BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,58
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. június 7. 17:41
  • érzékenység: iso:100
  • fókusztávolság: 18mm
  • objektív: 18-135mm
  • rekeszérték: F6,3
  • zársebesség: 1/160s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Vasas
LóPakodó

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. szeptember 29. | 16:26 | Datolya

Szia!
Nekem csak egy kérdésem lenne?
Én ha hdr tónusbeállítást alkalmazok , minőségromlást tapasztalok a képeimen . Mit kell tennem h az enyém is ilyen szép tiszta maradjon?
Előre is köszönöm a segítséged!
üdv ; egy amatőr :)

kikó válasza:
Húha...A szemlélt HDR. egy úgy-mond végletekig eltúlzott kép. Semmiképp nem alkalmas mintának, vagy kitűzött célnak!

Minőségromlás az a hdr. konvertálást követően tapasztalod, akkor a csúszkákkal kell finomabban bánnod, ha meg egy netes portált követően, ahol pl. méretkorlát van, az is ad6 magyarázatot a romlásra.
Nézzük a prg. belüli romlást, erre nehéz pontos magyarázattal szolgálni,ha nincs előttem a menüsor(csúszkák) de teszteléssel közelebb kerülhetsz a megoldáshoz.
hdr-el kapcsolatban van itt egy tipp, ez segíthet mindenképpen a dramatikusabb képek alkotásában.

http://fotozz.hu/cikket_megmutat?cikk_ID=76

Mindenképpen törekedni kell a lehető legkevesebb változtatásra az eredeti képhez képest, és a biztonsági másolatra is, amit én nem is a PC.-men tartok.

2011. augusztus 31. | 21:43 | gulyasphoto

Üdv!

Kár a HDR-ért, szerintem elrontja a képet.
A kompozíción is van mit javítani, szerintem. A dőlésre nem térek ki, mert az egyeseknek tetszik, egyeseknek nem. Viszont sajnálom, hogy a lány csizmája meg lett vágva picit és a kantár is hiányos. A ló füléért is kár csakúgy, mint a lábaiért.
Többet engedtem volna a lóból a képre, a lány mellett balra pedig kevesebbet, még ha ki is néz a képből. Hátrébb lépve kettőt és jobbra fordítva a kamerát máris más volna a kompozíció.
Jó fényeket neked!

Gulyás

kikó válasza:
Köszönöm az értékelést, a kép célja valóságban egy teszt, miszerint egy több sebből vérző kép kritikáiból, hatékonyabban lehet tanulni. Alap hibákat mindenki észrevette, de bővebben nem tértek ki a megoldásokra. Másrészt Te legalább szolgáltál javaslatokkal, köszönöm...Szép fényeket!

2011. július 19. | 16:51 | HKrisz

Én imádom a HDR-rt, bár még eddig nem sikerült ilyen technológiával képet készítenem. Úgy érzem, ahhoz még tanulnom kell, és talán jó lenne ha beszereznék egy masszívabb tripodot.
Látom, hogy ez részedről is csak egy próbálkozás, de még sokat kell fejlődni. A lány csizmáján, arcán sztem jól néz ki, de a fák körül, és a ló lábánál szörnyő. Olyan, mint vmi nagyon elvadult kromatikus aberráció. A jövőben próbálj olyan trükköket alkalmazni, amiről egy avatatlan személéődő nem mondja meg, hogy trükk.

kikó válasza:
Kösz a jó-tanácsokat, igyekezni fogok :)

adott pontszám: 3
2011. július 7. | 16:28 | udia

Ha valaki engem nézett volna mikor először megláttam a képet, furcsán nézett volna miért forgatom a fejem. Engem nagyon zavar a dőlése a képnek, az látszik, hogy tudatos, de túl sok sztem.
A másik a fehérítés a ló nyaka és a fa körül, szerintem nagyon nem illik a képbe, vagy az egész eget kellett volna feldobni vagy az egészet hagyni, mert így nem természetes :(

kikó válasza:
Köszönöm hogy írtál, most nem részletezném az okokat, de ha megnézed, már írtam párszor:) Mégegyszer köszi hogy szakítottál rám időt, szép fényeket!!!

adott pontszám: 3,6
2011. július 5. | 01:18 | jacare

Szia. Ne haragudj meg, de miért kellett a képet ennyire szanaszéjjel fotóboltolni? Az ég valami borzalmas mű lett, illetve a fények is. Kár érte, mert amúgy tök jó a kompó meg a nézőpont is, leszámítva a kilógó kantárt és csizma orrot. Mindenképp tudatos, de az utómunka nekem összességében túl sok. Szép fényeket!

kikó válasza:
Köszönöm hogy megírtad a gondolataidat, igazából okkal tettem fel a képet így szétcsapva, gondol6od...(nem volt 1szerű minden jóérzésnek ellene tenni). Szép fényeket!

