BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,55
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. július 26. 14:38
  • objektív: 24-105
  • rekeszérték: f/4
  • Készítés helye (ország): Kuba
  • Készítés helye: Havanna
A rend szigorú őre

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2011. augusztus 23. | 15:43 | Balogh Alex

Helló,
Nagyon jó a momentum, az arckifejezés és a cím is. A szerkesztés nem nagyon tetszik, mert középen van a rend őre, de gondolom azért vágtad így meg, hogy benne legyen teljes egészében mind2 cső, szobor, nem tudom pontosan mi az. Én vágtam volna a bal oldalról, hogy legyen több tér a nézés irányában. Kontrasztoztam, illetve élesítettem volna még rajta, mert így kicsit alúlexponált szerintem.

Üdv,
Alex.

Strobix válasza:
Lehet balról kellett volna még vágni, csak nekem furcsa volt derékba vágva az az oszlop.
Köszi.

adott pontszám: 2,5
2011. július 28. | 18:12 | vmadarasz2

Szia!

Szerintem ez a kép nem nagyon sikerült.... Inkább az otthoni fényképalbumba tudnám képzelni. Semmi tervezés, csak haladtál az úton, kattintottál egyet és ennek az eredményét láthatjuk most itt.

Kérlek ne vedd bántásnak, de olyan sok szép kép van itt fent az oldalon és azokhoz viszonyítva, háááát......

Persze érdekes lenne a téma, de nem ebben a formában. Amit legközelebb javítanod kellene:
Kezdésként, a legfeltűnőbb, hogy középre szerkesztetted alanyunkat, ami nem éppen előnyös, hisz nem maga elé néz, hanem oldalra és nem is szemből fényképezted. Érdemes lett volna jobb oldalon hagyni még helyet, úgy még az oszlopot is egészben hagytad volna és nem vágod le az alját. (ezt utólag is meg tudod csinálni Photoshopban)

Aztán ott a háttér, amit ismét nem sikerült, mert ha a rend őrét akartad kiemelni, akkor nem jó, hogy a padon ülő hölgyek, az őr csípő tájékán látszódnak és a hátérben sétáló srác sem kellene oda.

Nem is folytatom tovább, mert már biztosan így is elvettem a kedved, de hidd el nem ez volt a szándékom.

További jó fotózást kívánok!
Üdv: VikiStrobix válasza:
Köszi.

adott pontszám: 3,9
2011. július 27. | 18:52 | balu760

Szia. Szép a háttér és jó időben kattintottál. Rendben találom a színeket de az élesség eléggé megenyhült ami elvesz a képből. Utómunkánál élesíteni kellett volna rajta és kontrasztot adni neki.Jó hatása van amúgy a fotónak ami a mindennapi városi életet tükrözi. Szép helyen járhattatok. Üdv További szép fényeket.

Strobix válasza:
Szia!
Használtam egy kis unsharp maskot, de nem akartam túlzásba vinni. Talán kevés lett.
Köszi!

adott pontszám: 3,6
2011. július 27. | 16:18 | unterhaltung

Szia. Tetszik az őr, testtartása és tekintete. Valóban jól összecseng a választott címmel, abszolút érezhető a kőkemény jellem ami a rosszalló pillantás mögött lakozik. Bár kicsit pihen az ágyúra támaszkodva, de a figyelme nem lankad és érezhető a jelenléte. A szerkesztés már kevésbé szerencsés. Tengernyi zavaró tényező van a főalak környezetében. Felsorolni is fölösleges, mert az összes emberalak akik még jelen vannak a képen túlságosan élesek és nem jó értelemben "színesítik" a képet. Bár életképek a kategória és gondolom nem volt idő / lehetőség más pozíciót választani, de az őr jobb válla mögött félig - meddig kitakart ülő alakok kifejezetten zavaróak. A középre komponálás ritkán jó választás különösebb ok nélkül, ezt ennél a fotónál sem érzem indokoltnak. Véleményem szerint szűkebb vágással, a fotó bal 1/3-ának elhagyásával feszesebb lenne a komp. és a zavaró elemek nagy része is eltűnne. Ez a véleményem tisztelettel.
Üdv.:
Boldizsár

Strobix válasza:
Köszi. Igen, a zavaró emberkékre rájöttem.
A javasolt vágást megnézem majd.

adott pontszám: 4
2011. július 27. | 00:58 | ymzperx

A kép címe nagyon illik a fotódhoz tényleg eléggé lekaptad a pillanatot .Jegyzetel is rendesen. Viszont ha egy picit jobban ki lenne emelve a személy a háttérből csak egy picit homályosabb lenne a háttere akkor még jobban rá koncentrálna az ember azaz akkor még élesebbnek is tűnik ki itt az igazi lényeg . összevetve az egészet nagyon jól eltaláltad a pillanatot pláne ,hogy a 2 ágyú között áll. Egy szó mint száz azt az egy apróságot említve jó lett :)

Strobix válasza:
Köszi. 4-es rekeszértékkel fotóztam, ezt bírja az obi, ennyire bírt mosni. :)
Talán a padon ülő hölgyek egy picit tényleg zavaróak...