BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,95
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. július 19. 09:12
Zizi rohanása

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2011. július 20. | 16:54 | p_elod

Szia!

Nekem is van egy kutyám, akit imádok fotózni, ha jól sejtem itt is ez állhat a háttérben. A kutya boldog, fut a mezőn, szépek a színek a beállítás. És itt véget is ér, nem találok benne semmi érdekeset, olyan mint amikor az IKEAb-an leakasztasz egy kutyás képet. Kis kreativitással kiváló fotó lehetne. Bár hozzáteszem a képeknél általában a művészetet keresem. Szívesen ajánlanék is valamit, ha tudnál pár támpontot adni.

üdv

adott pontszám: 4,5
2011. július 20. | 16:09 | vmadarasz2

Szia!

Szép dinamikus fotó, kellemes homogén háttér, a kutyus élessége is megfelelő, pedig nem könnyű őket elkapni ,így a nagy rohanás közben.
A szerkesztés is tetszik, talán annyi, hogy több helyet hagytam volna a kutyusnak a fénykép elején, hogy legyen még hova futnia (persze ez nem mindig megoldható, mert valószínű, több képet is csináltál, de a fotó volt ami leginkább megtetszett, aranyosan mosolyog az eb. (pedig tudnak érdekes fejet vágni, így az örült rohanás közben)

A kutyus fején a nap sütötte oldalon egy picit kiégett a fehér rész, a másik oldalon pedig alul exponált lett. (erre szokták mondani, deríteni kellett volna, amit nem tudja milyen nehéz is ez ami még nem próbálta, futó kutyushoz fényt deríteni..)
Én inkább naplemente környékén szoktam fotózni, akkor kellemesebbek a fények, nem lesz ennyire kontrasztos a fotó.

A másik amit a napokban tanultam, (ezért nem is fogok levonni pontot) talán ide állat fotóra nem illik, csak ember ábrázolásra, hogy figyelj a végtagokra, hogy ne csonkold le őket. Nagyon szép a táj, nekem kifejezetten tetszik a réten a magas fűben, ahogy szalad a kutyus, de nem látszik minden testrésze és ez zavaró lehet.

Alapjába véve jól sikerült kép, gratulálok hozzá!

Kellemes fényeket!
Üdv:
Viki

Néhány észrevétel.

hajduzoltan válasza:
szia
nagyon koszonom az reszletes ertekelesed es otleteket.
udv, Zoli

adott pontszám: 4
2011. július 19. | 17:58 | Álomfejtő

Zizi fehéres bundájának nem igazán használ az erős napfény... éppen ezért megkockáztatom, hogy a fényviszonyok okán ezt a képet célszerűbb lett volna egy visszafogottabb színezettel vagy ff-ben mutatni. Az élénkpiros nyelve is kissé valószerűtlen, az élességi tartomány és a környezet tetszik. A blöki is jó helyre került a kompiban. Igazából csak a színvilága nem kerek nekem, pedig szeretem a határozott kontrasztot, erős színeket.... itt nem annyira....

hajduzoltan válasza:
Koszonom az ertekelesed

adott pontszám: 3,8
2011. július 19. | 16:40 | erendesign

Szépek a színek és jó a rekesz választás is. A képben szerintem több lehetne. Kár, hogy Zizi rohanását nem lehet érzékelni, talán csak a füle libbenéséből. A szerkesztés sem tökéletes szerintem, fölül nagyon szűkre sikerült pedig pont oda mozdulna.

adott pontszám: 3,9
2011. július 19. | 11:04 | apóka

Nem rossz a szerkesztése ,jól látszik a rohanás.Talán az élességgel van a baj...tudom hogy ez egy feléd futó kutyánál nem egyszerű megoldani, de úgy látom hogy kicsit előtte van az élesség.Így kicsit részlettelen,elmosott az állat.Nem élvezhetetlen a kép, de a fény is kicsit sok, ez a megvilágított oldalon már szintén a részletek rovására megy.A kutyával ellentétes oldalból egy kicsit vágtam volna.Így elég üres ez a rész..Így gondolom.Jó fotózást. Üdv.