BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,16
KATEGÓRIA: divat
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2010. november 6. 19:18
******II******

megpróbálom először merészen a divat kategóriában:) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2011. január 21. | 11:42 | gulyasphoto

Szia!
Néhány gyakorlati észrevételem nekem is van, bár nem vagyok divatfotós.
Ha kiléptél volna jobbra néhány lépést és előre is, ez a szemétkupac vagy mi a sárga jelölésnél nem lenne benne a képben, így nem vonná magára a figyelmet. Ráadásul akkor a menyasszony sem a nagyon világos külsős háttér előtt lenne, szinte beleolvadva abba, hanem legalább kapott volna egy szürke gyárfalat háttérnek, amiben jobban érvényesülne. Az sem tetszik igazán, hogy túlságosan középen van a hölgy.
És igen, én is felcserélném őket, mert valljuk meg, az esküvő "dísze" általában a menyasszony és nem a vőlegény. Vagy ha már így állnak, akkor egy kis ellentétet csempésztem volna a képbe, mondjuk ahogy a menyasszony sétál kifelé, háttal nekünk, a virágot meg épp leejti, vagy bármi hasonló, ami kis feszültséget hordozna.
És szerintem is kicsik a szereplők a képen.
Az ötlet tetszik egyébként és a helyszín is jó, de gondold majd át legközelebb kicsit jobban!
Sok sikert és jó fényeket!

Krisztián

photoscene válasza:
köszi!

2010. november 11. | 17:09 | sytex

Tetszik, poszter feeling, nagyon jó

photoscene válasza:
köszi szépen

adott pontszám: 4
2010. november 8. | 01:00 | mRNS

Egy esküvői kép és egy ipari környezet találkozása? Nekem nagyon tetszik ez a disszonancia.
Talán kissé közelebb hoztam volna a menyasszonyt, hogy jobban lehessen látni.

photoscene válasza:
igen, most már én is így tennék:)

adott pontszám: 3
2010. november 7. | 16:36 | zoliologia

Helló!

Hát ez minden csak nem divat kategóriájú kép már bocs!

Amúgy az alanyok messze vannak,már a fiú is,hát még a lány.Ráadásul nagyon nem illik bele itt az előtérben a belógó valami,ami a fiú lábába is belelóg,a hölgy arca szinte már kivehetetlen,és a háttér ki van égve,ami még azért sem jó mert a lánynak a ruhája is fehér,és így eléggé beleolvad a környezetbe.Amúgy tetszik hogy egy gyártelepre vitted ezt az egészet,szokatlan,de nekem tetszik!

photoscene válasza:
köszi

2010. november 7. | 12:31 | miki3d

Ehhez a képhez kevés a gép dinamika tartománya... kellene legalább még egy expo... a sötét nagyon sötét, a világos meg kiég, a srác homloka meg már besárgult, kifehérdeik, menyasszony ruháján is eltünnet a részletek, a háttérben lévő napsütötte részről ne is beszéljünk...
Előtérben zavaró a belógó barna ?táska?, ?ülés? vagy nem tudom mi, szemétledobó vagy gőzöm sincs mi at..., főlösleges a képre, a menyasszony meg közel bele olvad a kiégett háttérbe... fordítva kellett volna felelniuk, hogy a fehér, filágos ruhával a sötét részre, a srác a sötét uhájával a világos háttér elő...
Dől a kép jobbra ezt erősíti az előtérben a csíkos, figyelemfelkeltő belogó jelölt rész, de ugyan úgy a háttérben a gyárkapu is ferde, ahogy a napsütötte épület vízszintje is lejt...
Faca képet lehetne itt alkotni, de ez így nagyon nem frankó... max 3-ast adnék a képre

photoscene válasza:
köszi!

adott pontszám: 3
2010. november 7. | 11:24 | Déjwid

Hmm.Az alapötlet nem rossz, de szerintem túlságosan háttérben van a 2 személy, akik gyanitom, hogy friss házasok.Főként a feleséget emelném ki, mert az igaz, hogy hófehér ruhája világit a koszos hangárban, de nekem valahogy ez igy nem passzol.A megvilágitás egész jó, engem csak az a bal oldalon lévő (azt hiszem fejjel lefelé forditott ülések) izémizé zavar, de nagyon, hiszen szinte az összes figyelem egyből rá irányul és nem a két személyre.Legközelegg ha hasonló fotót szeretné késziteni, azt javaslom neked, hogy mindenképpen gondolt át, hogy hogyan és mit is szeretnél kiemelni és a másik pedig, hogy adj a képeidnek "értelmes" cimet, mert azzal rosszat nem csinálsz, csak segitesz a "nézelődőnek", hogy neked pontosan mi is volt a célod a képeddel.

