BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,12
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. május 9. 23:02
  • érzékenység: ISO200
  • fókusztávolság: 210
  • objektív: Canon 100-400 L EF
  • rekeszérték: 1/11
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Soltvadkert
Soltvadkerti tó

Naplemente előtt 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. május 13. | 00:44 | harminchat

Végigolvastam az értékeléseket...tényleg megosztó, de talán Espiritu írta meg legtömörebben. Nem tudom jársz-e még erre, ha igen próbaképp nézd meg egy rövidebb gyújtótávolságú fix objektívvel. Szerintem úgy meglenne végig az élesség.
Köszönöm szépen a kreditet, nagyon örülök, hogy picit segíthettem!
Szép fényeket!

viewpoint válasza:
Ok, meg fogom tenni, és szívesen:-).

adott pontszám: 3,9
2011. május 12. | 14:45 | harminchat

Szia! Ez a látvány a tóról kicsit olyan, mint egy távoli igéret. Látszik, hogy szép a nádas, remek kékséggel fodrozódik a víz a távolban, de mindez csak elmosódottan. Az előtérben pedig a hideg fényekben pihenő csónakok, a köznapi színeket is néhol nélkülöző vízfelszín. Sokkal mesélőbb, hívogatóbb lenne a kép, ha másként esnének a fények, nem lenne ott a vizen az a világos részlet.
Nem kell minden tájképnek festőinek, szűrőkkel színezettnek, művészi fekete-fehérnek lennie, de talán mert már ezekhez szoktunk, itt most eléggé rejtve marad a hangulat, kevésbé megkapó a látvány.
Szép fényeket!

viewpoint válasza:
Köszönöm az értékelésedet. Mint biztos láttad, elég megosztó volt a kép:-)), de azt nem bánom. Na most a Te értékelésedről: Amikor a kész képet néztem, kicsit javítottam (tonus, élesség, és kis shadow, úg yéreztem elég jó a kép. Azokat elolvasva amit írtál, hááát, mint igaz, mind stimmel, úgyhogy már kiscit másképp látom. Na ezért érte meg feltölteni. Köszönöm a figyelmedet.

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2011. május 11. | 21:10 | Espíritu

Szia!
A tudatosságot mindenképp érzem a képeden, mert fel van építve a kép, van tagolása. A sötétebb kikötőből és ladikoktól vezeted a néző tekintetét kifelé, a fénybe.
De engem a minőség gyengesége leránt a mélybe... egyszerűen nem tudom kellőképpen kiélvezni a képet.
Élesség nem tudom hol van. Részlettelen is. A nádas teljesen szétesett.
Szóval nekem a kép élvezetéből sokat vesz el a minőség, ami a az élesség hiányában, furcsa színekben és részlettelenségben mutatkozik meg...

viewpoint válasza:
Na most abban férne rám egy kis okítás, hogy pl ez a képminőség miért lett ilyen? A gép jó, az obi is, akkor mit rontottam el. Azt pl. hogy nem állványról fotóztam? Vagy a tömörítés volt a ludas? Én az eredeti képen egyáltalán nem éreztem hogy ennyire gyatra lenne a kép minősége. Ha ezekben adnál némi tanácsot, akkor azt megköszönném! Ezért vagyok itt.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2011. május 11. | 08:31 | Álomfejtő

Igen, miután megírtam a pontozott értékelésemet, elolvastam a többi hozzászólást is -ezért is ment a következező "döbbent" néhány sor... de ha utánna olvasol abban, amit elsőre írtam -milyen érdekes az is, hogy még mielőtt láttam volna, mit írt Alex, éppen azt fejtegettem Neked, hogy számomra pont hogy nem mesél és nincs élménye a képnek... vagyis próbáltam "összerakosgatni", mit is látok -kár, h Alex pont nélkül írt.

