BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,87
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. július 5. 20:14
  • Készítés helye (ország): Magyarország
apróságok

Ez egy kaktusz virága. Ez az első kép, ami miatt jobban belevetettem magam a fotózásba, próbálom bontogatni a szárnyaimat, bármilyen tanácsot nagyon szívesen veszek 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,8
2011. július 14. | 22:22 | h.j.

szia. szép részt ragadtál ki a virágzatból(szerintem ez a kövi rózsa virága,nem kaktusz)viszont nagyon kontraszttalan,szürke a képed,és a vágással sem vagyok teljesen kibékülve ,de nem rossz ez, mindenképp érdemes belevetned magad . gratulálok hajrá tovább üdv j.

2011. július 12. | 17:09 | davidphotography

Egy kis utómunka, kicsivel több próbálkozás, pontosabb képkivágás. Én tennék rá egy jó vastag fehér keretet, és jóval kontrasztosabbá tenném. További jó szárnybontogatást :)

üdv.: Dávid

adott pontszám: 4
2011. július 7. | 20:04 | Álomfejtő

Ez alapvetően tetszik, de a szürke tónusvilág nem előnye a képnek... nem ad a hangulathoz itt. Nagyon hiányolom a fehér és a világosabb árnyalatokat. A fotódat kicsit nagy méretben töltötted fel, a helyes méretezésre találsz cikket az oldalon.
A vágás nem teljesen szabályos négyzetes, a pontosság jó lenne... amúgy kellően részletgazdag és éles a kép, de a hiányosságok is jobban látszanak. Jó kép, javítható, javítandó... szerintem.

szalagusz válasza:
köszönöm.. igen egy kicsit mindig elfogult az ember... mondom ezt azért, mert mindenki ezt látja, csak én nem vettem észre..... (hozzáteszem én ezt úgy mondtam: "mintha víz alatt nézném").. :P

adott pontszám: 4
2011. július 6. | 23:33 | brubeck

Szia!
Közepesben kimondottan jó kis kompozíció, látszik, hogy megpróbáltál figyelni a szerkesztésére. A négyzetes vágás jó döntés volt, de a ff szerintem nem ehhez a témához való.
Tetszik a négy virág, ahogy szinte "egymást taposva" próbálnak minél többet mutatni magukból. A háttér is jó, összességében mint egy édenkert.
Van hangulata is.
A minőség talán kicsit rosszabb, de tetszik.

szalagusz válasza:
Köszönöm szépen!

2011. július 6. | 23:15 | pitkin82

Szia!
Én csak azt tudom ajánlani, hogy az ilyen (gondolom valóságban is ) szép virágot felesleges FF konvertálni.
Kicsit lehetett volna még élesíteni, és a mélységélességen is javítani, hogy kisebb legyen.

István!

adott pontszám: 4,4
2011. július 6. | 20:16 | harminchat

Szia! A kompozíció nagyon tetszik! Szokatlanul harmonikus részlet, remekül kitölti a négyzetes teret. Kompakthoz mérten szinte már művészi a sarokba futó bimbók sorának halványodása. Kár, hogy a jobb felső sarok felé nem ismétlődik meg ez a momentum. Ott érdemes lett volna lágyítani a levelek vonalait. A bágyadt szürkeség alapvetően nem áll rosszul a témának, ha lenne valami régiesítés, akkor elképzelhetnénk fiók mélyérő előkerült papírképként...De mivel nincs és a nagy méretnek köszönhetően minden apró részlet kivehető érdemes lett volna ennek megfelelően kontrasztosabbra kidolgozni, esetleg elmenni valamilyen halvány színezet irányába.
Az EXIF adataiból az tűnik ki, hogy nagyon is tudatos volt a fotó készítése, a méretezés viszont már kevésbé jól sikerült. Érdemes lenne nem csak a 300KB korlátra, hanem a kb. 700-800 pixelnyi képmagasságra is figyelni.
További jó fotózást!

