BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: divat
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. december 3. 11:34
  • érzékenység: iso 100
  • fókusztávolság: 18mm
  • objektív: 18-55
  • rekeszérték: F4.5
  • zársebesség: 1/60
...

Ningbonak! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. január 2. | 09:41 | csiger78

Köszönöm a kreditet..

shinji válasza:
Szívesen!

adott pontszám: 3,3
2010. december 30. | 18:29 | csiger78

Háttér kissé zavaros, a bal oldalon elvonja a figyelme az a kör vagy mi a szösz, a bőrfelfület és a piros szépen van kiexponálva, de a lányokon sok a fekete..és ezt biza be kellett volna némileg deriteni,mert a kép középső alsó része igy katyvasz lett sajna, kissé központos, bár 2 modellel nehéz komponálni, de kell.
Bal oldalon a kép sarkára kiérhetne a cipő, és onnan a másik cipellővel alul egy vonalban vágnám, helyre billenne a kompi, hátteret kicsit vedd sötétebre, és a nacikon huzz picit,és máris tuti..

shinji válasza:
Köszönöm szépen az értékelést!

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. december 7. | 12:27 | filep

Köszönöm a kreditet, ha feljebb viszed az ISO t ... emelheted a blendét is:) további jó folytatást.

üdv

shinji válasza:
... mondjuk ez is igaz :D
A kreditet meg szívesen adtam!

adott pontszám: 4
2010. december 6. | 17:52 | foto bakelit

Én mindenképpen bátornak tartom azt, hogy ilyen nagy fába vágta a fejszéjét a fotós, mert két modellel, műfénnyel, extrém stílus, stb. fotós legyen a talpán, aki a mai követelményeknek minden szempontból eleget tud tenni. Talán épp az a probléma, hogy egyik területen sem tudott ez a kép átütő erejű lenni, úgy minden működik, csak az a durranás hiányzik, ami ebben a műfajban elvárás a legjobbaktól.
Technikailag talán a fekete dolgok összeolvadása a legzavaróbb, egy kicsit összekuszálja a látványt.
Viszont az irány biztató!

shinji válasza:
Köszönöm, az észrevételeket!
Sajnos sötét háttérrel sötét előtérrel a matt feketéket nem tudtam kiemelni, talán ha külön használtam volna egy surlófényt a lábakra, de az csak újabb hibákat szült volna :(
Üdv
Gábor
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,5
2010. december 6. | 12:14 | filep

kár hogy kevesen értékelik...Alapjába nem rossz elgondolás.
Jók a modellek, a póz is megfelelö, a kompozició is jó
Amiböl vérzik az a világitás...
Ügyelned kella fö fényre a sötét szinek elúsznak az orr árnyéka feltönö Hajfény kevés, a derékon láthatö redöny :) zavar a piros felsö alatt.
két hatalmas folt látható bal oldalt..
Ficit több fényel (blende 11-13 al) nagyon jó szinekkel teli divat képet lehetne belöle kihozni.
üdv

shinji válasza:
Köszönöm szépen az észrevételeket!
Sajos 11 es rekeszhez nem volt elég fényem, illetve eszembe sem jutott, hogy akkorát használjak :)
Üdv
Gábor
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. december 5. | 23:41 | Razek

a megtekintések száma konvergál az 1000-hez és 2 pontozott értékelés... pedig úgy tűnt valami újra beindul az oldalon... na mind1... előre elmondom h. nem olvastam el az értékeléseket több okból kifolyólag is, az első és legsúlyosabb: mert tetű lusta vagyok... uh nemleharapni a fejem ha már elmondták :) a léányzók szerintem szépen vannak megvilágítva (itt meg is köszönném a múltkori képed alatti segélykiáltásomra adott válaszodat) a színkezelésedet nagyon irigylem, ami viszont nem tetszik: a háttérben lévő medence túlzottan sötét, alig látom h. mi is az... szerintem meg lehetett volna oldani úgy ha csinálsz egy hosszabb expót majd be layerezed a lányok mögé... persze csak egy ötlet...

shinji válasza:
Szervusz
Én nem harapom le senkinek sem a fejét :)
Figyelmedbe ajánlom Ningbo első hosszabb értékelését amiben a világítási hibákat sorolja fel!
Az eredeti képen látszik a medence, nekem túl sok volt így jól besötétítettem!
Üdv
Gábor

2010. december 5. | 21:16 | ningbo

Köszönöm szépen a kreditet. Örülök hogy észrevételeimet hasznosnak találtad.

Üdv

shinji válasza:
A jó tanács mindig hasznos!

