BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,41
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2010. december 14. 11:32
 • érzékenység: ISO 100
 • fókusztávolság: 23.1
 • objektív: 18-55
 • rekeszérték: 4,5
 • zársebesség: 1/3200
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Ács
 • Készítés ideje : 2010-12-13
Magányos óriás RE

Újralőve szebb fényeknél minimal HDR 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2011. január 10. | 14:13 | locsmandisz

A képnek számomra az a hibája, hogy nem fejezi ki eléggé ennek a szélerőműnek a méretét. Ezek hatalmasak. De itt ránézek a képre és azt látom: kicsik a bokrok a közelében. Az előtér meg furcsa, van keresztben egy kontrasztos vonal, aminek nincs szerepe a képben. Látom az objektívvel tudtál volna szélesebb látószöget fotózni. 18mm-el a kamerát kicsit közelebb viszed, szinte az útra. Lerakod, hogy közel legyen a talajhoz majd kicsit felfelé döntöd, és megkomponálod hasonlóan a képet. A részletes és közeli előtér sokkal jobban fog állni, mint a mostani. És az eltérő perspektíva miatt, a szélerőmű is sokkal nagyobbnak fog látszódni.

adott pontszám: 3,8
2010. december 27. | 02:40 | harminchat

Szia! Hát igen, az eredeti verzió igencsak érdekes színekkel és tónusokkal érkezett. Ez ahhoz képest sokkal természetesebb és a szerkesztése is jobbnak tűnik. Bár nem emlékszem ott mennyi látszott az útból. Azt hiszem sokkal jobb lenne, ha lenne némi rálátás az út kanyargására, ha vezetné a tekintetet a szélgenerátor felé. Így sajnos tényleg minimál a fotó, a fájlméretre kiterjedően is...Érdemes lenne először kicsinyiteni és utána belőni a tömörítést, hogy jobban ki legyen használva a 300KB-nyi mennyiség. Akkor a lapátok körül nem lenne látható semmiféle elváltozás...
Szép fényeket!

2010. december 18. | 08:00 | tgabor72

Tudtam, hogy lemaradt valami: nagyon örülök, hogy nem maradtál a 2:3-as képaránynál, és bátorkodtál - nagyon helyesen - úgy vágni a képet, ahogy az elrendezendő dolgoknak a legoptimálisabb.

Néhány előttem szóló gondolathoz pár sor:

- Könnyen kimondott tanács, hogy keress egy másik szélerőművet, úgyis sok van arrafelé. Eközben ki tudja, lehet, hogy a kép valahol a 6-os út mentén készült, ahol egyetlen egy áll magában (cirka 200 km-es körben), és nem tucatjával, mint Sopron felé.

- Annak a szemlélőnek, aki szemből fotózta volna le a témát, nem tűnt fel, hogy ez a magányos óriás a távolba bámul, szomorúan, és szemből már teljesen más értelmezésben jelentené a cím, hogy magányos. Én észrevettem, hogy a téma egy messzeségbe révedő magányos lelket szimbolizál, reméljük más is észreveszi. Nem kell átlagon felüli asszociációs készség hogy feltűnjön, ha az ember kinyitja a szemét. Beszédes a kép eléggé, ha valaki lát is, és nem csak néz. :-)

nyizsib válasza:
Köszi mégegyszer!

adott pontszám: 5
2010. december 18. | 07:46 | tgabor72

Az eredetit nem láttam, de ez remek fotó. Ritkán tudok teljes szívemből ötöst adni, de ennél sikerült.

Hát akkor kezdjük.

Expó, színek, élesség remek. HDR nem eltúlzott, pont eltalálva.

Kompozíció tökéletes, az oszlop hajszálra függőleges, a horizont vízszintes (én nagyon harapok arra, ha ez nem pontos). A rotorok állása remekül eltalált, háromfelé osztja a képet, kellemes időzni rajta a tekintettel. Ugyan érzelmileg nem fakaszt könnyet (nem is olyan a téma, amitől ezt várhatnánk), de nekem, mint műszaki embernek, a téma ilyen precíz felosztású lefényképezése, elhelyezése nagyon tetszik. Harmóniában áll a fotó a témájával.

Külön kiemelném, hogy nem "csak" elkattintottad, hanem meg is komponáltad a képet, ez pontosan látszik azon, hogy a fák alatt nem csak egy egyszerű mezőt láthatunk, hanem a szándékosan odatett töltést, melynek átlója sikeresen visz érdekességet a kép alsó részére. Ez bár észrevétlen, szolid, mégis olyannyira lényeges, hogy enélkül akár el is gyengülhetne, szürkévé válhatna az egyébként kiváló fotó.

