BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,02
KATEGÓRIA: divat
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. november 27. 11:01
  • fókusztávolság: 58mm
  • objektív: canon ef 24-105 F4 L IS
  • rekeszérték: F5.6
  • zársebesség: 1/200s
Nem megyek!

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. február 28. | 23:53 | And so it goes Hombre

Húha...

shinji válasza:
:)

adott pontszám: 4,7
2010. december 23. | 11:08 | Dante Darker

Naon szép modellek, én a barnát választanám.) A fények használata ízlés kérdése, talán kicsit sok Hófehérkén, és emiatt a barnán az árnyék a kevés derítés miatt több mint kellene. Aranyos természetellenes póz, azaz pont stimmel ebben a műfajban, jó. Egy megjegyzés a fotós szemnek: ha picit ellépsz jobbra, a háttérnél a függőleges vas nem Hófehérke melléből lógna, ill. a barna lány hátából ki.

shinji válasza:
Köszönöm szépen!
A vasakkal igazad van :)
Kellemes ünnepeket!

2010. december 2. | 22:17 | ningbo

Gábor, valójában nem értékelést, hanem véleményt írtam, pont nélkül. Nem azért, mert nem tudtam volna értékelni ponttal - valahol a 3,5 körül lenne a realitása az én értékítéletem szerint - hanem azért, mert ebben a kategóriában sokkal rosszabb képek futnak 4 fölötti átlaggal, ehhez mérten pedig nem lenne igazságos az általam adott pont. Ettől függetlenül vallom, hogy nem a pont a lényeg, hanem a hasznosítható tartalom.

A már említett hibák közül - szerintem - a fénykezelés a legnagyobb. ( nem a címet vettem figyelembe, azt sosem olvasom el véleményalkotás előtt...)Tudom, a lehetőségek adottak - ha ezt veszem alapul még jól is sikerült ezt kihasználni - de a végeredmény nem lett meggyőző. A helyszínválasztás lehetne pozitívum is - egy későbbi időpontban, amikor már a kékidő erősen hangulatformáló szerepe érvényesülne. Így sajnos túlhangsúlyozott a környezet, a háttér - elvonja a figyelmet.

Lábtakarás - formailag nem követelmény a kategóriában. Jobban átgondolva, jelen esetben erősíti az elkapott pillanat jelleget, mint a precíz beállítás. Nem mondanám előnyösnek, de hátrányosnak sem.

A felvetésre: "megemlíthettétek volna, hogy a barna nő beállása azért nem szerencsés, mert szemből a lába közt látszik a feneke" egyszerűen annyi a válaszom, hogy cél szentesíti az eszközt - ha erotikus benyomást szerettél volna kelteni a nézőben, akkor a popsi a helyén van. A néző biztos lehet benne, hogy a modellnek bámulatosan kerek popsija van - ez csak fantázia és némi tapasztalat kérdése...de ehhez nem árt a női test ismerete sem...Ettől függetlenül lehet, hogy van akinek nem esztétikus, ez már ízlés kérdése.

Összességét tekintve nem rossz kép, vannak javításra szoruló elemek, de ezek a gyakorlat megszerzésével lényegesen redukálhatóak. A meglátásod ami nyerő, a lányok maguktól is viszik a képet - de az elképzelés és a láttatni kívánt szituáció is sokat nyom a latban. Az arányokon kell változtatni - többet magadból, kevesebbet a modellekből - valamint alaposabban előkészíteni és gondosabban utómunkálni a képeket, meghozza az eredményt. Régóta figyelem munkáidat, számomra erősen érzékelhető az előrelépés. Véleményem szerint most vagy abban a stádiumban, amikor nem tudsz önerőből továbblépni - alkotói válság? - szükséges a tapasztaltabb fotósokkal történő tapasztalatcsere, valamint hogy a szükséges technika alkalmazásával kipróbálhasd önmagad. Ha megfogadod a tanácsom, akkor ezt tartsd szem előtt a következő pár hónapban - a jó idő beköszöntével pedig hajrá, alkalmazd a tanultakat. Ajánlom "meglesz" fotóstársunkat a figyelmedbe - az egyik legjobb lehetőség hogy a kezdeti nehézségeken átsegítsen és a kreativitásodat felszínre hozza. De csak ha komolyan gondolod. Ha megfertőződsz ezzel a világgal, nehéz kiszállni belőle...

