BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,97
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. március 30. 14:29
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 50mm
  • objektív: Nikkor 50.0 mm f/1.4
  • rekeszérték: 1.4
  • Készítés helye (ország): Cseh Köztársaság
  • Készítés helye: Prága
  • Készítés ideje : 2011-03-14
"Semmim se volt s nem is lesz..."

http://www.youtube.com/watch?v=rBqka5E9k7U 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. június 21. | 13:04 | NZsuzsi

:) Egy szóval sem mondtam hogy rossz kép lenne. Sôt megfogott hiszen ha nem érint meg egy cseppet sem valószinû nem irok egy sort sem. Viszont úgy érzem lehetett volna mégjobb, persze ez szépen alakul mindenki izlésvilága szerint. Jól teszed ha az elképzeléseid szerint haladsz mert attól válnak egyedivé és felismerhetôvé a képeid és szerintem jó irányba haladsz. Benéztem a galériádba és tetszett amit láttam:D

deadness válasza:
Nagyon szépen köszönöm, megtisztelő! :)

2011. június 21. | 12:31 | NZsuzsi

Ha azzal a koncepcióval készül mint a piktogramm cimû képed azt modom wow ez igen. A fókusz egyértelmûen a kolduson tehát nem az volt a cél mint ott de a hidon rajzoló mûvészek képei és a kockakövek minduntalan egy pontba húzzák a szemet és ez nem a fôtémának választott koldus. Itt a bibi a képen. A kivitelezés nekem igazán tetszik illik hozzá a ff.
Szeretem Prágát sokszor voltam a Károly hídon is de sosem láttam kéregetôt (szerencsére). Nem ez a hangulat jellemzô. Egy fura anomália személy szerint ezt érzem. Tudom már sok helyen fellelhetôek ilyen szerencsétlen sorsú emberek, de a Prágai hid nekem inkább a vidám jazz zenészeket juttatja eszembe, A koldusokat nagyrészben "lesbôl" fotózzák. Nincs személyes kapcsolat nem beszélgetnek el velük. Pedig igazán akkor lehetne megismerni és modjuk egy portrét késziteni velük. Ez merôben nehezebb feladat. De látszik a tudatosság a képeden, a kompoziciót-fókuszt átgondolva sokkal erôsebb üzenete lenne véleményem szerint.

deadness válasza:
Akkor, ott, abban a pár másodpercben nekem az volt a lelki szemeim előtt, amit a képen látsz.

Nem kell, hogy a téma kiüsse az ember szemét, szerettem volna ha a kontraszt a járókelők, a vidám bazársor és a koldus között kiéleződik. Ezt akkor így tudtam megoldani.

Nem szokásom a rossz képeimet megvédeni, mert úgy gondolom, hogy ha arra van szükség, akkor már a fene megette, de ez.. számomra pont ettől különleges.

Van róla egy olyan képem is, ahol szinte belemásztam az intim szférájába, felülről fotóztam, tényleg nagyon közelről. Azzal meg éppen a közelsége a baja az embereknek. :)

Köszönöm az egyébként fentebb említett dolgokat kivéve részletes és hasznos értékelésedet, nagyon örülök, hogy írtál a képemhez.

Lehet, hogy hosszú út áll még előttem, és szinte minden nap tanulok valamit, de folyamatosan az erősödik bennem, hogy ha a szabályokhoz igazodó, ha a fotós közösségek közízlésének megfelelő képeket készítenék, akkor unalmas képeim lennének.

Igyekszek minden hasznos tanácsot figyelembe venni, így a tiedet is. Már alig várom, hogy újra hasonló (számomra), mély mondanivalóval ellátott képeket készíthessek.

Még egyszer köszönöm!

adott pontszám: 4,8
2011. április 10. | 14:33 | SimonBarni

Kemény kép! Én is készülök egy hasonló sorozatra, remélem összejön!
A fehér-fekete még szomorúbbá teszi a képet, amin már úgyis van elég sírnivaló! Vagy ügyesen játsza, vagy tényleg nagyon elkeseredett az alany... az imára kulcsolt kéz, a görnyedtség. A keret még rátesz egy lapáttal!
Szomorú, de jó kép... reális!
Azért nem ötös, mert nekem kívánná a szemem a nagyobb teret, a környezetet! (Pl: a koldus hátánál) :)

deadness válasza:
Köszönöm szépen a véleményed Barni! Próbálom megmutatni az életnek ezt az oldalát is, aztán ez van, aki ezt értékeli, van, aki nem. :) Örülök, hogy számodra átjött a mondanivaló!

Igen, a nagyobb tér... fix 50mm (Nikon ASP-C miatt 75), mögöttem valami bazár volt, már nem tudtam hátrafelé menni, a sétáló embereket pedig mindenképp bele akartam komponálni, itt most ez volt a kompromisszum. :)

adott pontszám: 4
2011. március 31. | 21:07 | Albert Varga

Nagyon tetszik a fotó, hogy fekete-fehér és szerkesztése is tökéletes. Számomra sok a régies hatás (karc).
Gratulálok hozzá.

deadness válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 5
2011. március 31. | 06:51 | Kovacs Magdolna Julia

A kép csodás, a látásmód jó, én nem ezt a címet adtam volna.Szép utómunka.

deadness válasza:
Tisztelt Hölgyem, nagyon köszönöm a dicsérő szavait! A címválasztás nem az erős oldalam, így a hozzá ajánlott dalból/Radnóti versből ragadtam ki egy sort, gondolván, hogy az majd nyomatékosítja a mondanivalómat.

