BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. december 11. 12:36
Nem ma kezdte

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2010. december 12. | 08:25 | Maugli

Jó ez az arcél, megérdemelte ezt a teljes kontúrt bemutató beállítást. A részletek pontosak, a mélységélesség azt fedi le amit kell (talán egy nanométernyit jöhetne előrébb). A kéz mozdulata nem spéci, de hiteles, a füst pedig kétségtelenné teszi mit látunk. Az ff választást is indokoltnak érzem, mert itt egyértelműen a formák dominálnak. A jobb oldal még egy kis törődést elbírt volna, mert sem a hajszálak, sem a jobb alsóban az ing részlete nem ad a képhez. Szerintem. De ezzel együtt is jó felvételnek tartom.

hapicica válasza:
Köszi szépen Maugli!

adott pontszám: 4,9
2010. december 11. | 15:05 | Carter2

Szia
a kép a puszta alapértékével az élességgel és kontrasztokkal rabulejtő. a füst is szépen megragadott. a jobb alsó sarokért kár.

hapicica válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4
2010. december 11. | 14:45 | fehér elefánt

A kép még 1920x1200-on is óriási nagy, amin persze segítene ha portré állásba fordítanám a monitort... alapesetben örülök ha normális méretű képet látok, mert jobb, tisztább és szárazabb érzés mint az örökös 900x600-as bélyegképeket nézni de ez azzala hátránnyal is jár hogy minden hiba kiderül, amit a kis méret jótékonyan eltakar.
Itt: benne van egy nagyon szép portré lehetősége, szokás szerint jót tesz neki a füst és az élfény, de sajnos az is látszik hogy az élesség nem a legideálisabb helyre került. Legalábbis szerintem nem a cigi és az orr a lényeges, hanem a szem ami ráadásul elég szerencsésen lett bevilágítva ahhoz hogy főszerepet játsszon. Szerintem inkább oda kellett volna álltani az éleséget. Szerkesztésileg talán jobb lett volna ha többet látunk a jobb és kevesebbet a bal oldalon; balra üres tér maradt, míg jobbra még látszik hogy lett volna pár megmutatható részlet.
Mégis, a képből arra lehet következtetni hogy a fotós nagyon is érti a dolgát, úgyhogy a négyest egy magasabb tudású fotóst feltételezve adom.

hapicica válasza:
Szia és köszi A kép egy pillanat volt csupán, ezért is nem tudtam átállítani 500 asáról. Ha a szemre állítottam volna az élességet, mert annyi idő azért volt, akkor az orr és a szőrzet lett volna életlen, ami a szem képen szereplő foltjához képest a túlnyomó többséget adja, s akkor az egész kép életlennek tűnt volna. Igen, a kép nagy lett. Üdv és még egyszer köszi.

adott pontszám: 4,5
2010. december 11. | 14:01 | kvasztojan

Szia! Remek pillanatot kaptál el, nagyon hangulatos fotó!
Két problémám van csak a képpel: a jobb oldalt belógó hajszálak megérdemeltek volna egy retust, illetve 1000x jobban el tudnám képzelni ezt a fotót négyzetes, de legalábbis tágabb vágásban. Bal és jobb oldalon túl szűk a vágás az arc körül. Lehet h ültek mellette és azért vágtad meg így, akkor viszont úgy kellett volna mozogni h kicsit jobban szembe kerüljön.
A fekete-fehér itt nagyon jó választás volt, a pillanat jól elkapott, de a vágás így nekem nem tetszik.

hapicica válasza:
Szia és köszi. Egy pillanat volt csak rá. Üdv!

adott pontszám: 3,8
2010. december 11. | 13:59 | digipic

Szia! Nagyon keményen megvágtad ezt a képet. Nyilván tudatos volt, de az én ízlésem szerint minimum balra több kér kellene.
Az EXIF adatok alapján kissé furcsa kép alakul ki: az ISO 500 azt sejtetheti, hogy nem voltak jók a fényiszonyok. De akkor mivégre az 1/800 idő?! Annyira ezért nem mozgott ez a téma...
Az ISO 500 sajnos meg is tette a hatását: a háttér igencsak zajos lett...
Kár, hogy ilyen nagy méretben tetted fel a képet. Még közepes méretben is lelóg a monitorról... :(
Jó a modelled, így ha teheted érdemes újra nekifutni a témának...
Üdv: digipic

hapicica válasza:
Szia! Hirtelen jött a kép és nem állítottam át a gépet. egy pillanat volt rá. Köszi, üdv!