Üdv

shinji válasza:
Köszönöm szépen az újabb véleményt és tanácsokat! Örülök, hogy javulást látsz a fotóimon! Igazad van, mostanában, úgy érzem tényleg megakadtam kicsit. Igyekszem eljárni worksopokra vagy olyan fotózásokra ahol van lehetőségem újat tanulni és tapasztaltabbakkal találkozni.

Engem már megfertőzött a fotózás világa! De ha te mondod elhiszem, hogy bele lehet ennél jobban is szeretni!

adott pontszám: 5
2010. november 30. | 17:46 | ildi63

Nagyon jol elkapott pillanat, mozdul a kep, meg a tajban is lehet gyonyorkodni.

shinji válasza:
Köszi :)

2010. november 30. | 15:21 | ken_da_hayadra

http://www.nickturpin.com/work/the_bridge

turpin-nak(nek) van egy sorozata (link), képileg kicsit arra emlékeztet...
ha gondolod, nézd meg

a világítást nem tartom olyan rossznak, mint ahogy azt ningbo említi, főleg, hogy ez irányú véleményét a kényszeredetten választott címre alapozza(hogy kiről, miről szól a kép).
én pont annyira jó (ha nem jobb) megoldásnak tartom a szőke modell enyhe túlvilágítását, amivel növelted a két "típus" közti kontrasztot, mintha "helyesen" exponáltad volna ki mindkettőjüket.

shinji válasza:
A világítás sajnos a mell felett sok, be is égtek a sárgák egy kicsit.
Megnéztem a linket! Nagyon jó kis fotók vannak rajt, nekem tetszenek!

2010. november 29. | 21:54 | F.Kovács László

Köszönöm én is,egyetértek Zorannal!

shinji válasza:
Szívesen!

2010. november 29. | 21:23 | Zoran_2

Köszönöm a kreditet, és, hogy így reagálod le a krtikát ahogy...

shinji válasza:
Fő a pozitív hozzáállás :)
Az első válaszomat viszont kijavítanám! A fényekkel baj van, mint ahogy arra Ningbo is rámutatott! Illetve sok minden mással is...

adott pontszám: 3
2010. november 28. | 21:23 | zoliologia

Helló!

Nekem több szempontból nem tetszik.

A középre szerkesztés itt nem jó szerintem,valamint a fények sem,a szőke lány bőre világít,látszik hogy a megvilágításból ő többet kapott mint a másik lány,de ami nagyon nem jön be,a környezet.Nagyon nem illik ide.Ez a balatoni vagy velencei vagy milyen háttér ezzel a domb vonulattal ami egy csíkot ad,egyáltalán nem passzol a képhez.

shinji válasza:
Igen, sajnos 1 vakuval csak így tudtam megoldani a képet, mivel nem volt elég fényerő!
Velencei tó!

2010. november 28. | 18:03 | TurisZ

Jó a kép, de nekem jobban tetszene valami egyszínű háttérrel.

shinji válasza:
Ohh!
Köszönöm!

2010. november 28. | 12:23 | ken_da_hayadra

vettem a fáradtságot és gyors végiglapoztam az elmúlt egy év fotózzos divat és glamour kategóriáit.
gyakorlatilag egy kezemen meg tudom számolni hány olyan kép van, ahol egynél(!!!!) több szereplő van a képen!

és most, mikor végre itt a lehetőség, hogy az - előbbiekből következőleg nyilván máshol edződött - kritikus közönség részletesen kifejtse, milyen szempontoknak kell megfelelni egy olyan többszereplős koncepció-fotónak, melyen a szereplők közt instruált kapcsolattal "kell" valamiféle - összhatásában - félig-meddig irracionális jelenetet prezentálni, akkor miért csak annyit olvashatok kritikaként, hogy "mesterkélt"??

