fények sem... Javaslom, próbálgasd, mit tudsz kihozni a gépedből, no és ne sajnálj időt az "utókezelésre" sem - minimális utómunkával is nagyon sokat lehet javítani egy látszólg semmilyen képen. A Te fotód most így ebben a formában eléggé "semmilyen",
ne haragudj... és ne csüggedj, lesz ez még sokkal jobb is !

Zolio válasza:
Szia,
Köszi szépen a részletességet, igen az ember ilyesmikből tanul, ezért is tettem fel, mégha modik törlik is.
Szeretném ebből a gépből a maximumot kihozni, azóta már születtek jobb képek is, ha tudom, felteszem. Egy-két napja volt meg a gép, csak lövődöztem.
Utómunka: nem célom steril képeket csinálni, vágni szerettem volna, de elhomályosította, lehet pixelméretezés megoldotta volna, de kezdőként ez nem jutott eszembe.
Jó fotózást!

adott pontszám: 2,8
2011. augusztus 20. | 03:55 | jacare

Szia. Én a helyedben levenném, mert nagyon le lesz húzva... A méretezést valóban nem találtad el. A képed borzalmas rossz minőségű és zajos, az ISO is 800, szerintem feleslegesen, mert bár esett az eső, nem volt olyan sötét. (A magas ISO ront a képminőségen). Közelebbről fotózva mindenképp jobb lenne, így túl sok az érdektelen és nem túl esztétikus rész (az a ronda barna korlát teszi ki a kép kb felét!), a háttér sem elég mosott. Esős időben egyébként nehéz jó képet lőni, mert nincsenek fények. A te képed is "lapos" a fények hiánya miatt. Az ilyen vízcseppes fotókat érdemes első körben gyakorlásképp "steril", mesterséges körülmények között próbálgatni, javaslom a lavór vizet:) A modikra pedig érdemes hallgatni... szép fényeket és ne add fel!

Zolio válasza:
Szia,
A célom az, hogy tanácsokat, ötleteket kapjak, hogy min javítsak a jövőben, és nem az, hogy pl. a "nap képe" legyen. Kezdőként a kritikákból tanul az ember. Szeretném kihozni a gépből a maximumot. Ha törlik, hát törlik, de legalább hasznos tanácsokat kapok, nekem az már elég.:)
Jó fotózást!

2011. augusztus 20. | 01:05 | KutasiKovács

Na ezt már tényleg nem hiszem el!