BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,47
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. február 11. 17:13
+(M

Azt hiszem velem van a baj, elszoktam már a fotozz.hu hangulatától. És itt kérek elnézést mindenkitől tigerishtől leginkább akikkel vitatkoztam. Minden véleményből lehet tanulni. Mindannyian egy kicsit mást akarunk egy fotótol. Ezt kell tudni fogadni.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2011. február 16. | 09:59 | h.j.

szia. elég gyakori az ablakon kinézős "merengős" kép,tehát igen nagyok a z elvárások.itt nekem nem tetszik a lány kifordított szeme,ami ráadásul nem is éles.( az kicsit lecsúszott) az ablakon jó,hogy belekomponáltad az osztást,akiégés is belefér nekem,de az élesség miatt javítandónak gondolom, meg egy pici. üdv j.

noyoo válasza:
köszönöm szépen. úgy látszik az ablakon merengés nagyon nem divat már, de ami nekünk unalmas a "megrendelőnek" lehet, hogy nincs még a gyűjteményében :)
Az élesség is merengős lett :D illik a hangulathoz :DD

adott pontszám: 4,5
2011. február 15. | 19:34 | amen

Nagyon finom hangulatisága van a képnek majdnem rátoltam az 5-öst emiatt, egy dolog van amit meg kell említeni a fény árnyék játéka nagyon tetszetős de az arc él kiégés vesz el nálam az arc kontúrból, akármelyik magazinba betehető kép lenne pedig, még is azt javaslom minél több expóval próbálkozz egy-egy beállításnál, főleg így hogy a gyönyörűszép modell nem szalad el...
üdv,
Fecó

noyoo válasza:
köszönöm szépen

adott pontszám: 3,8
2011. február 12. | 16:21 | hcsabi

Szépek a kép "fekete-fehér" színei, jól harmonizál a modelled őszinte természetességével!
Mivel elég sokan, és sokféleképpen megvalósították (megvalósítottuk...) már ezt a témát, ezért két lehetőség közül választhatunk.
Az első, hogy megpróbálunk valami újat, valami szokatlant csempészni a történetbe.
A második, hogy tökéletes, kikezdhetetlen kép és szerkesztési minőséget produkálunk.

A fenti portréd esetében a szerkesztés klasszikus, de az apró hibák miatt nem tökéletes (túlságosan kifordított szem, éppen csak látszó távolabbi szempilla, az ablakkeret szájnál végződése)

A képminőség esetében a bőr textúrája kifejezetten tetszik, viszont az élesség elcsúszása a szemről már előnytelen.

Én személy szerint hiszek benne, hogy lehet még újat mutatni ebben a témában is...

Csabi

noyoo válasza:
nagyon köszönöm

adott pontszám: 2,5
2011. február 12. | 09:41 | almitra

Sajnos portré-szempontból ez a fotó egy hiba-gyűjtemény. Nem természetes a lány fejtartása, de még ez a legkevesebb: pont a szájából jön ki az ablakkeret, a szembogara pedig nem látszik, mert ki van fordulva, és amennyi a jobb szempillájából látszik, az pont zavaró. A kiégések engem alapvetően nem feltétlenül zavarnak, de itt elég csúnya lett, mintha utólag lenne ráhúzva az exposure. Egy kicsit más megközelítéssel egy szép portré lehetett volna ebből a szituból, próbáld még.

noyoo válasza:
köszi

adott pontszám: 5
2011. február 12. | 08:57 | Roberto81

Szia!
Nagyon szép pértré,egy nagyon szép lányról,tökéletes expo és kompozíció,hibát nem látok rajt,ízléses,színvonalas fotó.
Üdv:R

noyoo válasza:
kszi

2011. február 12. | 08:54 | R.János

Erre csak azt mondhatom, hogy ha mindenki ilyen követendő hozzáállással fogadná mások véleményét, bizony szép napokat élhetnénk meg itt az oldalon. Nagy leckét tanítottál meg nekem! Köszönöm szépen!
Üdv.János

noyoo válasza:
ajjaj. :D

adott pontszám: 4
2011. február 12. | 08:26 | R.János

Ebből a szögből elég "veszélyes" portrét készíteni az orrlyuk "tolakodása" miatt, de ez itt nem jelent problémát, egyrészt a hölgy arcbeállítása miatt, másrészt a fényviszonyok miatt. A szem "kiforgatása" viszont nem biztos, hogy jó választás. Így az élesség csak módjával kerülhet a szemre, (mint, ahogy itt is az arcra esik), de ezáltal egy nemkívánatos feszültség keletkezik az éles és a tompább részek között. A kompozíció tetszik, az ablak fénye és a hölgy hajának kontrasztja egy kicsit elnyomja magát az arcot, és az arcélek emiatt is mosottak. A hölgy arcának jól -körvonalazott profilja megkívánna egy határozottabb kontúrt. A túlsó szempilla is elég esetlegesként hat. Mindez szubjektív, és elnézést, ha többet időztem a kritikai észrevételen, mint a méltatáson.
Gratulálok.

noyoo válasza:
Kedves János! Én nagyon köszönöm hogy ennyit foglalkoztál a képpel.
Azt hiszem velem van a baj, elszoktam már a fotozz.hu hangulatától. És itt kérek elnézést mindenkitől tigerishtől leginkább akikkel vitatkoztam. Minden véleményből lehet tanulni. Mindannyian egy kicsit mást akarunk egy fotótol. Ezt kell tudni fogadni.

