BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,27
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. augusztus 5. 19:57
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 75 mm
  • objektív: Nikon 18-105 VR
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Székesfehérvár
  • Készítés ideje : 2010-04-19
Az élet titka

Bolygónk egyik legfontosabb elemei a víz! Víz nélkül nem alakult volna ki az élet jelenlegi formája a Földünkön. Tisztában vagyok azzal hogy a kép jobb oldalán elég nagy az "üresség", DE az én elképzelésem alapján így van értelme a képnek. Kíváncsian várom a véleményeket. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. augusztus 8. | 14:03 | szenteworks

Szia. Ami megfogott az a két csillogó fénypont alul. és ebből kiindulva, azt látom, fölfele haladva, hogy egyre tágabb az értelme az üzenetnek, ami a legfontosabb, az, hogy mindegy honnan folyik, akár egy rozsdásodó csapból, egy létfontosságú elem, és bizony olyan szép mint a gyémánt. Szép "szerplő" a viz, én legközelebb betennék egy égő fehér gyertyát elmosódva, és méginkább nem hagynék belelógni csapot, csak egyszerűen a vizet hagynám meg. Még titokzatosabb lenne és a kép generálná a kérdést : mennyire fontos a víz.

Nah...ezt elmondtam valahogy ..... szép fényeket, a téma klassz. És a fotó is .

Jokerotakober válasza:
Köszönöm. Valaki legalább tudja értékelni a rozsdás, vízköves csap ellenére ami szintén kulcsfontosságú lehetne, de ezek akad ki mindenki sajna ez van... nem lehet mindenkinek megegyező a stílusa és az elképzelése a "tökéletesről".
Ami a tanácsodat illeti majd lehet hogy kipróbálom.

adott pontszám: 3
2011. augusztus 6. | 14:47 | Senang Anggrek

Eléggé érdekes, ahogy a vízet ábrázolod, mert a víz-szerüsége egyáltalán nem jön ki a képből. Gondolom ez a vakuzás hatása. Ez a fekete környezet nagyon gyászosan kapcsolódik a vízhez, szóval ez, illetve a víz kifagyasztása az egész fotónak afféle élettelen hatást ad, és ez így kicsit ellentmondásba van a témával, mert jól tudjuk a víz az élet. ( Ezt te magad is kihangsúlyozod a megjegyzésben) Nem mondom, hogy az ötletben nincs kreativitás, de valami másik fajta kivitelezéssel szerintem jobb megoldás születhetne, mert ez egy kicsit átgondolotlan koncepcióra vall. Persze itt most nem mondhatok konkrétan tanácsokat, mivel az egy másik kép lenne, ez pedig a te fotód, de ebben a formában számomra nem sikerült úgy bemutatnod mint a földi élet kiallakulásáért felelős elemet . Ha ilyen dicsőités lett volna a célod, akkor mindenképpen kellene valami "élő" tér köré.
A szerkesztéssel nincs bajom, hiszen középre nem rakhattad.
üdv, s.a.

adott pontszám: 2
2011. augusztus 6. | 08:01 | czuppy

A képhez tartozó leirásban igazad van, de a kép ettől még unalmas tucatfotó. És ha már a viz éltető hatásáról irsz, akkor szerintem azt sokkal esztétikusabban is bemutathatod. A rosdás vizköves öreg csap nem passzol illik a képbe. Probának nem volt rossz.
Üdv, A.

Jokerotakober válasza:
Persze máshogy is bemutathattam volna ezt a témát, de a szerintem így is épp megfelelő de az tény hogy nem tökéletes. A szemedben nem passzol az én szememben pedig igen is nagyon illik a képbe, mert minek legyen csilivili a csap? Az úgy újnak nézne ki és mivel ez a víz elég régóta csordogál a csapból így megadja a képnek az az érzését, hogy igen ez nem mai darab és kitudja hogy mióta folyik belőle a víz. Ez most egy leegyszerűsített magyarázata hogy miért van értelme a rozsdás, vízköves csapnak a témához.

