BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,97
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. április 14. 14:29
Vallomás

Nagyon régóta nem töltöttem fel képet, remélem méltó a kép a "visszatéréshez"... :) A kép minden eleme saját készítésű, az effekthez használt gyűrt papír háttér is! A kép az 1910-es évek hangulatát és divatját hivatott visszahozni, bemutatni, ezt az életérzést próbáltam odavarázsolni! Remélem sikerrel! :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. május 9. | 21:12 | acu539

Az Érzést sikerült odavarázsolni. Tökéletes kép a vissza téréshez, és valóban hozta az 1910-es évek hangulatát. Nagyon szép.
További sikeretket!

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszi

adott pontszám: 4,5
2011. április 17. | 22:31 | Brida

Igen sikerült! Én úgy néztem meg a képet, hogy nem olvastam el a leírásod, és rögtön az 1920-as évek jutott eszembe. Tetszik a színválasztás, ami harmonizál a korral, amit be akarsz mutatni. Nagyon jó a szűk vágás, és a homályos háttér. Egyedül a kalappal van gondom, ami egy kicsit takarja a jobb szemet, ill. le is árnyékolja. De összességében remek fotónak tartom, engem elvarázsolt.

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm az értékelést, és a kommentet! :)

2011. április 17. | 16:51 | ripet

Örültem! Kíváncsi vagyok jutsz-e vele valamire. Ha valami azért toljad csak felfele :)

-[ Nagyi ]- válasza:
:)

2011. április 17. | 16:18 | ripet

Természetesen nem vitatkozni akarok veled, minthogy nem is tudok, mert még nem "öregítettem" meg fotót, de rákerestem én is, mert kíváncsi voltam, és az első amit találtam ez a link volt: http://www.webdesign.org/photoshop/photo-editing/old-photo-effect.15840.html

Az effekt szerzője szerint az első két lépés a deszaturáció és az életlenítés, aztán jöhetnek a textúrák. Nekem tetszik, ahogy a linken levő képet öregítik. Hozzá kell tennem azért azt is, hogy nem biztos, hogy minden témának jól áll ez a fajta öregítés. Nyilván a portréddal sokkal finomabban kell bánni, de lehet, hogy tényleg érdemes ezzel is játszani...

Azért továbbra is nagyon tetszik :)

-[ Nagyi ]- válasza:
Zsírkutya! Tudod, a jó pap holtig tanul. Köszi a linket! Örülök, hogy egy kicsit kutakodásra sarkallt a fotó, már megérte, így mindketten tanultunk valami újat! :)
Szép napot!

2011. április 17. | 14:22 | ripet

Nagyon szép! A modell, a beállítás, a háttérválasztás, mind remek. Szerintem viszont a régies törekvés nem igazán jön. A minap fogtam kézbe nagyapám gyerekori portréját, és valahogy az egészen más. Talán sokkal kevésbbé éles. Lehet, hogy tónusszegényebb, és az elszineződés is sokkal érzékelhetőbb. Igazából nem is tudom, hogyan kellene, de erről valahogy nekem nem jön az a hangulat...

A többi nagyon is rendben van! Nagyon is!

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszi ripet! Elég sok technikát néztem, hogy hogyan öregítsük a fotókat, de az életlenítés és tónusok eliminálása nem szerepel közöttük. Persze ettől még talán van értelme eljátszani vele! :)
Köszi, hogy benéztél, és véleményezted a fotót!

2011. április 16. | 08:47 | Dani77

Szakavatott nem vagyok, csak egy amatőr.Én írtam neked, hogy biztosan így kell hordani.De ha így is van, akkor is egy picit valahogy fentebb elrendeztem volna...csak ennyi. Jöhet a következő kép :)

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszi! :)))

adott pontszám: 5
2011. április 16. | 07:22 | patkost

Nagyon tetszik, hangulatos kép. Szépek a fények, a szalmakalap által a hölgy arcára vetett árnyék. Az egész sugároz egyfajta intimitást, amitől nekem még szimpatikusabb lesz. Gratulálok.