2011. július 4. | 12:12 | sly_reloaded

hát ez borzasztó... :((

kikó válasza:
Köszönöm, hogy szakítottál rám drága idődből! Szép fényeket! ;)

adott pontszám: 3,9
2011. június 12. | 06:21 | harminchat

Szia! A címet nem igazán értem, hacsak nem a paci óvatosan benyúló fejéről van szó...
Nem tudom milyen lehetett az eredeti kép, de ezzel az utómunkával azt hiszem inkább rontva lett rajta. Tetszik a döntött nézőpont és kedves a beállított jelenet, talán egy picit szűkös a vágás, a bal oldalhoz viszonyítva. A fények néhol erősnek tűnnek, ellenben nagyon hangulatos a távolba mutató árnyék. Ami fő gond lehetett az az égbolt világossága. Sajnos az utólagos sötétítéssel a mumusnak tartott HDR-es hatást sikerült elérni. Számomra leginkább a türkiz és a szürke együttes jelenléte és a látványos aura miatt nem szimpatikus. Mennyivel más lenne ez a fotó, ha a háttérben valódi sötét felhők úsznának...persze ez szerencse kérdése....
További jó fotózást!

kikó válasza:
Az eredeti alapban természetesen ugyan ez. Kísérleti kép ként, gyakorlatilag betöltötte a "feszegető" reményeimet. De sokat tanultam az érkezett kritikákból is, amik, túlélesítésről, és tsa. szóltak:) Mert ha pontvadászatra tettem volna fel, akkor tuti nem lennék tiszta:))Ja nem mumus a HDR, nekem baráttom...OK csinnyán kell bánni vele, de ez minden. Szép fényeket neked!

2011. június 9. | 12:42 | pitkin82

Szia!
Nem muszáj szögkereső.
Sok fotóst láttam már, fekve fotózni.
(Magam is néha így érem el amit szeretnék:) )

kikó válasza:
Jó nyilván nem a szögkeresőn múlik, sokszor fetrengek mint itt is...Ezt a körülmények határozzák meg, na meg azt is hogy mibe tenyerelünk bele:)))

adott pontszám: 2
2011. június 7. | 23:05 | NZsuzsi

A dőlés teljesen hibás koncepció semmit nem ad a képhez véleményem szerint nem erősit és nem gyengit semmi pluszt nem hordoz, de egy ilyen témánál értelmetlennek is találom. Sajnos az eltúlzott utómunka minderre még rátesz. Óvatosan kell bánni az effektekkel mert vékony a határ és néha mint itt is elvesz az értékből és nem hozzáad. Gyönyörű modelljeid voltak. Azt gondolom a téma ilyen "erőszakos" tálalása rossz irány. Kecsesség és báj jellemzi őket de az erős szin és HDR-es hatás mindenen eluralkodik. Az aurák átvették a főszerepet és agyonnyomják a főtémád.

kikó válasza:
Köszönöm az őszinte véleményt, szép fényeket!

2011. június 7. | 23:04 | Geni

Azt még megkérdezném,hogy ezt a képet valamiféle tesztnek tetted fel? Csak mert a galériádat nézve, a képeid általánosságban sokkal kreatívabbak, mint ez....?

kikó válasza:
Vékony a mezsgye az ízlésvilágok közt, a modelljeimet is annak szellemében válogatom, hogy mit akarok a képpel kifejezni. Itt alapban tapogatózás volt a végletek közt, így könnyen megtalálom a közepet.Ja meg érdekesek a kritikák is. Kb annyira eltúlzottak, mint a kép:))Nem magadra venni, mert te elég konszolidáltan nyilatkoztál). 200 felvétel van a témáról, és modelljéről, az sem véletlen hogy pont ezt pécéztem ki. Szép fényeket!

adott pontszám: 1,1
2011. június 7. | 21:03 | KutasiKovács

Amikor megláttam ezt a képet, arra gondoltam, hogy valami hdr fetisiszta betört az otthonodba, revolvert tartott a fejedhez, és halkan, suttogva, "csináld, csináld" felszólítással kiélvezett minden pillanatot. Jó dolog egy segédszoftver, ezt nem vitatom, de van egy határ, amit nem szabad átlépni. Te sajnos megtetted.
Nekem már a túlságosan feszes alapkép sem tetszik.
u.i.: komponálj...
Minden jót!

kikó válasza:
Köszönöm az intelmeket, és a búzditást! Szép fényeket neked is!

adott pontszám: 1
2011. június 7. | 20:57 | Geni

Előre elnézést kérek,de ez nálam,a totális egyes kép. Az effekt a végletekig túl van húzva,nagyon zavaró. A napszakból adódóan,a fények igen erősek voltak,és ez a lány arcán nagyon látszik. A témaelhelyezés teljesen hibás. Tudatos szerkesztésről meg nem is beszélhetünk. Illik ilyenkor javítási tanácsot adni,de az igazság az,hogy az egész képet meg kéne ismételni úgy,ahogy van. Hozzátenném, hogy ha nincs lehetőség megismételni,akkor az effekt mellőzése is nagy előrelépést jelentene a fotó számára. Ez így sajnos téves út.

