BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,94
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. július 2. 06:56
Feszített víz...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. július 4. | 22:36 | pitkin82

Szia!
Nagyon szép a kép kompozíciója, amit a színek és az élesség tovább fokoz.
Tetszik!

István!

digipic válasza:
Köszönöm!
Üdv: digipic

2011. július 4. | 12:44 | kikó

Köszi hogy reagáltál, nyilván a kép, csak a véleményemhez irányadó, és vázlat jellegű. De fogjuk fel szerencsének, hogy nem mindenki egyforma..;) Szép fényeket!!!

digipic válasza:
Ez valóban szerencse...
Szép fényeket!
digipic

adott pontszám: 4,9
2011. július 3. | 20:04 | Dante Darker

Játék nem csak a formákkal, hanem halmazállapotokkal. Mint a matek, van fix és változó, állandó és módosuló, létezik a leképzés és reflexió magunkban is - gondolatnak hívjuk ha mindez belül történik.
Jó játék, egy valami ami nem jön be de erről nem tehetsz, a színe a kockakőnek.) Egy valamit becsaltam volna: a kockák közti vízszintet a kép felső élével párhuzamba vontam volna.

digipic válasza:
Jól látod: gondolat és játék...
A párhuzamban (sajnos) teljesen igazad van...
Köszönöm a figyelmed!
Üdv: digipic

2011. július 3. | 19:00 | Zoran_2

.. azért csak helyre állt a kép valódi értéke a pontszámokat illetően is.

digipic válasza:
:)

adott pontszám: 5
2011. július 3. | 08:09 | Álomfejtő

Szeretemkép'... sugárzik a csend nyugalma, a víztükörben visszaköszönő finom vibrálás, az érzékeny valóság : megfeszítetten is él és halkan zsong...
"Anyagszerű absztrakt" is - a csenden túl...

A szerkesztés körültekintő és illeszkedő,
jól megválasztott képi arányokkal. Az ív a sarokból indul és harmadolóban fut ki -egy icipici pontatlanság van ugyan a burkolólapok felső vonalában de ez elenyésző szempont ahhoz, amit az összhatásban vizsgálhatok. Összességében egyszerű ám részletkiragadásával, színeiben és hangulatában is nagyon kellemes látvány, relax-ízű fotó... engem mindenképpen meggyőz és szerethető emlékeket hoz, jó pillanatokat idéző kép - tetszik !

digipic válasza:
A pontatlanságban sajnos igazad van... Túlzottan koncentráltam a pontos jobb oldali illesztésre, felülre pedig kevésbé figyeltem... :(
Örülök, hogy benéztél!
Üdv: digipic

adott pontszám: 2
2011. július 2. | 15:00 | Gfellnerfoto

Hát nemigazán tudom kivenni belőle, hogy mit is akartál ezzel bemutatni nekünk, az egész olyan kesze kusza a bal alsó sarok túl sötét, szinte már fekete..Szerintem ez kerülendő út.

digipic válasza:
Javasolom, hogy tanulmányozd a többi észrevételt, ill. a Fotózz! többi képét. Előbb-utóbb érteni fogod...
Amit írtál nem hasznos, de új fotósként támogatlak a kredithez jutásban, ezért hasznosnak jelölöm...
digipic

2011. július 2. | 10:54 | Zoran_2

Szia!
Az a helyzet, hogy meg voltam győződve róla, hogy Álomlakó fotója. Ezért elálltam a pontozástól. Nem azért, mert bajom lenne vele, hanem mert "felismertem" a képét, és tegnap is pontoztam -- ne érje szó a ház elejét ...
Aztán láttam, hogy mégsem Ő, meg azt is, hogy itt van egy 3-as. Szerintem többet ér a kép, ezért kicsit sajnálom így utólag, hogy nem pontoztam.
Viszont leírom, hogy nagyszerű a vonavezetése, a térfelosztása, és a látvány is ami a tükröződés nyújt a kaotikusságával, rendezetlenségével kontrasztba helyzekedve a jobb felső rendezett jellegével.
Érdekes és jó kép szerintem.
Zoran

digipic válasza:
Soha rosszabb fotós affér ne történjem velem, mint hogy valaki Álomlakóénak nézi a képem... :)
Köszönöm a figyelmed!
digipic

2011. július 2. | 10:33 | kumbi

Szia!

Talán ha a félkörív teteje a bal felső sarokba esik, akkor érdekesebb lenne. Nem is tudja a néző, hogy mit lát a képen. Ezt szerintem nehéz "csendélni". :)

Üdv:
kumbi

digipic válasza:
Igen, próbáltam a bal felsőbe futtani. Eredmény: egy baromi unalmas, sok-sok járólapot mutató kép. Elvetve.
Sajnálom, ha - a címmel is megsegítve - nehézséget okozott a kép értelmezése...
Üdv: digipic

adott pontszám: 3
2011. július 2. | 10:05 | kikó

Jó az ötlet az észrevétel kivitelezéséhez, de pontosan kellett volna illeszteni az ívet a jobb felső sarokhoz is. A keret vastagsága eltúlzott, szerintem ha mindenképpen "feszíteni" akarod,előnyösebb egy képen megadott lépték(járólap),és nem túl előnyösen hat a képre hogy a keret a Site színében van, vagy lásd el egy extra vékony szegéllyel. Geometriai objektumok megkövetelik a precizitást, neked is követned kell a felső sík parallel futásával(forgatás 1-egész°órajárásnak, mert a szimmetria az esztétika alapja, és itt túl közel van a széléhez, ami (akár tudat alatti) gyors összevetést tesz lehetővé az agynak. Továbbá a kép ritmikájának is jobb, ha nincsenek "félhangok" :) Gratulálok az ötlethez,

A kép tünetkezeléssel nagyban javítható, ha az eredetin új vágást eszközölsz. mégpedig úgy, hogy a víztükörben lévő oszlopot is (részben) kiejted, egy mondjuk, a kép balanszhoz fontos, hogy a medence víz alatti pereme legyen a képfelező. Így a járólap fúgáját is pont a (rendezői) jobb felső sarokba tudod illeszteni.

Persze ha a szűk vágást követed, szorzódik a járólap léptéke, vagyis érzésed szerint felezni, harmadolni lesz szükséges.Jaj és a kép címválasztása további plusz a fotós számára, éppen mert mostoha gyerek! kreatívan (PoolStress, PoolAbsztraktció, stb)...:)

https://picasaweb.google.com/lh/photo/GC4YB0N7Hy-nBnAWRJ6Pz7v8az7nUzJU-pT5SExM-68?feat=directlink

digipic válasza:
A felső illesztés jogos.
A keret ízlés dolga...
"a szimmetria az esztétika alapja" Azért van még egy-két alap ezen kívül is... (Pl. aranymetszés...)
A feldolgozást megnéztem, nem győz meg. Lsd. pl. a forgatás nyomán a távolba futó vonalak nem össze, hanem széttartanak...
A véleményed töbynyire nem győz meg, de dolgoztál a képpel, ám legyen: hasznos.
Üdv: digipic