-[ Nagyi ]- válasza:
Köszönöm! Nagyon örülök, hogy tetszik! :)

adott pontszám: 4,9
2011. április 15. | 16:23 | Dani77

Nagyon jól sikerült, a füstfoltok sem zavarnak az arcon. Feltételezem, ha van kifogásolni való ezt említhették.
A kalap külön életet él, biztosan így kell hordani, de akkor sem az igazi így. Tökéletes a hangulata és a színvilág is pászol ahhoz, amit ami az elképzelés volt a kép mellet leírtak alapján. Gyönyörű modell, jó szerkesztés, hangulatos végeredmény.

-[ Nagyi ]- válasza:
Helló Dani!
Mindig öröm, ha egy szakavatott portrés véleményezi a képem! :)
Mi zavart a kalapban? Hogy túlzottan ferde, vagy hogy belevág a szembe? Alapvetően más állásban semmi nem látszana, nem tudom mennyire jön ez át a képen, de ez nem egy standard kalap méret, hanem egy kisebb verzió, amit éppen így hordanak. Nekem a kalap ilyetén módon történő lehelyezése éppen hogy érdekessé teszi a képet! De ez persze az én véleményem, tiszteletben tartom, hogy Te máshogy látod!
Köszi!

adott pontszám: 4,5
2011. április 15. | 16:03 | ngyuree

Szerencse, hogy nincs olyan apró hiba, mint a ruhacédula a nyaknál, és a hasonlók... :D Egyébként a hangulat nálam visszajött. A száját viszont kiemeltem volna jobban, bár ez csak az én véleményem.

-[ Nagyi ]- válasza:
Helló! Az árcédulára és hasonlókra odafigyel az ember... :)
A száj kapcsán írt kommented nem értem. Mire gondolsz, hogy kiemelted volna? Ennél erősebb rúzs csak a fekete lett volna, azt meg talán inkább mégsem. Szerintem ennél hangsúlyosabb szájat már nem illene a fotóhoz. Köszönöm, hogy véleményezted a fotót, még ha jelen esetben nem is egyezik a véleményünk, köszi, hogy benéztél! :)

adott pontszám: 4,6
2011. április 15. | 09:42 | Sucuka

Szia!

Alapjában véve nagyon jó kompozíció. Mivel nem igazán vagyok "jártas" a korhű dolgokban (hisz akkor még az apám sem volt még csak kósza gondolat sem :D ), de szerintem a kalap nagyon "meg van döntve". Amennyire én meg tudom ítélni, az effektek nagyon jól idézik a letűnt időket, a modell bája pedig az akkori nőket. Lehet hogy ez csak az én véleményem, de fekete-fehérben jobb lenne a hatása.
Különben meg gratulálok hozzá!

-[ Nagyi ]- válasza:
köszönöm az értékelést!
Nagyon sokat vacilláltam, hogy ff, vagy ez a verzió, de nekem ez sokkal jobban bejött. Ha majd lesz ismét szabad kreditem feltöltöm az ff verziót is. Kíváncsi vagyok, hogy arra több értékelés jön-e, és hogy az effektnek köszönhető-e, hogy kevesebben értékelték. Ettől függetlenül vállalom, hogy szerintem ez jobb kép! (Ízlések és pofonok)

adott pontszám: 5
2011. április 15. | 09:33 | Álomfejtő

Igen, nagyon eltalált az utómunka, valóban a századfordulós hangulat, a "bukjel-szoknya" és a finom dámák, a könnyed flörtök feelingje köszön vissza a képről.
Nagyon tetszik ezért ez a kidolgozás, hatásosan szép, kicsit nosztalgikus és egyedi portré.