Üdv.!

kikó válasza:
Köszönöm hogy benéztél, es vetted az időt nem kímélve hogy megoszd a nézeteidet. Szép féyeket!

adott pontszám: 3
2011. június 7. | 20:56 | unterhaltung

Szia. Csinos modell, jó idő, egy szép ló. Minden adott egy ütős fotóhoz. Szerintem itt több apró hiba is van, ami miatt nem tud igazán erős lenni az összhatás. Először is, vagy sokkal szűkebbre kellett volna komponálni, hogy koncentráltabban összehozza a lányt és a lovat, vagy több teret hagyni körülöttük, mert jelenleg olyan érzése van a nézőnek, hogy mindenből le lett vágva egy kicsi ami csak megjelenik a képen. A fények színe szép meleg, (bár kicsit talán túl sok az arcon) az árnyékokból úgy látszik kb. fél óra múlva lettek volna igazán szépek (amennyiben épp lemenőben van, és nem felkelőben). Az átlós szerkesztés jól áll ennek a póznak, az aurásító effekt, viszont nem ide való.. Elviszi a térbeliség érzését részben azért, mert a nyilván távolabb lévő fa koronája és a ló feje összeolvad miatta.
Ez a véleményem tisztelettel.
Üdv.:
Boldizsár

kikó válasza:
Köszönöm a véleményedet, sok igazságot mondtál, legközelebb szem előtt tartom őket. Szép fényeket!

adott pontszám: 4
2011. június 7. | 20:22 | balu760

Szia. Nagyon szép lenne de túl kicsiben tetted fel. Élethűen jók a színek. A ló is elég nyugodt és jókedvű hangulatot sugárzó. Normális élesség. Kár viszont,hogy a lónak a füle nincs teljesen benne a képben. Apró hiba a túl kis méret de amúgy jó. Üdv.

kikó válasza:
Köszi a kritikát. Kösz a pontot, legközelebb jobban akkor ;)
szép fényeket

adott pontszám: 3
2011. június 7. | 20:18 | andrasmihaly

hello,
erdemes lett volna kiemelni dof-fal a modelt es a lovat a kornyezetbol, hogy ne a fejukbol nojjon ki egy fanak a koronaja, egyszeruen annyi kellett volna hogy nem 18mm-en hanem 105-135mm lovod meg ugyan ezt a kepkivagast.
a dontest nem igazan ertem miert volt ra szukseg gondolom igy probaltad erdekesse tenni a kepet.
a legfeltunobb hiba az a nagyon csunya utomunka amit nem igazan ertek miert is volt ra szukseg, szep hosszuarnyekos kesodelutani fenyeid voltak kar volt igy belenyulni, fa korul iszonyat aura stb... de gondolom ezt te is latod.
udv: Mihaly

kikó válasza:
A képen minden szándékos, a vertikál a feszültség támogatására szól, nem utolsó sorban hogy az árnyék is szerephez juthasson(balansz).Köszi Mihály, szép fényeket.

adott pontszám: 3
2011. június 7. | 20:08 | deadness

Sajnos ezt a képet én mar majdnem a "kerülendő út" kategóriába sorolom a fejemben. Ez a HDR toning dolog csak nagyon finom mértékben mutat jól, ez itt nagyon erős. Ezek a jellegzetes aurák uralják az egész képet. Régebben nekem is volt 1-2 ilyen jellegű próbálkozásom, de hamar leszoktam róla :)

Sajnos ez most olyan, mintha egy átlagos képet a technika segítségével probálnál feljavítani.

Más hibákat is látok:

- kompozíció: a fa a ló és a modell fejénél, alul levágtad a csizma orrát és felül a paci fülét

Az élességet rendben látom, a helyszín is jó, szép a modell és a ló is. Őket viszont neked kellene a legelőnyösebb formájukban bemutatni és ez szerintem itt nem sikerült maradéktalanul.

