BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,08
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. augusztus 8. 12:28
  • Készítés helye (ország): Horvátország
Felkelt a Nap.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. augusztus 10. | 08:12 | R.János

Nagyon kedves vagy Simike, köszönöm szépen a kreditet!
Üdv. János

simike válasza:
Nagyon szívesen.Szép fényeket. Üdv.

adott pontszám: 4
2011. augusztus 10. | 07:47 | R.János

Ez egy nagyon ígéretes téma, mert a magunk fajta számára különleges. A bemutatást vitatnám: úgy érzem, hogy a témát jobban meg kellene határozni: vagy a fa, vagy a fal, vagy a kettő együtt. Bárhogy is lenne, a hátteret el kellene tompítani, mert így nagyon egymásra rakódnak a rétegek. A színek nagyon szépek, és a fény is tetszik. A kompozíciót érzem egy kicsit átgondolatlannak.
További jó fotózást kívánok!
R.J.

simike válasza:
Szia.Köszi hogy értékelted,azt hiszem igazad van.Szép fényeket.Üdv.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2011. augusztus 9. | 14:59 | balu760

Szia. Nagyon jó exponálás. A napfény pont az egész hátteret süti. Tisztán kijön minden szín és penge élesség. Szemet gyönyörködtető látvány és nem kell több ennél. Tökéletes. üdv.

simike válasza:
Szia.Köszi hogy értékelted ,örülök hogy tetszik.Szép fényeket.Üdv.

adott pontszám: 3,8
2011. augusztus 9. | 13:13 | Szarvassy Gábor

A táj a fotón tényleg csodálatos lehet, a szemlélő a képen ebből középen egy nagyon szép nagy fát lát, környeztében egy szintén nagyon szép kilátóteraszt. A fa uralja a képet, középre is van szerkesztve. A kép címe a felkelt a nap, esetleg a feltöltés dátumának órájából derül ki. Az árnyékokból ítélve már jócskán fenn van a fától balra úgy három kép szélesnyire. Igaz a magyarban nincs közelmúlt régmúlt, folyamatos múlt, így a kép címe igaz akkor is, ha tegnap felkelt. A naptól az ég a fától balra teljesen fehér, beégett. A látvány tehát említett hibák ellenére is szép, viszont nem igazán látom benne az alkotót, ott volt, szép volt és puff.
A kép nem a címről szólt. Nem a tájról, hanem a fáról, vagy rossz nézőpont. Expozíciós, hiba. Ezek jelentősek. A fa a tenger partján jobban exponálva több sikert aratna szerintem.

simike válasza:
Szia.Köszi hogy értékelted.Érdekes a Nap kelete okfejtésed.Szép fényeket. Üdv.

adott pontszám: 4,5
2011. augusztus 8. | 14:59 | apóka

Hangulatos hely,itt el lehet nézelődni.Talán többet is mutathattál volna a tájból,és az ég is lehetne mondjuk kicsit felhős.....Persze erről nem tehetsz.Nekem átjön a napfelkelte nyugodt hangulata.Jók a színei,látszik hogy alacsonyan van még a Nap. Jó fotózást.Üdv.

simike válasza:
Szia.Köszönöm hogy értékelted.Örülök hogy tetszik meszebről nem volt lehetőség fényképezni.Szép fényeket. Üdv.

adott pontszám: 3,5
2011. augusztus 8. | 14:40 | erendesign

Hát az felkelt, de ahogy nézem Te jóval utána keltél fel és ezért ez nem egy napfelkeltés hangulat. Ez az árnyékokból és a kiégett égboltból sejthető meg. A fa nagyon szép és izgalmas a kőfalak ritmusa is. Viszont a háttér elég zavaró, szinte beleolvad a fa lombozata. Talán kisebb mélységélességgel, vagy a nézőpont változtatásával ezen lehetett volna segíteni. Ez szerintem így nem túl érdekes fotó, javítandó.

simike válasza:
Szia. Köszönöm hogy értéklted.Sajnálom hogy ez a véleményed.Most azt hogy felkelt a Nap biztos.Nem tudom mikor, de az eredeti képen rajta van hogy menyi az idő.De ez nem lényeges szerintem.Szép fényekt.Üdv.

2011. augusztus 8. | 14:36 | ripet

Ez a téma ezen a képen egyszerűen nem tud érvényesülni. Egybeolvad a háttérrel. Említettem 2 lehetőséget, amivel ez orvosolható. Nyilván van még több is. Ettől még amit írtam igaz. Ha meg direkt ilyen a kép, akkor direkt nem tud érvényesülni a téma. De ez az én véleményem volt. Igazából kíváncsi vagyok a tiedre is.

Képzeld azt, hogy ezt én fotóztam és neked mutatom éppen. Mi a véleményed a képről?

Üdv!

simike válasza:
Mindegy én mit írok ,úgysem győzlek meg.Azt nem mondom hogy jobb képet nem lehetne itt csinálni .De ehez technika és más elképzelés kell.Nekem tetszik és hozza a hangulatot.Valószínű ebbe benne van az is hogy ott voltam.O.K neked ez a véleményd.Nekem meg nem egészen.Szép fényeket. Üdv.

adott pontszám: 3
2011. augusztus 8. | 13:24 | ripet

Ez egy majdnem nagyon jó kép szerintem. Ami ezen zavaró, az a domináns háttér jelenléte. Egyszerűen nem lehet elkülöníteni a fa részleteit a háttértől. Vagy egy másik nézőpontot kellene választani, egy másik irányt (persze nem biztos, hogy van ilyen), vagy más körülményekre kell várni, esetleg ha valamikor lenne itt ködös reggel, úgy leválna a fa a háttérről...

Mivel köd nincs, a nézőpont változtatása lenne indokolt. És ha már másik nézőpont, én az egyik irányban - mondjuk a bal felé - sokkal több teret hagynék.

Ezeken mindenképpen javítanék, mert így csak egy (igaz hogy érdekes, de) telibe fényképezett fa van a képen. Üdv, Péter

simike válasza:
Szia.Köszi hogy értékelted.Te szinte mindent másképp csináltál volna.Köd kéne,más nézőpont,zavar a háttér,több tér.Na az a te képed de lenne ,de egy egészen más kép.Ez ilyen és direkt ilyen.Szép fényeket.(Nem értek egyet veled, mert minden képet meglehet így kritizálni,szerintem.De mert ennyit írtál hasznosnak jelölöm.Üdv.