én tényleg kíváncsi vagyok arra, hogy ez mihez képest fogalmazódik meg bennetek.
ugyanis ebben a műfajban (ezen az oldalon és mostanában) csak a filep testvérek tevékenykedtek, igaz akt vonalon, de ez ebből a szempontból irreleváns (nem ningbo, nem azért említettelek meg ismét, mert ti lennétek az etalon számomra...), így mindenképpen hasznos lenne, ha részletesebben kifejtenétek véleményeteket, nem feltétlen az én értetlenségem okán, hanem azok számára, akik ebben a műfajban szeretnének fejlődni a jövőben.

ti, mint nő-fotósok megemlíthettétek volna, hogy a barna nő beállása azért nem szerencsés, mert szemből a lába közt látszik a feneke (ebben az amúgy is groteszk testhelyzetben), nna ezt tényleg kerülni kell

shinji válasza:
Ahham tehát F mint Filep...! Így már világos!

Ningbo nagyon jó kis értékelést írt teljesen meg vagyok vele elégedve!

Az utolsó bekezdéseden nagyon jót nevettem de tök igazad van! :D

Köszi!

2010. november 27. | 19:58 | ken_da_hayadra

nem ningbo, nekem nem ti vagytok az etalon,de ezzel nem mondtam újat...
de itt sokaknak igen

ehhez képest olyan dolgok fogalmazódnak meg itt ennél a képnél részedről is, amik illenek a képeitekre, ott mégsem hangzanak el....

erről van szó
mindegy is

shinji válasza:
őőő, én itt akkor megkérdezném, hogy kik azok a híres "f" testvérek?
sajnos ez a név nem mond semmit :(

2010. november 27. | 19:47 | ningbo

Szerintem ez a kép több sebből vérzik. Ha a korlát tartóoszlopait veszem alapul - szimmetrikusan kifutnak a két modell kontúrvonaláig - ellenben a kép szerkesztése nem törekszik erre a szimmetriára, a szőke modellt helyezi harmadolóba. Egyszer a betonfal, másodszor a korlát, harmadszor a háttér domborulatai vágják ketté a modelleket, ezt kerülendőnek tartom. A világítás helytelen, - kevés a háttér fényviszonyaihoz képest, túl nagy hangsúlyt engedve a háttérnek (és a fejvágásnak), valamint a szőke modell felsőtestére irányul, a jobb lábon enyhébb, a bal lábon semmi. A barna bőrű modell háttérbe szorul a partneréhez és a környezethez képest is, pedig róla szól a kép. Az erős fény érzékelhető a jobb kéz intenzív árnyékából - a vaku teljesítménygyöngeségét a távolsággal próbáltad kompenzálni, de szerencsétlenül a világosabb bőrű modell került a lámpához közelebb. Két vakuval, vagy nagyobb teljesítménnyel és nem oldalról, hanem közel szemből világítva ez nem lenne annyira érzékelhető.

A fekete ruhák részlettelenül kontrasztosak, a bal oldali modell ruhája combnál iszonyúan bevág, tönkre téve ezzel a szép, formás vonalakat. Ez divatban abszolút kerülendő.

A bal oldali modell határeset, de a jobb oldali modell profilja túlfordul az arckontúron - ez sem szerencsés. A divat irányzat nem meggyőző a szemlélő számára - a téma a pózok miatt nem egyértelmű következtetésre késztet. Szóval szerintem ez erősen átgondolandó - úgy a helyszínválasztást, világítást, pózokat és a ruhákat tekintve.

Ez csak az én véleményem, de nyugodtan hallgass kendahajadra mesterre, ő sokkal járatosabb a témában - soha nem feledve, hogy párhuzamot vonjon az "f" testvérek képeivel. Mert úgy látszik nála az az etalon.