Gratulálok!

nyizsib válasza:
Köszönöm szépen az értékelést! Örülök hogy tetszett a képem! Érdekes, hogy a műszaki szem mennyire másképp látja a világot... ( jómagam is az vagyok... )

Üdv!

adott pontszám: 4
2010. december 16. | 09:54 | sutam

Szia!

Tetszik a meglátásod, de én egy pár dologban másként csinálnám. A kék ég és az erőmű nagyon összeillenek, a képből leginkább az éllettelen bokrok, és a félig havas út vesz le, ill. az is, hogy hátulról lőtted a szélkereket. Szerintem javasolt úgy kimenni a tett helyre (vagy akár másik szélkerékhez, van arrafelé úgyis éppen elég), hogy szemből lehess a szélkeréknek, és lehetőleg minimális horizont legyen, ill. a horizonton ne nagyon legyen lehetőleg semmi, a legjobb valami füves/havas platz lenne. Ugyanilyen gyönyörű kék éggel, szikrázó erőművel, valami síma zöldes/havas gyeppel, sztem ütős kép lenne ;-).

nyizsib válasza:
Szia! Köszi az értékelést!

2010. december 15. | 14:25 | Álomfejtő

Sajnálom,
ha az értékelésemmel megbántottalak volna,
természetesen nem vártam el, hogy elfogadd, mindössze csak annyi visszajelzést, hogy elolvastad, vetted.... nem kreditért hajtok.
Nem tudhatom, hogy kinek a fotóját értékelem, amíg a véleményemet el nem küldöm -előfordul, hogy néha egymás képébe futunk keresztbe- nem volt semmi rosszindulat sem bennem, pusztán a benyomásaimat közöltem. Amint ahogy tesszük ezt itt mindannyian (vagyis javarészt a többség teszi) itt az oldalon.
Mindenesetre én a negatív visszajelzésekre is szoktam válaszolni.
Üdvözlettel,
-A-

nyizsib válasza:
Köszi! Igyekszem mindenkinek válaszolni, bár ha egyszer véletlen már elfogadtad az értékelést és rámonysz akkor már nem tudsz a bejegyzésre reagálni... sorry

adott pontszám: 4
2010. december 15. | 13:11 | Tibrincs

Szia, az előző képet nem láttam, de nekem ez anynira még nem jön be, Nincs rajta semmi ami különösebben megfogna. A fények nem rosszak, de nem is egyediek, a környezet is elég sivár, inkább rontanak a képen mint hozzáadnának. ha egy pusztán lenne, vagy egy szép dombon, talán, de így nem. sajnálom.
üdv.

nyizsib válasza:
Köszi az értékelést!

adott pontszám: 3
2010. december 14. | 15:07 | Álomfejtő

A választott téma azért ebben a bemutatásban annyira nem izgalmas, tekintve, hogy sem a nézőpontod, sem a környezet és kompozíció által nem tetted kiemelkedővé vagy különlegessé a látványt. A színvilága, az ég kékje szép, de a bemutatás középszerű, tucat. Az útpadkáról elkattintott kép hatását kelti.
Nos, ha már a magányos óriást szándékoztad bemutatni, pl alulról megfotózva még inkább fölénk magasodhatna, hangsúlyt helyezhettél volna a szélkerék lapátokra, vagy valami hasonló ötlettől "vezérelt látószög választással "megturbózhattad" volna hogy egyedibb képet kaphass.
Ne haragudj, de a kreativitást hiányolom leginkább itt.

2010. december 14. | 13:39 | Sly78

ez azért ezezrszer szebb lett ám. csak hiányzik egy kis extra, egy kis egyediség. a másiknál a nézőpont jó volt, az utómunka cseszte szét, valahogy nekem a kettőből jönne egy jó kép.

üdv

nyizsib válasza:
Köszi!

Igen most máshogy állt, máshonnan fújt a szél és nem jött össze ugyan az a nézőpont! Majd néha még elnézek arra és ha van rá lehetőségem akkor tökéletesítem!

adott pontszám: 3
2010. december 14. | 13:10 | formax

Szép fények, csudakék égbolt, de nagyon rosszul komponált felvétel, sajnos. Az út nagyon zavaró az előtérben, a kép arányai és a torony elhelyezése is kellemetlen a szemnek. Talán az út túloldaláról lehetne szebb képet készíteni, de - úgy gondolom - egy szélkerék nem valami nagy látvány így, magában... Talán ha egy szép tájban épített szélerőművet, vagy szélerőmű parkot fotóznál, ami olyan, mint egy modern virágos kert, jobb lenne, de így... semmi különöset nem mutat - szerintem.