2010. december 5. | 16:01 | praefect

Ha a háttérben az egy medence, akkor szinkronúszást tűsarkúban és bakancsban -- orrcsipesz nélkül.

shinji válasza:
:D

adott pontszám: 3,8
2010. december 5. | 12:17 | ningbo

Nagyon köszönöm, hogy gondoltál rám és érdekel a véleményem. A két lány annyira figyelemfelkeltő, hogy nem volt nehéz rátalálnom. Gondolom, őszinte elemzést vársz (a saját érdekedben), nem pedig egy elhamarkodott véleményt.

Nos, kezdeném a pozitívumokkal:

Életszerű a helyszínválasztás, ez a kép steril háttérrel nem mutatna - ez némi életet, elkapott pillanat benyomását viszi a kép első értelmezésébe. Nem vonja el a figyelmet, de tudatosítja a szerepét - annak ellenére, hogy a ruházattal abszolút nincs kapcsolatban. Ez negatívum is lehetne, de inkább átgondolandónak nevezném a tökéletes képalkotás irányában. A modellek kellően kihívóak, a lencsébe nézés provokálja a szemkontaktust (ez lényeges szerintem) - de mint divat...ebben az esetben a ruházat (a rendezői jobb oldalon lévő modell topánkáján kívül) nem érvényesül. Az ékszerek - a topánkán abszolút figyelemfelhívó - háttérbe szorulnak, a jobb oldali modellen csak a karkötő és a fülbevaló vonzza a figyelmet, de a bal oldalon lévő modellnél egyből szemet szúr, hogy a combon nyugvó kézen lévő ékszerek nem látszanak. A köldök testékszere vonzza a figyelmet (ez jó!) ellenben a köldök mellett jobbra, a cicanadrág korcánál lévő gyűrődések is, ez pedig lehangoló. Itt szükséges lenne egy kis retus - ez utólag is javítható.

Kéztartások: A jobb oldali modell hibátlan természetességgel mutatja a műkörmökkel díszített kacsóit, ellenben a bal oldali modell ujjait hosszanti irányban láthatjuk - tömzsinek, nőiességét teljesen kizárva, de a rajta lévő ékszerek miatt mégis figyelemfelkeltően, hiányérzetet keltve ábrázolva. Ez is átgondolandó - szerintem.

Lábtartás: a jobb oldali modell hibátlan, itt javasolnám az utómunkával kiemelni a topánkákat és az ékszereket. A bal oldali modell már erősen hagy kivetnivalót maga után. Először is nem nőies a póz. A bal lábfej világít, de a lábujjak a cipőorral és a kis ékszerrel már takarásban, a jobb láb árnyékot vet a bal vádlira. Ha a térdét felállítja és ráteszi a kezét - sokkal vonzóbb póz lenne, nem lenne árnyék és a lábfej a cipővel is látható lenne. Ez már erősen átgondolandó az előkészítéskor.

Fényhasználat: ez már nálam is megosztó. Én kerülöm az árnyékokat többlámpás megvilágításnál. Egylámpás világításnál az árnyéké a főszerep, de több lámpát használva ügyelni kellene arra, hogy a lámpák elhelyezése kioltsa egymás árnyékát. jelen esetben jobbról 2 óránál 30 fokos szögben egy erős fényforrás adta a fényt, míg balról hét óránál 70 fokban (majdnem fentről) egy másik, de gyengébb fényforrásra támaszkodtál. Ha ezt leengeded a lencse magassága fölé fél méterrel (a baloldali modell felemelt térdével párosítva), szinte árnyékmentes képet kapnál. Így látható a láb-karok-fej-orr árnyéka, amely erősen vonzza a szemet. Ehhez párosul a jobb oldali fényforrás túlzott erőssége, amely élesen látható túlvilágított sávot eredményez a bal oldali modell derekán és a jobb oldali modell felkarján és a fény felé eső arcfelén. Ez már nagyobb hiba - szakértő szemekben elárulja a fénykezelésbeli járatlanságodat, egyszerű nézőnek pedig esztétikai kérdéseket vet fel.

Összességében figyelemfelkeltő kép, de többet ajánl kicsiben, mint mutat nagyban.

Én a fent említettek korrekcióján kívül a bal oldali modell melltartóját mellőzném - csak a piros anyagba burkolnám a ciciket, ezzel némi erotikus töltést adva a képnek. A jobb lábát kitolnám a kép bal alsó sarkáig - középre szerkesztve a két modellt - szimmetriát adva a képnek, így érvényesülni hagynám a bal lábát, a térdére tenném a kezét, előre lelógó ujjakkal, vagányos pózban. A jobb oldali modell sokat takar magából - ez nem hiba - én itt is több teret engednék a nőies vonalaknak, kontúroknak. Ezt kellően a világítással alátámasztva sokkal jobb kép lenne. Bármelyik kategóriát veszem alapul - divat, glamour, portré, akt...- a nőiesség ábrázolása és bemutatása mindig emeli a vizuális élményt, néha feledtetve ezzel az egyébként nyilvánvaló hibákat is.

