BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. július 4. 17:08
Silence

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. július 19. | 15:00 | pilipár

Köszönöm a kreditet, Katalin, nagyon kedves Tőled!
Pilipár

adott pontszám: 3,5
2011. július 19. | 00:00 | pilipár

Azt gondolom, hogy ebből a képből sokkal többet is ki lehetett volna hozni...pontosabban a helyszínen látottakból. Adott egy parkszéli kandelábersor, és egy míves pad kis kacskákkal :)
Szerintem más perspektívából fotózva ezeket az alapelemeket ügyesebben is használhattad volna, nem pedig úgy, hogy a lámpát levágod, a padot beszorítod egy szűk kompozícióba...és meghagytam volna az eredeti színeket, a ff nem mindig beszédesebb, még ha a fotód a csendről is szól.
Ha van lehetőséged, szerintem próbáld meg újból.
Üdvözlettel! Pilipár

katalin.barath válasza:
Koszonom szépen!

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2011. július 18. | 13:27 | sakkos

sokszor egy ilyen kép többet mond bárminél. nagyon tetszik, hogy fekete-fehér. jó az elrendezés. grat hozzá

adott pontszám: 3
2011. július 14. | 13:21 | atekbm

Akárki akármit mond ez egy szép kép. Másik kérdés, hogy már sokmillió padot lefotóztak különdböző kitekert helyzetből, ez sem nagyon különdbözik a többitől. Talán egy picit, mintha kásás lenne, ez nem vészes. a kompozíción egy picit változtatnék, ha padokat akarsz mutatni, akkor ne a legszélére rakd a többit, ha elég 1 pad is, akkor meg a szélére se kell mégtöbb.

katalin.barath válasza:
Koszonom szépen!

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,8
2011. július 12. | 17:25 | davidphotography

Sajnálom, de szerintem elég semmitmondó kép. Talán kisebb mélységélességgel, vagy alacsonyabbról fotózva jobb lett volna. Vagy egy négyzetkivágás hangulatot adott volna neki. Ezen még javítani kéne.

katalin.barath válasza:
Koszonom!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2011. július 6. | 22:59 | mezgerel

Szia!
Első ránézésre tetszik a kép, de minél tovább nézem, annál jobban elbizonytalanodom. Tehát a főtéma, a míves pad tetszetős, habár az kicsit sajnálom, hogy az egyik karja kitakarja a másikat. A perspektivikus ábrázolás jó ötlet, azonban a párhuzamos vonalak találkozása zavaróan a kép bal szélén van. A félbevágott lámpaoszlopot az erős fekete tónusa miatt nem lehet nem észrevenni. Ettől még lehet tudatos, mert úgy látom biztonsági kamerához hasonló lámpatestek vannak rajta, amit én is inkább kivágtam volna. Ráadásul a lámpaoszlop mellet ha jól látom betonoszlop is van. Egyszóval szerintem nem kell oszlop, inkább a fövenyről mutatnék többet, de ez csak az én meglátásom. Ami legjobban "idegesít", az a hőfok. Nem tudom milyen ruhában érezném itt jól magam, mert ősznek néz ki, de lehet hó nélküli tél, vagy kora tavsz is. Az utóbbira tippelek, mivel a pad mögött mintha friss fűszálakat látnék. De ez nem biztos, ezért a nyugalom a kép fölötti merengés közben egyáltalán nem jut eszembe. Mindent csak javító szándékkal írtam. Sok sikert.

katalin.barath válasza:
Szia!
A kép osszel készult!
Koszonom az értékelést!

adott pontszám: 3,5
2011. július 6. | 16:43 | csaby83

Szia! A témát, mint padot én személy szerint sokszor láttam már képeken ami nagyon is tetszett, főleg egy éjszakai képnél ahol látszik mellette még egy világító lámpatest is(ötlet). Ez a kép picit fura számomra, furcsa a fényképezés iránya. Javasolom, hogy próbáld ki a padot innen nézve hátulról srégen jobbra fotózni, úgy mit ad. Persze ez függ attól is, hogy mi van a pad előtt. A lényeg, hogy próbálj ki más irányokat is. A pad élessége rendben van, viszont az avar kissé életlen lett, és az égbolt is mintha kiégett volna kissé. Amúgy jól áll a képnek a fekete-fehér, ettől olyan Old-park hatású, ami tetszik! A fotózás magassága is rendben van szerintem, egy pici ötletnek még kérlek engedd meg hogy javasoljam a pár fokkal magasabb szögben illetve alacsonyabb szögben történő expó kipróbálását is. Gratulálok a képhez, további jó fotózást és remek fényeket kívánok!

