BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
1,99
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2011. január 21. 19:48
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 55+
  • rekeszérték: 11
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2010-09-22
-

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. január 23. | 20:23 | vegykonyha

Hát igen, ha valamiből nagyon sok van, az értékelők is jóval kritikusabban állnak hozzá. De ha előállsz valami ötletesebbel, kreatívabbal, akkor inkább elnézik a technikai hiányosságokat. Köszönöm a kreditet!

Crepsy válasza:
nincs mit, legközelebb jobban figyelek

adott pontszám: 3
2011. január 23. | 16:18 | vegykonyha

Üdv!

Én nem tudom, milyen monitoron nézed, de ez a kép sehol nincs kiégve. Azt mondod, nem kritikát vársz, hanem segítséget. Pedig a kritikákból sokat lehet tanulni. Főleg azokból, amelyeket mások fotója alá írnak. Javaslom, olvasgasd őket, sok szép és sok gyenge naplementés kép van, nézd meg a hozzájuk írt értékeléseket. Persze saját fotóval is lehet tanulni, csak annak az átlagod látja a kárát.
A kép életlen, a kompozíció sem tetszik, a Nap már túl alulra került, értem én, hogy este lefele megy, de a felső rész semmitmondó. A sarkokba nem kellene az a durva vignett sem. Én azt javaslom, próbálj meg valami egyedibb ötlettel előrukkolni, s azt megfotózni, mivel sajnos egy tökéletesen meglőtt naplementés kép is mára már kimeríti a tucat fogalmát.

Jó fotózást!

Crepsy válasza:
Ha középre teszem az sem jó,túl szimmetrikus lett volna, a vignett az obi miatt van,vagyis a távcső miatt amit használtam.Sajnálattal látom ha túl sok kép készült már egy témáról akkor hiába lehet jó a kép, az unalmassága miatt már nem kaphatnak jó átlagot,annak ellenére h teljesen rendben van.Nem a sajátomra értem, csak láttam egy pár igen remek naplementés képet igen rossz átlaggal.Köszönöm az értékelést
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 2,8
2011. január 22. | 13:06 | Zoran_2

Nehéz ügy ez, mert ebben a témában - a két képelemmel - a Nap, és a felhős égbolt nagyon nehéz újat, illetve egyedit alkotni.
Távcsővel Napba nézni veszélyes, ráadásul még ott az ibjektív nagyítása ...
Szóval visszatérve mindenkép jó lett volna valami plussz képelem a képre. Madarak például, mert így nagyon unalmas, k0zépreszerkesztve.
A színátmenetek szépek, a Nap kiexpózása sem rossz egyébként. A rajzolat, meg az élesség meg gondolom a távcsőnek is betudható.

Zoran

Crepsy válasza:
Köszönöm az értékelést

adott pontszám: 3
2011. január 22. | 11:26 | tlaczy

Helló!
Egy vérbeli fotós mindíg kísérletezik, és ez a jó! Meg kell exponálni az 1500-adikat is....
A véleményem: távcső előtéttel igazán jó eredményt nem értem el. A tele elengedhetetlen. Akár kétszerezővel is. Saját gyakorlatomból mondom: a 200-as érzékenység is sok. Manuális beállításokat használok, 100 ASA, szigorúan RAW formátum! Rekesz lehető legszűkebb, expó amit esetleg mér, javasolom az expókorrekciót a gépen(látod az eredményt)
Mondanom sem kell, nagyon stabil állvány, ha kell homokzsák nehezékkel......
Még valami: igazán nehéz eldönteni hasonló fotóról, hogy naplemente, vagy napfelkelte- ezért javaslom a napfelkeltét, meg fogod látni teljesen tisztább, mert az un. szárazlégköri homály nem alakult még ki ami este nagyon zavaró meleg vibrálást okoz.
Kevés kivételtől eltekintve(nagyon rajzos felhőkép) nekem a horizont hiányzik. Az mindíg emel a képen.
Jó fényeket! Laci

Crepsy válasza:
Igen, kisérleteztem vele, nem számítottam jó eredményre,de én kicsit meglepődtem,számomra nem sült el olyan rosszul a dolog,ennél pocsékabbat vártam, de megtetszett és ezért is tettem fel.köszi

adott pontszám: 4
2011. január 22. | 11:21 | jazz

Gondolom mindenki azzal jön, hogy kicsi. Hát..., kicsi, de ennek ellenére nekem nagyon tetszik a színvilága és engem a kiégés sem zavar. Nagyobba jobban mutatna, de ettől függetlenül nekem tetszik, ez a sokak által giccsesnek mondott téma, pedig nincs olyan ember, aki nem szeretne naplementét nézni.

Crepsy válasza:
Nem hinnéd,de van olyan aki nem szeret,ezzel én is most szembesültem nem hogy fotózni, még nézni sem,pedig nincs két egyforma:) köszönöm h értékelted

adott pontszám: 1
2011. január 22. | 11:15 | Szt. Sebestyén

nem hinném, hogy ebben segítséget kapnál....
távcső ide vagy oda-ezt a képet egy bármelyik nagyzomos géppel meg lehet lőni , különösebb erőfeszítés nélkül...
szinte mindennap, mindenki által látott téma, lehet, hogy a saját szememmel észre sem veszem, nem hogy még a fényképezőgépet
ráfordítom, bocs de kezdő koromban sem fotóztam ilyet..
de ha már lefotóztad akkor legalább a harmadolóba komponáltál volna.
a színek erősek, a választott téma túl érdektelen..
tanácsom, ha teleobjektívet akarsz venni mindenképpen mást fotózz, de ilyet ne készíts...
erősen kerülendő!!!!

Crepsy válasza:
Azért ennél jóval ócskább kép sem kaptak egyest, azért meg pláne nem mert mindenki csinál egy naplementés képet. Ha saját szemmel meg sem nézel egy kellemes naplementét akkor valahol nagy bajok vannak

2011. január 22. | 09:57 | h.rom

Én is fotóztam naplementét 18-55mm kitobival:

http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=220799

Számomra nem az a legfontosabb, hogy a napkorong foglalja el a kép 20%-át. Szerintem nem attól lesz egy naplemente ütős, hogy a Hubble-t illesztjük a fényképezőgép elé. :)

Crepsy válasza:
Igen,nem attól lesz jó,de kifejezetten ezt akartam, h nagy napkorongot kapjak. A Tiéd is jó,és nem hagyományos előtér van alatta.köszönöm h értékelted

2011. január 21. | 20:58 | h.rom

Szia. Bár dícséretes az igyekezeted, optikailag ez így nem a legjobb párosítás. Én nem tudok neked segíteni, de lesznek majd olyanok akik értenek ehhez. Annyit tudok, hogy amikor egy fényképezőgépet távcsővel együtt használnak, a kettő közé soha nem kerül még egy objektív is. Én csak azt írom amit látok: a végeredmény _nekem_ nem tetszik. Inkább nem pontozom, szerintem tudod miért.

Crepsy válasza:
köszönöm,egyértelmű h optikailag nem helyes, nekem ez a megoldás jutott sajna a borsos árak miatt