BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,74
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. február 22. 23:02
nehéz lépés

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2011. február 25. | 11:01 | R.János

Ha a kidolgozás klasszikusabb lenne, nem tetszene ennyire. Így ezzel a kiégett, enyhén zajos, szürkés változatban viszont tetszik, mert a technika rásegít a mondanivalóra, legalábbis arra, amit én látni szeretnék benne. Azt szeretném látni benne, hogy mindnyájunknak előbb vagy utóbb fel kell ülni egy "vonatra", mely ki tudja hová visz....Ez többnyire egy nehéz "lépés". ...nehéz, mert, "magánügy". Amint az "látható", senki sincs, aki segítsen, a peron teljesen kihalt.... a sivár tér, amit elhagy, és a "lendületes" vonat -vonal kiszámított hidegsége éles kontrasztba áll a téma alanyával, aki quasi összeköti ezt a két "világot".
Igen jó a vágás, a szerkesztés...
Gratulálok. R.J.

shiny válasza:
Köszönöm az értékelést.
Jól látod, a kép kidolgozása szándékosan ilyen, hogy erősítse a hatást és én is ilyesmi mondanivalóra gondoltam. Örülök, hogy ez így átment Neked.
üdv

adott pontszám: 3,8
2011. február 24. | 04:06 | harminchat

Szia! Picit távolinak tűnik az öregúr, de közelebbről nézve meg olyan érzésem lenne, hogy fenébe a kamerával inkább segítek neki felszállni....
A képminőség messze nem az igazi, de életképnél ez nem is annyira lényeges a jelenség, az öregkor nehézségeinek bemutatása mellett. Mondjuk azért kiváncsi lennék a technikai adatokra, miért is ennyire szemcsés a fotó? Ha elkapott pillanat is, ha abban a percben nincs is idő nagyon komponálni, érdemes olyan helyszínt választani, ami azért esélyt ad egy jó képre. Itt a távoli oszlop nagyon közel került, sokkal jobb lenne balra tolódva. További jó fotózást!

shiny válasza:
Kössz az értékelést. Nem igazán értünk egyet.

adott pontszám: 4
2011. február 23. | 14:07 | mareius

Jól elkapott pillanat, kell hozzá szem. Maga a kivitelezés viszont lehetne sokkal jobb is szerintem. Elég zavaró a háttér rendezetlensége, főleg a nagy oszlop vonja el a figyelmet. Másrészt elsőre kicsinek találtam az emberalakot. Viszont hozzá kell tenni, hogy ez még talán jót is tesz tartalmi szempontból, mert elveszettebbnek hat a karakter miatta. A balra elcsúszott szerkesztés viszont ilyen háttér mellett nem annyira hasznos...mutathattál volna többet a vonatból, az idős bácsi a nagy vastömeg mellett is kiszolgáltatottnak hatott volna.

shiny válasza:
Kössz az értékelést.

2011. február 23. | 10:29 | glivia

Valóban, és pont az élet hiányzik belőle... Mindegy.

shiny válasza:
nem így látom

adott pontszám: 3
2011. február 23. | 09:53 | glivia

Kérlek, ne haragudj meg rám, de a drámai címet számomra semmi nem erősíti, vagy nem támasztja alá, ha a képre nézek. Egy teljesen hétköznapi pillanat, egy ember felszáll a vonatra, biztosan dolgozni megy, vagy valami... Nem látom én ezt különösen nehéz lépésnek. Mielőtt még azt mondanád, hogy a címet értékelem, nem... csak próbálok valamiféle kapaszkodót találni, próbálom megfejteni, hogy ez a kép miért készült... Mivel az üzenete engem nem érint meg, megpróbálom a technika oldaláról értékelni. Azt látom, hogy próbáltál a kompozícióra odafigyelni, sarokba futnak a vonalak, nem dől semerre, ilyesmik. A ff talán passzol, de ezt nem tudom megítélni... De nem látom azt sem túl karakteresnek. Kicsit olyan érzésem van (és kérlek, ezt ne vedd rossz néven tőlem), hogy egy hétköznapi pillanatot megörökítettél, miközben várakoztál az állomáson, és utólag próbáltál valami tartalmi magyarázatot tölteni a képbe. Lehet, hogy mások nem így látják majd, lehet, hogy csak engem nem érint meg... sajnálom.

shiny válasza:
életképről beszélünk...

2011. február 23. | 09:10 | Fáncsi_voltam

Rendben, elnézést, hogy rosszul értelmeztem a képed...

adott pontszám: 3
2011. február 23. | 07:51 | Fáncsi_voltam

Papa nagyon beleolvad a szürkeségbe, az éles háttérről kellett volna leválasztani legallább. A nézőpont jó, talán kicsit hamarabb kellett volna exponálni, amikor még a bot egyértelműbb, amikor jobban lejön, hogy a nekünk könnyű lépés neki már komoly rákészülést igényel.

shiny válasza:
Éles háttér? Pont,hogy a háttér életlen és az idős ember az éles. A szürkeség? FF képnél általában sok a szürke. Szerintem az idős ember abszolút nem olvad bele a háttérbe.