Üdv! :)

photoscene válasza:
köszi. A címet esküvői fotónál nem érzem indokoltnak.

adott pontszám: 4
2010. november 7. | 10:01 | power750z

Áve!
Egyedi látásmód egy esküvői albumba :-) Tetszik, de egy kicsit reklám ízű a kép, de ha ez kell, hogy ne fogyjon a magyar, akkor legyen. Szerintem egy kicsit a kép jobbra dől és lehet, hogy még inkább balra mentem volna a géppel, illetve a hölgyet közelebb hoztam volna és egy kicsit középre.

photoscene válasza:
köszi!

adott pontszám: 4
2010. november 7. | 08:47 | butilacika

Szia.Jo temavalasztas.A mertani alakzatok tetoter, hatso bejarat a menyasszony felol, parhuzamos falak jol vannak elhejezve.Talan a tulsagosan sok sotet jobboldali fal ami nem dominal nagyon a foton az nem kellett volna de lehet csak az en gepem nincs jo beallitva:))Sajnalom hogy az autobusz ulesek levagtak a volegeny labat es eleg sok szerepet kap mindket ules nem a fo temra van terelve foto.De lehet pont ez a lenyeg...:))
Gratula.
udv.fotoslaci

photoscene válasza:
köszi!

adott pontszám: 4
2010. november 7. | 07:58 | Sly78

haliR remek kép ez, tetszik a környezet, mostanában divatosak ezek az esküvői fotók, de nem baj, mert végre nem dögunalmasak. a méretet viszont nagyon kicsire vetted, a menyasszonyból már szinte semmit sem lehet kivenni, kár érte.

üdv

photoscene válasza:
igaz, bár ez nem feltétlen róla szól, ezért divatba tettem.

adott pontszám: 4,9
2010. november 7. | 01:56 | harminchat

Szia! Az esküvői ruhadivatnak is megvannak a trendjei, de mégsen érzem igazán jónak a kategória választást. Lehetne akár szoció is, ha mondjuk éppen a sokat szolgált targoncája mellett pózolna a vőlegény, vagy életkép, ahol a hétvégén is dolgozó kollégák intenek vidáman elhaldva a pár mellett. Az emlékkép kategóriát már említeni sem merem, mert az szinte szitokszónak számít a sablonkban gazdag, igazi amatőr családi fotók miatt...
Mégis marad a divat, talán illik is ide, a meghökkentő, szokatlan környezet választása miatt.
A szerkesztés nagyon tetszik! Erőteljes színekkel és formákkal nyit bal oldalt, picit háttérbe helyezve a fiatal párt, de így a menyasszony fehérségével méginkább kiríhat az összekötő folyósó sötét félhomályából. A jobb oldal sötétségét ellensúlyozza a képszéli világosabb részlet és a tető világos vonala.
Igazán hiteles gyárudvai elem a vaslemezzel fedett csatorna, a szemközti biztosíték dobozok tarka négyzete. Színeiben is jó kép. Talán csak a vőlegény homlokán a fényfolt és a szemközti házfal sárgasága az a két apróság ami nem tetszik.
Szokatlan, ötletes fotó, gratulálok!

photoscene válasza:
köszi szépen!