katalin.barath válasza:
Szia!
Koszonom!
Az avar nem lehetett élesebb, mert rengeteg volt a szemét!

adott pontszám: 4
2011. július 5. | 13:39 | R.János

Elmondanám, hogy mit kifogásolok, de tudatában vagyok annak, hogy az már egy másik kép lenne és mert szeretem tiszteletben tartani az alkotó elképzelését, nem javításként, nem okításként, hanem baráti tanácsként írom, amit írok.
A magányos pad, mint a csend megjelenítője gyakori és szép téma. Valóban van hangulata. Érdemes egy kicsit "rájátszani" erre a hangulatra. A csend azt is jelenti, hogy dinamika mentesség. A pad -amúgy nagyon szép- lendületes "karfája" lehet főszereplő-és ebben az esetben dinamikát visz a képbe-, vagy lehet csupán egy kellemes díszítőelem. Ha a csendet akarom "megfogni", akkor talán jobb a második verzió. Ezt szerkesztéssel, más nézőpont megválasztással, perspektívatorzítással lehet elérni. Lényeg, hogy ne kapjon úgy főszerepet, hogy minden más "csend-hozó" elemet maga mögé utasítson.
A csend másik jellemzője a meditációra való csábítás. A meditáció mindig a távolba néz....Ebben az esetben a képen nem érvényesül a távolság, mert egyrészt a pad az uralkodó központi téma, másrészt a háttér egyenes fái nem engednek teret, végül a szerkesztés miatt lemaradt a sétány. Pedig a sétány hozná azt a hangulat-többletet, amire talán itt annyira szükség lenne. Ha a képet balról jobbra olvassuk, akkor jó, ha hagyunk helyet, időt és teret a lecsengésnek a kép rendezői jobbján. Egy fordított állás esetén a sétány remek "szem és gondolat elvezető " lehetne.
Amúgy a kép technikai megítélése többnyire ízlés kérdése. Én szeretem ezt a szürkés tónust, de egy kis kontraszt azért elférne rá, és talán a csúcsfényekből visszavennék egy keveset.
További jó fotózást kívánok! R.J.

katalin.barath válasza:
Koszonom szépen!
=)

2011. július 5. | 08:54 | hajduzoltan

Pfhuuu...koszonom a kreditet:)

katalin.barath válasza:
Szivesen!!!
=)

adott pontszám: 3,6
2011. július 5. | 07:23 | hajduzoltan

Szia...az elkepzeles szerintem jo...kisebb hibakat lehet eszre venni rajta..marmint hogy en veszek eszre rajta:)
Talan kicsitt kontrasztosabbra hagytam volna, kifejezobb, dramaibb erzest keltene bennem, a bal felen lehet nem hagytam volna benne azt a vilagos beegett reszt, ront az osszhatason...talan kicsitt az expobol visszavettem volna, ugy jobban kijottek volna a reszletekkk. de ez csak az en velemenyem..
szep fenyeket
udv, Zoli

katalin.barath válasza:
Koszonom!

A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2011. július 5. | 05:24 | patakypdaniel

Szia!
A téma jó, de sajnos elég nehéz olyat alkotni ami "ütős". Sajnos számomra nagyon kiégett a fotó. A bal oldala elég zavaró és a többi rész is eléggé világos lett. Sajnos az összhatást befolyásolja. A beállítás nem rossz, de talán bátrabb is lehetne. Esetleg még mélyebbről fotózni a padot és akkor talán a lámpát sem kellett volna levágni...A ff sajnos a sok kiégett részt még jobban felerősíti, legalábbis én így látom.
További sok sikert!

katalin.barath válasza:
KOszonom!
A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,5
2011. július 4. | 22:33 | pitkin82

Szia!
Sok pados képet láttam.
Egyszer pályázaton is eredményes lett, amikoris még részletesen vágva is volt amit én special nem találtam szépnek.

A tieden amit javítanék az a baloldali kiégésszerű valami fent.

István!

katalin.barath válasza:
Koszonom!
Ez a NatGeo-nak tetszett!
A nap képe volt!