BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,9
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. augusztus 9. 08:03
aPrÓK világa

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. augusztus 21. | 17:09 | s_marcsi

Húú! A kedvenc pókosom! :) Nagyon tetszik a finom színvilág, a tág tér és a kicsi mélységélesség. Gratula! Üdv. Marcsi

Ui: Még midnig csak véletlenül találok a képeidre, nem látni a galériádat.:(

mazsóca válasza:
Szia Marcsi:)
Köszönöm szépen! Örülök, hogy kedvences:)
(nem tudom miért van ez, de néha én is így járok mások galériájával, aztán egyszer csak megnyílik, ha klikkelek a saját fotókra akkor megjelennek...)

adott pontszám: 5
2011. augusztus 21. | 11:49 | zsukslusszkulcs

Nagyon szép finom felvétel, különösen jó a harmadolóban figyelő pók és nekem tetszik, ahogyan lezártad baloldalt a kompozíciót és jobb oldalt nyitottad a végtelen felé.

mazsóca válasza:
Köszönnöm szépen, örülök hogy így látod!

adott pontszám: 5
2011. augusztus 15. | 13:52 | chromecat77

Nagyon tetszik a kép, a lágyan összeolvadó fehér-zöld színvilág, a hálóban tökéletesen élesre hozott szövőmester, a hajszálpontosan kontrollált mélységélesség, a szellemszerű háttér.
Megköszönném, ha írnál egy pár szót a kép szerkesztéséről.

mazsóca válasza:
Szia.
Köszönöm szépen a hozzászólásod és nagyon örülök, hogy tetszik a kép!
Szívesen válaszolok a bármely konkrét kérdésedre.
címem: atommaki1@gmail.com

adott pontszám: 4,7
2011. augusztus 10. | 11:35 | foto50

Szia!
Érdekes megközelítés, de nekem tetszik. Sejtelmes távoli hangulatot áraszt. Jól sikerült érzékeltetni a pókháló finomságát, az sem lett volna baj, ha kicsit több hangsúlyt kap. Ami kicsit korrigálnék az a szerkesztésben annyi, hogy bal oldalról azt a belógó szálat levágnám, és arányosan egy cseppet alulról ha kell.
További szép fényeket!

mazsóca válasza:
Szia!
Köszönöm szépen, igazság van a bal oldali szállal kapcsolatban.

2011. augusztus 9. | 19:53 | Senang Anggrek

Ó, az átkozott kiváncsiságom! Sejthettem volna a témából és a géptipusból, de ma különösen bamba vagyok.......De így legalább elolvashattam az előttem szólókat .
Nagyon szép és finom téma ábrázolás, kellemes a színvilága, és a szerkesztés is bejön. A baloldali fűszálon én is elgondolkodtam, de az a baj, ha vágod, akkor borulnak a képarányok, vagy ha arányában vágod a másik oldalt is , akkor pedig a kompozicio is kicsit megváltozik, pedig az így tökéletes! Mindent összevetve nekem így is tetszik, és sajnos most csak egy virtuális ötöst tudok rá adni.
üdv, s.a.

mazsóca válasza:
Szia:)
Köszönöm szépen hogy leírtad a gondolataidat róla, ez nekem már így is felér egy ötössel:) azok vannak többen akik vágnák de ahogy írod borul az egész és a lényegét is elveszítené, mert a pók "csak" ott van de nem főszereplő, megvágva kibillenne a dolog.

adott pontszám: 4,5
2011. augusztus 9. | 18:43 | blaise21

Szia! Figylemre méltó fotó, iszonyat éles, ahol kell, kellemesek a fények/színek, és kifejezetten tetszik a hátó éles része, viszont soknak érzem a "hátteret", és ahhoz képest kevésnek a pókot, kicsiben nem is látszott. Viszont nem érzem ettől elszúrt fotónak, mert valami nagyon jó benne, mert már többedszerre nézem meg. Gratulálok hozzá! Üdv! Balázs

mazsóca válasza:
Szia!
Köszönöm szépen, hogy írtál, örülök hogy nem bánt a nagy tér. (szándékosan apró a pókocska a környezetében)

2011. augusztus 9. | 17:30 | talman

Hangulatos! Bár egy kicsit szűkebb vágás szerintem ráférne valamint egy jobbra történő elforgatás.