adott pontszám: 3,1
2011. augusztus 6. | 07:50 | pitkin82

Szia!
A tartalom világos.
De egy ellentétet kellene felépíteni a koncepciód alapján:
baloldalt víz, jobboldalt......ok semmi, de valami határvonal, határtéma kellene.Ezt a fantáziádra bízom;Talán szikkadt földek, nem tudom.
Épp ezért nem erős a kép.
A másik amit említenék, hogy ne haragudj, de bárki lefotózhat egy csapot, pláne egy ilyen rozsdás, vízköves, piszkos csapot amitől a víz is reflexióban kapja a csúnya rozsdás színeket.

István!

Jokerotakober válasza:
Hello István. Nem haragszok a rozsdás csap miatt. Úgy látom itt etéren mindenkinek mások a gondolatai mint nekem. Ami persze nem gond, de picit zavaró. Az tény hogy bárki tudna ilyet, hasonlót csinálni de itt tucatjával vannak ilyen képek, de most nem másokkal vagyok elakadva. Nekem kifejezetten tetszik hogy rozsdás, vízköves így számomra plusz jelentése van.
Amit a tárvonalról írtál arról meg annyit hogy igazad van! Kreatívabb is lehettem volna. Majd legközelebb.

adott pontszám: 3
2011. augusztus 6. | 06:17 | bike3al

Sajnos a háttércsere eléggé látszik. Több ponton is visszaköszön az eredeti. Picit elnagyolt és/vagy elsietett munkának érzem, vagy pedig a monitorod helytelen beállítása lehet a felelős. Ettől függetlenül maga az expó sem annyira jó. Ezzel az éles fénnyel (talán telibe vakuzás?) sokat rontasz a hangulaton meglátásom szerint. A kép szerkesztése viszont nem rossz, nekem is tetszik az általad is említett üresség.

Jokerotakober válasza:
Igen én is láttam 1-2 árulkodó jelét annak hogy hát igen nem pont ez az eredeti háttere vagyis a kép 80%-ának igen de pont a fennmaradó kis rész árulkodik és volt olyan terület amit nem tudtam orvosolni (sajnos). a fény pedig sajnos a "telibe vakuzás".
Köszönöm az értékelésed.

adott pontszám: 3,5
2011. augusztus 6. | 05:01 | harminchat

Szia! Sokféle víz van és sokáig tartotta magát a feltételezés, hogy létezik az élet vize is valahol. Egy igazán titokzatos forrás, ami halhatatlanná tesz. Ez a víz, ami a képen látható nagyon szép kristályosan csillogó, bár a csillanások kevésbé látványosak rajta. A sötét háttér a titokzatosságot erősíti, viszont a csap...a csap nagyon elrontja a fotó hangulatát. Ha felfed egy titkot a fotó, akkor azt a pesszimisták kedvére teszi: ezért ilyen rossz az élet, mert ilyen régi, elgyötört csapból folyik hozzá a víz.
A króm felülethez kevésbé illik ez a világítás, a vízkövesség pedig a sötét háttér kiemelő hatásával együtt nagyon szomorúvá teszi a képet. Bár a helyzet is szomorú, mert egyre kevesebb van a tiszta vízből, azért ezt képileg kicsit kifejezőbben lett volna jó megoldani. Talán az éltető vízhez jobban illene a kékesség, a természetesség. Talán egy kövön csordogáló forrás...de ha már csap, akkor lehetett volna három oldalról fotózva és szimmetrikus kompozíciót alkotva egy látványosabb, szétnyiló formával kifejezni az életerő áradását.
Igaz az már digitális illusztrációnak számítana...
Visszatérve a jelenlegi megoldáshoz: nem az üresség az igazi probláma, hanem a kemény fények ridegsége. Tény, hogy így minden részlet élesen látszik, de a lágyabb tónusok több érzéssel bírnának....hosszabb záridőt javasolnék és természetes fényeket.