Úgy tűnik, nem sikerült 100%-osan.

adott pontszám: 5
2011. március 30. | 23:43 | Voigtlander

Hát igen, már a Károly -hídon is vannak koldusok. Jó, hogy a macskakövek viszik előre a szemet mondván: van más élet is. Komoly kompozíció, jó hogy látszik a vár. Hátul stilizáltan elmosódott a nyitott rekesztől. Gratulálok
Gyula

deadness válasza:
Köszönöm a véleményed Gyula, örülök, hogy úgy látod a képet, ahogyan szerettem volna megmutatni! :)

adott pontszám: 3
2011. március 30. | 23:39 | McAl

A kövezet párhuzamos vonalai a kép legvilágosabb területére vezeti a tekinetet. Ez pedig egy értelmezhetetlen plakát. Ráadásul nagyon jó helyen helyezkedik ez el a kompozíció szempontjából.

Feltételezem nem az volt a cél, hogy erre hívd fel a figyelmet. Bár így tekintve a képet a koldus annyira kiesik a képből, hogy már a kép sem róla szól, csak egy sötét folt a város rengetegében.

Ezekkel a gondolatokkal sem tartom a képet kiemelkedőnek. Mert a kompozíció, a látvány nem arról szól, mint amiről szólnia kellene.

Természetesen ez az én véleményem. Várhatóan más jobban értékeli a látványt.

Nekem nem tetszik a megoldásod.

deadness válasza:
Örülök, hogy véleményezted a képem, köszönöm.

Az előtted író is azt gondolta, hogy a plakátnak szerepe van a kompozícióban, pedig nincs, egyszerűen csak ott volt, így tudtam belekomponálni a sétáló embereket a képbe. Azt szerettem volna elérni, hogy a koldus legyen a fókuszban, de látszódjanak a sétálgató, nézelődő emberek is, a portrérajzoló mintagrafikáinak semmi köze a mondanivalóhoz.

Köszönöm, ebből is tanultam valamit.

2011. március 30. | 23:33 | ken_da_hayadra

van a képnek egy enyészpontja, amiben feltehetőleg egy utcai portrérajzoló munkái láthatók, gyaníthatóan csupa vidám és mosolygó arcot ábrázoló rajzzal.
azt hiszem, érdekes kontrasztban lehetne az előtérbe komponált kéregetővel, HA azon lenne az élesség.

deadness válasza:
Jól látod, portérajzoló képei láthatóak, viszont az egyáltalán nem volt tudatos, kifejezetten a sétáló embereket szerettem volna belekomponálni a képbe.

Sajnos az 50mm-be (75mm az ASP-C szenzor miatt ugye) ennyi fért, ezért is nincs benne teljesen a koldus a képben, erre a kompromisszumra kényszerültem.

A porték csak ott voltak, eszembe sem jutott kiemelni.

Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 5
2011. március 30. | 21:08 | Atka11

Szia! A zene-ajánló telitalálat a képhez, gyönyörű ez a Radnóti vers. Itt most a fotódról kell beszélni, de így együtt fokozott ereje van. A képben benne van minden, amiről a vers is szól. Alázat, a hit elvesztése, beletörődés, a sors elfogadása. Háttérben életlenül, mégis jól kivehetően látszik a "gazdag élet" egy hajfestéket (vagy hasonlót) reklámozó plakát formájában. A kép fekete-fehér kidolgozása és a koldus sötét tónusai ontják a mélységes bánatot. Hidegrázós kép. Grat.

deadness válasza:
Nagyon szépen köszönöm, szívből örülök, hogy így átjött neked a kép és a zene együtt, így a képem célba ért, és ez a legfontosabb!

Köszönöm! :)

adott pontszám: 5
2011. március 30. | 20:15 | tgabor

Szia!

Elgondolkodtató!
Bal oldalt az ember tragédiája.....középen a macskakő vonalai viszik a szemet....jobb oldlalt pedig a rohanó élet ad a képnek nézni valót.
Ehhez csak gratulálni tudok! Remek felvétel.

(szeretem Ágnes zenéjét is)

Üdv: Gábor

deadness válasza:
Kedves Gábor, nagyon köszönöm a véleményed! Ha elgondolkodtatott a kép, az számomra a legnagyobb elismerés!

Attila

adott pontszám: 5
2011. március 30. | 18:24 | tidzsey

üdv!

Tetszik a képed bár lehet erre a képre nem jó jó a tetszik, mivel egy szomorú sorsról van szó. a téma megfogja az embert nem egy elnyüstölt, közhely téma. a fekete fehér szín még jobban kihangsúlyozza a kép mondanivalóját. szép a macskakő élessége, az emberünk mögötti fal és szépet vonalat húz a képben, az emberünket teljes egészében megmutattam volna. grat 5/5

deadness válasza:
Köszönöm! Igen, igazad van, nem is várom, hogy kapjak egy millió "tetsziket", mert nehéz téma. Mostanában igyekszem megmutatni ezt az oldalát is az életnek, habár nehéz ebben a "műfajban" igazán egyedit alkotni.

Levágni azért kényszerültem, mert a sétafikáló embereket mindenképp szerettem volna megmutatni, és az 50mm-be (ami az ASP-C szenzorom miatt 75 mm) ennyi fért bele. :)

Örülök, hogy elnyerte tetszésed!