Üdv

shinji válasza:
Na ez aztán az értékelés!
Annyi dolgot felsoroltál persze jogosan hogy simán rányomhattad volna a képre az 1est is! És még lehet el is fogadtam volna!
Köszönöm szépen, hogy megtiszteltél a véleményeddel! Nagyon sok hiányosságra felhívtad a figyelmem!
Remélem még lesz szerencsém olvasni a véleményed más fotóim alatt is!
Üdv
Gábor

2010. november 27. | 19:31 | Razek

kérdezősködhetek egy kicsit a világításról? köszi:)

shinji válasza:
Szervusz
A világítás a lehető legegyszerűbb volt! 1db kis állvány rendszervaku rádiós kioldó áteresztő ernyő. A fényekből meg nagyjából ki lehet következtetni hol volt :) Épp, hogy nem lógott bele a képbe!

Üdv
Gábor

2010. november 27. | 19:28 | Zoran_2

Szintén csupán egy szimpla logika mentén gondolkodtam és nem értettem egyet az ellenérvvel.

Az ellenvéleménnyel nekem nincs bajom.

shinji válasza:
:D

2010. november 27. | 18:53 | ken_da_hayadra

hát persze, hogy nagyon értek hozzá, szerdánként a magnum fotósainak tartok előadásokat....
(ha ezen az oldalon csak azok szólnának a képekhez, akik valóban értenek hozzá, akkor minden tizedik kép alatt lenne egy hsz.)

csupán egy szimpla logika mentén gondolkodtam és nem értettem egyet az érveitekkel - gondolom, nem baj, ha van ellenérv...

shinji válasza:
;)

2010. november 27. | 18:38 | agent3.0

Zorán egy ilyen cuccban hogy lehet bárki természetes:D

Egyetértek, mesterkélt lett, a lábak sem szerencsések így, de lesz ez jobb is.

shinji válasza:
A lábak takarják egymást így nem látszik a cipő, sajna ez tényleges hiba!
Majd remélem hamar lesz jobb is! ;)

2010. november 27. | 18:18 | Zoran_2

Például a testhelyzetek realisztikusabb (vagy ha annyira szürreális akar lenni - de annak meg nem eléggé az, nem is az abszudrba szánta a készítő - akkor nagyobb abszurditás) eljátszása. A fekete pl. olyan testhelyzetet vesz fel, mintha a nekünk mutatott terpesz lenne a lényeg, és a súlypontja sem a legjobb szeintem. Kevés az ellenállás. Habár ha a szőke lájtos lépését nézzük, ezzel az eléggé finomkodó "szakító" modulattal a jobb kezével akkor még szinkronban is van vele.

Balázs neked eléggé, nekem meg kevésbé hiteles, de hát a divatfotóhoz Te értesz, én csak laikusként írtam le, amit érzek a képpel kapcsolatban.

shinji válasza:
:)
Kinek a pap kinek a paplan...
(csak, hogy írjak valamit)

2010. november 27. | 17:48 | ken_da_hayadra

a szürreális koncepcióknak pont az a lényege, hogy nem akar természetes lenni

latexruhás, neccharisnyás csajok közterületen inzultálják egymást.
mi az színészi játék, amitől ez az - önmagában is abszurd - jelenet "hitelesebben" hat?

shinji válasza:
Hát ebben is van valami :)
De tényleg elég szürreális ahhoz, hogy a természetességbe kössünk bele...
Azért elfogadok minden értékelést, ha már vették a fáradtságot és leírták a véleményüket!

2010. november 27. | 17:34 | Zoran_2

Én meg azt gondolom, hogy még a divatfotónak sem árt, ha egy mozdulat a természetes és hiteles. Főleg, ha egy kép arra épít.

shinji válasza:
Vitathatatlan!

2010. november 27. | 17:18 | ken_da_hayadra

én nem gondolom, hogy elrugaszkodott gondolkodásra vall kijelenteni, hogy a divatfotóknak általában nem célja valamiféle hihető történetet reprezentálása...

komolyan nem értem a hozzászólásokat...