Szóval nem rossz kép ez, de erősen átgondolandó a jövőbeni képeket illetően. Alapjaiban jó látásmódra utal, de összességében hemzseg a sok kis apró hiba, ami módosításra szorul. Valamikor én is csak utólag, a monitoron fedeztem fel ezeket a hibákat - ma már megtanultam akkor látni a képet amikor még nincs a kártyán, igaz, ez több év és több mint ötvenezer modellkép után vált számomra is érzékelhetővé.

Tehát most azt mondanám, hogy azért írtam ilyen részletesen vesézve az elemeket, mert nekem címezted - gondolom erre voltál kíváncsi, amit talán sikerült is kielégítenem. Ha nem nekem ajánlod, valószínűleg nem írtam volna semmit hozzá, mert így is sokszor megkapom, hogy nagyképű véleményeket írok. Ezért töltök fel csak ritkán képeket és kevés értékelésekkel veszek részt az oldalon - ezzel is érvényesülni hagyván a másként gondolkodó kollégákat.

A véleményem a fentiek alapján: jó, egyedi sok apró hibával. De lesz ez jobb is idővel, a látásmódod megvan hozzá, inkább a felhasznált technikai módszereket kell tökéletesítened.

Üdv, örültem hogy kíváncsi vagy a véleményemre.

shinji válasza:
Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad a problémákat a fotómon!
Megérte neked címezni a fotót!
Fel kell dolgoznom a sok infót amit írtál. :D Nem is tudok mit reagálni :)
Remélem még lesz szerencsém az értékeléseidhez!
Üdv
Gábor
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,5
2010. december 4. | 18:31 | sabaha

Egész jó kis vonalon mozogna ez a kép, de a részleteiben bukik a koncepció.
Egy alap dolgot jegyeznék meg elsőként: a mélységélesség. El kellett volna mosni azt a hátteret. A medence kékje nagyon jól passzol, de nem kellene, hogy konkrétan látszódjon mi is az, mert csak a színét "használtad fel" a képhez, a fal (vagy ponyva?) meg amúgy sem szép.
A modellek nem működnek együtt igazán. A jobb lábaik tartása jó, viszont nem "rendeződnek köré". A piros felsős lánynak a tekintete jó, a póz nem előnyös ebből a szögből (főleg a feléd néző kézfej, ezért a kar gnóm rövidülése miatt), a másiknál meg épp fordítva van, ott a tartás jó, a tekintet nem az igazi.
Egy javaslat/ötlet a beállításhoz: mivel a cipők vannak előtérben, lehetnének azok hangsúlyosabbak, pl. nem fekete háttérrel, a formájuk megmutatásával. Összességében így még céltalannak érzem.

shinji válasza:
Szia
A kéz rövidülésével igazad lehet de ennél a fotónál annyira nem érzem, biztos mert a 18mm mást is torzít a képen!
Ami a háttér elmosását illeti azt olyankor kell használni mikor a háttérben kusza zavaró és nem homogén elemek vannak, jelen esetben a kék víz szerintem elég homogén felület, az néhány ablak ami látszik a háttérben meg a medence széle akkor is látszana ha egy 1.2 es obival fotóztam volna. Egy kicsit rekeszelnem kellett a gépemen hogy jók legyenek a vakuk fényei.
A piros felsős lánynak a póza tényleg nem a legelőnyösebb! :)
Üdv
Gábor
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. december 4. | 12:33 | Dante Darker

A világításon kell finomítani picit, de tetszik a póz, a smink a helyén, a csajok is kellően flegmák.)
Visszatérve a világításra szerintem balról sok és a lány felkarján sem mutat jól, és szemből is - bár tény, nehéz megoldani, hogy az ezüst smink ne így csillogjon a homlokon. Szerintem.

shinji válasza:
Köszönöm, hogy írtál!
A csillogásból visszavehettem volna egy kicsit az tény! Nagyon kevés helyünk volt, pont belefértek a lányok a 18mmerbe nekik bal oldalon szemből volt egy áteresztő ernyő illetve messze hátulról egy kis vaku surlófénynek, de azt is a bal oldalra raktam.
üdv
Gábor

2010. december 4. | 03:00 | praefect

Kicsit statikus lett minden ebben a lendületesnek induló gabalyodásban.

Gonosz szándék nélkül: szerintem sokkal jobb ötlet lett volna, ha az alakzat összeállását követő csendben szépen odalépsz eléjük, és mindkettőjük vállát finoman megbököd.
Aztán meg katt-katt-katt-katt-katt-katt-katt.

shinji válasza:
Ez a második bekezdés annyira nem világos :D
Mit is értem volna el ezzel?
:)