-[ Nagyi ]- válasza:
:) Köszönöm az értékelést! Könnyed flörtök... Igen. Nekem a kép kapcsán, és ezért is kapta a Vallomás címet, az az érzés jutott eszembe, amikor a fiatal, csinos hölgy szemét lesütve nyugtázza, vagy veszi tudomásul, hogy szerelmet vallanak neki, van valamiféle ártatlanság a modellben, ami megfogott. Nem akarok feleslegesen belemagyarázni semmit, csak az érzéeimet írom meg... :) Köszi mégegyszer!

adott pontszám: 5
2011. április 15. | 05:05 | harminchat

Szia! A fotó nagyon tetszik! Legalábbis ha a papíreffektet nem nézem. Nagyon szép a modell, jó a ruhaválasztás, a gyöngysor és a falatnyi kalap is kedves kellék. A fakó színű háttéren valóban remekül mutat a papír régiesítő hatása, de az arcon, a dekoltázson és a nyak kecses vonalain meg fájóan rombolóak a foltok. Ha az emlékezés fájdalma volt a cél, akkor tökéletes, de valami kevésbé szürke, inkább csak körvonalaiban ható folthatás szerintem jobban mutatna.
Apróság. A vallomás attól még gyönyörű!
Szép fényeket!

-[ Nagyi ]- válasza:
Nagyon köszönöm! Azt hiszem nézek egy olyan verziót is, ahol az említett részeken radírozok egy kicsit! Köszi a javallatot! :)

2011. április 14. | 21:48 | KutasiKovács

Nekem ez most annyira nem, de Zsófiról mindig szívesen nézegetek képeket.

-[ Nagyi ]- válasza:
Az effekt miatt nem? vagy a kép úgy önamgában nem? Vagy kompozíció? Megköszönném, ha megírnád, hogy miért nem. Elfogadom, hogy így van, csak szeretném megérteni, hiszen ez a célja a feltöltésnek! :) Thx

adott pontszám: 5
2011. április 14. | 20:58 | stefankrause

Szia!
Nagyon hangulatos kisa gyönyörű képet készítettél, és a modell is bájos.
Illik ide ez a rusztikus , szépiás hangulat,mondhatni egyedi hangulatot teremt

-[ Nagyi ]- válasza:
Nagyon köszönöm, örülök, hogy tetszik! :)

adott pontszám: 5
2011. április 14. | 15:21 | cseresnyesbotond

Szia! Ez a kep elkepeszto! irigy is vagyok kicsit:P
Bar nem eltem 1910ben, sem akkortajt, de velemenyem szerint maximalisan visszarepit a kep abba az idobe, hangulatba! Nagyon igenyes munka, sok idot vehetett igenybe, hogy olyan legyen a vegeredmeny amilyen lett. Gratulalok!
Egy valami picit boki a szemem de nem tudom, hogy nekem lenne-e igazam ha belekotnek ezert csak megemlitem es kivancsian varom a valaszt ra:) Ehhez a finom holgyhoz(engedd meg, hogy ezzel a szoval eljek) talan nem egy ilyen kalap illik. Ez a szalmakalap nem uriholgyhoz illo szerintem, marpedig a holgy gyonyoruen kifestett szaja, frizuraja, elegans nyakeke arrol arulkodik, hogy igenn csak tehetos anyagi hatterel rendelkezik....olyan igazi uriholgyes.

Szep napot, udv Boti

-[ Nagyi ]- válasza:
Szia Boti! Köszi, örülök, hogy tetszik!Iszonyat sokat vacilláltam, hogy ff-ben töltsem fel, vagy ebben a verzióban, de végül-e mellett döntöttem, hogy meglegyen a hangulat. Ezek szerint átment!
Ahogy nézegettem az akkori korebeli divatot, a szalmakalap egy nagyon elterjedt kalaptípus volt, korra, nemre és anyagi státuszra való tekintet nélkül viselték. A délutáni illetve hétvégei, szabadban tett séták egyik elengedhetetlen eszköze, hiszen szellős, ugyanakkor véd a naptól, valamint akkor elvárás volt, hogy a nők hordjanak a fejükön valamilyen kalapot. Én ezeket az infókat találtam anno ezekre vonatkozóan, lehet, hogy egy hozzáértő gyorsan meg tudna cáfolni, de a netről ezt tudtam összevadászni! :)
Köszönöm, hogy értékelted a fotót!