szalagusz válasza:
Köszi! örülök hogy végre értékeli valaki a bimbókat. :) abszolult hasznos vélemény

adott pontszám: 3
2011. július 6. | 09:36 | Hecsedli

Szia! Első próbálkozásnak nem is rossz. Azonban túlságosan szürkére sikeredett a kép kidolgozása. Talán egy erősebb kontraszttal jobban mutatna. Üdv.

szalagusz válasza:
igen sokadik vagy.. a kontraszt !! meglesz!

adott pontszám: 3,5
2011. július 6. | 09:05 | Blex

Hali!
Eléggé kontraszttalan szürke lett az átalakításod , hozzáadott kontraszttal lehet h javulna a dolog persze nem túlzásba esve.
A négyzetes vágás jól állna a képnek érdemes pontosan négyzetesre vágni , pl a vágóeszközt 1x1 re állítod.
Nagyon jól állna ezeknek a virágoknak egy teljesen fekete háttér , nem tudom menyire lehetett volna elmozdítani a többi növény részről h homogénebb hátteret kapj.
Ha a kis világos virágokat megvilágítod valamivel és úgy méred rajta a fényt a háttér jó eséllyel lesz sokkal sötétebb , ha ügyesen csinálod lehet h teljesen fekete lesz , érdemes kipróbálni.
A szerkesztést jobbra toltam volna kicsit mert a virágok többsége balra néz.
Üdv!

szalagusz válasza:
Köszi a véleményt

adott pontszám: 4
2011. július 6. | 07:44 | R.János

Tetszik, hogy megláttad a "szépet". Vagyis érdemes a fotózással foglalkoznod. Tetszik továbbá a kép szerkesztése, mert a virágok átlósan hatnak, és szép a háttér-kompozíció is. Mivel én nagyon szeretem a ff képeket, -mert sokszor kifejezőbbek, mint a színes- ez a kép is, mint elgondolás tetszik. Ugyanakkor vannak a képnek olyan hiányosságai, amit azért sorolnék fel, mert általánosságban is érvényesek. A fény nagyon fontos: ha nincs fény, nem él a kép. Ha van fény, szükséges az árnyék is, és így a világos és sötét aránya adja a kép dinamikáját. Ha ez hiányzik, vagy nem megfelelő az erőssége, a kép szürke lesz. Van olyan hangulatú téma, amely megköveteli a kontraszt-hiányt, de ez nem az. A másik probléma a téma és a háttér szétválasztásának a milyensége. Általában jó, ha a háttér mosottabb, így jobban érvényesülhet a téma. Sokszor jó, ha a háttér színben-fényben is különbözik a témától. Az elmosásban segíthet az obi típusa, a blende -idő viszonya, vagy az utómunka. A képeden ez nem érvényesül maradéktalanul, ami lehet a gép adottságából fakadó is, (nem ismerem a géped lehetőségeit). Megemlítenék még egy sokat vitatott kompozíciós kérdést, amit úgy szoktunk megfogalmazni, hogy "néha a kevesebb a több". Arról van szó, hogy amennyire lehet, kerülni kell minden olyan (alkotó)-elemet, vagy részletet, amely nem ad hozzá a kép mondanivalójához, ami lehet akár egy hangulat megragadása, kifejezése is. Mert nemcsak, hogy nem ad hozzá, hanem el is vesz belőle. Jelen esetben, ha az előtér virágai a kívánt téma, akkor a háttér "tömény jelenléte" zavaróan hat. Olyan, mintha nem törődne bele a háttér a visszafogott, kiszolgáló szerepébe, és témává szeretne előlépni. Ettől válik letisztultság helyett kuszává a kompozíció.
További jó fotózást kívánok! R.J.

szalagusz válasza:
Köszönöm, szerintem dolgozni fogok még rajta, jók a meglátásaid.. igazából ez az első képem...

