BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,85
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. április 24. 16:25
  • objektív: Sony DT 18-55mm F/3.5-5.6 Sam
  • Készítés helye (ország): Magyarország
A "Színek" begyűjtése

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2011. május 6. | 16:04 | Particular

Szia. Ezt a begyüjtést nem kellett volna erőltetned.
Így FF ben borzasztó számomra. Itt inkább hátrány mintsem hozzá tenne a kép értékéhez. A háttér is nagyon zavaró. Sokkal homogénebbnek kéne lennie, hogy kiemelkedjen belőle a téma. A téma választás nem rossz.

m-a-r-k válasza:
Köszi,hogy értékelted!

adott pontszám: 3,8
2011. április 26. | 17:20 | szemesus

A cim valoban nagyon otletes. Kar, hogy a fekete-feher kivitelezes miatt az eloterben levo virag es a "szinbegyujto" csaknem elvesz a hatterben. Ettol fuggetlenul maga az otlet szerintem remek es a tovabbiakban szep fenyeket kivanok!

m-a-r-k válasza:
Köszönöm,hogy értékelted!

adott pontszám: 3,9
2011. április 25. | 04:37 | harminchat

Szia! Ügyesen dolgozik a méhecske, az utolsó cseppig kiszívta a színeket, nem maradt csak fekete és fehér. Hanem a formák így már kissé bajban vannak, nehéz megélniük a mozgalmas háttér hullámverésében. Mennyire szép a bal alsó sarok kitárulkozó levélhármasa, de fölötte a virágok életlenségük és a háttér egyező színe miatt szinte teljesen elvesznek. Talán egy koncentráltabb vágás jobban hozná a lényeget, a dolgos méh nekifeszülését az utolsó virágkehelynek.
Érdekes elgondolás az ff. konverzió, ami a virágfürt szép szürkéi miatt jól is működne.
További jó fotózást!

m-a-r-k válasza:
Hali!
Igen tudom ,máshogy kellet volna vágnom,meg ott helybe szerkesztenem.A levél hármas miatt szerkesztettem így mert azok nekem is szemet szúrtak.
Köszönöm hogy értékelted!

adott pontszám: 4
2011. április 25. | 00:42 | odri77

Nagyon vegyes érzelmeket vált ki belőlem a képed. Hihetetlen jó az ötlet, ami a címet és az elkapott méhecskét illeti. Nem látom eléggé élesnek, és minél többször nézem meg, annál jobban hiányzik a színe, ami ugyan a téma és a cím miatt nagyon jó, de mint fotó, így nem mond sokat. Szóval gyűjtsd csak be azokat a színeket, mert kell az ide:)
Egyébként azon is gondolkoztam, hogy vajon hogyan jutott ez az eszedbe?! Mert hiányossága lett a fotónak amikor elkészült, és ezt hoztad ki belőle, vagy szándékos volt? Erre kíváncsi lennék.:)
A figyelmet azt mindenképpen felkeltetted:)

m-a-r-k válasza:
Szia!
Színesbe nem is dolgoztam vele sokat, egyből át raktam fekete fehérbe,meg tetszett,a méh teste FF-be,meg hogy alapvetően nem így látod ezt a helyzetet,hanem színesbe.
Köszönöm,hogy értékelted.
Üdv!

adott pontszám: 4
2011. április 24. | 20:38 | murypeti

Szia! Meg kell mondjam, elég merész ötlet volt a ff alkalmazása egy ilyen jellegű képnél. Nem gondolom, hogy rossz lenne az ötlet, de talán a kivitelezés nem sikerült a legjobban. Picit erősnek érzem a fényeket, illetve a hátteret tartom nagyon zavarónak. Elmosott ugyan, de a főtéma virágával nagyon egybefolyik, egybeolvad. Nem jó a főtéma mögötti világos rész. Ez persze nem hiszem, hogy a ff miatt van, szerintem színesben is zavaró lenne, de talán nem ennyire. Ebben nem vagyok biztos.
A képkivágás egy kicsit lehetne szűkebb az arányokat megtartva, mert a méh elhelyezése jó.
Összességében jó ötlet, de számomra nem tökéletes.
Üdv, Péter

m-a-r-k válasza:
Hali!
Igen,már mondták,hogy túl sok a háttér,és hogy szűkebb vágás kellet volna.
Köszönöm,hogy értékelted.
Üdv!

2011. április 24. | 20:12 | Gyufa96

Zseniális
(ez jutott először eszembe :D)


m-a-r-k válasza:
Köszi!
Örülök,hogy tetszik neked,már megérte föl rakni.

2011. április 24. | 19:56 | Alexander Nevermind

<22
Szia,
megmondom őszintén, hogy ilyen fotót még nem is láttam tán fekete fehérbe konvertálva.
Az ilyen képeket a tavaszi meleg színekkel szoktuk meg.
A téma maga elég szokványos, gyakran látni ugye ilyen pillanatot, és ezen csavartál egyet a fekete fehérbe helyezéssel, ami ebből a szempontból sikeres ötlet volt.
De, mégis azt kell írjam Neked, hogy összességében mégsem lett jó az összhatás, furán néz ki a képed, mintha vibrálna a szemem amint nézem. gondolom a sok fény, ahol világos lett a képed, mellette a fekete árnyékos foltok, éles és életlen felületek vegyes elegye valahogy furán hat ebben a fekete fehér megvalósításban.
Lehet visszafogottabb, másabb tónusú FF -el jobban mutatna.
Így kicsit zavaros lett.
A szerkesztésed is rásegíthet erre, kissé sok a tér a modelled mellett, körül, mintha kicsit elveszne a darázs.