Én viszont szívesen kivonatom ha gondolod, mert tényleg nem a kreditvadászat volt a célom, (és tartalékaim is vannak bőséggel) pusztán ezt a képet gyengének érzem és éreztem, mert lehet, Te így akartad - mégsem harmonikus és vágykeltő, hogy ott lehessek... ahogy egy ilyen jellegű fotótól megkívánná az ember.
De minimum küldök most egy kis ellátmányt, hogy megtámogassalak abban, tölthess újra ...
Amúgy meg szimpatikus a hozzáállásod, köszönöm szépen !
:o)
Szépeket !
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

viewpoint válasza:
Köszönöm a kreditet, és hagy a fenébe a pont kivonást. A kiesés nem fenyeget, a célom tényleg a tanulás. Azt soha nem veszem zokon, ha valaki korrek értékeléssel pontoz le. Ellenkezőleg egy ilyen értékelésből, mint a Tied volt (bár persze nem jó a hiúságomnak:-)), de ebből sokkal többet lehet tanulni, mint az ötösökből. Kösz mégegyszer a figyelmedért, meg a kreditért is, bár kreditjeim vannak, de az mindig jól jön.
Üdv, és szép fényeket!!

adott pontszám: 5
2011. május 10. | 22:42 | globeeye

Nyilván ez egy amolyan megosztó kép lesz. Lesz aki lehúzza, lesz aki nem. Nekem tetszik, elsősorban a fények, és a színek miatt, bár van egy HDR-es beütése. De Nekem tetszik a szerkesztés is, a keretezés a növényekkel, és az alagút végén a fény, a remény. Szóval nekem tetszik

2011. május 10. | 15:52 | Álomfejtő

...és most értetlenül állok - Neked ennél sokkalta igényesebb munkáid vannak a galériádban...,
igen, én is beugartásnak érzem e képet.
A történet nekem most nem szól... és én sem vagyok még eléggé tapasztalt, hogy a megfelelő helyen keressem a mögöttest Mindenesetre az a véleményem, hogy ez most nem emeli a színvonalat sem az oldalon sem a galériádban... Sajnálom.

viewpoint válasza:
Semmi baj, én nem a sértődős, hanem a tanulős fajta vagyok:-)), és a figyelmedet köszönöm, meg perszeaz értékelésedet is!!

adott pontszám: 2,5
2011. május 10. | 15:46 | Álomfejtő

Valami nagyon elbillent a színvilággal itt... szürke égbolt, alexpós csónakok, valószínűtlenül sárga és részlettelen nádas. A központi fények sem szépek, nincs látványos tükröződés, nincs naplemente hangulat - pedig ezt mind adnia kellene a képnek... sajnálom, így erősen tucat-ízű a látvány. Hiányzik az élmény, a hangulat, az igazi fények, a táj hiába szép, ha a kép nem mesél.... ne haragudj.

viewpoint válasza:
Olvasd el lsz. Alex értékelését:-))), megmondta:-))

2011. május 10. | 11:18 | Alexander Nevermind

<2
Szia, Ez egy beugratós kép...Azaz ez megint szerintem tipikusan olyan fotó, amit ha valaki hirtelen felindultságból, avagy "fiatalos" hévvel megnéz és értékel akkor akár 2 pontot is nyomhat rá...
Na de ha esetleg az oldalon található idősebb és tapasztaltabb fotósok mintájára mögé néz a képnek, akkor nagyon apró és egyedi dolgokat vehet észre, és megtalálhatja az esetlegesen felmerülő kérdésekre a válaszokat.

Szóaval jobban megnézve ennek a képnek sztorija van, szépen felépítetted a képet, szerintem minden meg van tervezve gondosan. AZ árnyékos részből kilátunk a fénylő nádasra, mintha keretben lenne. Tetszik a csónakok ritmikája, tetszik a vágásod, a komponálásod is.jól jöt pár hullám a vízen, az is tesz a képhez.
SZóval szerintem ez jó kép lett.

Üdv. Krisz

viewpoint válasza:
Kösz, kár, hogy nem pontoztad, mert t többiek elég fiatalos hévvel tették:-))

2011. május 10. | 08:52 | najó

volt egyszer a kezemben egy ilyen gép, na ez akkora darab, hogy egy embert is agyon lehet vele ütni, hát még ezzel az L -es ágyúval már akkora durung lehet, hogy két embert is agyon lehetne vele csapni.....

bocs a kitérőért, de ezt a minőséget amit erről a végtelenül egyszerű trémáról produkáltál, ezzel a "csodagéppel " ezt bármelyik régi kiskompakktal überelni lehet.
1 pont részemről-üdv!

viewpoint válasza:
Na jóóó, de azért olvasd el Alex értékelését is, csak úgy érdekességből:-))