Üdv
Talman

mazsóca válasza:
Szia:)
Köszönöm szépen. Azt hiszem nem bántom de köszönöm hogy megírtad a gondolataid.

adott pontszám: 3,5
2011. augusztus 9. | 14:23 | Hecsedli

Szia! Először azzal kezdeném mi is tetszik ebben a képben. A színvilága, aztán hogy a virág, a háttérben sejtelmesen előbukkan, mivel a szára nem látszódik. A pók is éles.
Viszont ami nem tetszik, az a bal oldalon tátongó nagy hely, valamint bal oldalon lévő nagy fehér "paca" ami eltereli az ember figyelmét. És ezzel a nagy térrel a pókunk szinte miniatűrnek tűnik... Talán kipróbálhatnál egy másfajta vágást. Üdv.

mazsóca válasza:
Szia!
Köszönöm hogy írtál, azt hiszem kissé szigorú vagy... na de ez van... nem nagyon értünk egyet a túl nagy térrel kapcsolatban, számomra így egész, persze lehetne még vágni, többen vágnák négyzetesre, egy próbát megér de nem hiszem, hogy "szétvágom" :) a környezet adott volt, persze agyon buherálhatnám PS-ben, kikaphatnám a "pacát" meg ezt azt, de akkor már nem az lenne aminek láttam és amit mutatni szeretnék.(nem azt mondom... használok PS-t de ezt a képet nem bántanám) Számomra a pók így aprón a hatalmas környezetével volt érdekes és ezt szerettem volna megmutatni. Milyen apró és milyen nagy a világa.

adott pontszám: 4,7
2011. augusztus 9. | 14:01 | Pulykakakas

Szia!
Még egy kis kontraszt?
Szép rajzolat.
A bal oldalon a fűszál szerintem nem kell.
Jó meglátású közelkép!

mazsóca válasza:
Szia:)
Köszönöm, hogy írtál.
Még egy kicsit elvennék belőle, már a kontrasztból:) A fűszál tényleg kicsit bekavar.

adott pontszám: 4,7
2011. augusztus 9. | 13:46 | vics

Ezt érdemes volt megnyitni, kicsiben keveset mond, de eredetiben éppen ellenkezőleg. Nagyon jó a hangulata, deszaturált színvilága, és a tág képkivágás is tetszik, láttatod a pók környezetét is. A szűk dof, ami egy vékony sávnak ad élességet a hálón csak további értékemelő. Én egy kissé négyzetesebbre vágnám, amíg baloldalon eltűnik a széles mosott növényi szárrész. Most a tekintetet kissé megosztja a jobboldal (ahol a valós téma van) és baloldal között (ahol nincs téma, csak mosott környezet). [Nincs itt semmi burkolt politizálás. :)]
Üdv!

mazsóca válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy értékelted! Örülök, hogy tetszik. Már többen javasolták a vágást, csak nem vagyok a négyzetes barátja. Persze simán lehet hogy a négyzetesre szavazóknak van igaza és úgy többet adna :)

adott pontszám: 4,6
2011. augusztus 9. | 13:08 | erendesign

Eszméletlen szép hangulatvilágú kép. Gratulálok! Nagyon szép a visszafogott színezettség, a pók meg a háló is szerencsésen komponált, a háttér pont annyi részletet tartalmaz amennyi még nem zavaró és értéket ad a képhez. A vágáson azonban módosítanék: balról sokat és alulról is lenyisszantanék egy kicsit, szerintem úgy még szebb lenne.

