BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
1,05
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. április 4. 16:02
tekintet

F11 ...ne keresd az éles pontokat...  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. május 20. | 15:10 | Minimanó

Szia!

Ne haragudj de nem tetszik a kép. Nem tudom mit szerettél volna ábrázolni. Túl sötét és nincsenek éles pontok, tudom írtad hogy ne keressem őket, de akkor mi a lényege? Talán ha a szemet élesebben árázolod akkor lenne benne egy kis varázs, de sajna így nem látok benne fantáziát.

adott pontszám: 1
2011. április 24. | 22:04 | electrobotond

Szia! Ez ma mar a masodik foto amikor nem ertem a keszitot mit akar bemutatni. Ne keressem az eles pontokat? Akkor hogy fogom latni a tekintetet ? Kek, de miert? Igazabol nem talalok benne olyat ami jo lenne. Gyenge, kerulendo, hibas ut, nemhogy ide de meg hard diskre sem valo. Ne haragudj, ez az oszinte velemenyem.

jazz válasza:
köszi

2011. április 6. | 19:51 | genesys

"szó nincs arról, hogy itt "trendi"-nek kell lenni..."
De igen! Trendinek kell lenni, mert mindig a kor követelményeihez kell igazodni, különben nem tudod a képeid eladni! A trendiségen belül kell valami kiemelkedővel, egyedivel előrukkolni!
Látod sokan a profik közzül meg sem próbálták kitalálni mit közvetít a kép, hanem gondolkodás nélkül rávágták az egyest! Mert vannak bizonyos íratlan szabályok amiket be kell tartani. Ezek a szabályok a kor függvényében változnak. Ez a trendi!
Én direkte nem pontoztam, megpróbáltam a tartalmat nézni. A kategóriaválasztással együtt nézni a képet pedig öreg hiba. A moderátorok ezért vonták ki a pontot az egyik véleményem alól, mert néztem a kategóriát is.

jazz válasza:
aha, no mindegy. akkor teszek fel egy fotót, ha nekem tetszik. lehet h rajtam kívül senkinek..., akkor így jártam.
köszönöm szépen a kimerítő válaszaidat!!!

2011. április 5. | 14:30 | Álomfejtő

Én is visszatértem, mert érdekelt a kép sorsa, a fotódat ért kritikák... és lenne pár segítő szándékú, hozzáfűzendő gondolatom még :