2011. február 12. | 00:43 | tigerisch

Üdv
Én nem ehhez a hangnemhez szoktam. Ha nem tűröd a kritikát akkor ne tölts fel képet.
Ha tetszik ha nem az élességi tartomány az szűk, ami nem hiba viszont az hogy rossz helyen van az bizony hiba. Íratlan-írott szabály hogy a szemnek kell élesnek lennie. A te esetedben a bal orcán van az élesség és nem a szemen. Attól még hogy a képnek van éles része és ott nincs élesség ahol kellene lennie attól még nem éles.
Erőteljes árnyék: Nézd meg a szeme alatt. Olyan mintha 3 napja nem aludt volna. Alulról egy derítőlappal kellett volna rajta finomítani, hogy ne legyen ilyen karakteres. Továbbá az orrnyergénél is van egy sötétebb folt, ami szintén nem előnyös. Persze valahol el kell kezdeni, nem lesz fotóművész mindenki elsőre, de azért a kritikát is el kell fogadni. Lehetőleg méltósággal. Ha itt 3-an ugyanazt írják az értékelésbe akkor az valószínűleg úgy van.
További szép napot!

noyoo válasza:
nem volt sértő a hangnem. visszakérdeztem, ezt meg a kommentelőnek kell tudni elviselni. pontosan látom, hogy hol van az élesség és semmi bajom vele hogy a szem fókuszon kívül van.
az arcon vannak árnyékok igen. hozzátartozik az archoz. persze szét lehet világítani a felismerhetetlenségig, sőt utólag agyon is lehet retusálni, de akkor az már nem portré. Glamurban elfogadom, hogy az ízlésünkhöz formáljuk az arcot, de portrénál nincs ennek létjogosultsága.
Persze tudom, hogy vannak szabályok, és látom, hogy neked mint fotóművésznek nagyon fontosak ezek, de én amatőrként megtehetem, hogy ne törődjek velük és azzal foglalkozzak, hogy milyen hatást vált ki belőlem a kép és hogy mennyire tetszik a modellnek. Ez az amatőrség nagy előnye. Az pedig hogy mindenki ugyanazt írja, nos a "10millió légy nem tévedhet" érv, nem érv :)
Neked is szép napot. Ja és megnéztem a fotóidat, nagyon szépek élesek és szabályosak. gratulálok hozzájuk. komolyan.

adott pontszám: 3
2011. február 11. | 22:02 | kisspeti

Szia!
Nem igazán előnyös ez a felvétel ebből a szögből a modell szempontjából, azonkívül az élességgel is gondok vannak ill- nem látom hol az élesség pont a képen. Az ellenfény jó ötlet viszont némi utómunkát igényelne túl intenzív.
Ígéretes fotó de szerintem javítandó.
Üdv:Péter

noyoo válasza:
nincs rajta elesseg pont. Ez nem makro :)

2011. február 11. | 19:54 | hegyiember

Szia!
A tónusok szépek. Én az élességet az arcán és nem a szemén látom.
Nagyon elcsépelt már ez az ablakon romantikusan kibámulós csajfotó. Az ablak szájba vezető osztása nem hiszem hogy szerencsés, a szem meg így félrefordítva biztos hogy nem az.

Nem érzem jól sikerült képnek, tovább kéne lépni már ezen a megfogalmazáson, nem tudom, hogy lehet ebbe még pluszt csempészni.

Üdv

noyoo válasza:
hat igy :)

adott pontszám: 4
2011. február 11. | 18:54 | image-in

Szia!

Szép portré, és szép a modell is. A színkompozícióban leginkább a fekete-fehér a domináns. Tetszik, hogy a modell nem komoran tekint kifelé, hanem egy visszafogott, kedves mosoly látható az arcán. Ami zavar, hogy az orránál és attól lefelé eléggé kiégett a kép, túl sok fény érte az ablak felől. Ugyanakkor ez képezheti az átmenetet a világosból a sötétebb felé, balról jobbra.

További jó fotózást, és szép fényeket!

noyoo válasza:
igazad van. kiégett. engem nem zavar mondjuk. de elfogadom, hogy hibának tekinted.

adott pontszám: 3
2011. február 11. | 18:54 | tigerisch

Üdv
Alapvetően nem rossz. DE sajnos az élesség nem sok helyen megtalálható, főleg nem ott ahol lennie kellene. A kiégésre is érdemes lett volna odafigyelni mert elég sok helyen felfedezhető. Másrészt az árnyékok elég erőteljesek ami a szem alatt zavaró és az orra is deformáltnak látszik általa.
Sajnálom mert egyébként nem lenne rossz kép.

noyoo válasza:
te melyik képet nézed? hol nincs élesség???
hol vannak erőteljes árnyékok?
egyáltalán mi az hogy erőteljes árnyék???
jesszus