BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,23
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. augusztus 8. 12:41
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Szántód
  • Készítés ideje : 2011-03-15
Tihanyi nyugalom

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. augusztus 10. | 07:29 | R.János

Van olyan kép, amely annak ellenére, hogy részleteiben szép, egységében mégsem mutat. Ez egy ilyen. De van olyan lelkiállapotunk is, ami ehhez a fotóhoz nagyon is illik. (Vagy fordítva.) És akkor azt mondom, hogy remek hangulat-idéző fotó.....Mi szeretjük a különlegességet, a színeket, fényeket, izgalmas témákat, mindent, amit különösebb szellemi megerőltetés nélkül képesek vagyunk észrevenni....de sokszor képtelenek vagyunk magunkba nézni és értékelni olyan hangulatokat, melyek közül ez az egyik....pedig van ilyen, és azt mondom Neked, hogy ebből van több, és talán emiatt ezt amolyan alapnak tekintjük, és nem különcségnek.....
Nekem tetszenek a fáradt fények. Szeretem, amikor egy "akadályt" megkerülve a távolba nézhetek....Vágyakozom a magas felhők fölé ezért élvezem a meditáció csendjét....Ez egy ilyen kép. Talán nem az oldalra való...nem tudom, de a léleknek jó, és ez a lényeg.
Gratulálok! R.J.

p_elod válasza:
Szia!

Köszönöm szépen a szép megfogalmazást. Örülök hogy ennyire tetszik. Igazából mint minden ez is ízlések és pofonok. Láthatod többeknek nem igazán tetszik a kompozíció, de nem is annyira fontos hogy mindenkinek tetsszen.:)

szép fényeket!

üdv,
Eőd

adott pontszám: 3,6
2011. augusztus 9. | 00:44 | borsodi

Szia! A felhőzet tetszik, viszont a kompozíció sajnos nem látványos és a kép színvilágával, élességével is baj van.
Most ez nem sikerült túl jóra.
Üdv!

p_elod válasza:
szia!

Köszi a véleményt.

2011. augusztus 8. | 19:41 | h.rom

Nos a kép amire gondoltam, amin egy kereszt van, nem a tiéd... ;)

2011. augusztus 8. | 19:31 | h.rom

Nem tudtam hogy a tiéd, de: mert zajos, a tető alsó vágása nem valami jó, és legfőképp, mert a vallásosság minden formája nagyon messze áll tőlem. Tőlem hozzá(bb)értőktől majd értékesebb írásokat kapsz.

p_elod válasza:
Jól van köszönöm, majd meglátjuk, bár eddig nem sokan értékelték. Kezdek rájönni, hogy az oldal nem arra készült, amit a neve takar.

adott pontszám: 2,5
2011. augusztus 8. | 19:03 | h.rom

Szia. Több hibát is látok. Az első, hogy zajos. A második a szétszórtan több helyen látható szenzorkoszfoltok, ezeket retusálni pár mp lett volna csupán. Aztán itt vana tömörítés: az 1024x630 pixeles fotót lenyomtad mindössze 66k-ra, ami mondjuk ki, egy vicc, nem csoda hogy ilyen lett a képminőség amilyen. Nagyon érdemes lenne jól kihasználni az egyébként sem túl sok 310k limitet, ebben PS alatt jó barátod lenne a Save for Web funkció.
A felhők szépek, de a víz már olyan seszínű, és úgy általában véve szürkécskének, jellegtelennek látom a felvételt. A partvonalban a város alig látható. Én nem azt mondom hogy Tihanyból mindig ugyanazt, az apátságot kellene megmutatni, mert egy lerágott csont. De ez meg ami itt van _nekem_ semmitmondó.
Igazán sajnálom, nekem nem jön át a hangulat, és technikailag is sok hibát látok.

p_elod válasza:
Szia!

Köszi a véleményt, valóban elkerülte a figyelmem az fránya koszfolt. Mindjárt ki is próbálom azt a funkciót, reméljük sikerrel! :) Nekem tetszenek a színek harmonizálása és ahogy elnyúlik Tihany a sötétségbe, nyugalomba. Bár elképzelhető, hogy az éjszaka nem mindenkinek a nyugalmat jelenti...
Miért nem véleményezted a keresztes képemet, pedig vártam rá?
üdv,
Előd

2011. augusztus 8. | 19:02 | zoliologia

Na most már vágom.Bár az enyém hdr,és elég masszív,és nem lesz túl nagy sikere,azért valami tényleg kell hogy érdekes legyen.Maga az alapkoncepció, vagy az utómunka.

p_elod válasza:
Igen igazad van, ez a lényege a fényképezésnek. Én pl érdekesnek találtam a képen látható látványt. :)

üdv

adott pontszám: 3,4
2011. augusztus 8. | 16:15 | vmadarasz2

Szia!
Erre szokták mondani hogy tucat fotó!?
Ugyan szépen a felhők és a horizont is rendben van, szép vízszintes, de picit semmitmondó, szürke, unalmas. Elég nagy a képzaj is rajta, nem éles.
Nincs semmi olyan elem a képen, ami miatt példaértékül lenne.

Elnézést a lehúzó véleményért, de olyan sok szép kép van az oldalon, látunk nap mint nap újabb tájképeket, hogy egy sima egyszerű fotó már nem kelti fel az érdeklődésünket.

További jó fotózást!
Üdv:
Viki

p_elod válasza:
Szia!

Köszönöm a véleményt, nincs harag ez a Te véleményed. De azért csodálatos, hogy megváltozott az emberek szépérzéke PS hatására. Persze véleményem szerint is van helye a korrekciónak módosításnak, de látványos, hogy mennyire leszavazzák a képeket amik nincsenek agyonkozmetikázva.

üdv
Előd

adott pontszám: 2
2011. augusztus 8. | 15:31 | zoliologia

A legnagyobb baj a képpel az hogy unalmas.Igazából semmi érdekes nincs rajta.lehet élőben szép volt és különleges,de ez így a képen nem érzékelhető.Írhatnám hogy kb mitől lenne jobb a kép,de azért nem írom mert alapvetően rossz a kép ilyen szempontból,egy naplementétől,jobb felhőkkel és egy jó kis utómunkától sem lenne jobb igazán.
Rosszak voltak a fények,kicsit sötét a kép,a felhők unalmasak,nincs semmi vizuális inger a képen.Színes a kép,mégis színtelen.
De a legnagyobb baj hogy alapvetően unalmas a táj.

p_elod válasza:
köszi

adott pontszám: 3
2011. augusztus 8. | 14:45 | apóka

Én nem érzem amit a kép címe mond .Nyugalomnak nyugalom van ,de ez már túl nagy nyugalom.A félsziget előnytelenül látszik.Sötétben van minden.Hiányzik a fény a képről.Attól mert világosabb lenne még nyugalmas is lehet.Az ég az ami úgy még elmegy.De a víz is unalmas így .Bocs de nem tetszik.Ha nem írod hogy Tihany,meg sem ismerem.Jó fotózást. Üdv.

p_elod válasza:
Szia!
Köszi a véleményt! Szerintem a tihanynál látható sötétség hozza magával a nyugalmat, ahogy lemegy a nap. De izlések és pofonok. Ettől függetlenül nem értek egyet a 3 ponttal.

üdv