- nos itt szerintem nem a trendiség avagy nem trendiség a kérédses fő szempont -
sokkal inkább az, hogy
(és úgy gondolom, az oldalon is kevés még a tapasztalatod)
itt nem volt szerencsés a kategória választásod sem . Ha elolvasod az egyes kategória összefoglalásokat, láthatod, sokkal szigorúbb szabályok, más elvárások és szempontrendszerek vonatkoznak az értékelésnél egy portréra (én speciel a kategóriaválasztással együtt nézem mindig a képet a szánt, lehetséges mögöttes miatt)
- mint mondjuk egy digit. ill-re vagy egyéb besorolású képre... Gyorsan hozzáteszem, hogy én sem vagyok portrés ("fotós" is csak hobbiból) és éppen ezért az utóbbi két említett kategória által biztosított nagyobb alkotói szabadság okán szeretem főként a nem konkrét és "meghághatatlan" szabályokat nélkülöz(het)ő képeket. Ráadásul főként az első benyomás, érzelmi alapon értékelek. (nyilván nem szakértelemmel - de egy képnél szerintem legalább olyan fontos az, hogy mit ad elsőre, mint hogy mennyire helyes technikai szempontok szerint.
Ennél a képnél -látom, a bemutatkozó odaladra is e kép egy változatát töltötted fel- szerintem más (talán pozitívabb) fogadtatásra találtál volna, ha nem PORTRÉként bróbálod elsütni. Nyilván és egyértelműen portréként semmiképpen nem helytálló, ezt laikus is láthatja. Akár tetszik, akár nem, egy portrénál fontos minimum a fénykezelés, a tudatos fókusz és ez nem a trendiség miatt kell. Ezzel szemben e fotón egyik sincs jelen. Nem tudatosan. (csak mert így sikerült -legalább is az utómunka, a tálalás erre enged következtetni)
Olvasom alább, milyen üzenettel, értelmezéssel bírhat a képed -egy köztes rétegként más, passzoló fotóelemekkel összegyúrva esetleg sokkal inkább ingerelné a látogatót, hogy "mögé lásson" és értelmezze azt, amit Te itt vizuálisan nyújtani próbálsz. Tény, hogy a jó címválasztás fél siker, persze nem a képnek kell "eladni" egy fotót, sokkal inkább kell, hogy az megálljon a lábán kár *** címmel is...
Ez a királykék tónus, a színezet egyáltalán nem alkalmas arra, hogy elkendőzze a fotó hiányosságait és elvigye a hátán a képet azzal, hogy azt mondjuk, mert Te ezt így akartad.
A trendi és trendi megközelítésnek is vannak különböző kritériumai és küönbözőségei - és senki sem várja el, hogy a fotók itt egykaptafára, kötelező egyformasággal készüljenek - szerintem ezügyben itt mindenki a maga útját járja... a vélemények pedig nyilván szubjektívek. Az is tény, ha több csatornából hallod ugyanazt a negatívumot, akkor azért érdemes elgondolkodni azon, lehet benne valami...
Persze, az ember mindig újat egyedit akar mutatni, ez így van rendjén - de azért szerintem már Te is ki tudod szűrni, kik azok, akikre a munkáik alapján esetleg e műfajban érdemes hallgatni, a tanácsaikat megfogadni... Te szelektálsz, Te döntesz, de a magad hibáiból tanulsz leginkább
és
szó nincs arról, hogy itt "trendi"-nek kell lenni...

jazz válasza:
Köszönöm.

2011. április 4. | 22:36 | genesys

Mert manapság az éles pont a trendi. Ezt Szipál úr is mondta az egyik interjújában.
Különben életlen képet akkor érdemes csinálni, ha szép szinekkel látványossá tehető a kép, absztrakt lesz belőle.
Erre a képre Pl. egy szemben ülő személyt kellett volna tenni, akinek csak a füle látszik és az éles.

jazz válasza:
Trendi??? Ezek szerint csak az a jó, ha valaki mindig megy az éppen aktuális "trendi" dolgok után. Rám ez az életben sem jellemző...így jártam.

adott pontszám: 1
2011. április 4. | 18:52 | glivia

Hiába is keresném, mert nincs :) Pedig ez egy portré, ráadásképpen a címmel is a szemekre tereled az érdeklődést, ami zavaróan életlen... Lehet életlen képet csinálni, és még érdekes is lehet az ilyesmi, de itt számomra tényleg oltári hiányérzet van. Ráadásul ez a kék szín... nekem nagyon nem tetszik... Ahogy az alapképet elnézem, lehetett volna belőle érdekesen jó portré... Mármint az alanyod jó modell, karakteres arccal. De pl. az alapkép vágását/szerkesztését sem érzem telitalálatnak. A kezek, mintha nem is hozzá tartoznának... Nézem, keresem a pontot, ami miatt azt tudnám mondani, hogy igen, ettől jó. De sajnos nem találom... Mindemellett a technikai hibák és a -számomra- ellenszenves utómunka méginkább a kerülendő szót juttatják eszembe. Ne haragudj, de ezt gondolom...