Jokerotakober válasza:
Szia! Köszönöm a tippeket és tanácsokat, majd a későbbiekben próbálom fejben tartani és kicsit jobban átélhetővé tenni.
Jó volt az álmodozásod az örök élet kútjáról:)
Ami a rozsdás csapot illeti az sokaknak nem tetszik, hát ez ellen én nem tudok tenni csak azt szajkózom hogy az benne az egyik lényeges pont.
Köszönöm a szavazatodat és az infókat.

adott pontszám: 5
2011. augusztus 5. | 23:04 | darazsx2

Nagyon éles és csillog! Nagyon tetszik, szerintem is jó így az elrendezés!

Jokerotakober válasza:
köszi

2011. augusztus 5. | 22:11 | Osztya

Biztos voltam benne, hogy kültéri a csap, így ezért is jeleztem a fekete háttér használatát, ellenben itt az eredeti környezetből kellett volna hátteret képezni, pl rövid dof-al mögé, és mindjárt tökéletes volna a felvétel, mert így bizony fals, ahogy írtam maníros. Természetesen jóindulatból.

Jokerotakober válasza:
ami a fekete hátteret illeti az sajnos PS valószínűleg ezért sem lett elég meggyőző számodra. Az eredeti háttér is majdnem teljesen sötét volt, de hagyott némi kivetnivalót maga után. Azért kösz az értékelést, majd próbálok figyelni a hibáimra.

adott pontszám: 2,4
2011. augusztus 5. | 21:27 | Osztya

Mivel homogén háttér előtt fotóztad, így a néző joggal várná el, hogy a többi kellék, (csap) makulátlan állapotú legyen, hiszen az üres háttér erősen a témára vezeti a néző szemét. A frontális vakuzás, az erőteljes élesítés pedig fokozza a hibák jelenlétét. Értem az ideológiát amit mellékeltél hozzá, de azzal sem működik. Ez a kép így erősen maníros, plusz a hibáit tekintve, de figyelembe véve a kreatívitásra való törekvésedet 2 fölött kicsivel.

Jokerotakober válasza:
Hello. Ami a csapot illeti arra annyit mondanék hogy nem lehetett volna makulátlan állapotú mivel ez egy szabadtéri forrás csapja ahonnan a nap 24órájában folyik a víz, de ez csak egy dolog. A te képeidet elnézve a tökéletességre törekedsz, de nem gondolod azt hogy a tökéletlen kép(eknek) is meglehet a maga szépsége?
A túlzott élesítéssel egyetértek az hiba volt.

2011. augusztus 5. | 21:07 | chriskross

Egyébként ha jól tévedek, akkor ez a "savanyú víz"? Csitáry kút ugye?

Jokerotakober válasza:
úgy ahogy mondod a Csitáry kút egy kis része látható a képen

adott pontszám: 4
2011. augusztus 5. | 20:58 | chriskross

Szia. Az utómunka nagyon látszik a csillanásnál. A kép maga szép és jó lenne, de a megvalósítás nem a legszerencsésebb. Kicsit zajos is lett, gondolom szintén az utómunka következménye.

Jokerotakober válasza:
Kíváncsi lennék, hogy a kép melyik részén látod azt hogy zajos lett. A csillanásnál látszik egy nagyon minimális szinten zajos.
Ennek ellenére köszönöm az értékelést

adott pontszám: 5
2011. augusztus 5. | 20:34 | Álomfejtő

Nekem maradéktalanul tetszik....magyarázat nélkül is. A szerkesztés szempontjából is rendben vannak a képi arányok, szép részletgazdag -szinte itt csillog a fagyott halmazállapot minden kristálya is. Meggyőző és mutatós fotó.

Jokerotakober válasza:
Köszönöm! Örülök, hogy ennyire tetszik.

2011. augusztus 5. | 20:26 | freeze

Nem jó ha ennyire túlmagyarázod a képed, hagyj teret a szabad asszociációnak!

Jokerotakober válasza:
Köszönöm a hozzászólást és azt hiszem megfogadom a tanácsodat és módosítom.
Köszi ez tényleg hasznos lehet