BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,7
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. június 15. 15:42
  • objektív: Sony 18-55 SAL
  • Készítés helye (ország): Gibraltár
  • Készítés helye: Europa point
  • Készítés ideje : 2011-06-11
A messzi Afrika

Egy gyerekkori álom volt Gibraltár... Idén nyáron sikerült végre megvalósítani :) 

Erről a képről készült feldolgozások:
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. november 14. | 23:06 | kkinga

Gyönyörű, még a vízmélység különbségeket is szép tisztán ki lehet venni a képből. Szép munka.

attilaszucs válasza:
Köszönöm Kinga. Üdv

adott pontszám: 4,7
2011. június 18. | 15:22 | ovarnet

Szép , szép, de a szerkesztés az a jobb oldalon zavaros. Vagy többet kellett volna mutatni vagy pontosabb vágás kellett volna. A végtelen tenger nagyon látványos.

attilaszucs válasza:
Köszi, az értékelésedet! Egy randa lépcső van csak jobb oldalt, nekem nem nagyon hiányzik. :)

adott pontszám: 5
2011. június 18. | 14:54 | balu760

Szia. Egy régi falinaptár alapján ismerős nekem a táj de nem jártam még itt. Tökéletes szerkesztés. Élethű színárnyalat és helyén az élesség. Sikeresen jó időben fotóztad. Bele se lehet kötni. Hibátlan fotó. Üdv.

attilaszucs válasza:
Szia, köszönöm a dícsérő szavaid, Gibraltár a hely, és az Europa point. Ha teheted feltétlenül menj el oda, mesés kis miniállam. :)

2011. június 15. | 22:35 | karmaresz

Köszönöm a kreditet! Örülök, ha hasznos volt az értékelésem. :)

attilaszucs válasza:
Nincs mit. :)

adott pontszám: 4,6
2011. június 15. | 21:31 | borsodi

Szia!

Huhh, ez nagyon "ütős" fotó lenne, ha a jobb oldalon még több partszakaszt látnánk illetve ugyanez igaz a háttérben lévő fantasztikusan szép hegyvonulatra is.
Így a fotó nagy részét nemcsak a tenger tenné ki.
Csodálatos helyen jártál!
Üdv!

attilaszucs válasza:
Köszönöm az értékelésedet! Van egy feldolgozás is róla, nézd meg azt is, ha tetszik, értékeld a készítőt is. :)

2011. június 15. | 19:28 | klarisz23

Szia! Megnéztem az eredeti képet, és hát kész tragédia! Mivel a szemét eltüntetése nem a te világod ezért én megcsináltam...
Remélem ezúttal a kedves moderátor is engedi feltölteni a feldolgozott fotót...
Tehát az eredeti képet dolgoztam átt és nem azt amit ide feltöltöttél.
Megvágtam az elképzeléseim alapján, retusáltam azt a rahedli szemetet, az égboltról visszahúztam kicsit az expozíciót, adtam neki kontrasztot, beállítottam a színkorrekciót és ez minden. Remélem tetszik...
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

attilaszucs válasza:
Köszönöm szépen, hogy foglalkoztál vele!!! Nekem mondjuk annyira nem hiányzott a lépcső :)

2011. június 15. | 19:22 | klarisz23

Szia! Megnéztem az eredeti képet, és hát kész tragédia! Mivel a szemét eltüntetése nem a te világod ezért én megcsináltam...
Remélem ezúttal a kedves moderátor is engedi feltölteni a feldolgozott fotót...
Tehát az eredeti képet dolgoztam átt és nem azt amit ide feltöltöttél.
Megvágtam az elképzeléseim alapján, retusáltam azt a rahedli szemetet, az égboltról visszahúztam kicsit az expozíciót, adtam neki kontrasztot, beállítottam a színkorrekciót és ez minden. Remélem tetszik...

adott pontszám: 5
2011. június 15. | 18:24 | l_lala

Szia! Ilyen képről mit lehet írni? Szép. Jó az égbolt, nem "jellegtelen" kék, hanem van rajta felhő (kondenzcsík). Tetszik, hog ylátszik a háttérben lévő sziklás rész is, bár azon gondolkozom, hogy zavaró-e az, hogy kettévágják a tornyot. és mivel gondolkoznom kell rajta, ez akkor csak beidegződés, tehát nem zavar :D

attilaszucs válasza:
Köszönöm az értékelésed!

adott pontszám: 4,8
2011. június 15. | 17:25 | Lobo92

Szép kép, szép színekkel. Jól esne érettségi helyett most ott lazulni :) Egyetlen hibát látok benne, hogy egy kicsit mehettél volna jobbra, tényleg csak egy toronyni vastagságot vagy a felét. Több sziklát láthattunk volna, vagy esetleg felületet, ami a parton van olyan szögből hogy ne látszodjon semmilyen emberi kéz által épített dolog, csak a torony. Ha megfigyeled felbukkan egy piros háztető is a toronytól jobbra, de nem vágtad le és jól csináltad mert vele egy vonalban az égen a két felhő nagyon kell oda, de kis ps és már ott sincs.