jazz válasza:
köszi

2011. április 4. | 18:03 | Álomfejtő

ne haragudj -ez ebben a megközelítésben szerintem is kerülendő....
gondolom, csak egy próbálkozás volt - nem nyert... :o(

jazz válasza:
ok, köszi

adott pontszám: 1
2011. április 4. | 17:45 | h.rom

De igen, én porténál mindig keresem az éles pontot és itt egy sics, de hát nyilván ezt hiába írom. Viszont ha már tekintet, akkor a szemek élessége alapvető fontosságú lenne. Ami itt nekem elsőre átjött, a bizonyos tévékben futó gagyi sarlatánjós műsorok feelingje. Az hogy tulajdonképpen mit akartál kifejezni a képpel számomra rejtély, a színvilág kifejezetten irritáló, ez az árnyalat bántja a szemet és határozottan olyan érzésem van mintha nem is a kép lenne életlen hanem az én szemem lenne rossz.
Remélem nem haragszol, számomra ez a kép portréban "gyenge, kerülendő, hibás út".

jazz válasza:
ok, köszi

2011. április 4. | 17:14 | genesys

Na most úgy látom ez nem lesz egy sikeres darab, de én megmondom hogy értelmezem a képet. Itt erősen rá kell hangolódni a fotós gondolkodására.
Ez egy szuggeráció lenne, hogy összpontositson a néző a nőre. A kék szin erősiti az összpontositást, mert a hátteret teljes mértékben kizárja. A homályos kép pedig azt jelentené még nem állt be a megfelelő rezonancia. Nem sikerült a teljes összpontositás.
Simike erősen lehuzta a képet, de valószinűleg nem ő lesz az utolsó. Túl nagy falat...

jazz válasza:
jól értelmezted, de ezzel sajnos egyedül vagy...mármint rajtam kívül. mindenki az élességet hiányolja. Miért??????????????????????????????????????????

2011. április 4. | 17:03 | davidpeter

Nem szeretek ilyen értékeléseket írni, de most nem állhatom meg.

Van valami ötletes alapkoncepció: hipnotizáló tekintet, ami a hatalmába kerít, amitől elhomályosodik a világ, furcsán látod a színeket és végül átveszik a szellemed feletti irányítást. Még a szemében is valami furcsa fény ég, ami az egészet kicsit még lidércesebbé teszi.

De:
Maga a megvalósítás elég "életlenre" sikerült. A vágás túl szűk, az álla alá több hely kellett volna. A kezek a semmiből lebegnek be, olyanok, mint izé az Adams famyliben. De még a semmibe is bele van vágva.

Nincs egy éles pont sem a képen. Így nincs ami egy pillanatra megragadná a tekintetemet, ami a portrén tartaná a szemem, amíg a fent leírt gondolatok végigfutnak a fejemben. Most is úgy írok, hogy rá se nézek, ilyen még akkor sem esik meg velem, ha látványosan rossz fotóról van szó. Pedig ez nem is az. Csak egyszerűen érdektelen a homály miatt. A mondandóból is hiányzik az él.

A színek talán még jók is lennének és a belógó hajtincs is jó képelem, de az összhatás inkább röhelyes lett, mint komoly.

Nem célom, hogy megbántsalak, nem is pontozok inkább (egyébként kettes lenne), csak szeretném kifejezni, hogy talán nem ez a helyes út....

jazz válasza:
ok, köszi

adott pontszám: 1,9
2011. április 4. | 16:53 | simike

Szia.Szerintem ez egy rosszul sikerült kisérlet.A tekintet sem látszik pont az életlensége miatt.A kék szín sem ad semmit a képhez és hogy miért tartja ott az ujjait azt sem értem.Most mondhatod, ha nem értem miért értékelem.Kíváncsi vagyok más mit szól hozzá.Szép fényeket. Üdv.

jazz válasza:
ok, köszi

2011. április 4. | 16:20 | Pestis

Szia!

Bocsi, de ez nekem nem tetszik. Avatarnak jó lenne bárhol, de egy ilyen oldalra szerintem nem a legjobb.
Ne haragudj, nem kötekedni akartam!

Üdv

jazz válasza:
ok, köszi