Szóval ez jutott eszembe a képre nézve.

Üdv. Krisz

m-a-r-k válasza:
Hali!
Hát igen szűkebb szerkesztés nem ártott volna,de azért örülök,hogy valakinek tetszik hogy FF lett ,amúgy lehet hogy nem természet kategóriába kellet volna raknom.

adott pontszám: 3,2
2011. április 24. | 19:15 | electrobotond

Udv! Kivancsi lennek hogy mutat szinesben, mert ez igy nekem nem nagyon tetszik. Nem sikerult valami jol a konverzio, nem tudom mennyit lehetett volna tenni annak erdekeben, hogy a tema jobban elvaljon a hattertol.. Soknak erzem a rikito vilagos reszt is. Remelem nem veszed roszneven a pontozast!

m-a-r-k válasza:
Hali!
Köszi hogy írtál!
Akkor szerintem majd föl rakom színesbe is.
üdv!

adott pontszám: 3
2011. április 24. | 18:59 | Szépfiu

Hát a színek eltűntek az tuti. Sajnos a fények erőssége nem hagyja a fotó szépségét érvényesülni.Itt a színeknek is nagy szerepe lenne ,de sajna hiányoznak.
Üdv

m-a-r-k válasza:
Köszönöm,hogy értékelted!
Nekem nem hiányoznak a színek.

adott pontszám: 3
2011. április 24. | 18:46 | kalman.kenesei

Szia. szép kép lenne, de részemről nem áll jól neki a FF, És túl expósnak is tűnik.

m-a-r-k válasza:
Hali!
Direkt lett ilyen expos és fekete,az eredeti színes.

2011. április 24. | 17:49 | szega

Szia! Érdekes ötlet, de hogy őszinte legyek nem érzem működőképesnek. Természetfotó mivoltából nálam színesben sokkal működőképesebb lenne, így viszont elképesztő hiányérzetem van. Pontot nem adok rá, mert amit kitaláltál azt jól valósítottad meg, ilyen szempontból rendbe van a kép. Csak maga az ötlet furcsa. Remélem nincs harag :) További jókat!

m-a-r-k válasza:
Hali!
Köszönöm hogy írtál!Most döbbentem rá, hogy nem a természet kategóriába kellet volna raknom,hanem inkább az egyébbe.

2011. április 24. | 17:42 | newgam

Szia! Én talán megvárom, hogy jobban belemásszon az egyik sziromba, nekem "nyugodtabbnak" tűnne a kép, ha nem dőlne hanyatt a méhecske. A háttér kellően mosott, csak amit nézni szeretnénk, az arányaiban apró.
Javaslat miért is, ha te így érzed jónak...
Ha mégsem elég jó a képed, akkor nem mentél elég közel. Capa szabadon;)
Üdv! G

m-a-r-k válasza:
Köszönöm ,így már értem hogy mire gondoltál,és belátom közelebb kellet volna mennem,köszönöm,hogy foglalkoztál vele.
üdv!

2011. április 24. | 17:35 | fotósakaroklenni

Hello!

Nem-nem-nem! Itt a tavasz, a színek, az üde zöld s a hozzá tartozó ezernyi színek kavalkádja! Ne rontsd el egy ilyen színtelenítéssel! Én a helyedben meghagytam volna színesre, mégpedig úgy, hogy a balközépen-elöl belógó homályos virágot levágnám, és egy szép méhes fotó lenne belőle. Megtehetnéd, hiszen a háttered szépen mosott és éles is a kép, ha jól látom. Nem lenne tucatfotó, mert látszik a szájszerve, ahogyan épp kóstolgat és van a fején egy valami belőtt frizurára hasonlító pamacs. Persze ez csak lehet, hogy a fakításnak kösznhetően látszik így. Most pont nélkül. mivel nemtudom eldönteni hogy mit is gondoljak és lepontotzni nem akarom. :)

Üdv! Máté

m-a-r-k válasza:
Hali!
Köszönöm hogy írtál!
Az eredetei kép színes,n raktam át fekete-fehérbe,nekem így sokkal érdekesebb,mivel nem így látod a színeket valóságba.A vágással kapcsolatba jó ötleteket adtál,köszi!Szerintem nem évszak szerint kell fotózni,ha most egy téli képet raktam volna föl,akkor az még lehetne szép még ha tavasz is van.
üdv!

2011. április 24. | 17:08 | newgam

Ha úgy érted, ahogyan én is gondolom, akkor nemcsak a színeket gyűjtötte be a szorgos méh, hanem te is "begyűjtötted" a témát. Így elvész a háttér sokaságában és a szerkesztése sem az igazi. Inkább színesben...
Üdv!.

m-a-r-k válasza:
Hali!
Köszi,hogy írtál,szerintem nem vész el annyira mert a háttér elég homályos,hogy ne olvadjon össze a méhvel,szerkesztési problémái azok lehetnek,de amúgy nekem így tetszik :),te hogy szerkesztetted volna.
üdv!