attilaszucs válasza:
Na mostmár megmutatom a nyers képet :) És akkor nem akarjátok, hogy jobbra menjek... :D

http://www.kephost.com/view3.php?filename=297ivt3mdqlc4klno96e.jpg

Én a ps-t kb annyira szeretem, hogy adok némi kontrasztot a képnek, telítettséget stb. Eltűntetni azt a halom szemetet, már nem az én világom. :)Azt szerettem volna, hogy a képet fentről a víz harmadolja, oldalról meg a szikla széle. Hát kinek mi tetszik :)

adott pontszám: 4
2011. június 15. | 16:17 | karmaresz

Szia!
Már kicsi méretében is úgy gondoltam, hogy érdekes kép lesz, és nagyban sem kellett csalódnom. Nagyon hangulatos, jók a fények, szépek a színek és megtaláltad azokat az elemeket amelyek fontosak egy jó tájképhez. A horizont elhelyezése is optimális és a kék, valamint zöld tengervíz is sokat dob rajta. Nagyon tetszene, ha a torony piros sávjának felső része is egybeesne a tenger horizontjával. Ha ez tényleg pont ott lenne, az még emelne a képen kicsit.
Én is jártam már itt, de az a tekercsem -még analóg volt nálam- sajnos egy hiba folytán fényt kapott, így nem maradt ilyen emlékem róla.
Pár apró észrevétel ami talán még javítana a dolgokon:
- ahogy látom, a szikla szélét szerkesztetted a függőleges harmadolóba, de szerintem hangsúlyosabb a világítótorony. Annyival én arrébb tettem volna, hogy az adja a kép függőleges harmadát jobbról.
- nem írtad mekkora rekeszt használtál, de a távoli részek nekem kicsit homályosak, még akkor is, ha ebbe a párás kék is belejátszik. Kisebb rekesszel, vagy kicsit távolabb helyezett fókuszponttal élesebb lenne az a rész is.
- jobb lent lehagytam volna a sánc szélét. Nem ad a képhez, ráadásul a tövében az a kis kék vizesflakon(?) is rontja az összképet.
Tudom, hogy az Atlasz-helységet is szeretted volna mindenképp megjeleníteni a képen, -ugye csak a baloldali az, jobbra még Európa?- de inkább elhagytam volna a még jobb arányokért. Esetleg egy külön képet megérdemelne az is, ahol hangsúlyosabb is lehetne.
Nekem ezekkel együtt is közel áll a szívemhez, mert felidéztette velem, mikor ott jártam, és ez az igazi lényeg.

attilaszucs válasza:
Előszöris köszi szépen a részletes értékelést.
Vizesflakon: Felháborítónak tartom, ami spanyolhonban megy, hihetetlen igénytelen népek... Ez egy vágott kép, mert a jobb szélén iszonyatos mocskot hord össze a szél. Pedig gyönyörű helyek vannak, de ők konkrétan tesznek erre magasról...
Torony: Ezt a kis kijelzőn akkor nem vettem észre, de itthon már én is nagyon sajnáltam, hogy azt nem sikerült "vízszintbe" szerkeszteni.
Egyébként nagyon párás volt a levegő, eléggé megnehezítette a dolgokat...
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,9
2011. június 15. | 16:06 | klarisz23

Szia! Ez egy gyönyörű hely, nekem sajnos még nem volt szerencsém ilyen szép tájat látni. Hogy őszinte legyek még tengert sem láttam élőben, évről évre tervezem, hogy elmegyek és valami mindig keresztbe húzza a számításaimat. :-(
Ez a fotó nekem nagyon tetszik, de zavar, hogy a jobb oldalból nem látok többet ha már ilyen szélesre lett vágva... Látom, hogy húzódik ott egy fal, talán pont azt kellett volna még belekomponálni (vagy nem levágni) ... nem tudom, hogy használtál-e valamilyen filtert, a polár és az UV kombinációja valamelyest eltünteti a pára által keltett ködös hatást. A színek szép élénkek.
Üdv.: Klarisz

attilaszucs válasza:
Szia, polár és UV szűrő volt fent, sajnos ez a maximum, szabad szemmel még párásabb volt. Az előző értékelésre már írtam, hogy botrányosan nagy a szemét ezen a helyen... :( Meg sem érdemlik, hogy ott lehessenek!!!

Szívesen töltenék fel pár képet a szemetes Gibraltárról... Elszomorító.

adott pontszám: 4,5
2011. június 15. | 15:51 | pitkin82

Szia!
Nagyon gyönyörű éles és élénk színei vannak a tájnak.
Kicsit mintha formabontó lenne a világítótorony jobbrahelyezése,de, hogy jó, vagy nem...

Mindenestre tetszik a képed!

attilaszucs válasza:
Köszönöm a véleményed.
Üdv