BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,6
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2011. március 14. 21:25
 • érzékenység: ISO 200
 • fókusztávolság: 75mm
 • objektív: Asahi Takumar 1:1.8/85 SMC
 • rekeszérték: f1.8
 • zársebesség: 1/500s
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Szentendre
 • Készítés ideje : 2011-03-14
Fák őrzői

Fogadjátok szeretettel, a mai szentendrei bringatúránk egyik témáját... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2011. március 16. | 19:05 | spillermeister84

Gondosan szerkesztett képet sikerült készítened. A hossza először soknak tűnt, de kell ez ennél a témánál. A nyitott rekeszből kicsit visszavettem volna, hogy a közeli vasrúd felületi egyenetlenségei jobban kijöjjenek. A címet értem, mert tudom mik ezek, de nem egyértelmű...

attilaszucs válasza:
Köszi. A nem egyértelműsége miatt elgondolkodtató. :)

2011. március 16. | 11:46 | Smerdis_of_Arshak

a kategória teljesen mindegy, olyannyira, hogy a pontozásnál-amit szerencsédre nem tettem meg-figyelembe sem szabad venni. téves dolog azt hinni, hogy absztrakt fotónál nincs szükség átgondolt kompozícióra és színharmóniára. szerinted ez kellemes látványú kép. igen, mert neked egy kellemes emléked kötődik hozzá. független szemlélőként azonban a nulla felé tendál az átadott élmény, hiába próbálod érdekesebbé tenni egy ráerőltetett címmel. egyébként meg asztraktnak is csak nagyon sok jóindulattal lehetne nevezni, ha már ennyit foglalkozol a kategóriával.

attilaszucs válasza:
Rendben, legyen a tiéd az utolsó szó, ha már a kommentem bizonyos részeit figyelmen kívül hagytad. :)

Szép napot!

2011. március 16. | 08:04 | Smerdis_of_Arshak

huh, ez igen. mégis elárulnád, hogy milyen tartalmat avagy művészi értéket rejt ez a kép? forma, tartalom, színek? mit kell itt látni? vagy az a pláne benne hogy milyen királyul mosott az obi 1.8-as rekesszel? nem hiszem el, hogy egy szentendrei bringatúrán nem akadt ennél beszédesebb fotótéma. ezt még tucatfotónak sem nevezném, még azt a színvonalat sem üti meg...

attilaszucs válasza:
Itt csupa filozófus ember van? Előbb nézd meg légyszíves, a fotó az absztraktban helyezkedik el. Ez nem egy életkép. Nincs mondani való, egyszerűen egy kellemes látványú kép. Ennyi, ha nem tetszik ne nézd, de légyszíves az összes absztrakthoz fűzz hasonlóan tartalmas fikázásokat.

Ha esetleg technikai mondanivalód van, mit javítanál, mit tennél máshogy azt szívesen fogadom. És eleve a hangnem amivel kezdesz, az a kategória, hogy kinyílik az ember zsebében a bicska.
Szép napot

adott pontszám: 4
2011. március 16. | 02:08 | umiska

Szia! nem tudom, hogy mik ezek de jók nagyon. :-)Viccet félretéve nem 1értelmű egy kívülálló részére. A fotót jól elkészítetted, de hiányzik a mondanivaló.

attilaszucs válasza:
Szia! Köszi, épp most csattantam ki, hogy kritikát meg lehet úgy is fogalmazni, hogy az ember zsebében ne nyíljon ki a bicska (ergo nem a kritikával van a bajom, azt mondog szívesen veszem, ha valaki technikailag segíteni akar, hiszen ebből tanulok!!!) Mondanivaló nincs, ez egy absztrakt, és nem a mondanivaló végett készült, számomra kellemes színei vannak a képnek ennyi, nem több.

Amúgy talán pont az a lényeg amit te is "megfogalmaztál", hogy el kell gondolkozni rajta mi ez. Aki szentendrei az előnyben van. :) Amúgy ez a téren a fák köré van állítva, és így óvják a kerékpártól, dülöngélő részeg túristáktól. :)

2011. március 15. | 19:45 | mitcsenkov

Ezek az öreg vasak, különösen a portré- és makróobik milyen szép rajzot produkálnak néha...

attilaszucs válasza:
Azt. Ez sem az én érdemem, jó a cucc ez tény.

adott pontszám: 3
2011. március 15. | 11:12 | bohocsipka

Szentendrei révén kötelezőnek érzem a kép értékelését főként úgy,hogy a kovács mesterségű nagyapám készítette ezeket az "őrzőket".:)
a képről:
Tetszik a képeden a mélységéleség és a fókuszt is jó helyre sikerült lőnöd.a vágásod is érthető a bal oldali kovácsoltvas elemnél ugy látom valamit retusáltál bent maradt egy világosabb folt az ott gyengére sikerült.
egy ilyen foton ami ennyire a letisztult formákra,színekre épít és középre szerkesztéssel ott nagyobb gonddal kell figyelni arra hogy a téma valóban középen szerepeljen.
képed jó,ámbár témát tekintve unalmas, és könnyen kivitelezhető,azt hiszem bátran mondhatom hogy mindenféle lokálpatrionizmus nélkül ennél a képnél Szentendrében jóval több van, és biztos vagyok benne hogy sikerült érdekesebb témát találj ennél városunkban.
az én olvasatomban ez egy tudatos apró hibákkal kivitelezett,unalmas némileg kreatív kép.
remélem jól sikerült a bringatúra és jól éreztétek magatokat további klassz fotókat:)
üdv:bohocsipka

attilaszucs válasza:
Szia, természetesen nem ez a legérdekesebb részlet, a fotót én középre szerkesztettnek érzem, mert az éles "csiga" van középen. A több az csak a háttérben. Retus egy szem sem volt, az a falon valami világos folt.
A kép nem valóban nem nehéz téma, de én nem mindig gondolom, hogy egy képnek mondanivalója kell legyen, néha csak a szemnek kellemes tónusok fontosak számomra, ráadásul itt is ha megnézed az absztrakt kategóriát, akkor nem sok van amiben van mondanivaló. Szóval nem mindenben érzem hasznosnak amit mondasz, lásd retus, és mondanivaló, de köszönöm a figyelmedet, és gratula a Nagyapának!

2011. március 15. | 01:25 | sh33r

Az én véleményem szerint egy kép nagon sok mindentől lehet jó. Egy kép lehet jó mert melankólikus, csendélet, akciódús, pillanatszerű-spontán stb. vagy akrár azért is lehet jó egy kép, mert hiány érzését kelti, vagy akár káoszt, és diszharmóniát mutat.
De egy kép nem szabad hogy semmitmondó legyen. Én nem állítom hogy ez az, mert biztos hogy ez sok embernek sokmindent mondd, de ezzel még a közönyös embertömegek figyelmét nem food tudni megragadni.
Adj annak a kontraszt csuszkának, hogy legyenek morcosabbak ezek a faőrök, vagy akár vedd lejebb a színtelítettséget. Próbálkozz, mert a téma nem rossz, sőtt kifejezetten ötletes.

Üdv. Sh33r

attilaszucs válasza:
Már előbb vázoltam, hogy a mondanivaló keresése absztrakt körökben eléggé lehetetlen dolog, de elfogadom amit mondasz, akinek nem tetszik, annak nem tetszik. Én ebben a képben a rideg fekete és a meleg barnás háttér kontrasztját kellemesnek tartom, és jó a szemnek, legalábbis engem nyugtat. :) Köszönöm, h értékelted.