(kár volt címet adni...)

shinji válasza:
Köszönöm szépen!
Lehet, hogy a cím csapta agyon :(
De majd jól megdobálok mindenkit azzal a 2 téglával ami ott van a háttérben! xD

adott pontszám: 3
2010. november 27. | 17:07 | F.Kovács László

Szia!
Fotózni még nem fotóztam divatot,de jópár profi képet láttam már ebben a témában.
Ez nagyon messze van számomra a példástól.
Hihetetlen mű lett az egész,a modellek abszolút nem éltek semmit bele a szerepükbe,ami hozzáteszem természetesen nem az ő hibájuk.Erőltetett az egész.....a háttérben annak a két téglának mi a jelentősége?:))
Egyébként a lányokon szép a fény,de az egész kép olyan érzetet kelt,mintha egy poszter előtt pózolnának....
Ha szó szerint venném a pontozási kritériumokat,ez a kerülendő út lenne számomra.

shinji válasza:
Szervusz
Örülök, hogy írtál!

A két téglát gondoltam, hogy kiszedem de jó az ott :D
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2010. november 27. | 17:02 | Zoran_2

A gond ezzel a képpel az én esetemben az, hogy egy pillanatig sem hittem el. Sem azt, hogy a szőke menésre bírná a feketét, sem azt, hogy a fekete ellenállást tanúsítana. Megjátszott és hiteltelen számomra a történet. Túlpózolt.
A szerkesztése sem szerencsés ezzel a háttérrel, a betonkerítés függőleges vasrúdjai nem jó hleyre kerültek, és a háttér sem a legjobb.
Persze az expó, élesség, és ilyesmi rendben van ..csak hát kérdés az, hogy elég-e ez? Szerintem nem.

shinji válasza:
Szervusz
Nem örülök, hogy csak 3 pontot ér szerinted a fotóm! De mégis jó, érzés hogy csak 3mast adtál. Úgy érzem az értékelések rendkívül szubjektívek az oldalon. Gondolok ilyenekre, hogy pl egy képről egyértelműen meg lehet állapítani, hogy azt egy gyakorlott, tapasztalt fotós készítette vagy egy viszonylag kezdő. Az utóbbinál a nyilvánvalóan rossz képekre is jobb pontot adunk, az előbbit viszont sokkal szigorúbban értékeljük, összhatás ügyileg, mivel a szerkesztési hibák már aprók, a fények is rendben vannak. Ezeknél a képeknél az összhatás és a rákészültség erősen meghatározza az egyébként majdnem tökéletes fotó értékét!
Én úgy érzem ezzel a képemmel a 2. kategóriába kerültem és ez jó, mivel zölfülű vagyok :D

A függőleges korlátrészekkel igazad van, nekem fel sem tűnt! :D
És igazad van abban is, hogy ez egy profinak, vagy egy tapasztalt fotóművésznek nem elég!
Remélem hamarosan továbblépek én is!
... bár még nagyon messze állok az általam említett kategóriáktól...
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,8
2010. november 27. | 13:55 | Bolton

Nagyon jó a kép! A szőke hölgynek különösen jó a mozdulata, és abszolút elviszi a képet. A barna hölgynek viszont valahogy nem természetes a beállása és emiatt mintha egy kicsit háttérbe szorulna, pedig pontosan róla lett elnevezve a kép. Ami viszont még nagyon tetszik az az elő és a háttér közötti totális kontraszt. Elől betondzsungel, hátul domborzat és vízfelszín. A vaskorlát pedig teljesen félbevágja a képet. Gratulálok!

shinji válasza:
Köszönöm szépen!
Nagyon jó helyszínt sikerült találni szerencsére, na meg a modellek is rendkívül ügyesek voltak!