adott pontszám: 3,9
2011. július 6. | 07:02 | bromis

Szia! Egyet nem értek. A kaktusz virága úgy tudom szép színes. Miért alakítottad át monokrómba? Ráadásul elég kontraszttalan monokrómba. A szerkesztés teljesen jó lenne. A virágok uralják a bal oldalt, de a jobb oldalon pedig a bimbók ellensúlyoznak valamelyest. Egy szerintem nem túl rossz alapképet rontottál el ezzel az utómunkával. Ha az volt a célod, hogy a kaktusz virágot emeld ki, javaslom, hogy csak azokat külön világítsd meg. Így gyönyörű színesek lesznek, míg a háttér sötétben marad.
Üdv: Péter

szalagusz válasza:
Hát igen.. a problémák ott kezdődnek, hogy nem volt utómunka, de köszi a véleményt, bár a fekete fehérhez ez esetben ragaszkodom, hasonlóan a többiekhez rávilágítottál a problémára

adott pontszám: 3
2011. július 5. | 22:42 | viewpoint

Hát először is nem tudom, miért ff? Ez a kép színesben sokkal jobba mutatna. De ha mégis ff, akko rmeg sokkal jobb konverzió kellene. Ez nagyon szürke. A másik a hátteret sokkal jobban mosni kellene, így nagyon zavaros a kép. Bocs, de így nem nagyon tetszik.

szalagusz válasza:
Készült színes változat is, de ez jobban tetszett valamiért. Talán így jobban kiadja a formákat... Köszi a véleményt

adott pontszám: 3
2011. július 5. | 22:16 | citronyecki

Szerintem egy kis kontraszt ráférne a képre, ezen kívül az ff konverzió szerintem nem lett a legjobb hatású, kicsit szürke a kép, azon én állítanék és a téma nagyon a bal sarokba esik én vágnék jobbról és alulról és ha már a négyzetes vágás felé hajlunk, akkor teljesen szabályosan négyzetre vágnám. Az ilyen képeknek gyakran jól áll egy enyhe vignetta is és végül a méretezést kicsit elrontottad, mert nagyban így túl sokat kell görgetni és a minősége se lesz túl jó! Szép fényeket! Üdv.

adott pontszám: 3,5
2011. július 5. | 21:52 | h.rom

Szia. Kicsiben nézve nagyon jónak találom a kompozíciót. izgalmas téma izgalmas, dús formákkal. Nagyban megnyitva némileg kiábrándító. Már kicsiben is látszott hogy fekete-fehér létére nincsenek igazi fekete-fehérek, csak szürke középtónusok. Egyszerűen nincs fény és nincs kontraszt. Ezenkívül túl nagyban töltötted fel, ide bőven elég lett volna hogy max 850 pixel magasra méretezed. Ennek megfelelően a tömörítés elintézte a fotót, zajos és pixeles, és bizonytalan az élesség is. Csak töltsd be PS-be és egy sima autocontrastot engedj rá. Ég és föld a különbség.

szalagusz válasza:
OK! köszi az észrevételt

adott pontszám: 3
2011. július 5. | 21:40 | wienci

Szia! A vágás jó, de ha már kockára vágtad a fotót, középre is szerkeszthetted volna a virágokat. Ami viszont nem jó: hianyzik a kontraszt, és egy fekete fehér kép akkor szép, ha tényleg fekete és fehér is, ami erről a képről nem mondható el, ez csak szürke:(. Ezen tudsz fotoshopban állítani. Hát most kb ennyi. Sok sikert a további fotóidhoz!

szalagusz válasza:
Igen.. igen....Köszi

adott pontszám: 4
2011. július 5. | 21:17 | Senang Anggrek

Szép a kompoziciód, nekem tetszik a virágok elrendeződése, vagyis szép részletet ragadtál ki, és ehhez a négyezetes vágás jól is mutat.
Viszont nagyon kontraszttalan a kép, vagy inkább talán az a kifejezőbb szó, hogy tónusszegény, hiszen csak a szürke árnyalatain belül mozog, Pedig jól mutatna a fotód ezzel a FF színvilággal, de így sajnos olyan fakónak tünik az egész . Szépen kiemelted a virágokat az élességválasztással, de sajnos ezen még kellett volna kicsit dolgozni.
Üdv, s.a.

szalagusz válasza:
szemmeltartom a jövőben. Köszönöm az értékelést!