BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. július 27. 17:24
  • Készítés helye (ország): Svájc
  • Készítés helye: Lausanne
  • Készítés ideje : 2009-09-21
Vigyáz

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. augusztus 29. | 17:45 | lorapalmer

"a kereszt lehetne élesebb..." mondom..
Üdv

p_elod válasza:
Értem, és talán írtam is, hogy az alacsony felbontásnak köszönhető.

köszi

adott pontszám: 3
2011. augusztus 23. | 16:52 | lorapalmer

Szia! Szerintem nem elég erős a kontraszt, bár a terv nem rossz. A templomból látszódhatna több, na persze, ha nem lennének előtte fák, a kereszt lehetne élesebb.. így a köd viszi el a szemet.. viszont jó, hogy nem középre hoztad. Kíváncsi lennék rá színesben.

p_elod válasza:
Szia!

Nem igazán értem a kritikádat, mert olyan dolgokat írsz pl hogy a kereszt lehetne szélesebb. Sajna az építész nem volt jelen! :) De a viccet félretéve, lehet az alacsony felbontás miatt nem megy úgy át az üzenet, de azért szerintem így is egyértelmű. A többi ízlés kérdése. Ezért meg értem meg nem is értem meg a 3 pontot.

üdv és köszi a véleményt

adott pontszám: 4
2011. augusztus 1. | 13:38 | Szarvassy Gábor

Jól szerkesztett kép míves munkára utal. A cím, vigyázz, a magas hegyek meg a felhők nagyjából össze is jönnek jelentésükben. De: miért fekete fehér. Azon túl, hogy nem jó a konverzió, erőtlen és szürke felhők meg egy unalmas szürke folttá lefokozott hegyoldal látható így a háttérben, a kép jobb oldala teljesen üres lett ennek következtében. Ennek ellenpontja a baloldal meglehetősen furán vágott facsoportja, meg a templomrészlet (kápolna, síremlék stb.) a kereszttel. Én még azt is mondanám, hogy a kereszt nem a veszély, hanem következmény szimbóluma, így helyesebben inkább nem vigyázott.
Összességében jó meglátás, jó koncepció, helytelenül választott utómunka. Ha maradt volna színesben és jók a színek, jobb lenne.

p_elod válasza:
A kép címe Vigyáz és nem vigyázz. Kettő között pici a különbség de van, talán ezért értetted félre a jelentését. Ha megnézed a kereszt éles és fehér viszont a háttér életlen szürke különböző árnyalatokban. Ezáltal hangsúlyt helyezvén a kép előterében "Vigyáz"-ban álló, "vigyáz"-ó stb. keresztre. Remélem így már értelmezhető a mondanivalója.
Ami igaz, hogy kicsit alacsony felbontásban tettem fel, de állítólag ez még elfogadott és nem veszít a kép az értékéből.
Azért köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 3
2011. július 31. | 10:38 | Daimler

A szerkesztése nem jó, életlen és zajos.
A bemutatást sokkal jobb képminőségben tenném.
Keveset látunk a kápolnából a képzaj miatt nem jön át a hangulat.
Tudatos,kreatív,de javítandó.
További szép fényeket.

p_elod válasza:
Ok köszi a véleményt. Nem értek veled egyet, mert nem a kápolna a kép lényege. Másik, hogy jobb minőségben is hasonló a kép hátterének az elmosódása, ami szándékos.
üdv

2011. július 28. | 23:18 | kkacsa

Szia :)

Ez a kép nyugalmat, és félelmet kelt bennem. Tetszik a keret, a régi időt idézi meg :)
Ha nem fekete-fehér színbe lenne, elveszne a kép...
Az exponálás tökéletes, nem tudok semmibe se belekötni :)
Gratulálok, csak így tovább:)

p_elod válasza:
köszönöm szépen a véleményt! :)
üdv

adott pontszám: 4
2011. július 28. | 11:10 | apóka

Az a baj hogy nem látszik mi van a kereszt alatt.Persze választanod kellett ...vagy a felhőbe burkolódott hegy vagy az az épület .Gondolom egy kápolna.A képen belül jól helyezted el a keresztet.Azért jobb lenne ha több is látszana az épületből,és nem hiszem hogy a színek elnyomták volna a szimbólumot.Így gondolom.Jó fotózást. Üdv.

p_elod válasza:
Szia!

Köszi a véleményt. Ha érdekel, megmutatom színesben is a képet, szerintem így hangsúlyosabb a mondanivalója (egy kommenttel lejjebb).
Neked is jó fotózást!
üdv

adott pontszám: 4
2011. július 28. | 11:07 | ripet

Alapvetően teszik a képed. A kiragadott részlet jó. A domináns elülső sík szép hátteréül szolgál a felhőbe vesző hegy.
A baj ezzel csak annyi, hogy nagyon összeolvad a fa és a hegy - nem felhőbe burkolózó része. Sokkal szebb lenne, ha szépen elkülönülne egymástól e két réteg. A nagyobb kontrasztra szerintem két megoldás kínálkozna. Ha nem megismételhető, akkor utólagos fakítással a háttér nem felhős része világosítható, szebben "leválik" a téma a háttérről. Ha pedig van lehetőség, akkor egy olyan nézőpontot választanék, ahonnan a háttér jól láthatóan elkülönül a kereszttől, de még kivehető...

A minőségen is érdemes még csiszolni, a 100kB -ba nyilván nem fér annyi mint a 300 -ba, ami a sávosodáson meg is látszik, de ez nem gond, gondolom otthon az eredeti korrekt minőségű...

Egyébként teszik! Üdv, Péter

p_elod válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményt. Igazából számomra a lényeg a kép mondanivalója. Az tetszik a képben, ahogy ott magaslik (vigyáz ránk) a kereszt, mint az emberi hit szimbóluma és mögött pedig a természet hatalmassága, uralkodása testesül meg. Ezért azt gondoltam hogy a kereszt legyen a hangsúlyos, amin áll és a háttér többi részlete úgy is odaképzelhető. De azért ki fogom próbálni amit írtál.

üdv
Előd