Ez a hdr toning cucc nagyon jó, de csak finoman... Hogy segítsen a képen és ne átalakítsa azt valami egészen mássá.

kikó válasza:
Köszi a megszívlelendő tanácsokat, és szép fényeket!

adott pontszám: 3
2011. június 7. | 18:58 | Alexander Nevermind

<3
Szia,
Nem lenne rosz ötlet, de a kivitelezésbe csúszott pár hiba szerintem.
A vágás lehetne szűkebb is meg tágabb is, de ez a köztes megoldás pont nem lett jó
Így inkább zavaró a sok belevágás mintsem adna a képhez.
Ez az aura ami megjelenik a körvonalaknál szintén nem ad a képhez.
A döntéssel kapcsolatban is vannak kérdőjelek bennem, szerintem ez sem indolkolt.
A hölgy csinos, a ló szép én még próbálkoznék ezzel a témával.
Üdv. Krisz

kikó válasza:
Egy hasonló kísérletezés, mindig megosztja a véleményeket. 200 képes sorozatból választhattam volna nyilván a mindenkinek tetsző kategóriát, de nem zavar ha akadnak akiknek éppen nem tetszik. Lehetett volna szűken vágni, de az már nem ez a kép. Köszönöm hogy írtál, szép fényeket.

adott pontszám: 3,5
2011. június 7. | 18:42 | pitkin82

Szia!
Én ezt a képet akkor tudnám jónak mondani, ha:
1.még jobban alulról fotózod
2.A lóhóz közelebb mész és a nő felé irányítod az obit, hogy mindkét ,,modell" szépen benne legyen a képen
3.Én nem dönteném meg ennyire a gépet.
4. Nem HDR-ben készítem el
5.Nem ilyen kicsiben vágom meg

kikó válasza:
Mindegyik variáció létezik, talán azokat is felteszem, kivéve a békaperspektívát, mert éppen nem volt szögkeresőm. Kösz a tanácsokat, szép fényeket neked!

adott pontszám: 3
2011. június 7. | 18:39 | simike

Szia.Szeretem a lovakat, ezért sajnálom hogy levágtad a fülei hegyét.Tudom hogy nem csak az állatról szól a kép, de a hibái elnyomják a témát.A kép kidolgozása is elnagyolt ,mindenhol aura látható.Kicsiben is tetted fel de normális méretben a hibák még jobban látszanának.Szép fényeket.Üdv.

kikó válasza:
Köszi szép fényeket neked is!

2011. június 7. | 18:35 | h.rom

Nekem sem tetszik, kikó.

kikó válasza:
Hát nem is tetszhet mindenkinek, de téged azért futurisztikusabbnak gondoltalak;) Szép fényeket!

adott pontszám: 2
2011. június 7. | 18:20 | Mikrobi1989

Üdv. Bocs ez ez sok helyből vérzik, belevágtál a lány lábába, a ló fülébe de a lót se igy kéne vágni a nyakánál, de ez az aurás környezet valami iszonyú már bocs, visít a fotóról. A képet nagyon kiméretben töltötted fel, minimum 900 pixel lehetne.
Ami pozitívum hogy éles a fotó, sajna többi már nem sikerült. Nem tudom hogy több képből van, vagy csak egyből, de inkább hagyd eredetibe ha ennyire aurás lesz, vagy pedig maszkolással pontosabb munkát végezni.
Szép fényeket.

kikó válasza:
Köszi a sok(k) tanácsot, HDR nek készült, azért aurás. Hát éles képet manapság nem művészet csinálni, ezt nem is veszem motiválónak:) Neked is szép fényeket!

2011. június 7. | 18:05 | Sántika

Jaj de kár, hogy így elrontottad a HDR-rel! :(

kikó válasza:
Nem rontás kérdése, így akartam. had jöjjenek a jobbnál.jobb kritikák. Köszi hogy benéztél! Szép fényeket.

adott pontszám: 5
2011. június 7. | 18:01 | blaise21

Szia! Nagyon merész a beállítás, de tetszik! A színek erőteljesek, de épp nem tartom túlzásnak őket! Utómunka is renben van, igaz határon, de nem túl sok! (Utómunkában nem szerepelt Oloneo program véletlenül? Az dolgozik hasonlóan.) Szép fényes a ló szőre, egyben van a kép összhatása, úgy érzem, nekem megér egy ötöst! Érdekes hangulata van! Üdv! Balázs

kikó válasza:
Kösz a kedves hangvételt, sokkal rosszabbra számítottam...Nem szerepel a kezelő-Prg.közt Oloneo, viszont PS5 igen. Köszi a merész 5öst;) Szerintem egyedül is maradsz ezzel a pontszámmal:))Téged megelőző kritikában túlélesítést róttak fel:) Na mindig tanul a ember nem? :) köszi, és szép fényeket!