mazsóca válasza:
Szia:)
Köszönöm, hogy írtál, örülök, hogy elnyerte a tetszésedet. (vágást megnézem mert már többen írtátok) :)

adott pontszám: 5
2011. augusztus 9. | 12:13 | darazsx2

Szia! Nagyon jó a szürke színvilág. Az élesség jó, a pókháló is nagyon szépen látszik, a mélységélesség kiváló. És az elrendezés is. A kép címe találó és ötletes. Grat hozzá

mazsóca válasza:
Szia!
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :)

adott pontszám: 4,5
2011. augusztus 9. | 10:33 | karmaresz

Szia! Remek szög és meglátás, hihetetlen jól illeszkedik és emeli ki a témát a háttér. Nagyon jól elkaptad a háló szerkezetét és a közepén trónoló pókot.
Egy dolog miatt fáj a szívem: valahogy a talán a zajcsökkenténél elvesztek a pók részletei, ami mintha egyébként sem lett volna teljesen a fókuszban sajnos. A háló vonalai alapján legalábbis máshol van az élesség.
Kár ezért, mert egyébként nálam csillagos ötös lenne.

mazsóca válasza:
Szia!
Köszönöm szépen a véleményezést és értékelést, valóban igazad van a tömörítés nagyon nem tett jót neki és utána kellett élesítenem. Sajnos tényleg nem tökéletes a fókusz helye, de annyira pici volt...

adott pontszám: 4,9
2011. augusztus 9. | 09:55 | murypeti

Szia! Nagyon szép, egészen finom, könnyed felvétel. Gyönyörű árnyalatok. Azt hiszem a szándékosan apró modell - tág környezet kettős pedig telitalálat. A háttér elmosása nem túlzó, engedi sejteni, hogy mi is az, milyen a környezet. A szerkesztés is csak ezt erősíti. Nagyon jó.
Egyetlen dolog, ami számomra megtöri a varázst, a bal oldali fűszál (?). Az ott érzésem szerint nagyon erősen vág bele ebben a tág, már-már végtelen térérzetbe. Én azt ott levágtam volna. Ezért vonok csak 1 tizedet, ha nem haragszol.
Szép fényeket!
Üdv, Péter

mazsóca válasza:
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a véleményed és értékelésed! :)
Örülök, hogy a lényeg ragadott meg a nagy térrel:)

adott pontszám: 5
2011. augusztus 9. | 08:51 | loriatya

erosen szep minimalista makro.
az osszhang tokeletes, sokmindent nem irhatok, mert ha egy kep jo az jo. ez pedig jo :D remelem nem vonjak ki a pontot.

mazsóca válasza:
Szia!
Köszi szépen, hát én nem vonnám ki, egyszerűen megfogott és ezért pontoztad, magam is így szoktam:))

adott pontszám: 3
2011. augusztus 9. | 08:41 | chopper34

Igen valóban apró,de annyira,hogy már nem is igen látszik belöle semmi.Hatalmas üres térben egy kis folt.(ö a pók),Egyébként nagyon tetszik a háttér összemosása,és színvilága.Lehet,hogy a háttérböl jobb fotót lehetett volna csinálni a pók nélkül?üdv

mazsóca válasza:
Szia!
Köszönöm, hogy írtál. A véleményünk nem találkozok ezzel a képpel kapcsolatban még csak érintőleg sem, a lényege a környezet volt számomra és az abban "csak" jelenlévő apró pók, a méretekkel is szerettem volna érzékeltetni a lényeget. Úgy hiszem neked nem ment át a dolog:) nem baj nem látunk egyformán... a kép a pók nélkül??? viccelsz? Kérlek ne haragudj de nem találtam építőnek a kritikád.

adott pontszám: 5
2011. augusztus 9. | 08:39 | najó

szép finom kis minimál, egyértelműen a szép és érdekes háttér adja a kép savát-borsát.
nekem tetszik így is, de talán a klasszikus négyzetes vágás sem lenne rossz.
szép látványos természetfotó!

mazsóca válasza:
Szia:)
Nagyon köszi a tömör és lényegre törő hozzászólásod, igazán örülök, hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2011. augusztus 9. | 08:38 | genesys

Hello! Ezt nagyon szépen elkaptad. Tetszik a háttér kellemes színű, lágy elmosása. Az élesség is jó helyen van. Ezek olyan dolgok, amiket le kell írnom sajnos, pedig két szóval jellemezni lehetne: gyönyörű hangulatkép!

mazsóca válasza:
Szia!
Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik a kép! :)