adott pontszám: 3,5
2010. november 6. | 22:15 | h.rom

Szia. Most amikor elkezdem írni ezeket a sorokat, még nem tudom milyen pontot fogok adni, esküszöm. Bízom abban, hogy számodra nem az lesz a mérvadó, hanem inkább amit írok.
Azt mondom, remek alapnyagod volt mind a helyszín, mind a pár tekintetében, de véleményem szerint ezen a képen nem sikerült kihasználnod ezeket. Nagy divat mostanában lepukkant gyártelepre vinni jegyespárokat, jártam én már velük híd alatt, aluljáróban is. Baloldalt nagyon jól néz ki minden, izgalmas a sárga és a barnák árnyalatai, szépek a fények. De jobboldalt ott az a hatalmas vaksötét tömeg, a csarnokból ott szinte nem látszik semmi, a szerepét nem igazán értem. Más lenne a helyzet ugyanezt a képet egy fotókönyv lapjaként látni, ahol ez az oldal alkalmas felületet nyújtana egy másik, kisebb felvétel háttereként. A túloldalt _számomra_ tolakodóként hat a csarnok fénylő hátsó kijárata is.
Maga a pár elenyésző helyet foglal el a fotón, a vőlegény még így is egyrészt kitakarva látható, a menyasszony pedig még távolabb, még kisebben szerénykedik. Az élesség jó, a kép viszont dől jobbra, a baloldali függőleges fal jól mutatja ezt.
Megvan már a pont is, remélem nem haragszol érte ha azt mondom, számomra ez a kép kompozícióban gyenge, sok rajta az üres kihasználatlan tér, a főtémáid pedig - a pár - mintegy mellékszereplők rajta csupán.

photoscene válasza:
Jogos, köszönöm!

adott pontszám: 4,5
2010. november 6. | 21:05 | Dante Darker

Szeretem és divatos az extrém esküvői fotózás, erre itt jó a helyszín és a fények. Azonban pár javaslat: kiegyenesíteni a képet, dől jobbra. Kissé életlen. Az ülések túl nagy szerepet kapnak. A férfi homlokán a fénylés. A hölgy olyan ad hoc elhelyezése. Azt mondanám, ha már ilyen környezet, legyetek merészebbek, a beállás is legyen vagány és működjön a fantázia.

photoscene válasza:
köszi

2010. november 6. | 21:02 | freeze

... megnéztem a galériád, őszintén zavarban vagyok, mert ott sokkal jobb képeket találtam.
Ez nekem kicsit kilóg, minőségben is az ott látottaktól.

aztán persze lehet, hogy az én készülékemben van a hiba, ha nincs igazam majd jön más vélemény is :)

photoscene válasza:
hm.. köszi

adott pontszám: 3,8
2010. november 6. | 20:53 | freeze

Valóban merész és formabontó, de úgy érzem öncélú lett a megközelítés. Maga a kompozíció csupán ezt a merészséget szolgálja ki, számomra nincs benne koncepció. A főszereplők kissé elvesznek a képen, a menyasszony arca már-már nem is ismerhető fel. Kár, hogy a háttérben lévő világos rész már beégett. Nem tartom jónak, hogy vőlegényt takarja egy elem. Alapvetően nincs egyensúlyban a kép, bal oldalra van minden komponálva a jobb oldal tejesen üres szinte.
El tudnám úgy képzelni, hogy a menyasszony előrébb áll a jobb oldalon a fehér ruhában háttérben a sötét fallal, míg a vőlegény hátrébb a világos háttér előtt a sötét ruhában. Máris egyensúlyba kerülne a kompozíció és lenne egy kis "jing-jang-i" játék a világos és sötét elemekkel. Így ebben a formában ezt érdekes, de kiforratlan kompozíciónak érzem. Ebben a helyszínben sokkal több lehetősét látok, mint amit most te bemutattál ezen a képen.

üdv:freeze

photoscene válasza:
köszi

adott pontszám: 5
2010. november 6. | 20:31 | tgabor

Szia!

Kicsit a menyasszony lehetne közelebb, mert ebben a felbontásban nem lehet látni az arcát rendesen.
De, ha ilyen képet látnék egy esküvői fotóalbumban...erre biztos emlékeznék.
Én nem tudom ezt a képet szakszavakkal értékelni...most csak egyszerűen ennyi :
-Már csak a kompozíció végett is 5-ös a kép nálam.

Talán elfogadják az értékelésem ennyivel.

photoscene válasza:
köszönöm!