Örülök, hogy tetszik!
Üdv
Gábor

adott pontszám: 5
2010. november 27. | 13:35 | simike

Szia.Egyenes és gömgölyded formák is láthatók a képen .Így a gömbölyded még hangsúlyosab.Bár nem túl életszerű de már annyi képet láttam itt, ami kizárt hogy természetes legyen hogy ezt nem tartom hibának.Az érzékeimre viszont hat és így tetszik.is.Szép fényeket.Üdv.

shinji válasza:
Köszönöm szépen! :)
Igen, ez nem az a kép amire rámondható a természetes jelző :D
Az egyenesek és a gömbölyű formák viszonyáról most újat tanultam!

Köszönöm az értékelést!

2010. november 27. | 12:16 | ken_da_hayadra

még valamit: a bal oldali lány beállása kissé groteszk, talán előnytelen is (csípő környéken), bár lehet a koncepció része....
a két láb "átfedése" sem szerencsés.

shinji válasza:
A lábakkal nagyon igazad van! Azt sajnos csak utólag vettem észre. A Baloldali modell nagyon érdekes beállásokat produkált néha, de pont ez volt a jó benne :)
A csípő körül, kellett volna "finomítanom" a képen, de mint sok mindenen e felett is átsiklottam!

adott pontszám: 4
2010. november 27. | 12:16 | KreeZonas

Csak nem a Velencei tó partján lévő Ifi Szálló teraszán készült a kép? :)
Tetszik a két modell típusa közötti különbség, a sötétebb és a fehér bőrű lány kontrasztja, a ruhájuk mégis nagyjából összhangban van.
A póz viszont egy kicsit beállított, erőltetett a címhez szerintem, és a szőke modellnek a bal keze túl kis mértékben látszik. A vakuzás miatt meg egy kicsit kiütnek a környezetből, különösen a világosabb lány.
De összességében egy jól megkomponált kép, izgalmas ruhákkal, kiegészítőkkel és mozdulatokkal, kifejezésekkel.

shinji válasza:
Szervusz
Eltaláltad, hogy hol készült a fotó! A sötét hajú modell egyébként is kiemelkedett a szürke háttérből, de a szőkével kellett valamit csinálnom, hogy dominánsabb szerepet töltsön be a képen! Ezért csak őt villantotta a vaku. Na meg így a hátteret is sikerült kiexponálni :)
A kéztartás jó észrevétel és jogos! De ezen kívül is van hiba a képen!

Üdv
Gábor
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2010. november 27. | 12:08 | ken_da_hayadra

mutty: hogy érted, hogy "nagyon mű"?

szerintem pont annyira profi(?) / "profi", mint az f testvérek képei, csak itt van a nőkön ruha...
bocs, annál talán még jobb is, ha a modellválasztással kapcsolatos igényességet is számba veszem

a képről: nagyon tetszik a világítás, a szőke nő kellőképpen fehér (a túlexpó határáig), a barna pedig kellőképpen barna.
a háttérben túl sok vonal fut, ugyan nem hiányzik a homogén háttér, de valami nem az igazi...
talán városi környezetben jobb lenne...

shinji válasza:
Köszönöm szépen!
Szerettem volna a sok rideg betont szemléltetni ami fent és lent volt de széles látóval fotózva nagyon nem volt az igazi, így meg alig látszik belőle valami, de a csajok legalább jók rajt :)

Üdv
Gábor

2010. november 27. | 11:35 | mutty.hu

Juj, de nagyon mű..

shinji válasza:
Hát ja!
Ez nem az a sorozat amiben a természetesség volt a cél!

Köszi!

adott pontszám: 4,9
2010. november 27. | 11:08 | Marcali Gábor

Üdv!

A megvilágítás tetszik! A háttér, illetve helyszín is remek választás volt szerintem! A pillanat, mozdulat is kiváló! Ami engem zavar és a szememet vonzza, nem tudok elvonatkoztatni tőle és nem odafigyelni rá, az a két láb találkozása. Vagy nem kellett volna, hogy összeérjenek szerintem, vagy jobban kellett volna, hogy keresztezzék egymást, így engem zavar sajnos, amúgy szerintem remek fotó!

Gábor.

shinji válasza:
Igen, sajnos a cipők takarják egymást!
Örülök, hogy tetszik!